Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ljpp

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Olen törmännyt 12.04 versiolla vakavaan ongelmaan USB-tikulle isoja tiedostoja kopioitaessa.

Kopioidessa isoja (1+ GB) USB tikulle, prosessi lähtee aluksi rivakasti liikkelle, Ubuntun kopioidessa dataa välimuistiin, mutta siinä vaiheessa kun kirjoitus itse tikulle kirjoittamienen alkaa "tukehtuu" koko kone käyttökelvottomaan tilaan. Hiiri nykii ja käyttöliittymän vasteajat menevät niin hitaaksi ettei koneella voi tehdä mitään.

1.5 gigan tiedostolla jumitus kestää n. 10 minuuttia, mutta tikulle kirjoitus kuitenkin etenee ja kone toiminta palautuu kun kopiointi on lopulta valmis. Käytössä on 16GB SanDisk Cruzer USB tikku.

- Ovatko muut törmänneet samaan ongelmaan?
- En löytänyt bugiraporttia asiasta - mitähän pakettia koskevaksi ongelma tulisi raportoida (kernel?)

22
Uusi zsync tänään ja lähti toimimaan.

23
Piti asennella pääsiäisena Precise käyttäen daily imagea, mutta ainakaan 8. tai 9. päivän 64bit .ISO ei suostu boottaamaan USB tikulta. Olen kokeillut UnetBootinilla, Ubuntun omalla USB creatirilla ja ihan DD:llä. Tikku ei lähde boottaamaan ollenkaan, eli en pääse edes Liven käynnistysvalikkoon.

Muilla samaa ongelmaa?

P.S. Beta 2 toimi ihan normaalisti ja hyvin samassa ympäristössä UnetBootinilla.

24
Joo, nuolien ja noiden "pisteiden" suurentaminen ei liene ole realistinen vaihtoehto. Nuo pienen pienet harmaat pisteet ilmeisesti indikoivat montako ikkunaa ko. sovelluksesta on auki, kun backlight kertoo vain onko niitä 0 vai enemmän. Joku muu indikaattori tuossa pitäisi olla - vaikka ihan pieni numero kuvakkeen päällä?

25
Tein tuosta bugirapsan, vaikka huonosta suunnittelusta tuossa pikemminkin on kysymys. Ei näytä saaneen mitään huomiota, joten käykää peukuttamassa?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/970615

26
Koitan nyt Precise Livellä totutella tähän Unityyn, kokeillen niin 2D kuin 3D versioitakin.

Yksi asia mikä häiritsee, ja on mielestäni surkeaa käytettävyyssuunnittelua, on nuo hyttysen perunan kokoiset harmaat pisteet ja nuolet joiden pitäisi kuvastaa sovelluksesta olevia avoimia ikkunoita. Saako noita kustomoitua jotenkin isommiksi?

Ovat ainakin meikäläisen resolla aivan liian pienet, eivätkä taatusti mitenkään ilmeiset uusille Unity käyttäjille jotka eivät tiedä mitä odottaa.

27
Yx kysymys jäi askarruttamaan, tuossa HP635:ssä tulee Win7 mukana, mitkä mahtoivat olla niin painavat syyt että oli pakko saada se Ubuntulle.

Se oli loppukäyttäjän toive. Hänen edellinen koneensa (sekin halpis HP) pyöri 8.10 Ubuntulla ilman keskeytystä tai mitään ongelmatilannetta n. 2.5 vuotta putkeen. Halusi jatkaa samalla periaatteella jatkossakin, koska Windows kokemukset olivat huomattavasti heikommat.

Kun koneen käyttö on pelkkää kevyttä nettisurffailua ja käyttäjät epä-teknisiä ihmisiä, on Ubuntu/Linux parempi vaihtoehto kuin WIndows.

Timbban ehdottama Fujitsu näyttää todella asialliselta.

28
Juu, kyllä halpis läppärit on tullut tutuksi niin työn kuin harrastustenkin kautta. HP:ssa on muistia 4GB. Kone ei tosiaan tullut itselleni -- olin vain konsulttina. Käyttötarkoitus on netin surffailu ja kyllä se tuollakin sujuu. Tai ainakin pitäisi sujua. Yritin kyllä suositella nostamaan budjettia huntilla, jolloin olisi alkanut saamaan Intelin rautaa, esim Toshiban C660.


29
No survomalla saa vaikka kuutiopalikan pyöreästä reiästä läpi, siinä tunnetussa lasten lelussa.

Itseasiassa läppäreiden kanssa tuntuu olevan aina enemmän tai vähemmän hieromista. Thinkpadit on tässä suhteessa kaikkein varminpia tapauksia, Intelin rojuilla. Tätäkin kirjoitan Dellin XT2:lla, jossa touchpad ei toimi (bugiin on fixiä työnalla).

HP 635 tuli asennettua ja luovutettua loppukäyttäjälle - yhteenvetoa:
- Yllättävän hidas suorituskyvyltään. Ei ole potkua tuossa AMD Fusionissa. Gnome Shell peuhasi laiskan oloisesti, joten Xubuntua sisään.
- Asennus toimi periaatteessa out of the box:
     - Additional Drivers bugittaa Ocelotissa eikä uusinta ajuria saa asennettua. Vanhempi ajuri ei toimi.
     - ATIn installerilla Catalyst sistään ja toimi OK
     - Fn-näppäimen takana olevat toiminnot eivät pelitä mikään (wifi, kirkkaus, volume)
     - Toucpadia piti tunata syndaemonilla, että sai sen disabloitua kirjoituksen aikana
     - Xubuntussa/Thunarissa on bugi, joka aiheuttaa virheilmoituksen joka kerta kun Home kansion 1. kertaa avaa -- tämä piti kiertää workaroundilla.
- Mekaniikka muuten ihan OK, mutta touchpadin napit aivan koneen etureunassa ovat huonosti sijoitetut - painuvat helposti pohjaan jos konetta käyttää sylissä. Näyttö ja näppis menettelivät ok.

Sellainen halpisläppäri. Varmaan johonkin käyttöön ihan pätevä - AMD Fusionissa pitäisi (Windowsilla) olla hyvin potkua vääntää videoo ja grafiikkaa, mutta perinteisessä numeron murskaamisessa tuo on aika tuhnu. Tämä vanha Centrino vPro (Dell XT2) on selkeästi rivakampi ja pyörittelee näyttävämpiä työpöytiä moitteetta. HP 635 on myös niin iso, että se on pikemminkin siirrettävä pöytäkone kuin sylikone.

30
Asialla oli kiire ja koneen loppukäyttäjä/maksaja halusi halvan, joten nappasin kainaloon HP 635:sen. Mekaanisesti suht OK - ei loistava, mutta hintaan nähden.

Ubuntun kanssa kuitenkin pientä ongelmaa kun Additional Drivers epäonnistuu ATI:n ajurin asennuksessa. Johtuuko sitten avoimista ajureista vai mistä, mutta suorituskyky tuntuu muutenkin hiukan hitaanlaiselta. Pitääpä pyöritellä vähän Xubuntua ja vertailla.

31
Noniin, tuo HP 635 osui itsellekin silmään. Onko jollain ensikäden kokemuksia. Tämä näyttäisi ihan lupaavalta, vaikka tosiaan onkin AMD/ATI kuraa:

http://www.randomprojects.org/wiki/HP_635

EDIT: Saksassa tuota myydään SLEDillä esiasennettuna, joten tuohan voisi vaikka toimia.

32
Olen asentanut Ubuntun aika moneen Thinkpadiin ja koskaan en ole noin paljon joutunut säätämään. Hintaerokin vain 100€, joten ei kannattane saksata tilailla.

33
Hakusessa on halvimman hintaluokan (250-500€) surffilaudaksi, mutta näyttäisi siltä että halvimmissa tarjouksissa rauta on lähes poikkeuksetta AMD kuraa, jonka Linux yhteensopivuudesta ei googlauksen perusteella ole takeita. Esimerkkinä Compaq Presario CQ57.

Suosittele siis halpaluokan läppäriä, jonka tiedät toimivan Ubuntun kanssa moitteetta. Muita vaatimuksia ei ole - tulee käytännössä pelkkään nettisurffailuun, joten käytännössä minkä tahansa mallin suorituskyky riittää. Kunhan toimii.

34
Noniin, laitoin sitten vielä kerran Ubuntun x-pikkuveljen tilalle. Onneksi USB-tikulta SSD:lle asennus kestää noin 5 minuuttia. Sitten gnome-shell sisään ja tästähän saatiin ihan käyttökelpoinen jakelu, vaikka aluksi tunteet vaihtelivat tuskan ja epätoivon välillä.

Suosittelen lämpimästi kaikille Unityn vaihtamista tähän.

35
Ei voi mitään - Unity on Ocelotissakin yksinkertaisesti huono ja vaihtoehtoja on haettava. Seuraava Ubuntu on LTS, joten ei voi kuin toivoa että Canonical tekisi järkeviä ratkaisuja asian suhteen. Miten voidaan suunnitella sellainen perustoiminto kuin aktiivisen ikkunan vaihto niin huonosti?

Noh, Xubuntulla on nyt menty pari edellistä relua (11.04, 11.10), mutta toisaalta huvittaisi myös olla kehityksessä mukana. Tulin ensimmäistä kertaa koittaneeksi Gnome Shelliä (Fedora 16b live) ja yllätyksekseni tämä paljon parjattu työpöytähän oli lupaavan oloinen. Ainakin se oli hemmetisti käytettävämpi perustoiminnoissa kuin Unity.

1) Gnome Shell kokemuksia Ocelotissa - onko vakaa ja toimii luotettavasti?
2) Kuinkahan olisi mahdollista työstää kasaan Ubuntu jossa olisi vain Gnome Shell ja fallback - Unity olisi turhaa painolastia kyydissä?

36
Jaa-a...kovasti odotin tätä versiota Mintistä, koska Unityn kanssa en tullut toimeen usean viikon yrityksestä huolimatta. Valitettavasti on kuitenkin todettava, että tämä on aikapäiviin bugisin Linux rellu johon olen törmännyt. Rautakin on moneen otteeseen erittäin hyvin Linuxilla toimivaksi todettu IBM X60s.

Notifier appletti kaatuilee bootissa, Nautiluksen teema oli pielessä asennuksen jälkeen (gnome default) mutta korjaantui itsestään, ääniongelmia (välillä mykkänä ilman syytä), window manager kaatuilee, MintMenun sain kaatumaan hakua käyttämällä...

Todella heikko saldo muutaman päivän nettisurffailukäytössä. LTS ubuntuakohan tässä pitää kaivaa esiin, vai mitä tehdä...

37
Itseasiassa näppärin tapa oli tehdä tuo Mintin LiveCD:llä ennen asennusta. Terminaaliin:

Koodia: [Valitse]
gksu nautilus
Ja tämän jälkeen käy muuttamassa tuon hakemiston nimen.

Nyt sitten ollaan Mintissä ainakin toisella koneella - katsotaan nyt vähän aikaa miltä tämä tuntuu. Heti löytyi pari kauneusvirhettä:

- Jostain syysta Nautiluksen teema/ikonit olivat Gnomen defaultit ekalla bootilla. Logout ja takaisin sisään niin tuo korjaantui.
- Firefoxissa .DEB paketit eivät ole assosioituna minkään sovelluksen kanssa.

38
Versio 11 on ulkona.

39
Noniin, juuri tätä tietoa hain kun hakemistorakenteesta en osannut päätellä tätä. Mint 11 sopivasti ulkona, joten kohta päästään kokeilemaan.

Kiitos!

P.S. Mielelläni luen lisää kommentteja jos joku on tätä menetelmää jo soveltanut.
P.P.S. Yllättävää että Mintin installer ei tätä huomioi mitenkään.

40
Itselläni on \home\ kansio erillisellä partitiolla, ja jos asennan Ubuntun päälle Linux Mintin, on työpöytä tämän jälkeen näiden kahden sekasikiö: Mintin teema ja ikonit yhdistettynä Ubuntun Gnome työpöytäasetuksilla.

Kuinka työpöydän asetukset nollataan niin, että asennuksen jälkeen työpöytä on sellainen kuin se on Linux Mintissä suunniteltu?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7