Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 73 74 [75]
1481
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Epson Perfection 1670
« : 13.10.09 - klo:12.12 »
Lainaus
Hmm, /etc/sane.d/snapscan.conf:n alku Ubuntu 9.04:ssä:

Totta tosiaan. Onhan se siellä, kai joku lukihäiriö taas. Nyt asia selkisi. Teen nuo jutut ja palaan sitten tänne kertomaan kuinka kävi. Voi mennä jokunen päivä.

Kiitos avusta.  :D

1482
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Epson Perfection 1670
« : 12.10.09 - klo:21.31 »
Lainaus
Tuo kyseinen firmware käsittääkseni löytyy myös ko scannerin asennus cd:ltä. (windows)

Kiitti vinkistä. Täytyy etsiä se cd ja katsoa windowskoneella se tiedosto johonkin tikkuun, ennen kun imuroidaan netistä.

================

Lainaus
Nuo listaamasi rivit ovat USB-laitteiden tunnuksia. Niiden perusteella ajuri tietää, mitä järjestelmään liitettyjä laitteita sen pitää ohjata.

Ajuri sinulla on jo asennettuna Ubuntun mukana. Tässä asennetaan firmware (laitteen sisällä toimiva ohjelmisto) sellaiseen paikkaan, josta ajuri voi lukea sen ja ladata laitteeseen. Monien laitteiden firmware-tiedostoja ei voida toimittaa käyttöjärjestelmän mukana lisenssiongelmien vuoksi.

Vai noin se onkin. No sitten pääsin taas vähän eteenpäin. Toteutus menee hiukan yli hilseen:

Lainaus
Firmwaretiedoston sijainti kerrotaan ajurille /etc/sane.d/snapscan.conf-tiedoston rivillä:

Koodia:

firmware /usr/share/sane/snapscan/your-firmwarefile.bin

Tarkoitatko, että snapscan.conf tiedostossa pitäisi olla tuollainen rivi? Ei siellä kyllä ole???
 /usr/share/sane/ hakemistossa ei myöskään ole tiedostoa snapscan :( puuttuuko se ajuri sittenkin? Tuo snapscan.conf tiedostohan on.

Lainaus
Siis jos esimerkiksi kopioit tiedoston hakemistoon /etc/sane.d, kuten linkittämässäsi ohjeessa ehdotettiin, tuo rivi on muutettava muotoon:

Koodia:

firmware /etc/sane.d/ESFW30.BIN

Voisitko täsmentää: mistä etsin rivin, jota muutan.

Kiitos avustasi.

1483
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Epson Perfection 1670
« : 12.10.09 - klo:18.46 »
Kiitos vastauksesta.

Mielestäni tuo ajurin osoite on jo ko. tiedostossa snapscan.conf koska siellä on mm. tällaiset rivit:

Lainaus
# Epson Perfection 660
usb 0x04b8 0x0114

# Epson Perfection 1670
usb 0x04b8 0x011f

# Epson Perfection 2480
usb 0x04b8 0x0121

En tiedä miksi se siellä on, vaikka ajuria ei selvästi ole. Mutta ei sitä kai tarvitse mitenkään uudestaan laittaa ajurin asennuksen jälkeen, vai olenko aivan väärässä?

1484
Laitealue / Vs: Ubuntu usb flash levylle tai SD kortille
« : 12.10.09 - klo:18.18 »
Moikka.

Varsinaiseen kysymykseen en osaa vastata kun olen käyttänyt vain flash muistia koneessa, siis ssd mukamaslevyä, joka kai on juuri flash muistia tekniseltä rakenteeltaan. Tämä miniläppäri on Asus eee901. Näissähän se ssd on jaettu kahteen osaan, joista toinen on nopeampi. On siis olemassa myös nopeaa flash muistia, näin voisin päätellä. Tuttava asensi tavalliseen pönttömallin kovalevylliseen koneeseen Ubuntun ja se ei minusta vaikuta yhtään nopeammalta, vaikka on kohtalaisen moderni kone. Aikaisempi kokemukseni tietokoneista perustuu Windowsiin ja voin vakuuttaa, että olen ollut kovin ilahtunut tämänkin koneen nopeudesta Ubuntulla. Tämä on vieläpä Netbook Remix, joka on Gnomen laajennuksensa takia kai astetta työläämpi veivattava, verrattuna tavalliseen JJ:en.

Ubuntun käyttöön olen jo niin tottunut, että paluuta entiseen ei ole.

Tuo idea käyttää flash muistia, ja nimenomaa sd-korttia, systeemin taltiona on tosiaan mielenkiintoinen. Kokeilen sitä kyllä vielä joskus, koska lähipiirissäni on koneita, joihin ei voi asentaa Linuxia kovalevylle.

1485
Laitealue / Ubuntu ja Epson Perfection 1670 (RATKAISTU)
« : 12.10.09 - klo:18.00 »
Terve vaan kaikille.
Olen uusi jäsen tällä keskustelualueella, kuten myös Ubuntun käyttäjänä. Olen kyllä opetellut tätä jo vuoden verran ja saanut hyvää tukea Linux keskustelusta, jossa myös olen tällä samalla nimimerkillä.

Eka yhteydenottoni koskee tuota skanneria Epson Perfection 1670. Se on ihan hyvä tasoskanneri ja keljuttaisi heittää roskiin pelkän Linux epäyteensopivuuden vuoksi.

Luin täältä haun antamasta keskustelusta, että joku on saanut tuon laitteen toimimaan:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=26911

Tämmönen koodi sillä olisi tarjolla:

Koodia: [Valitse]
$ wget http://www.commercialventvac.com/~jeffs/ESFW30.BIN
$ sudo cp ESFW30.BIN /etc/sane.d

Kysyisinkin kokemuksia, onko joku kokeillut, ja uskaltaako tuon ladata, ja vieläkö toimii JJ jakelussa kun sentään jo muutama vuosi on tuosta howto-ajankohdasta vierinyt?

Sivuja: 1 ... 73 74 [75]