Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14
81
Ehkä olen tästä jo aikaisemminkin urputtanut, mutta nyt asia on jälleen tuore eli päivitin juuri 19.10 version, kun tuli ilmoitus siitä. Niinpä päivitys lähti pyörimään, mutta näytöllä ei tapahtunut mitään, kunnes äkkäsin jälleen vilkaista tuota vasemman reunan ikonirivistöä, missä päivityksen ikonissa oleva mikroskooppisen pieni palkki oli alkanut huomaamatta hitaasti kasvaa. Näinhän se oli, eli siitä oli käyttäjän huomattava, että kone tekee jotain. Kun ikonia klikkas, sai näkyviin kunnon ikkunan, missä näkyi päivityksen eteneminen.
Olen huomannut, että pienissä kopioinneissa tai siirroissa tulee näkyviin automaattisesti iso ikkuna kertomaan hommasta, mutta joissain isoissa siirroissa näytössä onkin oikeassa yläkulmassa vain pieni sektoriympyrä, mikä vähitellen täyttyy ja päivityksissä ilmestyy ikoniin tuo hitaasti etenevä palkki ja kun kopioi esim. iso-tiedostoa, niin silloin ilmestyy vasempaan alakulmaan pieni ruutu, mistä näkyy kopioinnin prosenttiluku.
Jotenkin suunnittelussa ei nyt vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee eli koordinaation puute vaivaa suunnitteluryhmää, taisi olla Gnome-suunnittelijoiden sarkaa tämä.
Ongelma on inhottava ainakin vasta-alkajille ja saattaa aiheuttaa kaikenlaista turhaa hätäilyä ja sen seurauksena toimintojen epäonnistumisia ja sitä kautta vielä suurempia ongelmia.
Tämän ongelman voisi viisaammat viestittää tuonne suunnitteluun.

82
Tuota noin, en aloittanut viestiketjua, eli päättäminenkään ei onnistu. Homman pitäisi tehdä Facelift

83
Ihan tiedoksi, että meikäläisellä on usb-liitäntäinen irrallinen korppuasema. En ole huomannut testata, että toimiiko, mutta tarvittaessa voin lainata. Täytyypä jossain vaiheessa testata sen toimivuus.

84
Tein vielä varmistustestin, eli poistin Chromiumin ja asensin sen uudelleen, eikä se nytkään lähtenyt pelittämään.

85
Taistelu on ohi! Pienessä HP Streamissa (Ubuntu 19.10) on Chromium, mikä ei toiminut MTV:n kera. Edellisistä viesteistä rohkaistuneena päätin asentaa rinnalle vielä Googel Chromen, mikä itsessään oli hyvin neuvottu ja siksi helppo asentaa. Ja sitten testaamaan, ja kappas, MTV:n Hamilton lähti pyörimään moitteetta! Eli Chrome toimii, mutta Chromium ei toiminut. Eli epäilen, että Ubuntun Chromiumissa on vielä pientä pintaremonttia tehtävä. Olisikohan tämä nyt loppuun käsitelty?

86
Haa, toivonkipinä ilmassa! Olen kokeillut Chromiumilla ja Firefoxilla, eikä kummallakaan toiminut. Koska pari konettani ovat pieniä 2GT HP Streameja, ajattelin, että onko muistista kiinni, mutta kolmannessa on 8GT muisti, eikä sekään toiminut.

Unohtui mainita, että kyseessä ovat Ubuntu versiot ( 16.04 ja 19.10 ), joita käytän.

87
MOI!
"Päivitystä tilanteeseen: Vaikka Linuxia ei varsinaisesti palveluissamme olekaan tuettu, niin Linuxit toimivat taas sekä C Moressa, että mtv-palvelussa! :) / C Moren asiakaspalvelu"

tuosta yllä olevasta kommentista huolimatta en saanut mtv3:a enkä cmoreakaan näkymään ohjelmien suhteen.
Kokeilin kolmella eri koneellani ja 16.04 ja 19.10 versioilla, ei toimineet. Joskus näkyi yksi tai kaksi mainospätkää alussa mutta sitten tuli Houstonin ilmoitus. Tuli testattua nopeudet ja ne ovat ihan riittävät ja keskustelin mtv-neuvonnan kanssa netin välityksellä, mutta ongelma ei ratkennut. Cmoren ohjeissa neuvotaan Chromen ja Firefoxin virityksistä, mutta nekin ovat vanhentuneita uusiin ohjelmaversioihin nähden, eli hyvin vaikeita soveltaa uusiin selaimiin. No, ostin Chromecastin ja sillä pärjätään nyt.

88
Vielä yksi kommentti. Alkuvaiheessa "System monitori" näytti prosessorin työskentelevän lähes tapissa. Nyt viikkojen käytön jälkeen tarkkailin "System monitorin" käppyröitä ja nyt ne näyttävät aivan normaaleilta, eli lepotilassa prosessorit ovat n. 30% tasolla ja kun jotain puuhataan, niin sitten nousee käyrät välillä 100 % tasollekin, mutta kone puksuttaa häiriöttä. Eli nyt voinen todeta, että Ubuntu 19.10 toimii myös tällaisessa pikkukoneessa. Olisikohan päivitykset parantaneet tilanteen, mutta hyvä näin.

89
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 20.01.20 - klo:23.07 »
Kerro sitten, miten kävi. Olisi hyvä tietää. Meikäläisen ei todellakaan tarvinnut tehdä mitään tuon HP:n kanssa, asennus tapahtui täysin automaattisesti, paitsi tuon dokumenttiskannerin löytäminen asennetuista ohjelmista piti hoitaa itse.

90
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 19.01.20 - klo:22.11 »
Näin on, eli kirjoittimet ovat Ubuntun Akilleen kantapää, mutta ensin kysymys kaulahuiville; mikä Ubuntun versio kyseessä.
Ostin muistaakseni kolmella kympillä HP DeskJet 2632 monitoimivärkin ja Ubuntu 18.04 LTS ästä lähtien se asentuu itsestään ilman ongelmia (Ubuntu 16.04 LTS on vaikeampi tapaus ). Skanneri-ominaisuus pitää hoksata siten, että Ubuntun esiasennetuissa ohjelmissa on tuo Dokumenttiskanneri ja se toimii heti. Halpa ja hyvä värkki skannaukseen, tulostukseen ja kopiokoneeksi. Eikä nuo väri- ja mustekasetitkaan kovin kallita ole.

91
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun nimen muuttaminen
« : 15.01.20 - klo:19.30 »
No niin, tyypillinen kommunikaatio-virhe, eli käsiteltiin eri versioita.
Kokeilin asiaa  16.04-koneellani ja siinä ei ole tuota  Stop-kuvaketta ( tai sitten mun koneessa on jokin moka ), mutta toisessa koneessa onkin 19.10 ja siitä löytyy tuo Stop-painike ja sillä todella pääsi eteenpäin, tosin tuo hammasrattaan jälkeen valittava kohta "Edit filesystem..." vaatii hiukan mielikuvitusta, että keksii sen tarkoittavan nimen vaihtoa.
Mutta itse ikkunan otsikko onkin viisaampi eli "Change Filesystem Label".
Tästä kai voi nyt todeta, että "Ratkaistu".

KORJAUS: Tarkistin vaimon koneella, missä myös 16.04 versio ja siinä löytyi tuo Stop-painike, eli homma toimii kaikilla eri versioilla. Meikäläisellä on jotain mährää systeemissä. Ja unohtui äsken tuo tärkeä sana; Kiitos avusta!

92
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun nimen muuttaminen
« : 15.01.20 - klo:16.29 »
Kuten SuperOscar totesi, että homma voisi helpompi olla, niin muistelin itse kirjoittaneeni omiin oppimateriaaleihini, että tikun nimen voi muuttaa formatoinnin yhteydessä graafisessa käyttiksessä. Tarkistin, ja näinhän todella on, eli jos formatoi tikun, niin samalla voi muuttaa nimen. Mutta jää vaivaamaan kysymys, että miksi vain formatoidessa. Homma on jäänyt bittinikkareilta puolitiehen?

93
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun nimen muuttaminen
« : 14.01.20 - klo:23.55 »
Ei tunnu onnistuvan Levyt-ohjelmalla.
WIN-XP koneellani se onnistuu helposti Resurssienhallinnasta, kuten aikaisemmin totesin. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa Ubuntullakin...
Gpartedia en vielä kokeillut, mutta että sitä varten pitää asennella jotain...ei helppoa.
Noissa muissakin linkeissä viitattiin Windowsiin.

94
Onks tietoo,,, miten voisi USB-tikun nimen muuttaa. Tuolla keskustelupalstalla on kerran ollut keskustelu usb-levyn nimen muutosta, mutta meni yli hilseen. Vanhalla WIn-XP:llä homma hoituu helposti, mutta entä Ubuntulla? Pitääkö mennä terminaalikäskyihin vai pystyykö tuossa graafisessa näytössä hoitamaan homman. On tarve nimetä eri usb-tikut omilla nimillään, kun käsittelee useampia tikkuja saman aikaisesti, niin meinaa hermot mennä, kun tuo muistien tulkitseminen menee vaikeaksi noilla koneen antamilla omilla nimillä. Tämä tulee kysymykseen esimerkiksi, kun yrittää tehdä usb-livetikkua ja pitää pelätä, ettei lähde asentamaan sitä väärälle ulkoiselle muistille.

95
Jatkan kokemuksista "nuhapumpun" kanssa;-)
Ensin hyvät uutiset, eli HP Streamissa on nyt asennettuna tuo Ubuntu 19.10 eng. Se lähti liikkeelle vähän nykien, mutta jostain syystä tuntuu paranevan, ainoastaan hiiri joskus nykii. Eilen katselin Arenasta netin kautta wifillä yhden ohjelman ilman ongelmia.
Ikonit ovat muuttuneet joissakin asioissa verrattuna 18.04:ääm, mutta ovat löytyneet, kunhan etsii.
Mutta ennen kuin pääsin maaliin oli mielenkiintoisia asioita?
Siis aluksi tein usb-live (no1) tikun 19.10 ja se ei suostunut toimimaan kokeiluversiona, jämähti, kuten tämän ketjun alussa kerroin.
jossain vaiheessa nyt kopioin uuden 19.10 ISO:n ja tein uuden live-tikun (no2), eikä sekään toiminut, mutta huomasin, että resurssienhallinta näytti kahta eri "muistia" eli Ubuntu 19.1... ja toinen oli casper-rw ????
Tätä casperia ihmettelin, ja päätin formatoida tikun, jotta teen sitten uuden livetikun, mutta eipä tuo sallinutkaan tikun formatointia, yritin jopa vanhalla Win XP-koneellakin, mutta ei.
Lopulta kopioin koneelleni jälleen uuden iso-tiedoston ja päätin siitä tehdä live-tikun  (no3). Sehän onnistuikin, eli tämä operaatio poisti tikulta tuon casperin ja tikulle asentui uusi live. Ja kun katsoin tikun sisältöä, niin ei siinä enää ollutkaan mitään casper-muistia. Mikähän tuo episodi oikein oli?
No tällä live no 3 yritin ensin vain testiasennusta, mutta hyytyi. Lopulta päätin asentaa sen, asennus meni läpi, eng-kielinen ja suomalainen näppis. Ja nyt se on toiminnassa ( 2GB/32GB). System monitor-kuvassa, missä graafisesti liukuu käyrät, näkyy 1,3 GiB swap, eli kai semmoinenkin siinä on käytössä.
Eli elämä jatkuu, pienenä kauneusvirheenä pidän, että samassa koneessa oli alkujaan WIN 10 eikä tökkinyt, paitsi muistin älytön tarve ja nyt paljon pienemmällä muistin tarpeella ( 9 GB ) ilmenee pientä hapuilua.

Lisäys: Koska 19.10 on nyt toiminut moitteetta useita viikkoja, niin on kai aika sulkea tämä keskustelu.

96
Kiitoksia. Hyviä vinkkejä ja linkkejä. Opiskelu jatkuu;-)

97
Täällä keskustelupalstoilla on viisautta paljon enkä viitsisi aina kysellä, mutta jos saisin pienen kommentin. Eli edellisten tapahtumien jälkeen on tapahtunut seuraavaa:
- jäin käyttämään tuota 18.04 eng Ubuntua ja se toimi ok ( siis testikone eli vaikka nimenä HP1)
- uteliaisuuttani asensin tuolta OMGUbuntu sivulta Windows95-systeemin, mikä näytti toimivan, mutta kun yritin sitä poistaa, niin en löytänyt poistio-painiketta ( ei pitäisi mennä leikkimään kokeiluilla, ja koko homma näyttää nyt kadonneen OMGUbuntun sivuilta?), niinpä päätin asentaa uudestaan tuon Ubuntu 18.04:n, koska koneessa ei ole mitään tärkeää
- ei onnistunut asennus, kokeilin 16.04 tikkua ja se asentuikin, no se siitä, mutta en saa enää asennettua 18.04:ää
Kysymykseni lähinnä on, kun otin kuvia tästä peruskäytössä olevasta koneestani ( nimitän sitä nyt HPvanha ) ja vertaan tuohon ongelmakoneeseen ( HP1), niin kiinnittää huomiota tuo ydinmuistien käyttöero, HPvanhassa on 500 MT:sta käytössä 1% ja tuossa ongelmakoneessa HP1:ssä on 500 MT:sta 64% täynnä.
Mitähän meikäläinen on oikein tumpuloinut. Voiko tuo 18.04 ja 19.10 asennusten epäonnistuminen johtua tuosta paljon pienemmästä muistitlavuudesta. Toisaalta en ymmärrä, miten tuo HPvanhan musitin tarve "tyhjäkäynnillä" on vain 1%.
Tällä ongelmalla en nyt halua kauhiast vaivata, mutta jos tulee jotain nopiast mieleen;-)
Muuten noissa kuvissa näkyvät 32GT muistikortit ovat koneiden kiinteitä muisteja ja tuossa HPVanhassa näkyvä 64GT on erillinen muistikortti.

98
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kosketuslevy pois 18.04
« : 19.12.19 - klo:23.53 »
Kokeilin omalla HP Streamilla, missä on 18.04 ja asetuksista kun laitoin touchpadin pois päältä niin toimi heti. Tuo pelikortin laitto lääpintäpinnanpäälle on hyvä ja nopea ja käytän sitä itsekkin kun kirjoitan tekstejä.

99
Kyllä 2GB / 32 GB kone pelittää hyvin Ubuntu 16.04 ja 18.04 versioilla. Kuten edellä mainittu, niin kannattaa ensin kokeilla usb-tikulta live-asennusta vaikka myymälän esittelykoneella, kannattaa selittää myyjälle, että kokeilu ei mitenkään muuta koneen alkuperäistä asennusta. Ja jos koneessa on sd-korttipaikka, siihen kannattaa hankkia yksi kortti, jolloin koneen muisti onkin jo paljon isompi. Siis Ubuntu,  Ubuntu Mate  ja vaikkapa Lubuntu usb-livetikut mukaan ja kokeilemaan. Ubuntun täydellinen asennus vie n. 10 GB tilaa, kuten edellä todettiin, mutta tuo sd-kortin käyttö lisää käyttötilaa valtavasti, jos sellainen löytyy tai jos usb-liittimiä on useita, niin yhteen ostaa mahdollisimman pienen tikun, niitä on noin 10mm pitkiä olemassa, joten eivät paljoakaan haittaa töröttämällä.

100
Mielenkiintoinen ongelma, miten tehdä kone turvalliseksi lapsille.
Löysin tällaisen linkin
https://www.ubuntupit.com/15-best-linux-for-kids-let-your-kids-learn-linux-with-fun/
Näyttää olevan paljon vaihtoehtoja, tosin monet jääneet ilman jatkokehittelyä.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14