Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ljpp

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
121
No en oikeastaan tiedä mitä kaikkea sieltä löytyy,mutta kaikki saat ilmaiseksi Ubuntuun (ja muihin Linuxeihin) esim. Synaptikilla ja käytöstä ei tartte maksaa.Siis itse olen ymmärtänyt että Linspiren ja Freespiren helppoutta kehutaan jus tolla,että ohjelmien asennus on helppoa CNR avulla??? Eli maksat jotain lisenssi maksua,etta saat ladata ilmaisia ohjelmia koneelles.Mitä järkeä!? Tossa on ilta luettavaa.Ei kyllä kerro paljon se muutaman kk CNR käyttö/vuosi maksaa http://wiki.freespire.org/index.php/CNR_Warehouse

CNR:n idea on tuoda ohjelmistotuottajille mahdollisuus tarjota maksullisia/shareware jne. ohjelmia Linuxille. CNR ei tarkoita sitä, että maksaisit ohjelmista jotka Ubuntulle tai muille distroille ovat ilmaisia.

OFFTOPIC: Vaikka ilmainen ohjelmistotarjonta on toistaalta Linuxin autuus, on se myös yksi suurimmista ongelmista koska kaupallisen ohjelmtoimittajan on vaikeaa päästä Linux markkinoille jossa on totuttu ja odotetaan ilmaisuutta. Ei se väärin olisi jos vaikka graafisen alan ammattiohjelmat olisivat saatavissa Linuxille, jolloin alan ammattilaiset voisivat ostaa softat ja säästää käyttöjärjestelmä (Win) ja/tai rautakustannuksissa (Macintosh).

122
Tardé,

Ajappa päivitys Synapticilla. Sieltä tuli melkoinen mäjäys tavaraa.

Esimerkiksi valikkopolku Internet -> File Transfer sisältää ohjelmat:
BItTorrent Client (Ktorrent)
Download Manager (KGet)
FrostWire
FTP Client (KFTPGrapper)
The SMB/CIFS Browser (Smb4k)


123
Romuläppäri (IBM X23, 384mb) palasi "kotiin", eli toimiston työpöydälle mp3-soittimeksi. Käyttöjärjestelmäksi tuli PCLOS.

Täytyy sanoa, että on erittäin hyvä distro. Jo Mandrivan 2007.1 Free vaikutti pätevältä ja Lossi onnistuu kiillottamaan KDE:ta miellyttävämmäksi. Turhat animaatiot ja popupit on disabloituna vakiona ja Kicker-valikkokin on siistitty. Erityisesti silmä lepää siinä että typerät K-alkuiset sovellusten nimet on korvattu jollain ihmisen kielisellä. Synaptic kruunaa tämän komeuden. Kaiken lisäksi se tuntuu toimivan, syystä tai toisesta, varsin rivakasti koneen tehot huomioonottaen. Sama maku tosin jäi myös Mandrivan 2007.1:stä ja sanoisin että PCLOS on kevein näistä moderneista "desktop distroista" (Ubunut, Kubuntu, Suse....), ainakin kyseisellä kokoonpanolla.

Valitettavasti distron kehitystyö näkyy olevan enemmän ja vähemmän harrastepohjalla, joten ihan tuotantokäyttöön PCLOS epäilyttää ottaa. Pientä kutinaa on kyllä tullut vaihtaa 1. läppäristä openSUSE tuohon PCLOSiin, lähinnä Synapticin takia, mutta jos sitä nyt kuitenkin malttaisi odotella mitä openSUSEn 10.3 tuo tullessaan.

124
Paljon erilaisia kommentteja - poimitaan parit vastaukset:

1) Kubuntu on "isoista distroista" varmaan huonoin KDE-pohjainen. Vaikuttaisi olevan juosten kusastu KDE käännös Ubuntusta. Joku alunperinkin KDE-painotteinen distro on huomattavasti parempi valinta.

2) openSUSEn asennusajoista kirjoitellaan ihme höpöhöpöjä. Romuläppäriin (IBM X23, 384mb RAM) se asentuu vajaassa tunnissa, itse asennusprosessin kestäessä noin 45min. Muut on sitten perusasetuksia ja boottailua. Ubuntu asentuu samaan koneeseen ehkä 30-45min ajassa. Network install openSUSEsta menee noin kahdessa tunnissa (2 meganen liittymä).

3) Desktop käytössä jakelun ulkoasu ja yleinen käytettävyys on tärkein ominaisuus (ehkä ohjelmistosaatavuuden ohella?). Oma mielipiteeni on että hyvin viimeistely KDE distro on tällä hetkellä parempi kuin vastaava Gnome disto. SUSEn Kickoff valikko on mielestäni loistava ja ihmettelenkin miksei muihin jakeluihin ole keksitty mitään uutta tällä saralla, vaan käytetään huonompia variaatioita Windowsin start menusta.

Gnome on mielestäni myös hidas, tai hitaampi kuin KDE. Ubuntu voisi ottaa XFCE:n pohjaksi ja laittaa visuaalisen puolen kuntoon, niin siinä olisi todellinen killer distro.


125
Yksi Ubuntu -> Suse vaihtaja ilmoittautuu joukon jatkoksi!

Olen viimeisen reilun puolen vuoden aikana käynyt läpi melkein kaikki mahdolliset Linux distrot. Syy on ollut yksinkertaisesti se, että tuli hommattua IBM läppäri "olohuonekoneeksi" ja tarjolla ei ollut yhtään Windows asennus CD levyjä. Lisäksi kiinnosti kevyt Linuxin opettelu ihan yleisesti. Itse käyttö on kevyttä web ja office käyttöä.

Ensinnäkin on sanottava, että Ubuntu on hyvä distro. "It just works" pitää jo hyvin pitkälle paikkaansa, ja asennus onnistuu pahimmaltakin tumpelolta. DEB/APT yhdistelmä on ylivoimainen pakettihallinnan ja ohjelmatarjonnan kannalta. Lisäksi löytyy hyvä yhteisötuki niin täältä, kun kansainvälisiltäkin palstoilta.

Miksi sitten vaihdoin openSUSE 10.2:seen? En suoraansanoen ymmärrä miksi Ubuntu ei "kiillota" distron ulkoasua kuntoon. Yksinkertaisesti Ubuntu on ruma kuin hevosen peruna, kaikkine ruskean sävyineen. Perus Gnome valikot ja näkymät ovat ankeita ja koko komeuden kruunaa rumat fontit ja niiden karsea renderointi. Toki kaikkea ulkoasuun liittyvää voi tuunata, asentaa MS fontit, poistaa anti-aliasointi viritellä valikot uuteen uskoon jne. Allekirjoittanutta tämänlainen tuunaus ei vaan kiinnosta.

openSUSE on out-of-the box erittäin hyvän näköinen ja käytettävä. Jo perusfontit ovat ok (vaikka MS fontit vieläkin paremmat) ja anti-aliasointi miellyttää silmää. Kickoff paneeli on paras valikkototeutus mitä olen nähnyt. Koko graafinen yleisilme on tyylikäs ja ammattimaisen näköinen . YaST on mukava, joskin raskas työkalu koneen hallintaan. Ainoa huono puoli SUSEssa on paketti-/päivitystenhallinta joka ei pärjää Ubuntun vastaavalle - ensimmäinen päivitys oli melkoisen raskas prosessi, joskin sieltä tuntui tulevan lähes koko distro uusiksi aina OpenOfficea myöten.

Ubuntulla on nyt erittäin hyvä hype menossa ja mielestäni ulkoasun ehostaminen muistuttamaan ammattimaisesti tehtyä käyttöjärjestelmää ja käytettävyyden hiominen olisivat ensisijaiset kehityskohteet, nyt kun tekniikka on saatu mukavasti toimimaan.

Mutta nyt siis surffaillaan tyytyväisenä openSUSE:lla ja vieressä on vielä yksi romuläppäri jolla seurailaan 10.3 version maturoitumista.

P.S. Ennakkoluulottomille annan vinkin. Kokeilkaapa Madriva Free 2007.1 jakelua. Mandrivan maine on syystä tai toisesta hiipunut viime vuosina, mutta 2007.1 jakelut palauttivat distron taas maailman kartalle. Siinä on toinen Ubuntua tyylikkäämmin viimeistelty distro.

126
Yksi isoin linuxin täyspäiväisen käytön este on, että en ole saanut SATA RAID NTFS kovalevyjäni näkymään. Koneessani on 3 kovalevyä, joista kaksi on RAID0:na WinXP:ssä, ja sisältävät käytännössä kaiken tärkeän datan. DMRAIDista on erilaisia ohjeita netissä ja sen saa asenettua suoraan Synapticista Feistyssa, mutta siihen tyssää.

Kun boottaan LiveCD:n, Feisty mounttaa automaattisesti molemmat RAID levyn puolikkaat erikseen.

"dmraid -ay" kertoo seuraavaa

Koodia: [Valitse]
ubuntu@ubuntu:~$ sudo dmraid -ay -v
RAID set "isw_beicabedcj_RAID" already active
INFO: Activating GROUP RAID set "isw_beicabedcj"
RAID set "isw_beicabedcj_RAID1" already active
INFO: Activating partition RAID set "isw_beicabedcj_RAID1"

ja /dev/mapper/
Koodia: [Valitse]
ubuntu@ubuntu:~$ ls /dev/mapper
control  isw_beicabedcj_RAID  isw_beicabedcj_RAID1

Nuo _RAID ja _RAID1 ovat ilmeisesti ne kaksi kovalevyäni, mutta kuinka:
1) Saan ne näkymään yhtenä
2) ja mounttaan ne (NTFS)


127
Sain juuri viriteltyä Ubuntu 7.04 Betan hyvään vireeseen IBM ThinkPad X23 vanhukseen, toimii aika kivasti 384mb muistilla.

Päivittyykö 7.04 Beta-version automaattisesti 7.04 finalin tasolle vain automaattisia päivityksiä odottelemalla, vai tarvitaanko distribution upgrade? Tällä hetkellä Update manager kertoo järjestelmän olevan "Up to date" eikä myöskään tarjoa Distribution upgrade toimintoa.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]