Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ljpp

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7
81
Linux Mint makes Ubuntu suck less

Aina kun tuota Minttiä tulee kokeiltua tai käytettyä, niin tulee mieleen kysymys siitä että miksi Ubuntu ei korjaa muutamaa peruasiaa ja tee Mintistä siinä sivussa tarpeetonta. Proprietary-komponnentteja Ubuntu ei tietenkään voi sisältää, mutta kun nyt ensin laittaisi edes tuo ulkonäön kuntoon. Tuo Mintin teema + alapaneeli + menu on yksinkertaisesti järkyttävän paljon parempi silmälle ja käytettävämpi kuin Ubuntun ruskea gnome-look.

82
Minkähän takia tämä asia on aina niin vaikeasti keskusteltavissa tai ymmärrettävissä Linux yhteisössä. Tottakai jokaiselle henkilökohtaisesti voi olla joku distro joka syystä tai toisesta sopii kuin nyrkki silmään, esim. vaikkapa joku DSL vanhaan koneeseen. Mutta kun katsotaan isompaa kuvaa, niin on lienee selvää että DSL:n kokonaistarjonta (ns. total offering) ei yllä isompien/parempien distrojen tasolle. DW pagehit taasen en ehkä kaikkeista huonoin mittari - siellähän oli PCLinuxOS pitkään ihan keulillla.

Ubuntu on ihan hyvä, ei siinä mitään, mutta mielestäni se voisi innovoida paljon enemmän omaa lisäarvoa Debianin päälle - eniten kaipaan Mandriva Control Centerin tapaisia hallintatyökaluja. Ibexisssä isoin pettymys oli se että ulkoasun kuntoon laittaminen ei antanutkaan vaan muutokset jäivät varsin merkityksettömäksi - Shuttleworth kuitenkin tiedostaa että Linuxin pitää tulevaisuudessa olla kauniimpi kuin Max OSX tai edes samalla tasolla, jotta se herättää peruskäyttäjien alkukiinnostusta.


83
Fedora on ihan hyvä ja hieno distro, ei siinä mitään. Mutta se että tarjoat sitä juuri tähän vertailuun kärkivaihtoehdoksi osoittaa että et ymmärrä vertailun lähtöasetelmaa. Fedora tarjoaa PERUSkäyttäjälle huomattavasti vähemmän kuin edellämainitut distrot. Se on enemmän FOSS puristien ja Linuxiin jo perehtyneiden valinta. Jotta Matti Meikäläinen (Luultavasti Win taustainen henkilö) pärjää Fedoran kanssa, niin uupumaan jää ainakin paremmat ratkaisus ei-FOSS tiedostoformaatteihin, parempi 'control panel-tyyppinen' ratkaisu perus järjestelmän hallintaan (YaST, Mandriva Control Center, jne.), jne. jne.

PCLinuxOS on monessa paikassa keskusteltu ja väitelty - sen ansioihinhan on laskettava erittäin hyvän jakelun tekeminen jo ennestään hyvästä Mandrivan baselinesta. Ei enempää, eikä vähempää. Se oli rolling release distrona ja valmiilla koodekkituella oikein houkutteleva aloittelijan distro ja on erittäin vakaa, mutta nyt tosiaan näyttää huonommalta projektin suhteen.

openSUSE:n kokonaistarjonta, kaikki ominaisuudet huomioonottaen, on tämän hetken paras. Mielelläni kuulen perustellun vastaväitteen. Perusteluksi ei lasketa sitä että joku NeverHeardLinux sattuu olemaan juuri SINULLE se paras.

84
Bojoing!

http://www.bitburners.com/articles/the-best-linux-distributions-of-fall-2008/4270/

Vanha aihe päivitetty uudella katsauksella. Mikään ei ole oikeastaan muuttunut vuodessa, paitsi että johtajan etumatka muihin on venähtänyt entisestään heikkojen tai keskinkertaisten 2008-syksy releasejen myötä. Mandriva toista perisyntinsä ja julkaisi heikkolaatuisen rellun, KDE4 on osoittautumassa koko ajan enemmän epäonnistuneeksi hankkeeksi, ja Ubuntun Ibex on korkeintaan keskinkertainen. Kärpässarjan haastaja PCLinuxOS osoittaa tällä hetkellä pahoja hyytymisen merkkejä, mikä on todella valitettavaa sillä kyseessä on/oli mainio pikkujakelu.

Eli mikäs sen sitten voittikaan? No se on distro joka tarjonta kokonaisuudessaan loppukäyttäjälle on ylivertainen vaihtoehtoihin nähden. Tyylikäs ja käytettävä työpöytä out-of-the-box, hyvät graafiset hallintatyökalut, erinomainen softa repo tarjonta...mikään muu ei pysty näitä kaikkia tarjoamaan yhdessä paketissa.

85
Noin vanhaa ATIn piiria ei ajeta tietaakseni ATIn proprietary ajureilla, vaan avoimilla 'radeon' (tai 'ati', ovat sama asia) ajureilla.

Minulla on Thinkpad T41 lapparissa juurikin vastaava piirisarja ja Ibex on ensimmainen Ubuntu joka osaa konfiguroida tehosteet toimimaan ilman xorg.conf puukotusta. T41 Thinkpadissa maksimi resoluution 3D kiihdytys vaatii 16bit color paletin kayton. Ibexissa tama siis (ubuntuista, Mandrivassa on toiminut aina) ensimmaista kertaa toimii out-of-the-box, mutta todellakin performanssi on surkean hidas.

Radeon 9000 sarjasta on hyva ketju kansainvalisella foorumilla: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=550082

P.S. Pahoittelut etta skandinaaviset puuttuu, Ibexin live tassa kaytossa  ::)

86
Jos olivat Mandriva 2008 ja 2008.1 erinomaisia distroja, eivätkä hassumpia olleet 2007.x julkaisutkaan, niin nyt näyttää sitten taas meneen kunnolla metsään. KDE4 otettiin työpöydäksi vaikka se ei vieläkään ole riittävän stabiili ns. tuotantokäyttään, ja toisaalta ei myöskään tarjoa oikein mitään konkreettista lisäarvoa käyttäjälleen. Bugeja tuntuu omien kokemusten ja nettijuttujen perusteella olevan tässä julkaisussa niin maan perusteellisesti, joten näyttää siltä että 2009.0 kannattaa ainakin tässä vaiheessa jättää väliin.

Valitettavasti, sillä Mandrivan perinteiset vahvuudet, kuten ulkoasu, Control Center, hardware tuki, jne. ovat edelleen tallella:
http://www.bitburners.com/articles/mandriva-one-2009-fails-to-impress/4240/

87
Linuxin sanotaan usein olevan vapautta ja valinnan vapautta, mutta lähes yhtä usein käydään väittelyä siitä, että onko hajaantunut Linux-kenttä hyväksi itse käyttöjärjeselmän kehitykselle ja yleistymiselle. Aiheesta on varmasti kirjoitettu artikkeleita maailman sivu, mutta tässä on vielä yksi lisää:
http://www.bitburners.com/articles/there-is-too-much-to-choose-from-in-the-world-of-linux/4094/

Meillä kaikilla on omat mieltymyksemme Linuxien suhteen, mutta olisiko sittenkin parempi uhrata valinnanvapautta ja siirtyä käyttämään Ubuntua yhteisen hyvän nimissä? Ubuntu lienee kuitenkin menetestynein distro ns. peruskäyttäjien saavuttamisessa, vaikka muitakin hyviä vaihtoehtoja on, joten eikö olisi parempi jos kaikki yhteisöllinen voima kerättäisiin yhden "keihäänkärjen" taakse - yleistyisikö ja kehittyisikö Linux nopeammin keskittämällä, kuin hajauttamalla? (Itse pidän openSUSE:sta ja PCLOSista enemmän kuin Ubuntusta)

88
Oisko jollain heittää screenshottia KDE3.5 työpöydästä openSUSE 11.0:lla? Onko mitään uutta 10.3 versioon nähden? 11-version Gnome työpöytä on harvinaisen hyvä (Gnomeksi) ja yllättäin melkein yhtä rivakan oloinen kuin KDE.

89
Susesta on pakko sanoa, että miksi hemmetissä Ubuntu ei implementoi Gnomea näin hyvin? Niin loistava Gnome viritys out-of-the-box ettei paatuneen KDE-miehenkään tule sitä ikävä. KDE4 ei valitettavasti mun mielestä tuo oikein mitään kunnon lisäarvoa, vaan pikemminkin sekaannusta - järjettömän kokoiset ikonit yms. tauhka ei mahdu alkuunkaan 1024x resoluutiolle.

90
Pompautetaampa tämä ketju ylös, eikä availla uutta. Päivitetty katsaus 2008 kevään tilanteeseen. OpenSUSE:n 11.0 yksinkertaisesti dominoi:
http://www.bitburners.com/articles/the-best-linux-distributions-of-spring-2008/4059/

91
Aika usein kun PCLinuxOS:sta keskusteltaessa nousee esiin kysymys, että "Mikä tässä nyt on parempaa kuin muissa?" Tässä on yksi näkemys asiaan ja omasta mielestäni se PCLOSin vahvin puoli, josta muutkin distrot saisivat ottaa mallia:

PCLinuxOS is boring!: http://www.bitburners.com/articles/pclinuxos-is-boring/4005/

92
Yleistä keskustelua / Vs: linux PS3:ssa
« : 03.03.08 - klo:21.01 »
Linux PlayStation 3:ssa saattaa näytellä vielä merkittävää roolia, kun kilpailu uudensukupolven konsoleissa kiihtyy. Sen lisäksi, että Linux laajentaa PS3:sen käyttömahdollisuudet desktop PC:n tasolle, on se myös helppo ja avoin kehitysalusta sovelluksille.

http://www.bitburners.com/articles/is-linux-the-secret-weapon-of-sony-playstation-3/3991/

93
Kiitos, tilasin sitten pari SI:n piiriin pohjautuvaa 4-paikkaista korttia, joskin n. puolet halvempia oli. Case closed.

94
Kuvassta ei tahdo erottaa - onko tuossa Silicon Imagen SATA piiri?

95
Loppui emolevystä SATA portit kesken, joten pitänee hakea laajennusta PCI kortin avulla. Hintahaitari näkyy olevan todella laaja, kun halvimmat lähtee 5$ hintaan Hong Kongista ja kalliimmat on satoja euroja. Varsinaisista eroista ominaisuuksissa onkin sitten vaikeampi saada selkoa. Mikä olisi hyvä merkki? Promise, Adaptec, Silicon Image, VIA (ei kai...) ?

Vaatimuksena siis hyvä toimivuus sekä Linux/Windows ympäristössä, kaksi tai enemmän sisäisiä SATA portteja. Tulee näilä näkymin DVD-R ja/tai BD-R asemien liitännäksi. Jos näissä korteissa on jotain suorituskykyeroja, niin sellaista hyvää hinta/laatu suhdetta haetaan.

96
Pari edellistä kirjoittajaa ovat todellakin asian ytimessä: N distroa puuhastelee samojen ominaisuuksien kanssa, kuten esimerkiksi "Control Panel" -tyyppinen asetustenhallinta. YaST todellakin olisi käytettävissä ja samallahan voisivat puskea parannuksia upstreamiin.

Sitten itse kysymykseen: PCLOS 2008 MiniMe on kyllä vakuuttanut meikäläisen ja distrohopping on ainakin hetkeksi pysähtynyt.

97
... "perhelinux" ketju... .. onko PCLOS jo kokeiltu?
Oli minulla koneessa aikaisemmin. Silloin en vielä ollut yrittänyt vierailla Pikku Kakkosessa tai YouTubessa. Erinomainen jakelu, Mandriva-perustan hyvät ominaisuudet ja paljon muutakin.

Sen verran tein työtä puolestasi, että kokeilin Pikkukakkosen sivuja ja ainakin äkkiseltään näyttivät toimivan Ok (PCLOS MiniMe 2008, Flash, Flashblock). Tosin en tiedä, ovatko ongelmasi koskeneet jotain tiettyä asiaa tuolla sivuilla, vai eikö ole toiminut ollenkaan.

98
openSUSE ja Mandriva ovat meikäläisen kokeiluissa pärjänneet parhaiten rautayhteensopivuudessa.

99
Fossiili,

En kaikkia "perhelinux" ketjujasi kahlannut viesti viestiltä läpi, mutta onko PCLOS jo kokeiltu? Tuli jopa sellainen mieleen, että ota PCLOS MiniMe 2008 ja asenna siihen "perhetarpeelliset" paketit ja remasteroi sitä oma Live levysi? (en ole PCLOSin remasterointia vielä kokeillut, mutta jotkut tuntuvat hehkuttavan).

100
Täytyy sanoa, että siinä on pikku ristiriitä, että "linux gurut" (jotka luultavasti ovat tottuneet/osaavat järjestelmiä tuunailla) sanovat, että XP kaatuilee tai hidastuu. Itselläni on tämä asennus ollut 1,5 vuotta käytössä. En muista koska tämä olisi kaatunut, jumiutunut tai bluescreenannut. Luulempa, ettei sellaista ole tapahtunut. Nykyistä asennusta ennen tässä ehti olemaan noin saman mittaisen jakson ajan myös XP, mutta sitten Linuxilla leikkiessäni onnistuin jyräämään partitiotaulut -- eli ts. tämä olisi vielä huomattavasti vanhempi setuppi ilman omaa virhettä. Itse tosin käytän vain laaturautaa (Intelin prossu + Intelin piirisarja = toimivuus taattu) ja ajureistahan nuo epävakaudet luultavimmin ovat kiinni. Mutta minulla on ollut "ilo" asennella hyvin kirjavaa rautaa eräälle toimistolle ja kokemukset sielläkin XPn toimivuudesta ovat olleet erinomaisia -- tosin tällä hetkellä kiinnostaisi kovasti käyttää kys. toimistoa koekaniinina ja siirtää ainakin joku kone Linux-pohjalle.

Enkä tietenkään ole täällä puolustelemassa Windowsia. Olen kovasti opiskellut Linukan käyttöä viimeisen reilun vuoden aikana, ja toisessa koneessani on nimenomaan Linux asennettuna - tällä hetkellä siis PCLOS 2008. Halusin artikkelilla vaan tuoda esille sitä, että Linux jakeluiden nykyinen kehitystapa joka sisältää mm. releaset 6kk välein on aiheuttanut sen, että varsinkin tuoreeltaan distroissa on perhanasti bugeja. Taatusti enemmän kuin XP:ssä, ainakin siltä osin kun ne käyttäjälle näkyvät.

Ja voihan sen toki kyseenalaistaa, kun joku "mainostaa"omaa artikkeliaan foorumilla, mutta toisaalta Linux pohjautuu juurikin yhteisöllisyyteen ja kaupallisten intressien ristiriitojakaan ei pitäisi olla (vrt. Linuxin mainostus Microsoftin foorumilla  ;D ), joten miksipä siis ei. Mielenkiinnolla luen kommenttejanne - keep'em coming.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7