Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20
161
Lähdin kokeilemaan asennusta, mutta rupes näyttämään sen verran normaaleista poikkeavalta, että jätin väliin enkä halua lähteä etsimään seikkailuja enkä vaikeuksia, ainakaan vielä.

162
Onko ohjelmaa, millä voisi joko langattomasti tai usb-kaapelilla etäkäyttää Android puhelinta. Olisi esim. isompi näppäimistö ja näyttö käytettävissä.

163
Tulee.
Kirjoita vaan rohkeasti, mutta oikein.

164
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tiedoston ja kansion poisto
« : 29.11.20 - klo:23.30 »
Harrastan tällaisia ohjelmakokeiluja erillisellä läppärillä, jottei tule vahinkoja. Ensinnäkin koneessa on muistikortti 32 GB, ja siihen asensin tuon koeohjelman dataosuuden. Lopun kerron lyhyesti, eli yritin noilla ohjeilla poistaa nuo kansiot ja tiedostot, mutta en onnistunut eli tein ainakin itse jotain väärin. Siksi totesin, että kopioin tuolla muistikortilla olevat asiat toiselle kortille, mitä olen juuri tekemässä. Tämän jälkeen tarkoitukseni on formatoida tuo muistikortti uudelleen ja siten poistaa nuo kansiot.

Loppu onkin sitten hiukan nolo juttu, eli ei vaan onnistunut edes formatointi, ilmoitteli virheistä ja Gnome-disc. Tässä vaiheessa muistin, että olin asentanut uudestaan tuon ohjelman ja poistin sen, mutta se ei auttanut. Sitten välähti, eli käynnistin koneen uudestaan ja kas, sain heti poistettua molemmat kansiot. Loppu hyvin, mutta olisi voinut johtaa turhiin sekoiluihin.

165
Olin etsimässä jälleen kerran muistiinpano-ohjelmaa, mihin olisin tyytyväinen. Silmiini osui Ubuntu 18.04 sovellusvalikoimasta KeepNote ohjelma, minkä latasin. Ohjelma vaikutti alkutestailuissa todella mielenkiintoiselta ( idea oli erittäin hyvä), mutta pian selvisi, että se kaatuilee ja jumittuu helposti jo aivan alkumetreillä. Niinpä päätin pettyneenä poistaa sen. Tietenkin KeepNoten luoma kansio/tiedosto rakennelma jäi jäljelle, siis käyttäjän omat  tiedot. Yritin poistaa niitä, mutta sepä ei onnistukkaan. Meikäläisellä ei ilmoituksen mukaan ole valtuuksia. Asensin lopulta uudestaan KeepNoten, millä sain poistettua suurimman osan, mutta pääkansioita en saanut poistettua ( tein kaksi eri KeepNote arkistoa ).
Siis millä tempulla saan nuo kansiot poistettua? Yritin vain grafisella puolella, en sudo-käskyillä.

166
Pienenä kommenttina vielä. Meikäläisellä on pieni HP Stream läppäri, mutta se on niin NOPEA käynnistymään, että mun on ensin painettava ESC pohjaan ja vasta sen jälkeen käynnistän koneen. Jos ensin käynnistän ja sitten rupean painelemaan Esciä niin olen jo myöhässä ja Ubuntu käynnistyy.

167
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Facebook ei toimi kunnolla
« : 07.11.20 - klo:18.49 »
Suosittelen, että kun kaikki varmuuskopioinnit on tehty, niin kannattaa tehdä itselleen sekä 18.04 ja 20.04 asennustikut, kun ne on vielä Ubuntun toimiessa hyvin helppo tehdä. Tämän jälkeen, jos pinna meinaa palaa  noiden nykyasennusten kanssa, niin voi valita, että asentaako kokonaan uudestaan 18.04:n tai 20.04:n. Voi päästä paljon helpommalla.

168
Ubuntu 18.04:n vasemman alareunan sovelluspainikkeesta saa näkyviin sovellukset. Sieltä kannattaa avata "Ohjelmistot ja päivitykset" eli laatikon kuva, missö on maapallo oikeassa kulmassa. Siitä saa näkyviin valikkoja, joista löytyy Päivitykset ja siitä tarkistaa, että "ilmoittaa uudesta Ubuntu-versiosta. Tämä ei kylläkään käynnistä ubuntun päivitysmahdollisuutta 20.04:n, mutta ainakin tekee ilmoituksen.

Muistelen, että tekemällä uuden 20.04 käynnistystikun, ja kun siitä lähtee asentamaan Uutta versiota, niin yhtenä vaihtoehtona on se, että säilytetään kaikki käyttäjän tiedot. Ensin tietenkin kannattaa ottaa varmuuskopiot!

Käynnistyslevyn luonti hoituu ISO-tiedoston kopioinnin jälkeen "Luo käynnistyslevy" kuvakkeella.
Suoraa valintaa uuden Ubuntuversion päivittämiseen en löytänyt graafiselta puolelta.

169
Selailin Ubuntun ohjeita ja huomasin hämmästyksekseni, että onpa vaikeaa löytää Ubuntu 18.04:n asennustiedostoa ( ISO ) suomenkielisistä ohjeista. eli aina oli tyrkyllä tuo uusin 20.04. En oikeastaan löytänyt ollenkaan suomenkielistä 18.04:ää. Ihmettelen tätä kovin, koska 18.04 on tällä hetkellä ehkä luotettavin ja varsin pitkään vielä tuettu versio. Oma kokemukseni on, että 20.04 tökkii vielä aika paljon, 18.04 on tosi luotettava ja 16.04 hyrrää kuin junan vessa, minkä tuki valitettavasti loppuu puolen vuoden päästä.
Suomenkielisissä ohjeissakaan ei edes ole mainintaa tai linkkiä englanninkielisille sivuille, mistä tuon 18.04:n voi ladata ja samalla tulisi huomauttaa, että itse asennuksessa voi sitten määritellä yleiskieleksi Suomen. Ei hyvä.

170
Varovainen ehdotus:
Jos sinulla on käytössä Thunderbird ( missä ovat haluamasi asiat ), niin siirry ensin tiedostonhallintaan ja valitse "näytä piilotiedostot". Tämän jälkeen etsit kansion .thunderbird ja sen alta löydät kansion, missä on iso kasa kirjaimia ja numeroita ja perässä .default. Kopioi tämä kansio erilliselle muistivälineelle ( kyseinen kansio sisältää kaiken olennaisen omasta sähköpostijärjestelmästäsi eli saat siitä samalla yhden varmuuskopion).
Tämän jälkeen siirry uuteen haluamaasi kohteeseen, missä on asennettu uusi Thunderbird ilman omia sähköposteja. Siitä uudesta Thunderbirdistä löydät saman polun päästä samanlaisen abcde123.default kansion. Nimeä se uudelleen lisäämällä perään vaikka yksi kirjain. Tämän jälkeen voit kopioida samaan paikkaan tuon lisämuistilla olevan oman .default kansion.
Jos nyt käynnistät Thunderbirdin, pitäisi eteesi ilmestyä omat tutut sähköpostisi ja osoitteesi.
Näin sen pitäisi onnistua, muistelen (olen itse toiminut näin ) ja jos homma ei lähde toimimaan niin poista tuo oma .default ja palauta alkuperäinen nimi tuohon kansioon, mistä muutit nimen. Ja jatka ongelman etsimiseksi toista ratkaisua.

171
Ubuntu tietokoneissa / Vs: libre office writer
« : 26.09.20 - klo:23.18 »
Jos on kyse hiiren osoittimesta, niin kannattaa kokeilla toisenlaista hiirialustaa. Joskus led-valoa käyttävät hiiren osoittimet saattavat vaellella itsekseen, mutta maton vaihto ( maton rasterikuvio tai kiilto saattaa sekoittaa hiiren) tai itse hiiren vaihto voi auttaa.

172
Olen 99% orientoitunut GUI-käyttäjä ja siksi reagoin vain näihin GUI-ongelmiin. Pyrin siis tukemaan esim. käyttäjiä, jotka siirtyvät Windowsista Ubuntuun jne ;-)

173
No niin, nyt viimeisimmän Ubuntu 20.04 päivityksen jälkeen näyttää  kopiointi jälleen toimivan normaalisti. Merkkaan tämän ratkaistuksi.

Mutta vielä pieni jälkipuinti, ei kylläkään liity LibreOfficeen vaan Ubuntu 20.04:ään. Kun sain ilmoituksen, että uusia päivityksiä saatavana, niin klikkasin päivityksen päälle.  Samalla hetkellä tuo ilmoitusikkuna hävisi näytöstä ja näytti siltä, että mitään ei tapahdu. Odottelin kärsivällisesti jonkin aikaa ja sitten huomasin, että tuohon mutterin näköiseen pieneen ikoniin ( mikä kuvaa päivitysohjelmaa ) oli ilmestynyt pieni punainen piste vasemmalle puolelle. Tajusin, että päivitys on sittenkin alkanut ja kokemuksesta klikkasin tuota ikonia. Tämän jälkeen tuli sitten näkyviin pieni ikkuna, mistä pystyi seuraamaan päivityksen aikajanaa. Mihin on ohjelmoijien tällainen iformaatioergonomia kadonnut, nimittäin ei kukaan huomaa tuota pientä punaista pistettä. Käyttäjä luulee että päivitys ei ole päällä ja rupeaa puuhastelemaan muita ja voi sotkea tuon päivityksen, sulkee vaikka koneen. Ubuntu 16.04:ssä aina päivityksessä tulee tuo ikkuna näkyviin automaattisesti ja silloin voi seurata huojentuneena päivityksen etenemistä. Ei pidä kuvitella käyttäjistä, että he huomaavat kaikenmaailman pienet punaiset pisteet eikä tuossa pikku ikonissa olevaa aikajanan kuvaa, mikä sekin liikkuu tosi hitaasti, kun jana on niin pieni. Windowsissa aina tuli tuo tiimalasi, mikä ilmoitti ohjelman olevan toiminnassa, se oli hyvä. Kolmessa viimeisessä 16.04, 18.04 ja 20.04 tämä infokehitys huononee kokoajan.

174
Totean lyhyesti, että Teamviewer asentui helposti ja lähti heti toimimaan, toinen koneista Ubuntu 16.04 ja toinen 20.04. Hieno homma, en tarvitse noita Chrome kysymykseni vastauksia enää.
Kiitoksia vinkistä ja merkkaan ratkaistuksi.

175
No joo, tykkään kerätä kaikki sähköpostit yhdelle omalle koneelle, siis POP-määrittely ja sähköpostina Thunderbird.
Katselin, että Chrome mahdollistaisi myös etäkäytön toisella koneella, onko kokemuksia?

176
Ei tuolta haulla löytynyt viimeisimpiä tietoja etäkäytöstä ja siksi kysyisin tietoa:
Mulla on kaksi Ubuntu-läppäriä ja toiseen tulee kaikki tärkeät sähköpostit. Miten voin tuolla toisella läppärillä käyttää tuota sähköpostiläppäriä siten, että voin selata ja lukea noita sähköposteja. WIndows-maailmassa joskus käytin vastaavaa ohjelmaa. Molemmat koneet ovat joko modemilla tai puhelimen netinjaon avulla kiinni verkossa? Eli mitä ohjelmia asennan ja asetuksia teen? Siis en halua siirtää tiedostoja, vain etäkäyttää toista konetta.

177
Ubuntu 20.04:ää on päivitetty, mutta yhä edelleen tuo hiirellä kopiointi ei tunnu toimivan oikein LibreOfficessa. Uotellaan kärsivällisesti korjausta. Kaipa saman ongelman on joku muukin huomannut?

178
Niinhän se on, että hyvän vaihtaminen vielä parempaan voi johtaa pettymykseen. Uusi 20.04 on vielä untuvikko ja moni neuvoo, että ei kannata heti mennä päivittämään. Huomasin juuri, että nyt on ilmestynyt uusi 20.04.01 LTS versio, missä on korjailtu havaittuja vikoja ja puutteita, siis pikkuhiljaa ehkä virheet korjaantuu ja saadaan se uusi loistava versio ilman bugeja. Monta kertaa, kun jotakin lähdetään parantamaan, niin ei osata enää varoa sitä, mikä edellisessä oli hyvin ja toimiva ja sitten käy niin, että se toimiva ei enää toimikkaan.

179
Kiitos neuvosta, tulee hiukan myöhään ja en ole vielä henkisesti valmistautunut tähän kokeiluun, kokeilen joskus myöhemmin. Onhan tuo järjestelmäasetuksista kiellon päällelaitto kuitenkin aika helppo juttu, käytän toistaiseksi vielä sitä, ainakin toimii.

180
Vielä näitä epätieteellisiä ajatuksia; miksi asennat 16.04 LTS versiota, kun sen tuki päättyy puolen vuoden päästä. Kokeile asentaa 18.04 LTS, ei sitä koskaan näistä digitouhuista tiedä ennen kuin kokeilee, voi vaikka lähteäkin toimimaan. Ei siinä ainakaan mitään menetä;-)

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20