Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 76
1221
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Langaton verkko
« : 28.11.10 - klo:16.13 »
Ja jos se on jo valmis wlan verkko, siihen liitytään kytkemällä koneen wlan-sovitin päälle. Eri koneissa on erilaisia nappeja mistä se kytketään. Silloin kone tarjoaa kuuluvuusalueen wlan verkkoja. Sen saa myös näyttämään ne verkot klikkaamalla langattoman kuvaketta ilmoitusalueelta.

Sain Elisa Viihteen 20 megaisen adls yhteyden kylkiäisenä mm. BeWan merkkisen modeemin, jossa on musta "tikku" kyljessä ja valojen joukossa palaa WLAN. Tämä laite lienee siis modeemin liäksi reititin. Onko termi oikea?

1. Koneen wlan sovitin. Tarkoittaako kone tässä modeemia/reitintä? Modeemissa on etukyljessä nappi, jossa lukee WiFi. Tälläkö koneen wlan sovitin kytketään päälle? Kokeilin sitä, ei ainakaan mitään vaikutusta wlan valoon, palaa aina yhtä iloisesti.

2. Ilmoitusalueella ei näy langattoman kuvaketta (kuva). Miten sen sinne saisi. Verkkoyhteyden kuvake on mutta se ei liene sama asia.

Älkää hermostuko, vaikka kysymykseni ovat aivan "pohjalta". En ymmärrä wlanista mitään, mutta tarkoitus olisi ottaa perusteista selvää, kun siihen nyt tarjoutuu mahdollisuus tuon BeWanin kera.

 



Laite lienee yhdistetty ADSL-modeni ja WLAN tukiasema. Musta tikku on antenni. Reititin taas tarkoittaa sen modemin ominaisuutta, joka (yksinkertaistettuna), sisältää palomuurin, eikä päästä ulkoa tulemaan sellaista "sivua", joka ei ole tilattu. Modemissa voi olla monta reikää tietokoneen liittämiseksi. Käyttöohje kertoo mitkä niistä ovat reitittäviä (siis palomuurin suojaamia) ja mitkä siltaavia (ilman palomuuria). Luullakseni WLAN yhteys on aina reitittävä.

1. Koneen (tietokoneen) WLAN sovitin on radio lähetin/vastaanotin, joka hoitaa radioyhteyden tukiaseman ja tietokoneen välillä. Se voi olla tietokoneen sisälle rakennettu (yleensä läppäreissä on) tai USB-tikku malli. Läppäreissä sen saa käyntiin yleensä jollain näppäinyhdistelmällä. Siitä WiFi-napista en osaa sanoa, mutta WiFi tarkoittaa suunnilleen samaa kuin WLAN (paikallinen langaton verkko).

2. Langattoman ja langallisen yhteyden käyttö yhdessä ei ole normaalitilanne. (Mitä tekoa on langattomalla jos on jo langallisesti verkossa?) Käyttöjärjestelmä nuuskii laiteympäristön ja kytkee parhaan saatavilla olevan verkkoyhteyden. Ubuntu 10.04:n ilmoitusalueen kuvake on langallisella yhteydellä hassu lanka jossa keskellä paksunnokset vastakkain, langattoman kuvakkeella on sisäkkäisiä sektorin muotoisia kaaria, joiden määrä vielä näyttää radion kentän voimakkuuden. Sen pitäisi tulla näkyviin n. minuutissa jos modemikaapelin irrottaa. Ensin näkyy sellainen pyörivä himmeli ja sitten tulee se kuvake. Ja tämä siis jos on tietokoneessa WLAN-sovitin laite. Saman tien tulee näkyviin lista ympäristössä olevista WLAN-verkoista. Klikkaamalla nimeä voi kytkeytyä verkkoon. Verkon nimi on se, minkä omistaja on siihen asettanut. Se voi olla myös piilotettu.

Se tukiasema kannattaa kaikissa tapauksissa asetella käyttöohjeen mukaan. Se nimittäin näkyy satakunta metriä joka puolelle ja kaikki voivat sitä käyttää läppäreillään. Ei siitä suurempaa haittaa ole, mutta sinähän sen yhteyden maksat. Jos et halua, että lupaa kysymättä käytetään, niin aseta siihen salausavain. Jos olet niin reilu, että annat vapaasti kaikkien käyttää, niin muuta ainakin asettelusalasana.

Kyllä saa kysellä... eikä tarvitse anteeksi pyydellä... tämä palsta on tätä varten. ;)

1222
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Langaton verkko
« : 28.11.10 - klo:15.38 »
Lainaus
Jokainen tyylillään, inkvisition aikaankin luulot ja huhut ohjaili ihmisen toimintaa.

Polkupyörälläkin voi ajaa ilman jarruja, mutta ei pidä ketään neuvoa tekemään niin. Katsoin omasta manuaalista: oikein kapitaaleilla käsketään tekemään asetukset kaapelin kanssa ja käyttäen sanoja "ei voi langattomasti". Asetusproseduuriin kuuluu kaksi talletusta, ensin ko. työvaiheen ja sitten koko työn. Sillä kai on juuri estetty langattoman yli tehtävä asettelu. Vähän inkvisition jälkeen oli myös helpompia tukiasemia, mutta ne kai on jo roskissa.

1223
Laitealue / Vs: Skanneri toimimaan mutta kuinka?
« : 28.11.10 - klo:11.35 »
Lainaus
(Kun /etc/group ja rivi scanner ei tehonnut. Ehkä siksi ettei ao. laitteen product id:tä ole listattu missään udev-rulessa?)

Mistähän sen id:n saa ja mihin se laitetaan? Sanen listauksessa on vaan usb id:t ja tämä asiakkaan masiina on skanjet 5100c parport. (Ei liene kuitenkaan golf laite ;D)

1224
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Langaton verkko
« : 28.11.10 - klo:11.22 »
WLAN purkkia asetellaan aina langallisesti, ei langattomasti.
Kyllä sitä voi langattomastikin asetella.

Aikuisten oikeasti: ei voi.

Joitakin asioita voi muuttaa langattomasti, kuten muuttaa naapurinsa asetussalasanan, tai ssid verkkonimeksi vaikka "sinisilmä", jos ei ole asetussalasanaansa muuttanut oletuksesta miksikään muuksi.

Joidenkin asetusten kohdalla langaton verkkoyhteys väistämättä katkeaa, joten se asettelu päättyy siihen ja laite jää väärään tilaan. Siksi aina sanotaan neuvoessa kuten manuaalikin sanoo:  Asetukset tehdään aina langallisesti!

1225
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Langaton verkko
« : 27.11.10 - klo:23.49 »
Ja jos se on jo valmis wlan verkko, siihen liitytään kytkemällä koneen wlan-sovitin päälle. Eri koneissa on erilaisia nappeja mistä se kytketään. Silloin kone tarjoaa kuuluvuusalueen wlan verkkoja. Sen saa myös näyttämään ne verkot klikkaamalla langattoman kuvaketta ilmoitusalueelta. Niihin voi liittyä klikkaamalla haluttua verkkonimeä. Jos nimen perässä on lukon kuva tarvitaan salasana. Kun kerran on yhdistänyt, tulee seuraavat yhdistymiset automaattisesti siihen verkkoon, ja netvork managerin taulukkoon tulee sen verkon tiedot itsestään, mutta voi niitä muutellakin. Klikkaamalla oikealla sitä wlan kuvaketta tulee pudotusvalikko, josta voi kytkeä langattoman käyttöön ja pois.

Jos olet tekemässä omaa langatonta verkkoa, voin kokemuksesta viisastuneena suositella manuaalin tarkkaa lukemista, kuten jo edellä mainittiin. Siinä mm. oletetaan kaikkien arvaavan itse neuvomattakin, että purkkia configuroidaan nettiselaimella kirjoittamalla selaimen osoitteeksi 192.168.1.1 ja antamalla salasana. Jos et tiedä salasanaa, eikä se ole se, minkä manuaali väittää olevan, sen saa asettumaan oletuksille resettinapilla, joka on pienen rei'än alla jossain pohjassa. Siitä paperiliittimen rautalangalla painat hetken aikaa. Muista asettaa uusi configuroitisalasana, että ulkopuolelta ei päästä sotkemaan. Jos manuaali on hukassa, sen löytää netistä. WLAN purkkia asetellaan aina langallisesti, ei langattomasti.

Onnea uudelle harrastukselle... ;D

1226
Mistä tuota vasemman reunan palkkia saa muokattua?

Muistaakseni järjestelmän ylläpidosta löytyy päävalikko, sellanen iso taulukko, josta voi naksutella näkyviin tai pois näkyvistä käynnistyskuvakkeita. Jos yksikin kuvake on jossain kategoriassa, niin sitten on se kategoriakin näkyvissä, muuten ei. Sen päävalikon painikkeen kerran tulin piilottaneeksi, ja sitten olikin aika vääntö. Yläpaneeliin keksin sitten lisätä Gnomen päävalikko painikkeen, sen Ubuntu-rinkulan, jossa on pikku nuolenkärki, ja josta aukeaa pudotusmenu, siitä pääsin sitten uusimaan kaikki. Lopulta poistin kaikki sen vasemman valkkorivistön napit ja tyydyin siihen Gnomen pudotusvalikkoon. Netbook edition olikin sitten jo aika turha, joten nykyään käytän minikoneellakin tätä tavallista, joten en pääse kokeilemaan nappulakoreografiaa ja tämä nyt vaan vanhasta muistista. ;D

1227
Hei!

Käytössäni on HP:n miniläppäri ja Ubuntu netbook remix 9.10. Muokkailin tuossa tuota valikkoa (vasemmassa laidassa olevat kategorianappulat) ja yllättäen tuli ongelmia. Ruutu meni mustaksi ja ylhäällä luki pari riviä tekstiä johonkin kryptaukseen liittyen (home-hakemisto on kryptattuna). Kone ei reagoinut näppäinten painalluksiin mitenkään, joten suljin koneen virtanapista. Käynnistin koneen ja kirjauduin sisään.

Vasemmassa palkissa on jäljellä enää "Suosikit" ja "Tiedostot ja kansiot". Kaikki muut kategoriat ovat hävinneet! Muuten kaikki toimii ihan mallikkaasti. Miten saan nuo kategoriat ja kuvakkeet ohjelmiin takaisin? Ilmeisesti voisin avata tuon päävalikon muokkausohjelman terminaalin kautta ja yrittää sillä, mutta en tiedä millä komennolla sen avaisin. Hiirellä näpyttelemällä en voi mitään tehdä, koska en pääse asetuksiin nappuloiden ollessa kateissa.

EDIT. Sain ratkaistua!

Mielenkiintoinen tapaus. Moni varmaan olisi tulevaisuudessa autettu, jos kirjoittaisit kuinka se selvisi ;)

Muokkaa myös ensimmäistä otsikkoa ja lisää siihen [ratkaistu] ;)

1228
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 26.11.10 - klo:14.48 »
Kai se on näytettävä... kun kaikki muutkin kerta. Tää on miniläppäri Asus eee 901 ja Ubuntu 10.04. Ja toi tassu on selvä ilves.





[ylläpito on poistanut liitteen]

1229
Laitealue / Vs: Skanneri toimimaan mutta kuinka?
« : 24.11.10 - klo:16.55 »
Parempia vastauksia odotellessa:

näkyisi olevan Sanen sivuilla mainittuna tuo skannerimalli:

http://www.sane-project.org/cgi-bin/driver.pl?manu=&model=HP+ScanJet+5100C&bus=any&v=&p=

Millähän skanneriohjelmalla meinaat skannata? Ubuntun valikoimasta löytyy ainakin Yksinkertainen kuvanluku. Siellä grafiikkaohjelmien viimeisenä. Sillä ainakin on helppo skannata ja ihan hyvää jälkeäkin tekee. Se noudattaa Sanen lääkkeitä, joten pitäisi toimia. Näkyy kylläkin olevan jokin rinnakkaisporttinen juttu, ei USB. Ja ehkä jotain lisähärpäkkeitä tarvitaan, kun siinä viimeisessä laatikossa lukee:

Lainaus
Requires ppscsi driver and epst module

Voihan niitä ensin kokeilla ja etsiä sitten Sanelta noita lisukkeita.


1230
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN asetukset
« : 24.11.10 - klo:15.46 »
Kyllähän sen sitten pitää toimia, jos ilman salausta kerran pelaa. WLAN radio on käynnissä, sovitin pelaa yhteen Linuxin kanssa, kuuluvuusalueella ollaan... Netvorkmanageriin vaan laitat oikeat nuotit: SSID, salausavain, kytkeydy automaattisesti ruksi... niin alkaa peli soida.

Tuossa listauksessa ei ollut koneesi ja varsinkin sen WLAN-radion merkkiä ja tyyppiä. Auttaisi komento:

Koodia: [Valitse]
lspci
Siellä loppupuolella on sen WLAN pirin nimi. Ubuntu 9.10 on ollut vähän ronkeli joillekin WLAN asioille, kuten peitetylle SSID:lle: sen voisi kokeeksi ottaa WLAN purkista pois päältä(jos on päällä) sen verkkonimen pitää sitten alkaa näkyä langattomien luettelossa (kun klikkaa langattoman kuvaketta ilmoitusalueelta).  Ja WPA salaukselle, silloinkin sen yhteyden pitäisi syntyä vähäksi aikaa ja katketa sitten kun avain ensimmäisen kerran automaagisesti vaihtuu. Sen saa selvitettyä kun vaihtaa salusprotokollan WEP:lle ainakin vähäksi aikaa. 10.04 pelaa WLANin suhteen paljon paremmin ja joidenkin kentältä tulleiden tietojen mukaan 10.10 vieläkin paremmin.

1231
Käynnistyslevyn luonti työkalulla on helppo tehdä levystä tikku.

1232
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Conky
« : 19.11.10 - klo:12.51 »
Pitääkin tuosta värkätä taas oma versio. Olinkin hävittäny sen vanhan pohjan, joten kiitos Hajakenttä tästä!

Conky on seikkailu.  ;D

1233
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Conky
« : 18.11.10 - klo:18.33 »
Tällainen Conky on tullut värkätyksi. Alkujuuri oli vanha Tha-Foxin julkaisema. Siitä poistelin kaiken, jota en ymmärtänyt ja lisäilin jotain ja muutin jotain. Lainailin palikoita vähän kaikilta täältä.

Koodia: [Valitse]
sh -c "sleep 12 && exec conky"
Tuommosen käynnistyskomennon laitoin aloitusohjelmien asetteluun, koska muuten Conky käynnistyi aina taustakuvan alle. Override komento piti myös laittaa kun muuten Conky livahti heti koskettaessa taustakuvan alle.

Edit: Piti vielä lisätä, että kuten kuvastakin kohtalotoverit näkevät, kyseessä on eee 901 pikkukone.

Lainaus
# set to yes if you want Conky to be forked in the background
background yes

cpu_avg_samples 2
net_avg_samples 2

out_to_console no

# X font when Xft is disabled, you can pick one with program xfontsel
#font 7x12
#font 6x10
#font 7x13
#font 8x13
#font 7x12
#font *mintsmild.se*
#font -*-*-*-*-*-*-34-*-*-*-*-*-*-*
#font -artwiz-snap-normal-r-normal-*-*-100-*-*-p-*-iso8859-1

# Use Xft?
use_xft yes

# Xft font when Xft is enabled
xftfont Bitstream Vera Sans Mono:size=8

own_window_transparent no
#own_window_colour hotpink
# Text alpha when using Xft
xftalpha 0.8

on_bottom yes

# mail spool
mail_spool $MAIL

# Update interval in seconds
update_interval 3
# Create own window instead of using desktop (required in nautilus)
own_window yes
own_window_transparent yes
own_window_hints undecorated,below,skip_taskbar
own_window_type override

# Use double buffering (reduces flicker, may not work for everyone)
double_buffer yes

# Minimum size of text area
minimum_size 260 5
maximum_width 260

# Draw shades?
draw_shades no

# Draw outlines?
draw_outline no

# Draw borders around text
draw_borders no

# Stippled borders?
stippled_borders no

# border margins
border_margin 4

# border width
border_width 1

# Default colors and also border colors
default_color white
default_shade_color white
default_outline_color white

# Text alignment, other possible values are commented
#alignment top_left
#minimum_size 10 10
gap_x 15
gap_y 70
alignment top_right
#alignment bottom_left
#alignment bottom_right

# Gap between borders of screen and text

# Add spaces to keep things from moving about?  This only affects certain objects.
use_spacer no

# Subtract file system buffers from used memory?
no_buffers yes

# set to yes if you want all text to be in uppercase
uppercase no

# none, xmms, bmp, audacious, infopipe (default is none)
xmms_player bmp

# boinc (seti) dir
# seti_dir /opt/seti

# Possible variables to be used:
#
#      Variable         Arguments                  Description                
#  acpiacadapter                     ACPI ac adapter state.                  
#  acpifan                           ACPI fan state                          
#  acpitemp                          ACPI temperature.                        
#  adt746xcpu                        CPU temperature from therm_adt746x      
#  adt746xfan                        Fan speed from therm_adt746x            
#  battery           (num)           Remaining capasity in ACPI or APM        
#                                    battery. ACPI battery number can be      
#                                    given as argument (default is BAT0).    
#  buffers                           Amount of memory buffered                
#  cached                            Amount of memory cached                  
#  color             (color)         Change drawing color to color            
#  cpu                               CPU usage in percents                    
#  cpubar            (height)        Bar that shows CPU usage, height is      
#                                    bar's height in pixels                  
#  downspeed         net             Download speed in kilobytes              
#  downspeedf        net             Download speed in kilobytes with one    
#                                    decimal                                  
#  exec              shell command   Executes a shell command and displays    
#                                    the output in torsmo. warning: this      
#                                    takes a lot more resources than other    
#                                    variables. I'd recommend coding wanted  
#                                    behaviour in C and posting a patch :-).  
#  execi             interval, shell Same as exec but with specific interval.
#                    command         Interval can't be less than              
#                                    update_interval in configuration.        
#  fs_bar            (height), (fs)  Bar that shows how much space is used on
#                                    a file system. height is the height in  
#                                    pixels. fs is any file on that file      
#                                    system.                                  
#  fs_free           (fs)            Free space on a file system available    
#                                    for users.                              
#  fs_free_perc      (fs)            Free percentage of space on a file      
#                                    system available for users.              
#  fs_size           (fs)            File system size                        
#  fs_used           (fs)            File system used space                  
#  hr                (height)        Horizontal line, height is the height in
#                                    pixels                                  
#  i2c               (dev), type, n  I2C sensor from sysfs (Linux 2.6). dev  
#                                    may be omitted if you have only one I2C  
#                                    device. type is either in (or vol)      
#                                    meaning voltage, fan meaning fan or temp
#                                    meaning temperature. n is number of the  
#                                    sensor. See /sys/bus/i2c/devices/ on    
#                                    your local computer.                    
#  kernel                            Kernel version                          
#  loadavg           (1), (2), (3)   System load average, 1 is for past 1    
#                                    minute, 2 for past 5 minutes and 3 for  
#                                    past 15 minutes.                        
#  machine                           Machine, i686 for example                
#  mails                             Mail count in mail spool. You can use    
#                                    program like fetchmail to get mails from
#                                    some server using your favourite        
#                                    protocol. See also new_mails.            
#  mem                               Amount of memory in use                  
#  membar            (height)        Bar that shows amount of memory in use  
#  memmax                            Total amount of memory                  
#  memperc                           Percentage of memory in use              
#  new_mails                         Unread mail count in mail spool.        
#  nodename                          Hostname                                
#  outlinecolor      (color)         Change outline color                    
#  pre_exec          shell command   Executes a shell command one time before
#                                    torsmo displays anything and puts output
#                                    as text.                                
#  processes                         Total processes (sleeping and running)  
#  running_processes                 Running processes (not sleeping),        
#                                    requires Linux 2.6                      
#  shadecolor        (color)         Change shading color                    
#  stippled_hr       (space),        Stippled (dashed) horizontal line        
#                    (height)        
#  swapbar           (height)        Bar that shows amount of swap in use    
#  swap                              Amount of swap in use                    
#  swapmax                           Total amount of swap                    
#  swapperc                          Percentage of swap in use                
#  sysname                           System name, Linux for example          
#  time              (format)        Local time, see man strftime to get more
#                                    information about format                
#  totaldown         net             Total download, overflows at 4 GB on    
#                                    Linux with 32-bit arch and there doesn't
#                                    seem to be a way to know how many times  
#                                    it has already done that before torsmo  
#                                    has started.                            
#  totalup           net             Total upload, this one too, may overflow
#  updates                           Number of updates (for debugging)        
#  upspeed           net             Upload speed in kilobytes                
#  upspeedf          net             Upload speed in kilobytes with one      
#                                    decimal                                  
#  uptime                            Uptime                                  
#  uptime_short                      Uptime in a shorter format              
#
#  seti_prog                         Seti@home current progress
#  seti_progbar      (height)        Seti@home current progress bar
#  seti_credit                       Seti@hoome total user credit


# variable is given either in format $variable or in ${variable}. Latter
# allows characters right after the variable and must be used in network
# stuff because of an argument
#${font Dungeon:style=Bold:pixelsize=10}I can change the font as well
#${font Verdana:size=10}as many times as I choose
#${font Perry:size=10}Including UTF-8,
# stuff after 'TEXT' will be formatted on screen
#${font Grunge:size=12}${time %a  %b  %d}${alignr -25}${time %k:%M}

TEXT
${color blue}NYT ON: ${color lightgrey}${font size=15}${voffset -5}${time %A}${font} ${alignr 1150}${time %d/%m/%y}

${color lightgrey}$sysname $kernel $machine - $nodename

${color blue}INTEL ATOM ${color lightgrey}${freq_g cpu1} Ghz   ${font size=15}${voffset -4}${acpitemp}${font} °C
${color red}${cpugraph 000000 0077ff}
${color blue}CPU:${color lightgrey}${cpu} % ${color red}${cpubar}
${color blue}max käyttäjät      PID     CPU %   MEM %
${color lightgrey} ${top name 1} ${top pid 1} ${top cpu 1} ${top mem 1}
${color lightgrey} ${top name 2} ${top pid 2} ${top cpu 2} ${top mem 2}

${color blue}RAM:${color lightgrey} $mem/$memmax $memperc % ${alignr}${color red}${membar 5,110}
${color blue}nax käyttäjät      PID     CPU %   MEM %
${color lightgrey} ${top_mem name 1} ${top_mem pid 1} ${top_mem cpu 1} ${top_mem mem 1}
${color lightgrey} ${top_mem name 2} ${top_mem pid 2} ${top_mem cpu 2} ${top_mem mem 2}

${color blue}SSD:
${color blue}/root ${color lightgrey}${fs_used /} + ${fs_free /}${alignr}${color red}${fs_bar 5,120 /}
${color blue}/home ${color lightgrey}${fs_used /home} + ${fs_free /home}${alignr}${color red}${fs_bar 5,120 /home}

${color blue}AKKU:${color lightgrey} ${battery} ${color red}${battery_bar BAT0}

${color blue}WLAN OSOITE: ${color lightgrey}${addr wlan0}

${color blue}SISÄÄN:${color lightgrey} ${downspeed wlan0} /s $alignr${color blue} ULOS:${color lightgrey} ${upspeed wlan0} /s
${color red}${downspeedgraph wlan0 27,120 000000 0077ff 180} $alignr${color red}${upspeedgraph wlan0 27,120 000000 0077ff 25}
${color lightgrey}${totaldown wlan0}       $alignr${color lightgrey}${totalup wlan0}




[ylläpito on poistanut liitteen]

1234
En malta olla sanomatta: :)

Jos oikeasti ei tarvitse wlania: voi disabloida sen biosissa, Bootin aikana (Asusin logon näkyessä) vaan F2 napilla bootti poikki ja muistaakseni toisella välilehdellä on valikko. Siitä vaan disbled valinta wlanille bluetoothille ja kameralle niin lakkaavat syömästä sähköä. Se valinta täytyy tallettaa F10 napista.

WLAN ledi ei välttämättä elä samaa elämää kuin itse WLAN radio. Pelkkä ledikin syö sähköä 10-20 mA. EDIT: se syttyy ja sammuu Fn+F1 napeilla. (normaalisti, mutta voi olla toisinkin)

Osiointia voi muuttaa levyltä Gpartedilla. Ota varmuuskopiot ensin! Aja livenä jotain Linuxia tikulta ja käynnistä Gparted. Osioi 4 Gt.n levylle pelkkä / juuriosio. Tee pieni swap-osio 100-200 Mt 16 Gt.n levyn puolelle ja loput siitä /home osioksi. Pidä huoli, että varmuuskopiot on tehty ensin! Älä tee valintaa "tee uusi osiotaulu" siis älä tee sitä! Osiotaulusta valitset 4 Gt.n levyltä sen osan/osat, joka on jäljellä /juuriosiolta ylijäämää ja valikosta poistat sen. Se muuttuu vapaaksi ja sisältö menee bittien taivaaseen. Hiirellä sitten venytät /juuren täyttämään koko 4-gigaisen. 16-gigaisen joko ensin vapautat kaikista, jolloin senkin sisältö katoaa, tai hiirellä venytät sen alkupäähän vapaan tilan swapille merkittäväksi (swap ei ole edes kovin tarpeellinen) ja loput venytät /home osioksi. Ota varmuuskopiot ekana!

Minulla on 4 gigaisella 1 giga vapaana, kun en pidä mitään turhake-ohjelmia. Erillisen /home osion ansiosta voin asentaa uuden / tiedostojärjestelmän ja samalla säilyttää omat asetukset ja kansiot /home osiolla koskematta siihen. Mutta teen silti varmuuskopiot! :)

EDIT:
Se 4-gigainen on vähän nopeampi. Siksi / osio sille. Lisäksi, jos on SSD muisti, kannattaa vähentää muistinkirjoitusta: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asus_EEE_901_konfigurointi#head-21ed3b00a5a9fcb4ef8e0eb2e9fe4e49d089d5a5

1235
Kuinkas on? Jos asentaa pelkän / juuriosion, jossa on uudempi tiedostojärjestelmä, vaikka ext5 saatavana ja jättää /home osion koskematta ja se on vaikka Lucidin aikainen ext4, niin toimiiko sittenkin, vai täytyykö vaan valita valikosta uudelle / juuriosiollekin se sama ext4? /home osion tiedostojärjestelmän muuttaminen uudeksi ei käsittääkseni käy päinsä. Vähän kuin yrittäisi muuttaa kirjoitetun ruutuvihkon ruutuja toisenlaiseksi jälkikäteen.  ;D

1236
Aivan oikein. Se minikonespesiaali on oikeastaan Gnomen laajennus. Saman voi tehdä toisinkin päin (tai ainakin ennen voi) tavallisesta Gnomesta laajennettuun minispesiaaliin:

http://wiki.ubuntu-fi.org/Asus_EEE_901_konfigurointi#head-21ed3b00a5a9fcb4ef8e0eb2e9fe4e49d089d5a5

En tiedä vieläkö toimii. Ei kyllä tee mieli kokeilla.  :)

EDIT:
Tuota ylläpidon kautta vaihtamista en sitten suosittele tekemään uudelleen takaisin. Tai voihan olla, että se on nykyisin parempi, mutta Jauntyn aikaan se rikkoi systeemin.

1237
Se on helppoa. (Arvatenkin tarkoitat Firefoxin kirjanmerkkejä.)

Käynnistät Firefoxin ja laitat USB tikun reikäänsä, klikkaat kirjanmerkit > järjestele kirjanmerkkejä > tuo ja varmuuskopioi > varmuuskopioi > valitse avautuneesta ikkunasta tallennuspaikaksi valikossa näkyvä USB tikku ja alakulmasta tallenna.

Nyt se koko kirjanmerkkikansio on tallessa siinä tikussa tallennuspäivämäärän nimisenä. Otat vaan sen tikun irti (valitse tiedostoselaimessa hiiren oikealla napilla se tikku ja valikosta klikkaat > poista asemasta). Sitten uudessa järjestelmässä käynnistät foxin ja laitat tikun reikäänsä ja valitset samalla tavalla > kirjanmerkit > järjestele > tuo ja varmuuskopioi > palauta > valitse tiedosto > aukeaa tiedostoselain ja siitä valitset tikun ja siitä valitset varmuuskopion, joka on bookmarks.talletuspäivämäärä.json näköinen. Sitten sinulla on samat kirjanmerkit foxissa kuin ennen asennusta.  :)

1238
Uutta asennusta suosittelisin minäkin. Olen myös kokeillut pikkuväen-erikoista jakelua ja tullut samaan tulokseen. Mukavampi työskentelyrakenne tulee ihan aikuisten-pöydän-päällys jakelusta. Pienen ruudun takia vaan asettelin yhteen yläpaneliin kaiken tarvittavan. Oikeaan reunaan ilmoitusasiat: mail-notifier, verkkokuvake, bluetooth, patteri, kirjekuori (kun ei siitä eroonkaan pääse), tehomittari, capslock, kello (ilman päiväystä ja viikonpäivää niin on lyhyempi), säätila. Vasempaan reunaan käskyasiat: punainen sammutusnappi (harmaa ei oikein pelaa aina), näytä työpöytä, gnomen valikko (se ubuntun rinkula ilman kirjoituksia), kaksi työtilaa, pienet muistilaput (ei tomboy). Siihen väliin jäävään tilaan ikkunoiden ilmaisimet. Työpöydälle laitoin selaimen ja postin käynnistyskuvakkeet (valikosta oikella napilla ja lisää työpöydälle). Näppäimistön pikanappejakin laitoin muutaman mm. sen luettelon näköisen (menu) napin laitoin avaamaan tiedostoselaimen kotikansioihin ja yhden erikoisnapin laitoin avaamaan päätteen. Näin rakensin mielestäni paremman netbook erikoisen kuin tuo alkuperäinen.  ;)

1239
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tämäkään kone ei sammu
« : 08.11.10 - klo:20.38 »
Ai, että tuommosta vikaa. No oliskohan siinä joku säätämässä epätoivon vimmalla sitä punaisen napin ohjelmapakettia? Siksi se sitten välillä poistuu rivistä pukille huoltoon ja sitten taas takasin palvelukseen. Ehkä kannattaa vaan tyynesti odottaa, että se valmistuu entistä ehompana. Toivoa sopii, että tuo viime kuussa asennettu nappi jatkaa kuin ennenkin.  ::)

1240
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tämäkään kone ei sammu
« : 07.11.10 - klo:17.47 »
Onhan se punainen "sammuta tietokone" nappi lisää paneeliin valikossa. Se harmaa sammutuspainike, joka on oletuksena, ei oikein ole pelannut muillakaan. Punainen nappi vaan tilalle niin alkaa pelata.

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 76