Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ljpp

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
61
Laitealue / Vs: Mikä mini-PC Ubuntu/linux käyttöön?
« : 12.01.10 - klo:13.11 »
Jimm's on hyvän oloinen kone, mutta tosiaan kallis, kun ASRock ION tai ASUS EB1501 ovat käytännössä vastaavat (miinus SSD). Blu-ray asemakin löytyy jo, joten taidan laittaa ulkoisena kiinni, jos tarvetta ilmenee.

Fujitsun Esprimo Q1500 houkuttelisi todella paljon, mutta Intelin GMA 4500 epäilyttää pahasti. Niin Linux-sopivuutensa kuin suorituskykynsäkin kannalta.

ALEUTIAn mallistosta löytyy kanssa aika mielenkiintoisia koneita, kuten HTPC-Blu tai H1 HTPC. Ubuntu pre-installed.
http://www.aleutia.com/products/htpc-blu

ACER Aspire Revo / ASUS EB1012..EB1501 / ASRock ION osasto kiinnostaa edelleen, mutta hintaa niillekin jää kun vaihtaa muistit 4GB konfiguraatioon. En ymmärrä miksi noita kakkosella edes myydään.

Vieläkö tulisi hyviä ehdotuksia? Kiitos tähänastisista.

62
Laitealue / Vs: Mikä mini-PC Ubuntu/linux käyttöön?
« : 11.01.10 - klo:10.10 »
FitPC on mielenkiintoinen, mutta kevyeen desktop käyttöön siinä on ainakin pari puutetta:

- Intel Atom Z530 - aika köykäinen CP, single core
- Heikot liitännät

Eli hakusessa ei ole äärimmäisen pieni/virtapihi laite, vaan joko Atom mallien tehokkainta osastoa (Atom ION 330 + 4GB RAM), tai sitten Interl Core 2 Duo virtapiheintä/äänettömintä tarjontaa (Mac Mini, Esprimo).

EDIT: Jep, ASRock on löydetty ja on kandidaatti.

Osaisitko muuten (tai joku muu) kuvailla tuollaisen Atom 330 ION laitteen käytännön suorituskykyä? Raaka laskentatehohan on aika köykäistä, mutta taas GPU:ssa on potkua melko hyvinkin. Eri benchmark -tuloksista on aika vaikea hahmottaa miten tuo toimii käytännössä. Jos verrataan nykyiseen P4HT-koneeseeni, niin sehän taitaa jossain PI-testissä päihittää Atomit, mutta kun koitin siihen Win7RC:tä oli se kovin rauhallisen oloinen käyttää, vrt. kauppojen hyllyssä olevat Atom mini-koneet, joissa Win7.

63
Nyt tarvitaan gurujen neuvoja tietokoneen valinnassa, kun optimaalisen vaihtoehdon löytäminen on osoittautunut vaikeaksi.

Perusajatus on löytää tietokone joka on:

- Pieni
- Äänetön
- Pieni virrankulutus (Tulee always on käyttöön)
- Hyvä Linux-yhteensopivuus

Koneen käyttö on enimmäkseen kaikenlaista Internet-toimintaa, ja koneen laskentateho on siten toissijainen kriteeri. Tämän hetkinen työasema on jo antiikkinen P4HT 2.66mHz, ja tehon puolesta ei ole ongelmia vanhallakaan.

Esille nousseita vaihtoehtoja:

- Acer Aspire Revo R3610 (4GB RAM): http://www.notebook.de/index.php?section=shop&group=1035&productid=24433&ref=idealo
- Fujitsu Esprimo Q1500: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=49218
- Apple Mac Mini: http://www.apple.com/macmini/

Mutta näitä kompakteja Atom tai Core 2 Duo tietokoneita on varmasti pilvin pimein, joten jos tiedät lisää hyviä vaihtoehtoja niin kerro ihmeessä. Linuxin kannalta Nvidia-näytönohjaimella olisi jonkin verran painoarvoa. Aspire Revostahan tämä löytyy, mutta Fujitsu on valitettavasti Intelillä. Koneeseen tulee myös jokunen ulkoinen laite kiinni, joten eSATA ja runsaat USB:t on myös plussaa.

64
1) 9.10 LiveCD sisään ja bootti
2) WLAN yhteys päälle
3) Firefoxin käynnistys

--> Jumissa on ja pysyy.

Eipä ole näin käyttökelvontonta live Ubuntua vielä tullut vastaan parin-kolmen vuoden aikana.

65
Onko joku saanut YLE Areenan videot toimimaan Mint 7 Glorialla? Näyttäisi tulevan vain Gnome-Mplayerin pluginin musta ruutu mutta mitään ei tapahdu. Ubuntu-restricted-extras asennus toi muutaman paketin lisää, mutta ei auttanut.

Tässä yksi arkiston helmi testimateriaaliksi: http://www.yle.fi/player/player.jsp?name=El%E4v%E4+arkisto%2F04105_1

66
Jostain syystä tuli ensimmäistä kertaa asennettua Fedora oikein käyttöä varten, versio 11 luonnollisesti. Yksi käytettävyyskäpy kuitenkin tuli eteen -- kuinka saada login tapahtumaan automaattisesti ja ilman että kone kysyy mitään salasanoja? (ml. keyring)

Automaattista loggausta ei saa päälle mistään valikoista, vaan se pitää edititoida conffitiedostoon esim. näin:

Koodia: [Valitse]
gedit /etc/gdm/custom.conf

[daemon]
TimedLoginEnable=true
TimedLogin=sajid
TimedLoginDelay=0

Mutta tämän jälkeen Fedora kysyykin keyring salasanaa (WPA2 WLAN käytössä) bootissa, eli itseasiassa kun tavoitteena on salasanaton pääsy koneelle, niin tällä ei saavutettu yhtikäs mitään.

Osaisiko joku auttaa?

67
Kyllä Ubuntun Gnome enemmän muistia haukkaa, kuin Xubuntun XFCE4. Nopeudessa ei liene eroa, ellei mennä swapin käyttöön suuremman muistinkulutksen seurauksena.

Itseasiassa memory footprintissa Ubuntun ja Xubuntun välinen ero on aivan olematon ainakin meikäläisen setupissa, joten muistin määrä ei ole valintaperuste XFCE:lle (-buntun tapauksessa).  Kyllä 512 pitäisi riittää kummalle tahansa ihan kivasti, kun ainakin meikäläisellä muistinkulutus bootin jälkeen keikkuu tuolla 180 megan tietämissä - on muuten noin tuplat Windows XP:hen verrattuna.

LXDE näyttäisi olevan merkittävästi kevyempi kuin Gnome Ubuntun päälle asennettuna. Ja jos toisia distroja katsellaan niin Mandrivan Gnome on syystä tai toisesta 30-40 megaa pienempi footprintiltaan kuin Ubuntu.

68
Koodia: [Valitse]
Section "Device"
 Identifier "Configured Video Device"
 Option "RenderAccel" "on"
 Option "AccelMethod" "XAA"
 Option "AGPMode" "4"
EndSection

Näin. Tuolla Xorg.conf rimpsulla vanhemmat ATI näytönohjaimet heräilevät taas henkiin.

69
En ole törmännyt, mutta epäilisin syyllisen olevan toi näyttis ja ati-ajuri, joka ei liene niitä tehokkaimpia.

No tämä epäily ei kyllä osu kohdalleen. Ibex toimii, openSUSE toimii, Mandriva toimii, Compiz tehosteet toimii jos niitä haluaa jne...En ajatellut päivittää läppäriä että saataisiin Jaunty heräämään koomastaan. Kyllä kyseessä on nimenomaan bugi ja regressiota verrattuna aiempiin versioihin.

Mutta Ubuntun kiva puoli on se että käyttäjiä on paljon - tämä bugirapsa näyttäisi osuvan jo todella lähelle totuutta:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-ati/+bug/363238

70
Onkohan joku muu törmännyt tällaiseen hitausongelmaan Jauntyssa jossa vähän kaikki ruudunpiirtotoimmot tuntuvat tökkivän ja lagaavan (compiz pois käytöstä)? Helpoiten tämä toistuu avaamalla Gnome System Monitor ja siirtelemällä ikkunaa näytöllä rivakasti - ikkuna liikkuu pahasti nykien ja CPU kuormat ovat 100%. Myös esimerkiksi pienennetys Firefox ikkunan suurentaminen tapahtuu silminnähtävän hitaasti.

Ongelma toistuu LiveCD:llä ja asennuksen jälkeen ja lisäksi tuntuu vaivaavan myös Xubuntun Liveä. On sen verran kiusallinen varsinkin web käytössä, että estää käytön toistaiseksi. Ibexissä (tai muissa Linux distroissa) vastaa vaa ei ole esiintynyt. Koneena on erittäin Linux yhteensopiva IBM Thinkpad T41, jossa ATIn RV250 piirisarja ja siten avoin "ati" ajuri.

Ovatkohan muut törmänneet vastaavaan regressioon Jauntyssa?

71
Kiitos vinkeistä - tuoltahan se löytyy: http://mandriva-fi.org/mediawiki/index.php?title=Lataa

72
Kyllä se vain on jotenkin aneemista, kun asennuksessa pitää käydä toisella koneella hakemassa ipw2100 firmware muistitikulle, että netinstall pääsee WLAN verkkoon. Ja sitten kun asennus on viimein valmis, niin eipä se WLANin siltikään pelitä out-of-the-box.

73
Mandy näyttäisi vaihteeksi saaneen hyvän oloisen distron aikaiseksi. Pari päivää olen läppärissä pyöritellyt, ja on selvästi Jauntya rivakampi toimimaan (Gnome). Suosittelen ainakin pyöräyttämään Liveä koneessa ja kokeilemaan.

Sellainen kysymys Mandrivasta, että onko siihen olemassa samantapaista metapakettia kuin "ubuntu-restricted-extras" joka asentaisi kertalaakista kaiken olennaisen proprietary kaman koneeseen (codecit, jne)?

74
Nyt vaikuttaa siltä ettei vika ollut Ubuntussa, vaan ympäristötekijöissä. Kävin koko WLAN systeemin läpi ja yllättäin en saa ongelmaa enään toistumaan.

75
Minulla oli sama ongelma Intelin 4965 piirillä, mutta se ratkesi kun asensin linux-backports-modules-jaunty-generic. Tätä ehdotettiin threadin ekan viestin linkkaamassa bugirapsassa.

Tästä rohkaistuneena polkaisin Jauntin asennuksen T41:seen, asensin kys. paketin mutta tilanne ei valitettavasti korjaantunut. Koitin muuten googletella mitä tuo paketti itseasiassa järjestelmään asentaa, mutta en täysin ymmärtänyt mistä on kysymys - voisiko joku yrittää selventää?

Mitähän sitä seuraavaksi pitäisi kokeilla että WPA2 jälleen toimisi?

EDIT: Koitin vielä hieman rajata ongelmaa vaihtamalla network-manager -> wicd, mutta eipä auttanut mitään.

76
Justiinsa kokeilin vasta ilmestynyttä lopullista versiota Gnome livenä ja eipä yhdistä vieläkään. Onkin piiiiitkästä aikaa Ubuntu (tai ylipäätään linux distro) joka ei vanhalla Thinkpadilla toimi out-of-the-box.  :-\

77
Ajuri voisi olla hyvä arvaus, mutta kun raportteja on kertynyt aivan eri chipseteille, kuten esim. nuo bugirapsan Ralinkit tai tässä toisessa rapsassa käsiteltävät uudemmat Intelit 4965 (sama ajuri??):
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/348275

Ja ilmeisesti WPA on vielä pelittänyt Betassa (kommentit ylläolevassa linkissä) mutta regressoitunut päivityksissä.


78
Olen hiukan huolissani siitä että Jaunty RC:ssä ja vielä tällä hetkellä saatavilla olevassa Daily LiveCD:ssäkin on bugi joka estää WPA2 salauksen käytön WLAN yhteyksissä. Huolissani siksi, että asiasta näyttäisi olevan runsaahkosti bugeja, mutta suurin osa niistä (yrittää) rajata ongelmaa tiettyy WLAN chipsettiin, kuten tässä tapauksessa:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/339891

Itselläni on Thinkpad T41 jossa ipw2100 piirisarja, joka Ibexillä toimii kaikilla salausvaihtoehdoilla erinomaisesti, mutta Jauntyssa en siis pysty yhdistämään WLAN tukiasemaan.

Onko palstalaisilla kokemusta tästä - pystyisikö joku kokeilemaan? WPA/WPA2 on kuitenkin suositeltavin WLAN salaus ja jo pelkkä pikätutkmus naapuriston tukiasemien perusteella osoittaa että sen käyttö on varsin yleistä. Olisi aika ikävää jos kaikki WPA(2):sta käyttävät Jauntyyn päivittäjät tippuvat verkosta.

79
Ubuntun release candissa on yllattavan iso bugi WLAN yhteyksissa:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/339891

WPA2-suojattuun tukiasemaan yhdistyminen ei toimi. Bugirapsassa on keskitytty lahinna RT:n piirisarjaan, mutta kylla sama vika toistuu talla Thinkpad T41:lla ihan saman lailla ja tassa on Intelin ProWireless. Eli jos WLANia kaytat niin paivittamista kannattaa ehka harkita viela hetki.

P.S. Sori skandit - Jauntyn live...

80
Laitealue / Vs: HP Compaq 6735S ja Ubuntu
« : 19.03.09 - klo:22.59 »
Suvun IT-konsultin ominiasuudessa tuli sitten ostettua Verkkokaupan halpislankku:

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=26688

Vistahan siinä tulee, mutta ajattelin että laitanpa Ibexin dual-bootiksi odottamaan sitä hetkeä kun koneen omistajalla menee hermo Vistaan, tai se saa sen sekaisin. Onko tuoreimpia kokemuksia tästä koneesta ja Ibexistä?

Tämän webbisivun perusteella: http://www.linlap.com/wiki/HP-Compaq+6735S
+ Toimii hyvin
- Suspend-hibernate vaihtelevasti
- joku pikku tunaus että speakkeri toimii

Tulee siis sukulaiselle webbisurffailuun tuo kone, kevyelle käytölle. Huomena varmaan pääsee asenteleen - kommentteja, ohjeita?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7