Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 62 63 [64]
1261
Skype on toiminut minulla suht hyvin Kubuntulla. Fedora Core 2 aikoihin siihen asennettu binääripaketti ei toiminut yhtä hyvin. Oli jatkuvasti ongelmia äänilaitteen alustusten kanssa (se on todettu bugi Skypessä). Joko Skype ei kuulunut ollenkaan tai sitten muut ohjelmat eivät antaneet ääntä.

Asensin joku aika sitten 1.3.x betan. Sillä on ollut ongelmana koneen totaalinen hyytyminen noin 10 sekunniksi kun joku aloittaa Skype-chatin kanssani. Olen havainnut myös samantapaista hyytymistä kun joku soittaa minulle ja jopa silloin kun jonkun puhelinluettelossa olevan tila vaihtuu onlineksi tms.

Prosessorina Duron 1,2 GHz ja emona Asus A7V-600X. Muistia 1 GB. Käyttis Kubuntu 6.06.1.

1262
KDE:stä puuttuu vielä kunnollinen teemanhallinta, jos vertaa Windowsin vastaavaan. KDE käyttää montaa eri ohjelmaa erilaisten asetusten lataamiseen jai tallentamiseen. Kuten on tullut selville, .kth -teemat eivät toimi. Sitten on .ktheme, jota voi lukea KDE:hen jollain ohjelmalla (tai ohjauspaneelilla) ja värit saa esim. .kcsrc -tiedostosta.

Ulkonäön muuttaminen onnistuu ainakin sieltä Ohjauspaneeli (Kcontrol) -> Ulkonäkö ja teemat  asetuksista. Siellä on useita säädettäviä kuten Aloitusruutu, Ikkunoiden kehykset, Kirjasimet, Kuvakkeet, Käynnistyksen ilmaiseminen, Näytönsäästäjä, Tausta, Teemanhallinta (no käytä tätä varoen), Tyyli, Värit. Teemoja voi siis säätää itse asia kerrallaan. Sitten voi asentaa jostain valmiista teemasta (joko koneen oletusteema tai netistä ladattu).

Jos sieltä ei löydy niitä sen takia, että tekstit ovat englanniksi ja käytät (vain) suomea, niin KDE:hen voi ladata suomennospaketit.

Osoitteessa http://www.kde-look.org/ on erilaisia teemoja ladattavana.

1263
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: irkkaaminen
« : 03.10.06 - klo:05.10 »
No kun täällä foorumillakin olet, niin Freenode -verkon #ubuntu-fi -kanava kannattaisi ainakin käydä katsomassa. Siellä siis on suomalaisia Ubuntun käyttäjiä, autetaan kyllä mielellään kaikissa hommeleissa jos osataan ja jos ei osata niin ainakin sinne voi käydä avautumassa :)

Itseasiassa tuo #ubuntu.fi on IRCnetissä. FreeNode-verkossa on mm. sellainen kanava kuin #kubuntu.fi, mutta ei ole #ubuntu.fi:tä. Kävin tarkistamassa. Kanavat tuntuvat miellyttäviltä. Freenoden palvelimen osoite on irc.freenode.net (toki on muitakin palvelimia siinä verkossa).

IRCnet on "alkuperäinen" irkki. Siitä on sitten lohjennut Efnet (IRCnet jäi eurooppalaiseksi, Efnet amerikkalaiseksi). Freenode on suunnattu ohjelmankehittelijöille ja muuhun kehitystyöhön. Linjaukset ovat tietenkin vain suuntaviivoja. Mistä tahansa julkisesta irkkiverkosta löytyy mitä tahansa. :)

1264
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 03.10.06 - klo:04.39 »
Saisitko yhtään isompaa kuvaa laitettua että näkisi vähän suuren urakkasi hedelmää :)

Tein siitä itseasiassa vähän laajemmin selittävän webbisivun. Laitan osoitteen privassa. Jos tälle asialle on enemmän kiinnostusta, voin kirjoittaa sinne yksityiskohtaiset ohjeet tuollaisen tekemiseksi.

Ohjeilla voi toki muokata työpöytää sitten ihan oman maun mukaan sellaiseksi kuin haluaa. Minulle oli miellyttävä yllätys Kubuntun eli KDE:n niinkin vapaat mahdollisuudet asennella esimerkiksi useita ohjelmapaneeleita työpöydälle jne. jne.

Tämä ei ole työtä vaan seikkailumetsää. :)

1265
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: irkkaaminen
« : 02.10.06 - klo:11.00 »
Googleen kun laittaa irkkaus+xchat, niin saa esim tällaisen sivun

http://fi.wikipedia.org/wiki/IRC

Ensinnä aseta omat tietosi x-chatin asetuksiin, sitten serverin tiedot (nyrkkisääntönä palvelin on irc.omaisp.fi). Sitten vaan yrittämään konnektia serveriin. Kun se on saatu, ruudulle tulee litania tekstiä. Sitten /join #kanava. Ja /help antaa lisätietoja. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa pitkänkin selostuksen. Googlella löytyyy irc+opas jne.

Kanavia on ainakin #linux.fi, mutta myöe vähemmän nörteille löytyy. Itseasiassa hyvinkin monilla kanavilla puhutaan linuxista, kun monilla irkkaajilla on linux käytössä.  :)

1266
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 02.10.06 - klo:03.10 »


Tässä on Kubuntulla Ubuntun hienoa ruskeaa väritystä. Ruskea väri liukuu alaspäin tummemmaksi, josta efekti valo tulee ylhäältä. Paneelien ergonomiaa on mietitty. Pääpaneeli on näytön ylälaidassa, siellä missä ikkunoiden työkalupalkit ja valikot ovat lähellä. Hiirelle tulee vähemmän liikkumista. Työpöydällä ei ole kuvakkeen kuvaketta. Roskakorit yms. ovat paneeleissa.

Pääpaneelissa on Konquerorin kirjanmerkit, joista napsauttamalla pääsee suoraan tärkeisiin tiedonlähteisiin suoraan (ei tarvitse käynnistää selainta kun se käynnistyy itsestään). Lisäksi pari ensimmäistä kirjanmerkkiä osoittaa paikalliseen html-tiedostoon, jossa taas noin 20 erilaisten aihealueiden linkkiä. Kätevää ja nopeaa. Pääpaneelin K-valikossa on useimmin käytetyt sovellukset -osio. Sekin nopeuttaa.

Virtuaalityöpöytiä on 10 ja niistä luettelo oikeassa laidassa omassa paneelissaan. Sekin on puolitarpeeton, sillä hiiren rullalla työpöydän yllä voi KDE:ssä kelata pöydältä toiselle ja hiiren oikea nappi avaa valikon, josta hypätä suoraan ohjelmien ikkunoihin. Sovelluksen käynnistäminen tietylle työpöydälle nopeutuu tällä paneelilla. Paneelit menevät piiloon. Toinen itsestään ja toinen vietynä.

Minulle taustan tulee olla mahdollisimman yksinkertainen, jotta itse tehtävä asia tulee paremmin esille. Hienoja monimutkaisia valokuvamaisia taustoja jaksaa katsella muutaman tunnin, mutta sitten... En ole myöskään kuulemma ainoa, joka haluaa KDE:hen Ubuntun värit.  :)

1267
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Kalenteri foorumille
« : 30.09.06 - klo:14.27 »
Kyllä se kokoaisi eri lähteistä julkistuspäiviä yhteen paikkaan. Ei siitä sen suurempaa hyötyä ehkä olisi.

1268
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Kalenteri foorumille
« : 30.09.06 - klo:07.35 »
Löysin Kubuntun englanninkieliseltä foorumilta mielenkiintoisen ominaisuuden: kalnterin.

http://kubuntuforums.net/forums/index.php?action=calendar

Se käyttää Googlen kalenteria hyväkseen. Vastaavanlainen voisi olla tähänkin foorumiin asennettavissa... Kalenterissa voisi olla mielestäni uusien distrojen julkistuspäiviä ja ehkä kirjoittelijoiden synttäreitäkin.

1269
Varoituksen sana Kthememanagerista. Se on keskineräinen ja versionumero onkin vasta 0.40. Yritin muuttaa Kubuntun väritystä Ubuntun ruskeaksi... Lopuksi talletin Ohjauspaneelin Teemanhallinnasta tuloksen teemaksi. Tein lisää muutoksia ja talletin uudelle nimelle. Poistin teemanhallinnassa yhden vanhan teeman.

Sitten huomasin, että KDE-ohjelmien työkalupalkista kuvakkeet ovat hävinneet. Tilalla oli pienet nuolet, joista samat toiminnot toimivat, mutta napsautettava alue oli millimetrien luokkaa... Samoin näytönsäästäjien lista teemanhallinnassa on hävinnyt. Sitä en ole saanut takaisin millään tavalla. Sama kävi KDE:n aiemmilla versiolla Fedora Core 2 -alustalla. Teemoja vaihtelemalla näytönsäästäjien lista katosi (en tiennyt syytä vielä silloin). Sain sen takaisin vasta vaihdettuani distribuutiota.  :)

Teema on pakattuna .kth -päätteiseksi paketiksi. Avaamalla sen saa xml-muotoisen asetustiedoston. Vertasin sitä yhteen oletusteeman vastaavaan tiedostoon. Huomasin, että omassa teemassani joidenkin elementtien kooksi oli määritelty 1 kun oletusteemassa vastaava luku oli noin 20:n luokkaa. Editoin omaani vastaavat lukemat. Ei auttanut!

Lopulta vaihdoin KDE_Classic teemaan ja silloin kuvakkeet palasivat työpöydälle. Aloitin uudelleen työpöydän muokkauksen Ubuntun ruskeaksi. Lopulta pääsin alkuperäiseen haluttuun ulkonäköön. Bugiraportit on tehty. Kthememanager on koodattu C++:lla. Siinä olisi jollekin pinetä purtavaa korjata ohjelma. Tuntuu siltä, että ohjelma hävittää jonkun polkuasetuksen KDE:stä.. ehkä?

1270
Ubuntun kehitysversio / Karjalan kieli
« : 30.09.06 - klo:00.54 »
Saamen kielen lisäksi minua kiinnostaa karjalankielen tilanne. Olisiko sille kielelle Ubuntu-käyttäjiä? Tiedän, että Itä-Karjalaan viedään tietokoneita Suomesta. Mutta taitaa olla lähes kaikissa Windows...

1271
Paljonkohan on saamen kieltä käyttäviä? Kuinka suurelle joukolle ihmisiä nämä saamenkieliset käännökset menevät? Lienee murto-osissa, jos vertaa Suomen, Ruotsin tai Norjan käyttäjiä.

Keskustelin yhden Pohjois-Norjan Jäämeren rannan kesätyöntekijän kanssa. Hän arveli, että kaikki saamelaiset osaavat myös joko suomea, ruotsia tai norjaa. Oma ajatukseni kumoutui kun ajattelin, että saamenkielinen tietokone voisi lisätä tietokoneen käyttöä niillä alueilla. Nyt tietokoneohjelmien kotoistus saameksi tuntuu enemmän saamen kielten eloonjäämisvarmistukselta (mikä sinänsä on erittäin tärkeää). Ehkä siihen saisi rahallista tukeakin?

1272
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: skype-ongelma
« : 29.09.06 - klo:17.05 »
ongelmana on että oma puhe ei kuulu

Tässä Kubuntussa kuuluu hyvin. Olisko ääniasetukset menneet uusiksi asennuksessa? Esim. mikrofonin mykistys tms.

Minulla tuo 1.3 beta jumittaa koneen muutamaksi sekunniksi tai vähän pidemmäksi aikaa kun joku soittaa, aloittaa chatin tai vaihtaa online-tilaa. Mutta ei aina. Onkohan se vain tämän koneen juttu?

1273
Ubuntun kehitysversio / Re: Edgyn suomennokset
« : 29.09.06 - klo:16.44 »
Kyllä sitä mielellään auttaisi mutta miten.. Rahalla? Raudalla?

Heh.. Tuo Duron 1.2 GHz tuntuu joskus hitaalta...  ;D

1274
Ubuntun kehitysversio / Re: Edgyn suomennokset
« : 29.09.06 - klo:14.15 »
Olen saanut tietää, että käännöksiä siirtyy KDE:n käännöspalvelimelta Ubuntun Rosettaan manuaalisesti. Jos Ubuntun kääntäjä on kääntänyt jo ohjelmaa, sitä ei siirretä. Tästä johtuen on olemassa useita eri suomennoksia samalle ohjelmalle.

Minusta olisi tärkeää, että KDE-ohjelmilla olisi vain yksi suomennos. Tarkoittanee käytännössä sitä, että KDE:n suomennokset tehtäisiin vain KDE:n kautta ja ne siirtyisivät sieltä automaattisesti Rosettaan. Onko hyvä ajatus? Tai ainakin kahden käännöksen tapauksessa ylläpitäjä tekisi lomituksen kumpaankin paikkaan.

1275
Ubuntun kehitysversio / Re: Edgyn suomennokset
« : 29.09.06 - klo:11.58 »
Olen kääntänyt KDE:tä suomeksi toista vuotta. Launchpadissa näkyy monta KDE:n pakettia (omaa nimeäkin näkyy  :) ). Miten nopeasti käännetty KDE-ohjelma siirtyy http://i18n.kde.org/stats/gui/stable/fi/index.php -> https://launchpad.net/distros/ubuntu/edgy/+lang/fi/+index?start=0&batch=75 ?.

Sivuja: 1 ... 62 63 [64]