Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
121

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Ei näillä käskyillä tapahtunut mitään parannusta.

122
Valistappa, minkälaisella käskyllä komentoriviltä ajoit päivityksen, mikä teki ihmeitä. Meinaan, kun meikäläisellä on yhä näyttönä tuo samä näkymä, mikä on tämän viestiketjun ekassa viestiisä, eli suurin osa ohjelmista puuttuu ja myös omat asennukset. Olinko jostain toisesta viestistä ymmärtänyt, että ongelma liittyy jotenkin HP printtereihin?

123
Pientä vertailua omilla HP Stream koneilla, hiukan eri koneet, koska vanhemmassa on mikro sd-korttipaikka  (Ubuntu 16.04 ) ja uudemmassa normaali sd-korttipaikka ( Ubuntu 18.04 ), molemmissa 32 GT muisti.
16.04 käynnistyy kylmästä tilasta 40 sek ja 18.04 30 sek, molempiin tulee aloitusnäkymä.
Miksi muuten pitää sammuttaa koko kone, kun ne voi jättää valmiustilaan, jolloin molempien käynnistyminen kestää noin 1-2 sek. Itse pidän koneita aina valmiustilassa ( viikko tolkulla yhteen menoon, tietenkin valmiustilassa ne kuluttavat hiukan akkua, mutta kun koneet ovat lähes koko ajan sähköverkossa kiinni ja ilman sähköverkkoakin niiden akut kestävät valmiustilassa useampia vuorokausia.
Vielä pikku kommentti; koska normaalisti käytän 16.04 konetta, on tuo toinen ollut käyttämättä ja kaapissa usein viikonkin ja akku on mennyt lähes tyhjäksi, koska 18.04 pitää muistaa sammuttaa oikeasta yläkulmasta, mulla ei virtakytkimestä. Ubuntu 16.04 virtakytkimestä painettaessa kysyy vaihtoehtoja. Kun sitten yritän käynnistää tuota kaapissa ollutta konetta (18.04 ), niin mitään ei tapahdu pitkiin aikoihin. Aluksi ihmettelin, mutta sitten huomasin, että akku oli loppu ja koneen pitää hiukan tankata akkua, ennenkuin se käynnistyy. Siksi ihmettelin 18.04:n hidasta käynnistymistä, kunnes asia selvisi.

124
Jep. Vertailen molempia versioita ja päivitän tarpeen tullen molempien versioiden "ohjevihkoja", jotka tein viime keväänä. Mitään suuria päivitystarpeita en tällä hetkellä ole keksinyt. Ainoa asia, mikä hiertää, on tuo printtereiden asentaminen. Monissa ohjeissa todetaan lyhyesti, miten printterit asennetaan, mutta kaipaan hiukan perusteellisempaa informatiivista ohjeistusta, minkä yritän lisätä molempiin ohjeisiin, joskus. Varsinaisena työversiona itse pidän vielä 16.04 versiota ( siihen kai kiintyi ).

125
Kun seurailee näitä viestejä, niin herää kysymys, miksi päivittää 16.04 uuteen 18.04 LTS versioon. Tuntuu olevan paljon kaikenlaista pientä ongelmaa. Meikäläisellä on toisessa koneessa 16.04 ja toisessa 18.04 ja olen mietiskellyt, että tavalliselle käyttäjälle on vaikea keksiä syitä, miksi päivittää uuteen ( ja samalla ehkä hankkia ongelmia). 16.04 ää päivitetään vielä monta vuotta, eli kiirettä ei ole.  En halua arvostella uutta versiota, mutta mitkä syyt puoltaisivat päivityksen tekoa ns. tavalliselle käyttäjälle? ( uusien taustakuvien saanti ei mielestäni ole riittävä syy ). Mullakin tuo uusi 18.04 temppuilee hiukan erilaisilla kummallisuuksilla, mutta niistä ei nyt tällä kertaa enempää.

126
Sain käyttööni toisen HP Stream pikkumikron, mihin keväällä asensin 18.04 version. Nyt päivitin sen ja ihmettelin, että se ei mene wifi-verkkoon, kunnes huomasin, että aina koneen käynnistyksen yhteydessä taitaa mennä päälle "lentotila", jolloin wifi kytkeytyy pois päältä.
Muuten päivityksen jälkeen jotenkin sain samanlaisia viitteitä, että kone ei luotettavasti mene kaapelin avulla reitittimeen, ainakin näytön yläosassa ei ollut verkon kuvaa, mutta tosiasiassa kone oli kuitenkin kaapelilla verkossa kiinni. Nämä havainnot ovat pikahavaintoja pari tuntia sitten tehdyn päivityksen jälkeen.

127
Tuota noin,
meikäläisellä on myös vanha XP-kone. Asensin siihen muistitikulta Ubuntu Maten ja toimii hyvin. Jätti vielä Windows XP jäljelle, voin alkuvalikossa valita joko Maten tai XP:n. On toiminut hyvin. Mate pystyy käyttämään Windowsin puolella olevia käyttäjän tiedostoja.
Matea suositellaan vanhoihin koneisiin, kuten XP-koneisiin. Jos on Ubuntua ennen käyttänyt, niin käytössä Maten oppii helposti.
Jotkut lisävärkit eivät toimi Ubuntussa, mutta XP:ssä kylläkin, joten käytän XP:tä näiden lisälelujen kanssa. XP:n päivityksistä ei enää väliä, kun sillä ei tarvitse mennä verkkoon.

128
Pieni vinkki kuvien katseluun Postimiehelle:
gThumb tuntuu hyvältä ohjelmalta esim. matkakuvien käsittelyyn ja muuhunkin touhuun.
- Sillä voi ensinnäkin lajitella kuvat ottohetken mukaan, siis jos on ollut matkoilla ja käyttänyt useita eri kameroita tai kännyköitä, voi kuvat siirtää samaan kansioon ja sitten lajitella ne kuvien ottohetken mukaan. Tietenkin ennen matkaa kannataa tarkistaa, että kaikissa kameroissa on sama kellonaika.
- tämän jälkeen gThumb:illa voi nimetä kuvat uudestaan yhtenäisen juoksevan numeroinnin mukaan
- kuvien valo/väriasetuksia voi helposti käsitellä, samoin terävyyttä lisätä
- kuva-alueen rajaaminen onnistuu myös helposti
Ohjeet löytyvät itse ohjelmasta ( tosin ohjelman "valikot" ovat hiukan persoonalliset, vaatii vähän kokeilua, että löytää.
Ei kannata puuhastella kuvien käsittelyssä Tiedosto-ohjelmilla.

129
Miten olisi Libre Office Impress. Ensin luot puhtaan pohjan ja siihen kopioit kuvan päälle. Tämän jälkeen voi sitten lisäillä tekstejä ym tavaraa. Jos on paljon kamaa,niin kannattaa koota ryhmä, niin eivät turhaan tartu kiinni operointiin. Pitääkö lopullinen kuva olla png, vai esim. pdf-kuva?
Tarkistin vielä, eli käskyllä Vie... saa valittua taltiointimuodoksi PNG:n.

130
No niin, suuri seikkailu jälleen takanapäin.
Lähdin tutkailemaan asiaa ja löysin Wikipediasta
https://en.wikipedia.org/wiki/GNOME_Software
seuraavan lauseen selostuksen
"The program can be used to add and manage repositories as well as Ubuntu Personal Package Archives (PPA). Ubuntu replaced its previous Ubuntu Software Center program with GNOME Software starting with Ubuntu 16.04 LTS,[3] re-branded as "Ubuntu Software". It also supports fwupd for servicing of system firmware."
Näin päädyin sivulle
https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Software_Center
Ja sieltä päätin yrittää asennusta ohjelmalle "software-center".
Onnistuneen asennuksen jälkeen meikäläisellä on nyt kaksi identtistä ikonia, toinen tuo alkuperäinen toimimaton ja tämä uusi, mikä näyttää ohjelmavaihtoehtoja ja myös asennetut ohjelmat.
Siis jonkinlainen hätäratkaisu tuli taisteltua. Ei kyllä tällainen asia saisi jumittaa Ubuntu 16.04ssä, tavalliset käyttäjät hermostuvat. Meikäläisellä on nyt jo sattumalta tullut käyttöön kolmas mikro (jälleen uudempi versio HP Stream ), mihin asensin Ubuntu 18.04LTS:n ja siinä tuo "Ubuntu sovellusvalikoima" näyttää toimivan moitteetta.

131
Ei tunnu korjaantuvan itsekseen, eikä tuolta bugiraportista oikein löydy vastaavaa ongelmaa.
Voiko tuon Sovellusvalikoiman poistaa ja asentaa uudestaan tuolla install-käskyllä. Ja onko ohjelman nimi todella Sovellusvalikoima?

132
Kyllä Ubuntun sovellusvalikoima on olennaisen tärkeä osa Ubuntun käyttäjäystävällistä arkkitehtuuria. Erityisesti henkilöille, jotka käyttävät graafista käyttöliittymää. En tiedä, löytyykö Windowsmaailmasta vastaavaa helppokäyttöistä ohjelmien esittelyä ja latausta.
Jossain taisi olla mainita, että sovellusvalikoima ei toimi 18.04 versiossakaan ( eikä 16.04 ssäkään). Silloin vika taitaa olla itse sovellusvalikoimassa, sen layout muuttui vähän aikaa sitten ja siinä yhteydessä taisi mennä toiminta sekaisin.

133
Uusi pieni ongelma.
Nyt on molemmista Ubuntu läppäreistä hävinnyt Sovellusvalikoimasta Asennetut ohjelmat ( vain yksi tai kaksi ohjelmaa näkyy ), Samoin "Kaikki" kohdassa näkyy vain "Valokeilassa" ja "Toimituksen valinnat", kaikki muut suvellusmahdollisuudet ovat kadonneet. Luulen, että viimeisimmän päivityksen jälkeen nuo ovat kadonneet.

134
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sähköpostiongelmia
« : 10.07.18 - klo:22.56 »
Lähetin tiedot Elisalle ja sain seuraavan vastauksen.
Asia lienee nyt ratkaistu. Siis odottelen vaik en asiasta mitään ymmärräkkään;-)

"Gmail on ottanut käyttöön uutta suodatusta, joka hidastuttaa sellaisten
viestien vastaanottoa, joiden lähettäjädomainilla ei ole määritelty
SPF-tietueita.
Osalla Elisan kuluttajasähköpostidomaineista ko. tietueita jo löytyy, mutta ei
kaikilla. Lopuillekin tietue on tulossa lähiaikoina, tarkkaa ajankohtaa ei vielä
ole tiedossa."

Ja kiitokset jälleen kaikille vastaajille!


135
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sähköpostiongelmia
« : 09.07.18 - klo:16.23 »
Palailen tähän sähköpostiasiaan. Ensin lähtötietoja:
Käytän "perussähköpostiani" vain läppärissä ja asetuksena pop, eli sähköpostit siirtyvät läppäriin, kun avaan thunderbirdin. Postipalvelin on Elisa ja käytän vanhaa nimi.nimi@nic sähköpostiosoitetta (kunniakas Suomen ensimmäisiä ilmaisia).
Vaimollani samat asetukset ja molemmilla Ubuntu 16.04 LTS.
Näytämme saavan seuraavanlaisia ilmoituksia, kun lähetämme postia ihmisten gmail-osoitteisiin ( taisi olla myös yksi yahoo-viesti ).
This is the mail system at host gw03.mail.saunalahti.fi.

####################################################################
# THIS IS A WARNING ONLY.  YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE. #
####################################################################

Your message could not be delivered for more than 15 minutes.
It will be retried until it is 48 hours old.

For further assistance, please contact your postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

<kaverin nimi@gmail.com>: host alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.23.26]
    said: 421-4.7.0 This message does not have authentication information or
    fails to pass 421-4.7.0 authentication checks. To best protect our users
    from spam, the 421-4.7.0 message has been blocked. Please visit 421-4.7.0
    https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication  for more 421
    4.7.0 information. y34-v6si14353049plb.17 - gsmtp (in reply to end of DATA
    command)

Mielenkiintoista on se, että yleensä nämä sähköpostit kuitenkin menevät vastaanottajalle jonkin ajan kuluttua.
Kyselin kavereilta, onko heillä vastaavanlaisia ilmoituksia, mutta eivät ole saaneet.
Siis joko Saunalahti/Elisa tai Ubuntun Thunderbird tai oma sähköpostitilini aiheuttaa moisia ilmoituksia.
Vaikka lueskelin noita yllä olleita ohjeita, en viisastunut ja pienin paha lienee se, että antaa ilmoitusten tulla niin kauan, kunhan postit menevät läpi.

136
Tuolla Opas-keskustelualueella on tekemäni Ubuntu 18.04 opasvihkon linkki, ja siinä sivuilla 11-13 olen esittänyt, miten saadaan tiedostolistaus näkyviin ja myös puurakenne, molemmat siis löytyvätUubuntu 18.04:n perusversiosta. Näitä taidettiin kysyä.

137
Ubuntu tietokoneissa / Sähköpostiongelmia (RATKAISTU)
« : 04.07.18 - klo:11.28 »
Ubuntun perussähköposti on Thunderbird. Olen nyt huomannut, että lähetettyäni sähköpostin Gmail-osoitteisiin, saan melko usein viestin, että sähköpostia ei ole kyetty toimittamaan perille tietoturvasyistä.
Ilmeisesti Gmail on siirtynyt "korkeammalle" turvallisuustasolle ja estää nyt Thunderbirdin viestin vastaanottamisen tietoturvasyistä. Löysin esim. vanhasta Samsung padistäni Googlen tietoturva-asetuksista kohdan " Salli vähemmän turvalliset sovellukset " Lisätiedoissa mainitaan mm. Google estää kirjautumisyritykset, koska sovellus ei vastaa suojausstandardiamme. Edelleen... "jotkin tietokoneiden sähköpostiohjelmat, kuten Outlook ja Mozilla Thunderbird".

Ilmaisesti, jos Googlen asetuksissa sallii vähemmän turvalliset sovellukset, niin silloin viestit menevät läpi?
Ongelma on kiinnostava ja turhauttava, suorastaan vaarallinen, kun ei saa viestejä menemän läpi.
Lähinnä kysyn, millaisilla asetuksilla Thunderbird saadaan tuolle korkeammalle turvallisuustasolle, minkä Gmail hyväksyy.
Etsin muuten samaa Googlen asetusta Android-puhelimestani ja sieltä en edes löytänyt tuota "vähemmän turvallisten sovellusten" sallimista.

138
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Basket muistiinpano-ohjelma
« : 19.06.18 - klo:13.57 »
Kiitoksia, pitääpä tutkia sitten, kun asennan 18.04:n

139
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Basket muistiinpano-ohjelma
« : 17.06.18 - klo:22.25 »
Jep, katselin tuota ZIM-ohjelmaa, mutta se ei ihan vastaa tarpeitani. Kuitenkin hyvä tietää tuokin ohjelman olemassaolosta.
Pitää toistaiseksi käyttää vain toisen koneen Basket-ohjelmaa ja kerätä data toiselta koneelta erilliseen tiedostoon, mistä sitten siirtää basketiin, hiukan kökköä, mutta ainakin toimii.
Ohessa demokuva Basket ohjelmasta, mihin laitoin aiheeksi maalauksen ja renkaat ja niihin voi sitten keräillä erilaista asiaan liityvää infoa, tämä siis on esimerkkinä ohjelmasta ja sen luonteesta.

Huomasin, että netissä on basketista olemasssa versio
2.10(tiltu)beta+git20160425.b77687f-1
eli Ubuntu 16-04 versio, miksi sitä ei läydy tuolta normaalista ohjelmien asennuspaikasta.
Ja voisiko tuon asentaa ja miten, on tuo ulkoisten ohjelmien asennus vähän hakusessa.

140
Ubuntu tietokoneissa / Basket muistiinpano-ohjelma
« : 11.06.18 - klo:20.30 »
Etsiskelin innovatiivista muistiinpano-ohjelmaa ja löysin basket-nimiesn ohjelman. Käytössäni on Ubuntu 16.04 LTS. Ohjelma muistuttaa kansio ja tiedostojärjestelmää, mutta siinä voidaan suoraan kirjoittaa muistiinpanoja tai kopioida tekstejä, ja ohjelma muodostaa niistä "tiedostoja" ilman eri ohjelmaa. Koko homma toimii html-pohjalta. Hieno ja hyvän tuntuinen ohjelma, mutta työskentelen kahdella koneella ja tämän basket-käyttäjätiedoston olen siirtänyt usb-tikulle.
ongelma on se, että toisella koneella kirjoitetut tai kopioidut tekstit eivät tule näkyviin toisella koneella. Itse USB-tikulla ne kyllä ovat tallessa, mutta toisen koneen basket-ohjelma jättää ne huomioimatta. Löytyykö asiaan ratkaisua tai onko joku muu ohjelma, mikä toimii usb-tikun välityksellä kahdessa tai useammassa koneessa.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12