Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 125
2121
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice kaatuu edelleen
« : 19.09.14 - klo:11.41 »
Libreofficen kaatuminen ei sittenkään ratkennut vielä! Salasana-ikkunan kätkeytyminen ei ole enää ongelma, mutta itse ohjelma tilttasi monta kertaan.
Kun avaan salasanalla suojatun tiedoston ja kirjoitan väärän salasanan tai kirjoitan sen vain väärin, niin Libreoffice ei anna enää kirjoittaa ja ohjelma on käynnistettävä uudelleen.

 Löysin syyn kaatumiseen, mutta en tiedä, miten sen voisi korjata. Olisin hyvin kiitollinen, jos joku teistä osaisi neuvoa, sillä kirjoitusohjelman kaatuessa menettää helposti tietoa, vaikka Libreoffice tekeekin backuppeja.

2122
En tarkoittanut molempien käyttöjärjestelmien asentamista muistikortille, vaan ainoastaan Ubuntun. Ilmeisesti kuitenkin joko virtual Ubuntu tai double boot ovat parhaat vaihtoehdot. Virtuaali.Ubuntu sopisi minulle parhaiten, mutta windows 8.1 ei anna asentaa. Löysin asiasta toisen keskustelun, jonka suljin vahingossa, mutta siinä annettiin ohjeita. Minun Lenovossa biosiin pääsee vain pienen novo-näppäimen avulla. En kuitenkaan löytänyt kohtaa, jossa olisin voinut hyväksya virtual-amd:n , jonka oletusarvo on ilmeisesti "disabled". Joten en ole löytänyt keinoa asentaa Ubuntua windos 8:aan.
Koneeni on Lenovo Yoga 2 Pro, 13,3, 256 gb ssda, 8 gigaa muistia, i-7 dual core prossu.

Virtuaali Ubuntun asentaminen ei ole onnistunut, vaikka olen kuluttanut siihen melkein koko päivän. Osaisiko joku teistä auttaa. Kubuntua käytän toisessa koneessani.

2123
Hei. Olisin kysynyt, että jos asennan Ubuntun esimerkiksi 64 gigaselle muistikortille ja käynnistän sen siitä, saanko näkyviin windows-kovalevyn? Kovalevyn tyyppi on ssda.
Voiko siis kortille asennettua Ubuntua verrata doubleboottiin, jota olen yleensä käyttänyt. Jos saan windows-levyn tiedostot näkyviin, se säästää minulta levytilaa. Muistikortti on ymmärtääkseni myös flash.kovalevy ja siinä mielessä sen pitäisi käynnistyä nopeasti.

Nyt asennan koneeseen virtuaali-Ubuntun, mutta muistikortti voisi olla kätevämpi. Jopa 16 giganen taitaisi riittää.

2124
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice kaatuu edelleen
« : 06.09.14 - klo:12.36 »
Kiitos vastauksista. Kokeilen kaikkia. Hiiri vasempaan yläkulmaan tuntui aika hyvältä. Jos seuraavan kerran jumittuu käytän sitä. Tämä on ratkaistu. Palaan ongelmaan vain jos se jatkuu jostain muusta syystä. Käynnistän silloin päätteen kautta.

2125
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice kaatuu edelleen
« : 02.09.14 - klo:15.57 »
Vielä Libreofficen kaatumisesta. Kiitos linkistä, mutta se ei vastannut minun ongelmaani. Libreoffice kaatui taas ja kirosin monta kertaa. Sitten löysin mahdollisen syyn. Minulla oli monia ohjelmia auki ja niiden joukossa Thunderbird. Olin kirjoittanut viestin joka ei ollut lähtenyt. Lähetin sen uudelleen, mutta ilmeisesti joku ikkuna oli jäänyt auki. Kun yritin kirjoittaa Libreofficeen, se ei vastannut. Yritettyäni vielä pari kertaa se kaatui. Vasta sen jälkeen huomasin muiden ikkunoiden alla olevan ikkunan, joka vaati tallennetaanko se vai ei.
Kun nyt ajattelen näitä kaatumisia, niin aikaisemminkin joku ikkuna, joka vaati vaikkapa salasanaa, on jäänyt muiden alle. Sen sijaan että sellainen pomppaisi näkyviin, se pysyy visusti piilossa. Tämä on mielestäni hankala juttu, kun on paljon ohjelmia auki. Jos siihen ei saa muutosta, on tilanne kannaltani todella vaikea, ja minun pitää käyttää windowsia ja siinä libre- tai openofficea, tai sitten vanhaa Wordiani.

Tietäisikö joku ratkaisun ongelmaani?

2126
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice kaatuu edelleen
« : 26.08.14 - klo:10.56 »
Kiitos tiedosta. Minulla on kuitenkin Libreoffice 4.2 4.2 versio. Ongelma saattaa mielestäni johtua joko päivityksistä tai siitä, että käytän sekä Kubuntua että Ubuntua. Molemmissa sama versio 14.04. En ole kuitenkaan varsinainen atk-ihminen, vaikka olenkin käyttänyt tietokoneita 1980-luvun loppupuolelta alkaen. Olen siis vain kokenut käyttäjä. Pidän sekä Ubuntusta että Kubuntusta. Viime aikoina olen käyttänyt enemmän Kubuntua, koska siinä on niin paljon keinoja mukauttaa kone itselleen sopivaksi ja miellyttäväksi.

Koska Libreofficen kaatumisongelma tuntuu olevan vain minun koneessani, niin haluaisin jäljittää syyn siihen. Voihan mahdollisesti olla, että joku lataamani ohjelma aiheuttaa sen. Nyt minulla on kuitenkin iso kirjoitustyö meneillään, joten en voi uhrata siihen kovin paljon aikaa, vaan on pakko siirtyä windows-puolelle. Kokeilen kuitenkin nyt, jos se kestäisi tämän päivän kaatumatta. Käynnistin sen komennolla "libreoffice --writer", jotta siitä saisi jonkinlaista tietoa sen kaaduttua. Jos se onnistuu listaan tiedot, ja kyselen josko joku ymmärtäisi niitä.

2127
Kirjoitin aikaisemmin, että Libreoffice kaatuu Kubuntu 13.10 versiossa. Se jälkeen se on kaatunut monta kertaa Kubuntu 14.04 ja Ubuntu 14.04 versiossa. Windowsin puolella se ei ole ainakaan toistaiseksi kaatunut. Tällainen on kirjoittajalle äärimmäisen kiusallista. Kysymyksessähän on Ubuntu ja Kubuntun mukana tuleva ohjelma.

Voivatko päivitykset vaikuttaa siihen? Minulla on kruksattuna Canonicalin tukemat, universe, restricted ja multiverse?
Tai voiko vaikuttaa se, että koneessani on sekä Ubuntu että Kubuntu, jotka voi valita kirjautuessani?

Päivityksissä minulla on turvallisuuspäivitysten lisäksi trusty-updates ja trusty backports. Voivatko ne vaikuttaa kaatumiseen?

Voin asentaa jommankumman Ubuntun uudestaan, mutta haluaisin tietää, mitä ohjelmistoja voin lähteissä käyttää. Sama koskee päivityksiä.

Jos se ei auta minun on pakko tehdä Windowsista pääkäyttöjärjestelmä, vaikka haluaisinkin pysyä Ubuntussa. Kysymys on pelkästään käynännöllisestä retkaisusta, sillä kirjoitusohjelman jatkuva kaatuminen häiritsee pahasti työtäni.

2128
Kävin lataamassa Ubuntu Onen tietojen latausohjelman. Purin ark-paketin, mutta kansiossa, jonka se loi, ei yksikään ohjelma auennut eikä ruvennut suorittamaan latausta. Ohjeita latauksen käynnistämiseen en löytänyt sivulta enkä keskustelualueelta. Latasin vielä win-paketin, jos se toimisi. En tosin ole vielä kokeillut sitä.

Mikähän jippo linux-ohjelman latauksessa on ? Voisiko joku kertoa?

OLIHAN SIELLÄ OHJEET.

2129
Kiitos vastauksista. Hiiren oikeaa näppäintä en tosiaan muistanut. Linkistä ei valitettavasti ollut apua tähän ongelmaan. Minusta on lähes mystistä, miksi viesti ei poistu saapuneet kansiosta, kun klikkaan valikossa "poista viesti" tai kun klikkaan "Poista roskaposteiksi merkityt". Kuten kirjoitin ongelma ei ole suuri, mutta jo ihan uteliaisuudesta haluaisin tietää, mikä on vikana.

2130
Thunderbird ei anna poistaa viestejä valikosta eikä del-näppäimellä. Vain shift+del toimii. Se ei myöskään anna poistaa roskapostiviestejä valikon kautta. Ongelma oli minulla jo edellisessä Ubuntu versiossa, mutta totuin vain käyttämään shift+del:ä. Kubuntu-puolella, mistä nyt kirjoitan juttu on aivan sama. Olen käynyt asetukset monta kertaa läpi, mutta en ole löytänyt mitään mielestäni asiaan viittaavaa.
Osaisiko joku sanoa, mistä siinä on kysymys? Koska tein puhtaan asennuksen, tuntuu omituiselta jos vika olisi itse ohjelmassa. Voisiko kysymys olla sitä, että kun kopioin vanhat postikansioni, niin olisin samalla vahingossa kopioinut jonkun tai joitakin tiedostoja, jotka aiheuttavat kyseisen vian? Ongelma ei ole suuri, mutta välillä se harmittaa, kun pitää ensin hiirellä klikata postia ja sitten siirtyä näppäimistön käyttämiseen.

2131
Ei ole ollut ongelmia viikkoon, joten laitan alkuun ratkaistu, koska en osaa selittää ongelman syytä eikä se enää pahemmin häiritse.

2132
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice ala- ja loppuviite
« : 30.04.14 - klo:14.13 »
Ilmeisesti en osannut ilmaista, mitä tarkoitin.  Alkuviitteet numeroidaan järjestyksessä. Nyt on menossa 210. Kun muutan ne loppuviitteiksi asiakirjan loppuun, niin viitteiden numerointi katkeaa ja alkaa taas alusta eli numero 1:stä. Se olisi sinänsä ihan kätevä tapa numeroida, jos loppuviitteiden kohdalla olisi aina merkittynä kyseinen luku tai jakso, miksi sitä nyt haluaakin kutsua. En ole tarkistanut kokonaan seuraako se aina ctrl+enter painikkeella tehtyä sivun vaihtoa, vai onko kysymyksessä joku muu syy.

Minä haluaisin juoksevan viitenumeron kuten alaviitteissä myös loppuviitteisiin, ja se ei ole minulta onnistunut.

2133
Ubuntu tietokoneissa / Libreoffice ala- ja loppuviite
« : 29.04.14 - klo:18.44 »
Olen hyvin vähän joutunut käyttämään Libreofficessa ala- ja loppuviitteitä. Oikeastaan olen käyttänyt vain alaviitteitä. Nyt minun pitäisi muuttaa ne loppuviitteiksi ja niitä on noin parisensataa. Alaviitteissäni on juokseva numerointi, mutta kun muutan ne loppuviitteiksi, ohjelma jakaa ne useaan osastoon ja aloittaa numeroinnin aina alusta. Se on käyttänyt minun otsikointiani ja lukuja, jotka olen erottanut toisistaan ctrl+enterillä. Netistä löytyy Libreofficen ohjeita vaikka kuinka paljon, mutta en ole saanut juoksevaa numeroa toimimaan loppuviitteissä. Muuten ohjelma muuntaa alaviitteet kauniisti loppuviitteiksi. Olen etsinyt ohjeita myös englanniksi footnote ja endnote, mutta yleensä kaikki ohjeet ovat olleet samanlaisia.

Tässä on nyt pari tuntia vierähtänyt, enkä ole päässyt puusta pidemmälle. Juttu on varmaan hyvin yksinkertainen, mutta minulla ei vain sytytä. Jos joku voisi auttaa olisin tosi kiitollinen.

2134
Kiitos. Koitin ensin avatessani sivun kopioida, mutta en saanut esille minkäänlaista valintatyökalua, mutta avatessani tiedoston koneeltani firefoxilla valinta onnistui.
Olisi mielestäni kyllä hyvä saada joko Evinceen tai Okulariin tuo toiminta. Varsinkin Okular on muuten oikein hyvä ohjelma, koska siinä voi tehdä merkintöjä pdf-tiedostoon.

2135
Hei ensimmäinen komento antois tällaisen vastauksen:
Koodia: [Valitse]
*-display               
       description: VGA compatible controller
       product: Granville [Radeon HD 6850M/6870M]
       vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:01:00.0
       version: 00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=radeon latency=0
       resources: irq:50 memory:b0000000-bfffffff memory:c8000000-c801ffff ioport:5000(size=256) memory:c8040000-c805ffff

Ja seuraava komento glxinfo | grep OpenGL:
Koodia: [Valitse]
glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD JUNIPER
OpenGL core profile version string: 3.3 (Core Profile) Mesa 10.1.0
OpenGL core profile shading language version string: 3.30
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 10.1.0
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:

Kertovatko nämä tiedot jotain?

2136
Anteeksi huomasin vasta nyt lukiessani tuplauksen. Yritän olla tarkempi.
Mitä Evinceen tulee niin digitoidut sanomalehdet esim. Aamulehti 12.10.1907 näkyy oikein, mutta jos yrittää valita tekstiä yhdeltä palstalta, niin se maalaa myös rinnakkaiset. Hitorialliset sanomalehdet löytyvät internetistä: http://digi.lib.helsinki.fi/sanomalehti/secure/browse.html?action=mnemonic

Adobe reader XI ohjelmasta kopiointi onnistuu, vaikka esimerkkilehti käyttää faktuuraa. Ehkä minulta puuttuu joku Evincen liitännäinen, tai Okularin.

2137
Löytyykö Ubuntu.maailmasta pdf-lukijaa, joka tunnistaa palstat tekstiä kopioidessa. Okular ja Evince maalaavat kaikki palstat, vaikka yrittäisi valita vain yhdestä. Silloin joudun käynnistämään virtuaaliwindowsin ja adobe readerin. Palstojen tunnistaminen olisi mielestäni aika tärkeä piirre pdf-lukijalle.
Adobe reader 9: saa Ubuntuun, mutta tarvitsisin mieluummin XI version. Olen sen joskus saanut asennettua, mutta en enää muista, miten.

Mieluiten käyttäisin Linuxin omaa ohjelmaa enkä winen kautta adobe readeria

2138
Edellisessä Ubuntun ja Kubuntun versioissa valmiustila toimi suhteellisen hyvin. En tosin muista enää, menikö se tilttiin, jos unohdin sulkea koneen yöksi. Normaalisti en varmuuden vuoksi pitänyt konetta kovin kauan valmiustilassa. Eräs atk-ystäväni sanoi joitakin vuosia sitten, että linuxilla on sen suhteen ongelmia. Luulen asian kyllä parantuneen vuosien varrella.

Minusta tuntuu ilman mitään todellista tietoa, että ongelmat voivat johtua siitä, että koneessani on kaksi työpöytäversiota. "Tuntuu" on varmaan aika surkea sana atk-ihmisen näkökulmasta. Joka tapauksessa Kubuntu toimii paremmin kuin Ubuntu, mutta molemmat hyytyvät välillä. Olen nyt käyttänyt lähinnä Kubuntua. Kun on joutunut sammuttamaan koneen sen hyydyttyä ja käynnistämään uudelleen, niin Kubuntu sulkee läppärin monitorin ja avautuu ylimääräisessä. Asetuksissa se ei tunnista läppärin monitoria, vaikka ilmoittaakin käyttävänsä sen resoluutiota, mikä ei pidä paikkaansa. Kone on sammutettava ja käynnistettävä uudelleen.

Pari kertaa näppäimistö on hyytynyt. En ole vielä pystynyt jäljittämään, mikä sen on aiheuttanut, mutta muuten Kubuntu toimii hyvin ja pidän siitä. Ubuntua en ole nyt uskaltanut käyttää, koska se sammutti äkkiarvaamatta Libreofficen kesken kirjoitustyötäni, ja valitti sitten compizista. Ei tällaiset viat karkoita vanhaa ja tottunutta Ubuntu-käyttäjää, mutta uusille ne voivat olla ratkaisevia. Yleensähän tilanne on muuttunut parin kernel-päivityksen jälkeen.

Vielä,  parintunnin valmiustila  kyllä toimii Kubuntussa.

2139
En löytänyt kuin yhden kernelin grubista, mutta tein uuden kokeen. Irrotin Kubuntussa ylimääräisen monitorin ja annoin koneen mennä valmiustilaan. Jonkun ajan päästä kävin katsomassa, ja kone palautui. Laitoin sen jälkeen monitorin jälleen kiinni (HDMI) ja annoin koneen mennä valmiustilaan. Minulla oli Libreoffice auki, tosin ilman tieostoa, samoin Firefox. Kun tunnin parin jälkeen tarkistin, järjestelmä palautui.

Meneeköhän kone ns. lepotilaan, kun se on tarpeeksi kauan valmiustilassa? Lepotila ei minun koneillani ole koskaan toiminut Ubuntussa. Nyt en kuitenkaan huomannut Kubuntussa sellaista vaihtoehtoa, ainoastaan valmiustilan. Nimittäin, kun olen jättänyt koneen moneksi tunniksi lepotilaan, se ei ole palautunut.

Täytyy koittaa huomenna vielä samat asiat Ubuntu puolella, josko niissä on eroja.

2140
Uusi Ubuntu asentui loistavasti. Kun käynnistin koneen uudelleen tuli vain Griub rescue näkyviin. Onneksi olin jo tutustunut aikaisemmissa versioissa ongelmaan ja käynnistin koneen "Boot repairilla", minkä jälkeen käyttöjärjestelmä toimi hyvin. Asensin myös Kubuntun 14.04 version, ja pääsin kirjautumisruudusta molempiin. Ensimmäisen isomman päivityksen jälkeen Libreoffice kaatui vain yhtäkkiä. Ehkä tein jonkin kaksoinäppäilyn samanaikaisesti, en tiedä. Sitten huomasin, että kone ei nouse valmiustilasta, vaan siitä pitää kytkeä virta pois. Libreoffice kaatuilee edelleen ilman mitään näkyvää syytä. Tai syy varmaan täytyy olla, mutta en ole varma mikä.

Luulen katuilun voivan johtua siitä, että joku toiminto on Ubuntulla vielä kesken ja kun näppäilee tai tekee hiirellä jotain esim. yrittäen käynnistää uuden ohjelman, järjestelmä tilttaa. Näitä alkuvirheitä on ollut melkein kaikissa versioissa, ainakin myöhemmissä, joita olen käyttänyt. Kubuntu ehkä toimii vähän luotettavammin. Viimeksi kun Libreoffice jäätyi, meni koko kone tilttiin. Virhe ilmoituksesta huomasin sen viittaavan comiziin. En tosin ole tehnyt sillä muuta kuin muuttanut sivupalkin ikonien kokoa.

Minulla on käytössä tietenkin "restricted", "multiverse", Canonicalin partnerit sekä "Riippumaton" ja "http://helineva.net/deb lucid main". Se on T-laskun ohjelma ja ainakin itse ohjelma toimii vaikka viittaus on lucidiin.

Jos jollakin on samoja ongelmia ja on löytänyt niihin ratkaisun, niin kertokaa. Muuten tallennan lyhyin välein ja toivon vikojen pikkuhiljaa korjaantuvan.


Sivuja: 1 ... 105 106 [107] 108 109 ... 125