Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 69
1261
Yleistä keskustelua / Vs: Re: Linux leviää kouluissa
« : 25.02.07 - klo:01.06 »
Ei ole ja pelkäämpä ettei ole tulossakaan lähiaikoina. KDE-puolella on jo tällä hetkellä kääntäjistä pulaa, jonka voi esimerkiksi huomata katsomalla ohjelmien ohjeiden käännöksiä. Esimerkiksi jo pelkästään Qt:n ja KDE:n rajapintadokumenttien kääntäminen suomenkieliseksi olisi niin iso urakka ja lukijamäärä niin pieni, ettei moista kannata lähteä toteuttamaan.

Käsikirjojen kääntämistä on jarruttanut ainakin epävarmuus alkuperäisten tekstien ajantasalla olemisesta. Useista käsikirjoista on ollut viestejä, että ne on jääneet pahasti ajasta jälkeen. Ohjelmaan on tullut uusia ominaisuuksia paljon ja/tai jotkut ovat jopa muuttuneet jonkin ominaisuuden käyttäytymiseltään. Mielestäni ensin pitäisi tarkistaa alkuperäinen ja kirjoittaa puuttuvilta ja muuttuneilta osilta uusiksi.

Jos kääntämisen jälkeen alkuperäinen teksti alkaa muuttua kovasti, menee kääntämisestä motiivi. Käsikirjojen kääntäminen eroaa jonkin verran kuuleman mukaan ohjelmatekstien kääntämisestä. Ehkäpä selvät suomenkieliset ohjeet miten se tehdään auttaisi asiaa.

1262
Kubuntussa eli KDE:ssä on sellainen ominaisuus, että jos painaa hiirellä ikkunan oikeassa ylälaidassa ruksia ja varisinkin jos sitä painaa useamman kerran, ilmestyy kohta dialogi joka kysyy että tapetaanko se ikkuna kun se ei vastaa. Sitten on sellainen "karanneiden prosessien" paneelisovellus, joka osaa kertoa automaattisesti kun joku prosessi hyytyy (tunnistaa ja lopettaa rikkinäiset prosessit, jotka kuluttavat liikaa laskentatehoa). Siinä voi säätää sen tason, jolloin hälytys annetaan. Näin sen saa ilmoittamaan hyytyneistä prosesseista eikä hitaalla koneella tule turhia hälytyksiä paljon tehoja vaativista mutta kuitenkin toimivista prosesseista.

1263
Yleistä keskustelua / Bill Gates rajoittaa
« : 24.02.07 - klo:12.42 »
Bill gates on ihan oikealla asialla:
Gates säännöstelee lastensa tietokoneen käyttöä.

Mutta linuxia on turvallista käyttää vähän pidempään - yli 45 minuuttia päivässä.  ;D

1264
Kone on tällä hetkellä P2 350MHZ 192MB Jee nauraa kuka haluaa.

Asensin viikolla Ubuntu Dapperin 200 MHz AMD K6 prosessorilla varustettuun koneeseen (muistia oli tosin niinknin paljon kuin 96 MB). Grafiikkaa ei tullut mukaan, mutta merkkipohjaisena se oli ihan siedettävän nopea palvelimeksi! Linuxin käyttäjänä en naura, mutta jos siinä olisi...

1265
Kubuntu Dapperin kanssa käy tuollaisissa tilanteissa joskus niin, että ohjelma kysyy esim. rootin salasanaa tai muita varmistuksia toisella ikkunadialogilla, joka onkin mennyt tämän ikkunan alle näkymättömiin. Joskus kestää pienen aikaa, ennenkuin keksii miksei ikkunasta pääse eteenpäin...

1266
Ratkaistu:  Ongelmanani on että jotkut näppäimet (ä ja ö kyllä toimivat eli ei suomalaisten näppäimistön vika?) eivät toimi esim. ijuyo-näppäimet.

Jos näppäimistöasetukset ovat kunnossa, voisi epäillä jopa hardware-puolen ongelmaa. Näppäimistö on saattanut vääntyä tai sinne on mennyt sisälle nestettä... tai leivänmuruja etc. Nuo mainitsemasi näppäimet sijaitsevat nimittäin yhdessä ryppäässä.

1267
Oletteko törmäänneet kweatherissa tähän: Otatte kweatherin käyttöön ja asetatte sääasemaksi esim. Helsinki-Vantaan. Sitten palaatte siitä asetusikkunasta. Asema ei ole tullutkaan valittaviin asemiin. Joskus en ole millään saanut asetettua asemaa ja se tulee itsekseen sitten joskus aikanaan (ehkä vasta KDE:n uudelleenkäynnistyksen yhteydessä).

1268
Tämä on kiusalinen yhteensopivuusongelma. Onneksi se alkaa hiljalleen poistua järjestelmien siirtyessä unicodeen.

Olen törmännyt Quanta Plussalla seuraavaan "ongelmaan". Järjestelmässä on utf-8 ja webbisivut teen latin-1:seksi. Jos Quantassa sivut tekee projektilla, kaikki pelaa. Mutta sitten jos menee muuttelemaan webbisivujen tiedostoja ilman projektia, niin silloin merkistöt menee sekaisin ja nimenomaan tallennuksessa. Lopputuloksena webbisivulla näkyy skandimössöä. :) Ei muista aina ennen tallennusta vaihtaa muokattavan tiedoston merkistöksi latin-1. Tilanne korjautuu kun muokkaa skandit ja muut erikoismerkit tallennuksessa käytetyn merkistön mukaisiksi.

Sinänsä KDE ilmeisesti valitsee merkistökseen järjestelmän merkistön, joten tässä viestiketjussa esitetyt ongelmat ovat datatiedostojen ongelmia. Ne ratkeavat merkistökoodauksilla. Etsin KDE:n ohjauskeskuksesta merkistöasetuksia, mutta sieltä ei löytynyt. Ilmeisesti ei tarvtisekaan kun harvemmin järjestelmän merkistö vaihtuu kesken käytön. Hyödyllistä tietoa löytyy Googlella hakusanoilla KDE+charset.

1269
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Sukututkimusohjelma
« : 20.01.07 - klo:13.28 »
Gramps on tunnettu linuxin sukututkimusohjelma. Viimeaikoina olen itse alkanut ajatella, että ohjelma saisi olla netissä näkyvä kun muutenkin tietojen käsittely on globalisoitunut ja sukututkimus on parhaimmillaan globaalisti verkostoitunutta toimintaa. Lisäksi kun ei aikaa oikein tahdo jäädä sukututkimukselle, sukulaiset voisivat itse päivittää tietoja WWW:n kautta. Tällaiseen sopiva ohjelma on esim. PhpGedView.

Wikipediassa on artikkeli sukututkimusohjelmista, jonne myös minä olen tietoja päivittänyt.

Ps. Muistakaa haastatella sukunne vanhimpia ihmisiä tänään. Ei vasta ensi jouluna, sillä he voivat olla silloin jo kuolleita.  :)

1270
Netissä kerrottiin sellaisesta MTA:sta, joka viivästyttää vastausta postittajalle. Kun spämmääjän MTA ottaa yhteyttä saajan MTA:han niin saajan MTA ei vastaakaan kättelyihin. Silloin lähettäjän MTA jää odottelemaan vastausta ja seuraus on käytännössä lähettämisen juuttuminen. Lähettäjä ei voi siis lähettää enää muilllekaan spämmejä sinä aikana.  ;D

1271
Muistelen nähneeni jossain maksullisen SIP <-> Skype konventterin, jonka jälkeen SIP-ohjelmalla voisi puhua Skypen kanssa. Näitä SIP-puhelimiahan on sitten useitakin. Konventterin toiminnan hyvyydestä ei ole mitään tietoa. Yiritin etsiä kirjanmerkeistäni linkkiä konventterin sivulle, mutta ei tähän hätään löytynyt.

1272
Asiaan sen tarkemmin tutustumatta voisin sanoa sen verran, että nuo teematiedostot mahtavat sisältää vain tiettyjen asioiden määrittelyjä (värit, ikkunanreunukset, käyttöliittymäelementtien tyyli) eivätkä suoranaisesti sisällä kaikkea vaadittua. Eli esimerkiksi ikkunoiden reunukset pitää erikseen olla jo asennettuna samoin kuin nuo tyylitkin, että asia pelaa ns. oikein.

Se on juuri näin! Ja tuntuu, että tällä hetkellä vielä Kubuntun teemanhallinta ei toimi yhtä sujuvasti kuin Windowsin, josta teeman vaihtamalla voi kokeilla uusia teemoja, jolloin kaikki äänistä, kursoreista, kirjasimien koosta, väreistä, yms. lähtien vaihtuu eikä edellisestä teemasta jää mitään ylimääräistä.

Minusta tässä on kehttelyn varaa. Kthememanager on se ohjelma, jolla tuo varmaan tulisi tehdä. Tekjälle voi esittää toiveita ja bugiraportteja. Teemojen tekijöille voisi lähettää viestiä, että tekisivät teemoista täydellisiä.

1273
Ohjauspaneeli -> Ulkonäkö ja teemat -> Teemanhallinta. Siellä on Asenna uusi teema. Periaatteessa tuolla voi asentaa kthememanagerin teemoja. Se vaan ei toimi mielestäni kunnolla.

Toinen vaihtoehto on viedä paketti kansioon
/usr/share/apps/kthememanager/themes/ ja purkaa se siellä teeman nimiseen alikansioon.

Katsele myös kansion ~/.kde/share/apps/kthememanager/themes/ sisältöä.

1274
Eli mihin katosi näytönsäästäjä.Itse säästäjät tuntuvat olevan koneella koska viimeksi valittu menee päälle mutta vaihtoa ei voi tehdä kun ei näy mitään mitä valita.Olisiko kellään ratkaisua?

Ilmeisesti sama vika kuin minulla. Ethän kokeillut omien käyttöliittymäteemojen luontia ja talletusta? Olen raportoinut viasta Kthememanagerin tekijälle, mutta vika voi olla ihan muuallakin. Vika on esiintynyt myös Fedora-alustalla. Ilmeisesti komento

Koodia: [Valitse]
rm -R ~/.kde
auttaa, koska se vika koskettaa vain sitä tunnusta, jolla se on tullut esiin. Koneen muilla tunnuksilla näytönsäästäjät toimivat okei. Ennen .kde -hakemiston poistoa on huomattava, että siinä katoaa myös monet KDE:llä tehdyt asiakirjat yms. pelkkien KDE:n asetusten lisäksi. Kannattaa ottaa varmuuskopiot niistä ennen poistoa.

Suuresti tuo ei haittaa kun jäi viimeiksi valittu näytönsäästäjä toimimaan ja se on ihan passeli.  ;D

1275
Nyt on tuollainen tehty. Saapi nähdä miten kehittäjät reagoivat, ja milloin, jos reagoivat.

Hienoa! Aplodit nopeasta avoimien ohjelmistojen kehittelystä.  :D

1276
kokeile KNotes.

KDE:n KAlarm on luotu tuollaiseen tehtävään. KDE:n sivu on ns. vaiheessa, joten täältä näkyy paremmin kuvaruudunkaappauksia. KAlarm on vieläpä suomennettu.

Uuden hälytyksen asetuksissa voi asettaa toistuvuuden päivittäin, viikottain, kuukausittain, joka kuukauden n.s päivä, tai joka vuoden n:s päivä jne. Samalla tavoin kun Korganizerissa. KAlarmilla voi antaa visuaalisen hälytyksen, audiohälytyksen tai käynnistää jonkun sovelluksen yms.

1277
Yleistä keskustelua / Re: HTML tutoriaali
« : 11.12.06 - klo:02.36 »
HTML-kitin Windowsille, jäin siihen koukkuun. Yksi niistä ohjelmista, joita oikeasti kaipaan Linuxiin.

Oletko kokeillut ikinä KDE:n Quanta Plussaa? Minusta se on aika hyvä. Mitä HTML-kitissä on sellaista, mitä ei ole linuxissa? Koodataan se nopeasti...  ;D

1278
Pelit / Re: Flightgear ei tykkää koneestani
« : 11.12.06 - klo:02.24 »
Ei valita mitään asiaan liittyvää (?)
libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b
Description:   Cessna C-172

Kyllä se jotain valittaa.  :) Tuntematta rakemmin tilannetta arvailisin, että esim. (lento)konetyyppi aiheuttaa tuon. Kokeile vaihtaa toiseksi lentokoneeksi. Lisäksi voit tutkia sen xml-tiedoston olemassaoloa ja sisältöä.

1279
Suomenkielisessä Kubuntussa opetusviihteeksi nimetty valikon osa sisältää hyödyllisiä ohjelmia. Mielestäni ainakin lukioikäinen hyötyy niistä. Mainitsen muutaman

Kbrunch - opettaa murtoluvuilla laskentaa
KPercentage - opettaa prosenttiluvuilla laskentaa
KGeography - opettaa maantiedettä (kääntäminen on vielä kesken!)
Ktourch - harjaannuttaa kirjoittamaan paremmin (sokkona)
KWordQuiz - vieraan kielen sanaston harjoitusohjelma
Kalzium - on kemiallisten alkuaineiden jaksojärjestelmää ja aineiden ominaisuuksia opettava
Kstars - hieno tähtientutkimisohjelma (aikoinaan hämmästyin, että tämäntasoisia on ilmaisina ohjelmina)

Siellä on muitakin hyödyllisiä ohjelmia. yksi hyvä on KEduca, jolla voi luoda omia kysymyssarjoja vastattavaksi. Ohjelma osaa tehdä tuloksista myös webbisivun. Harmikseni kuitenkin se teki sivun utf-8:lla, eikä muita vaihtoehtoja ollut.

Nyt innostaisin teitä tekemään noihin ohjelmiin mallipohjia. Sanasto-ohjelmiin sanastopaketteja, jotka kannattaa lähettää sitten KDE-Files palvelimelle muidenkin käyttöön. KDE:n education -ohjelmia on käännetty kesän 2004 jälkeen. Kiitos kääntäjille. ;D Auta sinä eteenpäin tekemällä resurssitiedostoja ohjelmiin.

1280
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Skype ongelma
« : 07.12.06 - klo:02.21 »
Tuota kannattaisi kysyä jo Skype Foorumilla. Valtaosa sinne kirjoietuista linux-aiheisista viesteistä käsittelee ääniongelmia.

Dapperissani Skypellä oli itselläni vika, että Skype hyydytti koneen tulevista ja lähtevistä puheluista totaalisesti. Sfnetin sfnet.atk.linux -ryhmästä sain vinkin vaihtaa äänitiedostojen nimiä. Vaihdoin siis call.wav muotoon call.wav-invalid ja samoin muilla Skypen äänitiedostoille. Vika on hävinnyt. En tosin kuule kun joku soittaa... pienempi haitta se kuitenkin.  ;D

Windows-puolella Skypestä on tullut jo uusi 3.0 beta. Linux-versiot laahaavat jäljessä. Mielenkiintoinen artikkeli valaisee open sourcen valloittavan suljetun koodin ohjelmaa, eikä suotta.

Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 69