Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ljpp

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
41
Saattaapa hyvinkin käydä niin, että Mint on isoin hyötyjä Ubuntun Unity kokeilusta. Itse ainakin aloin juuri tutkailemaan Mint 11 RC:tä, josko siitä löytyisi uusi perusdistro talouden kahteen koneeseen.

Mielenkiintoista nähdä jatkossa tuleeko Mint pohjautumaan myös lippulaivaversion osalta Debianiin, jos Ubuntu jatkaa poikkeavia valintojaan?

42
Mukavaa oli myös todeta puhelimessa Sampo Pankin virkailijalle että vaihdan pankkia koska verkkopankkinne linux-tuki on niin surkea. Sanoi laittavansa palautteen eteenpäin.

Itse olen huomauttanut tuosta OpenJDK ongelmasta verkkopankin yhteydenottotoiminnolla ja minulle jopa soitettiin Sampo Pankin tekniseltä osastolta ja keskusteltiin asiasta. Painetta vain sinnepäin.

Muutenhan Sampon verkkopankki on oikein monipuolinen ja ihan toimiva.

43
Hyvin toimii Sun Javalla.

44
Olen tässä yrittänyt totutella Unityyn, mutta yksi ominaisuus on niin epäkäytännöllinen, että on pakko vaihtaa Classic-työpöytään toistaiseksi.

Nimittäin sovellusten systray ikonit. Esimerkiksi Pidginin käyttö Unitylla on yhtä tuskaa, kun uusista viesteistä kertova tray ikoni puuttuu.

Pitkin nettiä tarjotaan avuksi systray whitelist asetuksen muokkaamista muotoon ['all'] (dconf-editor -> desktop -> unity -> panel), mutta ainakaan itselläni tämä ei tunnu vaikuttavan Pidginin ikoniin mitenkään. Mikähän avuksi?

45
"Näytönsäästäjä" oli hieman harhaanjohtava termi, mutta kyse on siis tilasta jossa näyttö menee mustaksi kun koneeseen ei X minuuttin kosketa, ja monitorin virransäästöautomatiikka tämän myötä sammuttaa näytön itsestään. Kone on meikäläisellä hyvin pitkälti aina päällä, eikä sitä tietenkään sammuteta töissä esim. palaverin ajaksi.

Tehosteet on kyllä päällä molemmissa - viittaatko että voisi olla Compiz vika?

46
Olen nyt parilla koneella havainnut ongelmia näytönsäästötilasta herämiisessä. Molemissa koneissa on Ubu 10.0 ja Nvidian Current ajuri. Toisessa koneessa on 9300 integroitu, ja taas toisessa vanhempi Quadro kahdella monitorilla.

Oireet ovat samat - näytönsäästäjänä on ollu (blank), jonka ansiosta itse monitorikin sammuu hetkisen kuluttua. Kuitenkin kun palaan koneelle ja yritän sitä herättää on näyttö musta, eikä kone vastaa mihinkään komentoihin - vain virrat sammuttamalla on päässyt tilanteesta ulos.

Hätäisenä ratkaisuna tuntuisi toimivan näytönsäästöanimaatioiden käyttäminen, mutta tällöin ei monitori sammu itsestään. Onko muilla kokemuksia vastaavasta tai ratkaisua? Hardware Drivers tarjoaa myös vanhempaa Nvidia versiota - olisiko Currentissa bugi?

47
Noniin - kiitos avusta, ääntä irtoaa.

Molemmat temput tarvittiin:

1) gnome-alsamixer:sta piti rastittaa mystinen "IEC958"
2) lisätä default.pa tiedostoon tuo rivi (tai mikemminkin poistaa risuaita ja editoida riviä)
3) Huom: logout/in ei riitä, vaan pitää bootata
4) Tämän jälkeen ääniulostuloa voi vaihdella HDMI / kuulokkeet valikosta Sound Preferences / Output

Melkoinen käytettävyysongelma. Onko Meerkat tässä suhteessa yhtään fiksumpi?

48
Tuli ostettua LG:n TV/näyttö yhdistelma ASUS-koneen kaveriksi, mutta en saa HDMI ääniä toimimaan - kuva ja resoluutio kyllä löytyivät ongelmitta. Käytössä Ubu 10.04 Lucid 64bit. Aiheesta on monta ketjua ympäri nettiä, mutta ohjeet ovat olleen hieman epämääräisiä. Osaisikohan joku palstalla auttaa? Maverik päivityskin on kyllä ollut mielessä - olisikohan siitä apua?

Koneen speksit: http://skinflint.co.uk/a400847.html
Ilmeisesti tarpeelliset laitteet löytyvät:
Koodia: [Valitse]
sudo aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: ALC1200 Analog [ALC1200 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 1: ALC1200 Digital [ALC1200 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Sound Prefences: Settings for the selected device / Profile valikosta löytyy HDMI ääni Digital Stereo (HDMI) Output. Valitettavasti tämä ei tuota oletettua lopputulosta. Kuulokeliitännästä äänet toimivat, kun valitsee jonkun analoogisen äänen profiilin aktiiviseksi.



49
Jos käyttäjällä on kohtalaiset PC-taidot, niin ehdottomasti COMODOn suite. Siinä on erinomainen palomuuri ja kohtalainen anti-virus. Rutosti toimintoja eikä tapa koneen suorituskykyä.

50
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 05.05.10 - klo:23.21 »
1) Plymouthin bootti grafiikan resoluutio meni vituralleen pöytäkoneessa kun asensi NVIDIAn ajurit. Eipä juuri merkitystä tosin, koska Ubuntu-logo ehtii olla ruudulla ehkä sekunnin tai kaksi. Jännä juttu että tähän relluun boottinopeuden parannusta ei ole hirveästi hypetetty, mutta parannus edelliseen on Lynxissä huima!

2) 32bit Live CD ei reboottaa asennuksen jälkeen vaan päättyy virheilmoitukseen - koitettu kahdella koneella. 64bit toimi moitteetta tämän osalta. Muutenkin haitta on kosmeettinen, sillä hard resetin jälkeen kaikki toimi normaalisti.

51
Meikäläisellä on Karmic 32b läppärillä ja 64b pöytäkoneessa, molemmissa erillisellä Home partiolla asenneltuna. Jos jostain syystä haluaisi vaihtaa Ubuntun Minttiin, niin onko Home partition säilyttämisestä odotettavissa ongelmia tai ristiriitoja?

52
Siis ATI 9200 sarjahan toimii avoimella Radeon ajurilla OK. Eikä muutenkaan vaikuta näytönohjaimen ongelmalta, vaan jotain mätää bootloaderissa. MUISTELISIN että Jaunty boottaa koneessa ihan OK, ja niin ovat bootanneet kaikki kokeilemani Livet (=todella monta) ennen Koalaa.

53
Nähtävästi osaat käsitellä tietokonetta paljon paremmin kuin minä, sillä itselläni XP 1.5GHz:n kannettavassa oli melkoisen epätoimiva ja hidas, joka saikin etsimään vaihtoehtoja.

Olet luultavasti oikeassa sillä XP pyörii käyttökelpoisesti suunnilleen 300MHz / 128mb yhdistelmällä. Tuplataan molemmat ja se suorastaan lentää.

(Tämä ei ollut kannanotto puoleen eikä toiseen, mutta pitää välillä korjata virheellisiä väittämiä XP:stä)

54
Ei taida olla ihan sama ongelma. Tässä rakkineessa on 3 optista asemaa (2x SATA, 1x IDE) ja bootti ei onnistu miltään. Toisekseen 09.10 Ubut on ensimmäiset joissa olen ongelmaan törmännyt. Ibexi tässä koneessa oli pitkäänkin ja GPartedia on käytelty.

Tosin suuntaviittaa tuo master-slave keskustelu antoi. Koneessa on toinen SATA ohjain PCI-kortilla ja sen perässä RAIDina pari kovalevyä. Lisäksi on IDE master kovalevy (boot). Jos ei korva valehtele niin joku kovalevyistä alkaa ruksuttamaan kun Live yrittää käynnistyä.

Bootkomeinnoista ei ole workaroundia tähän?

55
Ei löytynyt Googlella yksiselitteistä ratkaisua, joten kysytään täältä:

Parissa läppärissä hienosti toiminut LiveCD ei yllättäin toimi ollenkaan vanhassa pöytäkoneessa (P4HT / 1.5GB / ATI 9200). Aloitusvalikossa pääsee kielen valitsemaan, mutta kun yrittää jatkaa käynnistämistä, tippuu kone tilaan jossa on musta ruutu ja jos näppäilee niin näytölle tulee kirjaimia. Varsinainen boottaus ei käynnisty ollenkaan.

Koitin mielenkiinnosta Kubuntua ja sama ongelma. Tähän on luultavasti joku bootoptio jippo, mutta mikä?

56
Ei kun rakenna itse. Samalla vaivalla kun valmiskoneista yrittää valita jonkun, tekee itse paremman.

Kokeillaan sitten tätä lähestymistapaa, vaikka mieluummin olisin ostanut avaimet käteen. Optinen asema löytyy omastakin takaa, joten tällaista lähdetään sitten näpertelemään.

 
Koodia: [Valitse]
   2  4403 Kingston Valueram 2048MB (2GB) 800MHZ DD
   1 13570 Samsung Spinpoint F1 1TB SATA 3.0 Gb/s-k
   1 38070 Asus Pundit P4-P5N9300 -runko LGA775
   1 40824 Intel Pentium Dual Core E6300 2.8GHz

Periaatteessa siis kasasin vastaavan koneen kun tuo Aleutia, mutta ASUS Pundit bareboneen. Valitettavasti prossun- tai kotelon äänekkyydestä oli heikosti dataa saatavilla, joten toivottavasti tuo ei pidä hirveää meteliä.

57
Tästä tapaus Aleutiasta tuli todella surullinen case ja kone lähtee tänään takas Englantiin.

Lisää puutteita:

- Laitetta myydään Ubuntu esiasennettuna, mutta mukana tuleva LG:n BD/DVD-RW combo ei toimi Linuxissa, ainakaan out-of-the-box. Win7:lla kyllä pelitti.
- Laitteessa ehti esiintymään käynnistymisongelmia ja useamman kerran se on jo jäänyt ruutu mustana surisemaan, niin ettei edes BIOS tule esiin. Virta päälle/pois ja taas lähtee. Tämä tuli vastaan yli 5 kertaa reilussa vuorokaudessa.
- Korjaus edelliseen postiini - laitteessa ei ollut WLANia ensinkään (ei edes Atherosta) ja tosiaan USB donglekin oli unohdettu.

Kaikenkaikkiaan firmasta jäi todella epä-ammattimainen kuva. Vähän pelottaa miten tuo reklamaatio (90d money back) sujuu, kun ei mikään muukaan onnistunut. Taitaa olla kyseessä joku aivan nyrkkipaja, joka on heittänyt sopivaan väliin Eko/Afrikka/Linux -läppää ja saanut siten aiheettoman hyvin näkyvyyttä.

Tämän perusteella en voi suositella Aleutiaa kenellekkään ja nyt pitääkin pika-pikaa suunnata katseet kohti muita vaihtoehtoja. Fujitsu Esprimo Q1500, vai joku muut - mikä?

58
Palataas otsikon mukaiseen aiheeseen, eli Aleutia HTPC Blu. Ensalkuun on sanottava että kyseisen firman touhut alkavat vaikuttaa melkoiselta puuhastelulta. Ei meinaan mennyt ihan odotetusti tämä kauppa :D

1) Toimitusajan piti olla 5 miestyöpäivää tilauksesta + UPS toimitusaika. Todellisuudessa meni 2,5 viikkoa + UPS kuljetus viikonlopun yli. Kuten ketjusta näkyy 13 päivä tilattiin ja tänään asennettiin. Ensin kuulemma odotettiin Kingstonin muisteja ja sitten kuulemma tuli joku iso tilaus (minun jälkeen ilmeisesti!) joka piti tehdä..

2) Yllätykseni ei ollut pieni kun laatikon avasin. Sieltä ei suinkaan löytynyt (ainakin vielä tänään) nettisivuilla näkyvä HTPC-tyylinen A-casen runko, vaan LianLi:n mini-ITX tower. Jos olisin ostanut konetta todelliseen HTPC käyttöön niin minua saattaisi hatuttaa pahemman kerran, sillä form factorihan on aivan erilainen. Tunge tuo nyt sitten vaikka laitetelineeseen olohuoneeseen  ???

Noh, taas soitto firmaan ja sieltä meriselitykset että kuulemma "upgreidasivat" kotelon, koska A-casessa on ollut ongelmia ilmankierron/lämpöjen kanssa. Kuulemma tulee jatkossa tolla kotelolla.

Itse kone on siis ihan peruskamaa ja tuollaisen voisi kuka tahansa kasata. LianLin koppa, ZOTACin emolevy, Samsungin teranen lätty ja LG:n BD-ROM/DVD-RW combo (valitettavasti LG..). Mainittakoon että kone ei todellakaan ole "lähes äänetön" vaan pitää tasaista suhinaa/hurinaa, varsinkin kuormattuna. Sisällä näyttäisi olevan yksi iso propelli.

Linux-yhteensopivuudestakin löytyi lisää hämmennystä. Emolla on Atheroksen WLAN, joka ei ole Ubuntun kanssa yhteensopiva, ainakaan out-of-the-box (jotain häckejä on netissä kyllä..). Ja paketissa kuulemma olisi pitänyt olla USB WLAN B/G/N -dongle, mutta sepäs puuttui! Noh, se kuulemma lähtee huomena postissa.

Huomattavaa on myös että mukana ei tullut mitään muuta kuin virtajohto, eli ei esim. ZOTACin ohjekirjoja tai muita papereita. Katselin ZOTACin sivuilta BIOS päivityksiä ja ongelmaksi tuli että miten tunnistaa emolevyni malli (koppaa aavaamatta).

Eli aika helkkarin kauas loppujenlopuksi mentiin Atom ION koneista: tämä vehje ei ole erityisen pieni, eikä lähes äänetön. Kaikinpuolin normaali pikku-PC.

Noh, kyllä ne olisivat lähteneet tilannetta sovittelemaan tai korjaamaan, mutta en jaksa alkaa postittelurumbaan. Tarvitsin koneen ja tehokas peli tuo sinällään on.

Win7 64bit tipahti sisään ensimmäisenä ja toimii hyvin. Peruspäivitysten kautta tupsahti uudehko NVIDIAn ajurikin, ja WEI pisteet ovat 4.3, jossa rajoittavaksi arvosanaksi jää grafiikan Aero performance. Muut pisteet olivat hyvää luokkaa. Atheroksen pitäisi pelittää Winkassa mutta en tullut kokeilleeksi vielä.

Sitten päästiin asiaan ja Ubuntu 9.10 64bit sisään, joka näyttäisi toimivan WLANia lukuunottamatta oikein hyvin. Kone on erittäin responsiivinen raskaimmillakin Visual Effects asetuksilla. YouTube videot toimii 720p ja kaikki on kunnossa hyvää nettisurffausta ajatellen.

Nyt siirrellään dataa ja etsitään parhaita mahdollisia sovelluksia tiettyihin taskeihin jotka on aikaisemmin tehty Winkkarissa. BIOSin asetuksia mm. tuulettimen suhteen pitää tutkia, josko vaikuttaisivat ääneen.

59
Minulle on jäänyt epäselväksi mitä kaikkea \Home\:n alle tallentuu ja miten tallennettu tieto vaikuttaa jatkossa jos esimerkiksi teen päivityksen uudelleen asentamalla 9.10 -> 10.4?

Mitkä työpöydän Gnomen asetukset säilyvät?
Tulisiko tuolta putsata jotain pois - voiko vanha data aiheuttaa haittoja uudemmassa työpöytäversiossa?
Jotain muuta huomioon otettavaa?

Uutta konetta pitäisi kohta asennella ja kiinnostaa kuinka iso vaiva on päivittää 10.4:seen, koska siihenkään ei ole enään matkaa kuin parisen kuukautta..

60
Laitealue / Vs: Mikä mini-PC Ubuntu/linux käyttöön?
« : 13.01.10 - klo:20.10 »
Ratkaisu on tehty, tilattu ja nyt odotellaan toimitusta:

http://www.aleutia.com/products/htpc-blu

4GB RAM
1TB Samsung F3

Aleutia HTPC Blu on standardiosista kasattu, joten tismalleen identtisen voi halutessaan tehdä itsekkin. Meikäläistä ei näpertely kiinnostanut juuri nyt, joten tilasin valmiina ja saahan tuolla 90d money back guaranteen jos kone ei miellytä ja 3 vuoden takuun koko paketille. Lisäksi firma promottaa Ubuntua/Linuxia, joten eiköhän heidän tuolla tienaamat katteet mene ihan hyvään osoitteeseen. Lisäksi Aleutilata sai myös henkilökohtaista palvelua sähköpostilla - kysyivät olenko lukenut heistä Tietokone-lehdestä.

"Rohkeus" ei riittänyt mennä Atom pohjaiseen koneeseen. Tätä ennen olen ostanut ~5-6 vuoden välein koneita, ja ostohetkellä investoinut lähes parhaaseen mahdolliseen rautaan, ja siten saanut koneille pitkät elinkaaret. Atom ION on tehojensa puolesa nyt vuonna 2010 aivan alimmassa kastissa PC-markkinoilla, joten halusin pelata varmemman päälle ja ottaa huomattavasti väkevämmän Core 2 Duon. Ties mitä CPU intensiivisiä juttuja vielä keksivätkään. Geforce tuossa koneessa on ehkä hiukan alakanttiin, mutta toisaalta nykyiseenkin otin aikoinaan halvimman mahdollisen (ATI 9200) kun pelejä koneella ei pelata.

En ottanut mitään käyttöjärjestelmää esiasennettuna, joten nyt etsiskelemään edullisinta Win7 lisenssiä ja sitten kun se on koneessa paikoillaan on aika laittaa Ubuntu rinnalle. Pistelen kokemuksia tähän ketjuun kun aika koittaa.

Nyt keskustelua voisikin ohjata 64bittisyyden suuntaan - Aleutia laittaa defaulttina koneisiinsa 64bit Ubun ja myy kylkiäisinä vain 64bit Win7:aa. Ajattelin että sitä voisi tässä yhteydessä siirtyä itsekkin nykyaikaan, mutta onkos tuossa vielä pahoja sudenkuoppia odotettavissa?

P.S. Jos joku tarvii esim serverikonetta niin tästä vapautuu P4HT-2.66/1.5GB/150GB+2x120GB RAID+ATI9200+2x DVD-RW (LiteOn ja Pioneer) laadukkaassa ja melko hiljaisessa kotelossa edullisesti. Lisäksi erilisenä Pioneer BDC-202 Blu-ray / DVD-RW combo-asema jää ylimääräiseksi (lähes käyttämätön), koska Aleutian mukana tulee uusi. Sijainti: Tampere


Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7