Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 75
1261
Voit kokeilla gdm:n "siivoustyökalua", josko se löytäisi jotain poisteltavaa.

Saako aptilla muuten poistettua pakettia niin, että riippuvuudet jää roikkumaan? Vai onko pakko käyttää dpkg:tä?

Tuota siivoustyökalua käytin, vain kaksi turhaa pakettia löysi, molemmat kyllä niitä sanen takia asennettuja.

Täytyisi kai kohottaa tietämyksen tasoa kun en oikein ole koskaan ymmärtänyt mikä on apti ja mikä dpkg, mutta pakettien asentamisen ja poistamisen olen aina tehnyt pelkästään synaptikilla. Se lienee syn-apti-k. Vai olenko erehtynyt?

Siitä juuri on kysymys kun synapticilla laitoin tulemaan libksane0 paketin ja se toi ison kasan tullessaan, mutta ei vienyt niitä mennessään, itse vaan lähti.

1262
Eikö se toimi, että poistat ko. paketin ja käsket sitten päätteessä

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get autoremove
Tuon pitäisi poistaa paketit, jotka on asennettu vain riippuvuuksien takia, mutta joita ei enää tarvita.



Ei taida lähteä mitään muuta kuin se Synapticilla poistettu libksane0

Koodia: [Valitse]
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu      
Luetaan tilatietoja... Valmis      
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.

Ei myöskään vapaa tila muuttunut yhtään.

EDIT:
Kun käynnistin "Tietokoneen siivous" sovelluksen, se löysi kaksi pakettia poistettavaksi. Niitä pitäisi kyllä olla kolmisen kymmentä. Sitten ajoin lisää siivous komentoja em. lisäksi:

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude clean
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get autoremove --purge && sudo apt-get autoclean
Koodia: [Valitse]
sudo rm /var/cache/apt/*.bin
lopulta oli reilu sata megaa vapautunut, mutta vielä on niiden riippuvuuksien paketteja kuormana.

1263
Lainaan vähän palstatilaa kun on samoja juttuja samanmerkkisellä vehkeellä.
Poistin myös tuon Ubuntu-docs paketin ja se sanoi olevansa kooltaan 270 Mt, mutta tilaa siltä vapautui /osiolle vain parikymmentä. Missä lie sitten ollut ne loput?

Varsinaisen avunpyynnön heittäisin nyt sellaiseen asiaan kun imuroin tyhmyyttäni tarpeettomia paketteja, enkä nyt pääse niistä eroon.

Yritin saada vasta asennettuun Lucidiin Xsane skanneria toimimaan. Se on aina toiminut Jauntyllä tässä eee 901 koneessa sanen backendillä, mutta nyt se ei toimikaan. Sitä vikaa etsiessä törmäsin wikiin, joka neuvoi katsomaan onko tarvittavat paketit. Muut oli, mutta yksi puuttui "libksane0" ja sitä sitten Synapticilla asentamaan. Epäilytti kyllä vähän kun siinä luki jossain kohdassa KDE. No, niinhän siinä kävi, että se veti perässään yli 30 pakettia. 300 Mt turhaa tavaraa, eikä Xsane toiminut silti.

Kysymys kuuluu: Kuinka peruutan tämän tunaroinnin?

Jos poistan sen paketin ne riippuvuudet jää. Ei hyödytä.

Tuossa edellä oli Storck oli listannut hienon listan riippuvuuksista, kuinka sen saa aikaiseksi?

Olisiko loitsu, jolla se paketin asennus riippuvuuksineen, jotka se toi, voitaisiin tehdä "takaperin" siis poistaa samat kuin tulikin?

Tunaroinnista viisastuu, mutta kysyä täytyy silti.

1264
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 05.10.10 - klo:22.18 »
Haikein mielin jätin hyvästit vanhalle hyvälle kaverille UNR 9.04 Jauntylle. Oli se vaan uskollinen palvelija.

Asensin tilalle Ubuntu 10.04 desktopin, en siis netbook edition mallia. Sd-kortilta asensin ja sain kaiken menemään kerralla kuntoon. Päivitin heti ekana koko roskan 42 pakettia, johon meni aikaa enemmän kuin asennukseen. Firefoxin profiilin laitoin tikulta ja samoin Evolutionin. Se oikein hämmästytti kun se kävi niin kätevästi kaikkine osoitekirjoineen. Osioinnin tein tavalliseen tapaan: Juurelle koko 4 Gt.n nopeamman levyn. Tapojeni vastaisesti tein pienen 200 Mt.n swapin isommalle 16 Gt.n ssd.lle ja loput  /home osiolle. Pöhötystauti tulikin heti ja juuriosion vapaata tilaa oli vain 300 Mt.Tilan vapauttamiseksi poistelin suuren joukon aivan tarpeettomia ohjelmia, vanhat kernelit tykötarpeineen (päivitys toi uudet), sekä Ubuntu docs tiedoston, jota kyllä ihmettelin, kun sen koko oli 270 Mt ja se vapautti tilaa vain parikymmentä. Missähän osiossa se oli? No... lopulta vapaata tilaa oli 1 Gt.

Rustasin mielestäni hyvän työpöydän tekemällä yhden ohjauspanelin yläreunaan. Otin teeman Seesteinen, poiskytkin visuaaliset tehosteet, ja muokkasin sopivat värit, ja sijoitin oikeaan reunaan ilmoitusasiat: wlan, bluetooth, patteri, ääni, tehomittari, kello ilman päivämäärää, sääsovelma, cap-lock ilmaisin. Vasempaan reunaan laitoin käskyasiat: punaisen sammutusnapin, näytä työpöytä, gnomen päävalikkonappi (se jossa ei ole kirjoitusta perässä), työtilanvaihdin kahdella tilalla, muistilappu (ei tomboy, vaan se pienempi). keskelle jäi täten mukavasti tilaa ikkunaluettelolle, johon ikkunakuvakkeet limittyvät kuin päreet.

Pikanappeihin vielä asettelin: päätteen, kotikansiot, foxin, evolutionin, ja tein vielä lämpötilan mittaamista varten pikanappiviritelmän.

Systeemi pelaa nyt parin päivän ajokokemuksella ihan vakaasti. Mitään häikkää ei vielä ole ollut. Bootti kestää sekuntikellolla mitattuna, virtanapin painalluksesta kaikkine tunnussanan syöttöineen työpöydän aukeamiseen 48 sekuntia. Sammutus vai muutaman sekunnin.

Uuden asennuksen, ei siis päivitystä, tein osittain siksi, kun halusin uuden ext4 tiedostojärjestelmän, jota ymmärtääkseni tämä ssd osaa hyvin hyödyntää nopeudekseen, osittain siksi kun monilla on ollut vaikeuksia juuri päivityksen kanssa. Se tosin saattaa olla vain luulo. Sekin vaikutti asiaan kun halusin juuri desktopin enkä netbookia.

Joillakin oli vaikeuksia lämpöjen kurissapitämiseksi. Siksi sitä seurailin (ja sen pikanäppäimenkin sille tein) ja totesin, että n. 63 asteen kohdalla tuuletin menee täysille ja hiljenee taas hetken päästä n. 58 asteen kohdalla, jossa pysyy pitkään ellei ole jotain raskasta ohjelmaa. Ja tämä verkkokäytöllä. Akkukäytöllä 63 astetta tulee vastaan hyvin harvoin.

Akku on myös ollut tarkassa seurannassa. Tein asennuksen tahallani akun puolivarauksen kohdalla. Silti se vaan jatkoi varautumista täyteen asti. Annoin sen purkautua tyhjäksi (valmiustilaan asettumiseen asti) ja siitä taas lataus täyteen. Ei tullut mitään ongelmaa: kapasitteettia on jäljellä 97,2 % niin kuin ennekin tai ehkä enemmän kuin ennen. Ilmeisen mittausepätarkkuuden takia akun varauskin on 6460 mAh, siis suurempi kuin entinen 6333 mAh. Lucidin akunlatauslogiikka, jota olen itsekin täällä kritisoinut, osoittaa näin olevansa ainakin päällisin puolin kunnossa. Lieneekö joku päivitys puuttunut asiaan?

Kokeilin myös muita jakeluita vaihtoehtoina. Vakavimmin harkitsin Xubuntua. Myös ajelin sd-kortilta JoliCloudia, joka näyttäisi olevan erinomainen vaihtoehto niille sosiaalisesti aktiivisille ihmisille, jotka eivät halua tehdä Linuxista harrastusta, vaan käyttää konettaan siihen mihin se on tarkoitettu, JoliCloudin tapauksessa arvatenkin yhteydenpitoon. Siinä on myös ilahduttavan helppo asennus verkon yli. Zenwalk oli vähällä viedä mennessään omalla poikkeuksellisuudellaan. Siinä on jakelu, jossa on luonnetta.

Kyllä Lucid on kuitenkin sen verran tutuksi jo tullut, että tällä linjalla nyt toistaiseksi jatketaan.

1265
Jos visuaaliset tehosteet ovat käytössä, ota ne pois ainakin kokeeksi:
>Järjestelmä>Asetukset>Ulkoasu>Välilehti: Visuaaliset tehosteet>Täppä kohtaan: Ei mitään.

1266
Ubuntu tietokoneissa / Vs: eeepc näppäimet
« : 03.10.10 - klo:20.40 »
Mitähän vaihtoehtoja ja erikoismerkkejä mahdat tarkoittaa? Ja missä yhteydessä? Tässä Firefoxissa ainakin voi vaihtaa merkistökoodausta. >Näytä >Merkistökoodaus >Unicode (utf-8). Näin ainakin minulla on. Vai tarkoitatko näppäimiä u=4, i=5, o=6, jne... Silloin on Num Lk päällä. paina samaan aikaan Fn ja F11 niin jokatoisella menee päälle ja pois. Olen kyllä joskus onnistunut sellaisen näppäinyhdistelmän painamaan, että alkoi tulla jotain zekinkielen kirjaimia, mutta en enää muista mikä se oli. Kokeilemalla löysin sen palautuksen tästä eee 901:stä.

1267
Moikka!

Kun tuossa naapuripalstalla morkkasin JoliCloud käyttöjärjsetelmää, niin pitänee mainita, että tällaiseen käyttöön sekin saattaisi sopia kuin nyrkki silmään. Ainakaan asennusta ei juuri helpommaksi voi tehdä, jos verkon yli asentaa heti käyttöpaikalla. Säädettävää on ainoastaan työpöydän tuunaus käyttäjälle sopivaksi ja mediaplayer connectivityn asennuttaminen Foxilla, että saa maikkarin Katsomon näkymään. Kaikki muu streamereitä ja koodekkeja myöten on jo valmiina. Muuten ei enää juuri helpompaa käyttöliittymää taida olla. Suomenkieli siinä vähän ontuu, ja pelkkä kokeilukin vaatii rekisteröitymisen, mutta haitanneeko tuo mittään. Juuri sosiaaliset ryhmät se yhdistää vaivattomasti, taitaa olla juuri se JoliCloudin juttu.

1268
Ei siitä testauksesta mitään tullut, olen pahoillani.

Kun yrittää kokeilla tekemättä muutoksia levylle, täytyy luoda tili Jolicloudille. Se tilin luonti ei onnistunut ja en päässyt kirjautumaan sisään. Väärä salasana. Unohditko salasanan palvelulla sain uuden salasanan, mutta siitä tuli sama lopputulos. Väärä salasana. Uusi yritys samalla tavalla ja nyt nettisivun kautta heidän linkistään muutin salasanan annetulla sanalla omaksi. Sitten taas Jolicloud liveajoon ja kirjautumaan sisään. Väärä salasana.  :o  Ja aivan varmasti oli isot ja pienet kirjaimet oikein ja, sekä käsin syötettynä, että maalaa-kopioi periaatteella. Kaikki konstit käytin. Ei pääse sisään-ei. Eikä siinä sivulla ole edes sammuta nappia. Virtanappia napsauttamalla saa onneks sammutusvalikon ja pääsee siitä eroon.

Oikein harmittaa kun siellä on nyt se tili enkä pääse sitä edes deaktivoimaan. Ei olisi pitänyt ruveta millekään koko kikkareen kanssa.

Sekin tökkää, kun joka välissä tarjotaan facebookkia. Aivan kuin olisi kysymyksessä facebookin käyttöliittymä, jolla voi tehdä myös muutakin. Facebookin pukama.

En tykkää, vaikka en päässyt edes kokeilemaan. Colicloudia en asenna.

EDIT:
Nooh... täytyy vähän anteeksipyydellen perua pahoja puheitani. Pääsin sitten lopulta kirjautumaan tänne Jolicloudin tililleni. En vieläkään ymmärrä mikä siinä tökki. Päätin vaan kerran vielä toisella Ubuntulla kokeilla Jolicloudin nettisiivulla vaihtaa salasanani toiseksi sillä annetulla sanalla, ja nyt se sitten onnistuikin. Ehkä jokin tilapäinen häikkä. Minähän en tietysti virheitä tee, en en.

Sain sitten kokeiltua kaikkea mahdollista Jolicloudista, tämän liveajon rajoissa. En oikeastaan löytänyt mitään mikä ei toimisi. Ilahduttavasti on valmiina useimmat shockwavw flacshit ja muut windows media playerit ja vlc:t. Vain media player connectivity piti ladata ennen kuin sai Katsomon näkymään, mutta pikku juttuhan tuo, ja oikeastaan Firefoxin juttu. Suomenkielen pakettia en löytänyt tähän hätään foxille, mutta se ehkä tulisi jos tämän asentaisi.

Kaikesta näkee, että tämä on suunnattu nuorille ja sosiaalisesti aktiivisille. Heille suosittelen, mutta itse pidän vähän lapsellisena tällaista. Hyvähän se on tietysti, jos suoraan ekalta työpöydältä pääsee, paitsi sovelluksiin, myös selaimen osoitteisiin, kuten youtuubiin, yhdellä napautuksella.

Ja saa sen Facebookin pois tarjottimelta jos haluaa olla sitä katselematta. Tiedä sitten onko see edelleen joka sisäänkirjautumisessa asennuksen jälkeenkin, kuin mainoksena, kirjautumisen vaihtoehtona.

Nyt pitää vielä opetella deaktivoimaan tämä luotu tili pois kuleksimasta.

EDIT 2:
Kokeilin vielä vähän lisää kun en kaikkea muistanut. Tämä on siis eee pc 901. Kamera toimii myös. Hopeanvärisistä erikoisnapeista ei kolme keskimmäistä tee mitään. Super L, eli Windowsin lippu ei tee mitään. Fn napin takana olevat toimivat kaikki muut oikein, paitsi bluetoothin sammutusta ei ole. (Ensiasennus Zsandrosiin perustuvassa eeePC-system käyttiksessä saammui samalla napilla tökkimällä Fn+F2 wlan ensin sitten bluetooth ja sitten ne käynnistyivät samassa järjestyksessä.) Akku tyhjenee nopeammin, jos wlan ja bluetooth ovat käynnissä.


1269
Nooh... nyt on pari päivää pidetty paperipussia päässä ja voin ottaa sen pois.  :)

Jolicloudin suhteen on sanottava, että en pidä siitä, että siihen on luotava Jolicloud tili ennen kun voi käyttää. Edes sd-kortilta livenä ajo, sillä "kokeile ilman muutoksia levylle" vaihtoehdolla, ei käy päinsä ilman sen tilin luomista.  :o   Nyt olen sitten Joliclouder, ja saan sieltä ihan omaa postia, vaikka en ole edes koko käyttistä vielä asentanut.

Testaan vielä ja kerron sitten lisää siltä varalta, että jotakin kiinnostaa...

1270
Laitealue / Vs: Uuden akun kalibrointi Ubuntussa
« : 01.10.10 - klo:18.33 »
Minulle on muodostunut sellainen käsitys, että mitään erikseen tehtävää akun kalibrointia ei tarvita, vaan Ubuntu seuraa koko ajan latauksessa ja purkauksessa aikaa ja virtaa ja jotenkin siitä taulukoimalla laskee saavutettavan energiasisällön. Sen se tallettaa ja pitää sitä maksimiarvona. Näytetty hetkellinen varaustilaa sitten perustuu prosenttimäärään siitä. Jokaisella täyteen varauksella tehdään sama juttu, joten se maksimimäärä voi muuttua, siis nimellisvarauksen määrä, ei akku tietenkään miksikään muutu, Ubuntun käsitys siitä vaan. Se mikä määrää minimi ja maksimi varauksen olevan kysymyksessä, tuntuisi perustuvan jännitteen mittaukseen. Jokin piiri ilmeisesti seuraa jännitettä ja katkaisee latauksen maksimin tullessa saavutetuksi. (Etenkin Li-ion akku saattaa jopa räjähtää rajulla ylilatauksella.) Myös minimi varaustila perustuu jännitteeseen. Siihen keskeytetään purkaus, koska akku vaurioituu jos se syväpuretaan. (Aikaismpi viittaus syväpurkauksen tarpeellisuudesta on aivan varmasti virheellinen.) Kun akku tyhjenee on hyvin viisasta laittaa se heti lataukseen. (Siitäkin oli tuossa aikaisemmin viittaus, ja se on ihan varmasti oikein.) Ja sekin, että tietokone säädetään asetuksista (oikella napilla patterin kuvaa ja siitä >asetukset ja kaikista kolmesta välilehdestä sopivat asetukset) menemään alhaisella akun varauksella valmiustilaan on hyvin tärkeää, koska eihän ole sanottua, että kukaan ihminen on laittamassa virtakaapelia kiinni, kun kone on unohtunut auki ja mennään mökille.

Komentopäätteestä on hyötyä sen patterin tarkastelussa:

Koodia: [Valitse]
cat /proc/acpi/battery/BAT0/state
=Näyttää akun latauksen tilatiedot. BAT0 kansion oikea nimi on tarkistettava sijainnista: /proc/acpi/battery/

Koodia: [Valitse]
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6326 mAh
present voltage:         8288 mV
temperature:             56 C
Jotain tällaista pitäisi tulla päätteeseen näkyviin. Tosi tuossa on myös lämpötila, mutta se Johtuu siitä kun olen tehnyt sellaisen pikanäppäimen, jolla voin seurata akkua ja lämpöä helposti.

Lämpötila katsotaan näin:
Koodia: [Valitse]
cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ00/temperature
=Näyttää prosessorin lämpötilan. Xsensors paketti on ensin asennettava synapticilla. TZ00 kansion oikea nimi on tarkistettava tiedostoselaimella menemällä sijaintiin: /proc/acpi/thermal_zone/

Olen joskus seuraillut akun varaustilan mittauksen tapahtumista ja tehnyt siitä muistiota. Se vähän ehkä selventää tätä monisanaista selitystäni. Se siis on vain esimerkki ikäänkuin verrokiksi. Kopioin sen tähän vaikka se onkin vähän pitkä. Kuten näkyy, siinä on tehty muitakin päätelmiä akkujen ja latauksen käyttäytymisestä, ja myös lämpötilariippuvuudesta, ihan vaan omaan tarkoitukseeni, ei mihinkään ohjeeksi. Kuitenkin siitä näkyy tuo maksimiarvon muuttuminen lähes jokaisella varauksella.

Tässä on kysymyksessä Asus eee 901 ja UNR 9.04, joka saattaa hiukan poiketa 9.10:stä ja 10.04:stä, mutta niissäkin on sama toimintakuvio. Ainakin 10.04:ää olen tutkinut samassa tarkoituksessa.

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            674 mA
remaining capacity:      5779 mAh
present voltage:         8268 mV
temperature:             58 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            531 mA
remaining capacity:      5857 mAh
present voltage:         8278 mV
temperature:             57 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            402 mA
remaining capacity:      5922 mAh
present voltage:         8288 mV
temperature:             62 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            288 mA
remaining capacity:      6022 mAh
present voltage:         8300 mV
temperature:             57 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            214 mA
remaining capacity:      6022 mAh
present voltage:         8304 mV
temperature:             57 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6022 mAh
present voltage:         8294 mV     (häviö heti latauksen loputtua 10 mV)
temperature:             62 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6022 mAh
present voltage:         8288 mV     (häviö 10 minuuttia latauksesta 16 mV)
temperature:             56 C
===========================================================================kansi kiinni.

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6022 mAh
present voltage:         8294 mV     (1,5 tuntia keskeytystilassa oltuaan)
temperature:             39 C
=========================================================================johto irti.

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging
present rate:            1281 mA
remaining capacity:      5265 mAh   (-757 mAh = -69 mAh/h keskeytystilassa)
present voltage:         8034 mV   (11 tunnin keskeytystilassa oltuaan -260 mV = n. -26 mV/h)
temperature:             38 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            1256 mA   (dU 196 mV / dI 2537 mA = 77 mohm = sisävastus lähes täysin varattuna)
remaining capacity:      5536 mAh
present voltage:         8230 mV   (heti lataus kytkettynä +196 mV/2 = sisävastuksen jännitehäviö n. 100 mV)
temperature:             43 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6022 mAh
present voltage:         8294 mV   (tunnin latauksen jälkeen)
temperature:             56 C

==================================================================klo 11.05 aloitettu akkukäyttö.
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (5 min)
present rate:            1242 mA
remaining capacity:      5690 mAh
present voltage:         8162 mV
temperature:             53 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (1 h)
present rate:            1388 mA
remaining capacity:      4383 mAh   (-1307 mAh/h)
present voltage:         7822 mV   (-340 mV/h)
temperature:             55 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (1 h 20 min)
present rate:            1320 mA
remaining capacity:      3869 mAh
present voltage:         7732 mV
temperature:             55 C
==========================================================kansi kiinni. klo 12.30
==========================================================kansi auki. klo 13.05
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (1 h 20 min)
present rate:            1335 mA
remaining capacity:      3815 mAh   (54 mAh vähentynyt keskeytystilassa = n.100 mAh/h)
present voltage:         7728 mV   (35 min keskeytystilassa -4 mV)
temperature:             43 C
               (n. 1 h 50 min puolivaraus n. 7600 mV)
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (2 h 20 min)
present rate:            1402 mA
remaining capacity:      2630 mAh   (-1185 mAh/h)
present voltage:         7484 mV   (-244 mV/h klo 14.05)
temperature:             56 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (3 h 20 min)
present rate:            1413 mA
remaining capacity:      1170 mAh   (-1460 mAh/h)
present voltage:         7356 mV   (-128 mV/h klo 15.05)
temperature:             60 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (3 h 52 min)
present rate:            1442 mA
remaining capacity:      449 mAh
present voltage:         7250 mV   (klo 15.37 kymmenen minuutin varoitus)
temperature:             57 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (4 h 3 min)
present rate:            1395 mA
remaining capacity:      410 mAh
present voltage:         7198 mV   (klo 15.48)
temperature:             57 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (4 h 12 min)
present rate:            1392 mA
remaining capacity:      371 mAh
present voltage:         7150 mV   (klo 15.57)
temperature:             58 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          discharging   (yhteensä 4 h 22 min akkukäyttöä)
present rate:            1513 mA
remaining capacity:      99 mAh
present voltage:         6896 mV   (-460 mV/h klo 16.07 viimeinen varoitus = 3448mV/kenno. po. 2,7...3 V)
temperature:             56 C

======================================================lataukseen.

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charging
present rate:            2594 mA   (dI = 4097 mA)
remaining capacity:      449 mAh   (dU/dI = 90 mohm = sisävastus minimivarauksella)
present voltage:         7266 mV   (dU = 370 mV klo 16.07)
temperature:             56 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6333 mAh
present voltage:         8300 mV
temperature:             56 C

present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged   (klo 19.30 = n. 3,5 h)
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6333 mAh
present voltage:         8294 mV
temperature:             55 C

===========================================================================

11.8.2010 klo 15.47
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6347 mAh
present voltage:         8294 mV
temperature:             55 C

20.8.2010 klo 15.55
present:                 yes
capacity state:          ok
charging state:          charged
present rate:            0 mA
remaining capacity:      6379 mAh
present voltage:         8288 mV
temperature:             56 C


Toivottavasti jotain selvitti... :)

EDIT:
Ainakin 10.04 LL ilmoittaa em. komennolla akun energian mWh määrän. Kun sen jakaa samanhetkisellä jännitteellä mV määrällä, saa mAh määrän, jos sen haluaa tietää.

1271
Paina sitä keltaista "Jolicloud-1.0.iso" niin se lataa torrent siementiedoston jonka avaat Transmissionilla tai muulla torrent ohjelmalla.

Asia järjestyksessä. (Pidän pari päivää paperipussia päässä.) Yritin vääränlaisella torrentinlaturilla ja se jäi kesken. Siksi luulin ettei se tule. Otin uuden, juurikin Transmissionin, ja sillä se lähti tulemaan. Kohta on jo 100 Megaa tullut.

1272
Torrenttina sen saa tästä: http://www.jolicloud.com/download#jolicloud-iso

Kunhan lupaavat... ei sitä siitä tule. Tai sitten en vaan näe oikeaa linkkiä...

Edit:
Niinhän se oli... en vaan osannut. :-[

1273
Olisi mielenkiintoa asentaa levyn nurkkaan kokeeksi JoliCloud. Se vaan ei näy olevan saatavana muuten kuin verkon yli asennettavana. Onhan sekin tietysti kätevä, mutta jos haluaa itse partitioida levynsä, eikä antaa sitä vieraille tehtäväksi, niin sitä varten on siellä lataussivuilla .iso tiedoston (jotain 600 Gt) latauslinkki. Siitä vaan ei tule .iso tiedostoa, vaan se siementiedosto (jotain 70 Gt) verkkoasennukseen. Osaako joku neuvoa, mitä teen väärin?

Osaako joku myös kertoa: onko JoliCloudin käyttö lainkaan vapaata? Näyttäisi vaativan rekisteröitymisen ja tilin avaamisen. Sellaisiin en halua ryhtyä, olen vapaana syntynyt.

Laitoin näitä kysymyksiä heidän ylläpidon palautepostiin ja sain vastauksen, että täytyy antaa sähköpostin osoite ja salasana heille. Eivät kuitenkaan pankkitunnusta pyytäneet.

Vähän huonosti alkaa tämä JoliCloudin opettelu. Pitääkö vaan pysyä Ubuntussa? Se ainakin on vapaa!

Edit:
Se latautunut tiedosto on 27,6 kt bittorrent siementiedosto jonka pitäisi ohjata se varsinainen .iso siihen tarkoitetulla siirto-ohjelmalla. Kuten jäljempänä selviää, siihen kannattaa käyttää kunnon ohjelmaa, esim. Transmission. Jollain epävapaalla ohjelmalla voi lataus jäädä kesken ja siitä tämä erehdyskin tuli sen latauksen osalta.

1274
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open Officen elvytys
« : 28.09.10 - klo:11.05 »
Lainaus
Ubuntun päivitys ei muuten onnistunut. Koneeni latasi yön yli kaikki haluamansa tiedot, mutta aamulla ilmoitti ikävästi, että päivitys ei onnistu. Valitti juuri jostain openoffice jutusta.
Päivittäminen on ollut näissä keskusteluissa usein esillä. Ratkaisuna on melkein aina ollut "puhdas asennus". Sittenkin se asennus toisnaan pysähtyy juuri OO:n kohdalle. Se kai on niin raskas kasa bittejä. Myös asennus-cd-levyn poltto on ollut tuskallista. Polttava cd-asema ja varsinkin DVD-asema taitaa olla vähän huolimaton hutilus. Parhaaseen tulokseen taidat päästä, jos teet huolellisen, uuden ja puhtaan asennuksen käyttäen asennus-USB-tikkua. Suosittelisin siis:

1- Asenna siihen vanhaan järjestelmään -USB-käynnistyslevyn luonti- työkalu Ubuntun sovellusvalikoimasta.
2- Lataa verkon yli Ubuntu 10.04 decktop finnishremix .iso tiedosto ja talleta se kotihakemistoosi.
3- Aja .iso:lle päätteessä md5sum tarkastus.
Koodia: [Valitse]
:~$ md5sum ubuntu-10.04-desktop-i386-finnishremix.iso
ea5075764a0786cf1ebe3af3a77682c9
Tuommonen merkkisarja pitää tulla, jos se on ehjä. Se komennon suoritus muuten, kestää aika kauan.
4- Formatoi tikku tyhjäksi ja puhtaaksi Gparted työkalulla.
5- Tee asennus USB tikku.
6- Tärkeää ennen asennusta. Talleta Firefoxin kirjanmerkit, ja Evolutionin tai Thunderbirdin osoitekirja, ja kuva- ja tekstitiedostot ym.. tarpeelliset tiedostot johonkin, niinikään Gparted työkalulla putsattuun tikkuun. (Voi olla, että niistä sitten taas tulee niitä viruksia. En ole koskaan opetellut tiedostojen putsausta viruksista Linuxissa. En kyllä ole Kiinassakaan käynyt.)
7- Tee asennus asettamalla biosista ensisijaiseksi boottausmediaksi USB-laite. Jos bios ei tue sitä mahdollisuutta niin täytynee vaan sitten polttaa cd ja asentaa sillä ja luottaa tuuriin. Asennus sinänsä etenee ihan samalla tavalla kummastakin.

Lainaus
Firefox on ikään kuin lataavinaan sivua, mutta ei koskaan saavuta mitään sivua.
Uskallan arvata, että foxi on vaan vanha ja kaipaa päivitystä.

Onnea säätöön!

EDIT:
Unohdin mainita, että sen USB-käynnistystikun luonti sitten putsaa sen tikun kaikesta entisestä, joten siitäkin kannatta ottaa talteen tärkeät asiat. Sen tikun voi jälkeenpäin uudelleenformatoida ja käyttää kuten ennekin. Sen koko ei tarvitse olla 2 Gt isompi, mutta mitään muuta siinä ei siis voi olla kuin se boottaava asennustiedosto.
Laitoin vielä liitteeksi oman muistilistani eräästä Lucidin asennuksesta.


[ylläpito on poistanut liitteen]

1275
Lienee jo ratkaistu, mutta vastaan kuitenkin.

Minulla ei ole swap osiota lainkaan ja silti keskeytystila toimii hyvin. Lepotilasta en tiedä, enkä uskalla edes kokeilla. Ja tämä on UNR 9.04.

Jostain (en muista mistä) merkitsin muistiin tällaisen loitsun:

Koodia: [Valitse]
sudo pm-suspend --quirk-vbe-post --quirk-vbemode-restore

Jos tuolla loitsulla toimii, eli menee keskeytystilaan normaali keinoilla ja herää siitä myös normaaliherätyksellä niin sitten se on korjattavissa, muuten on turha jatkaa tällä linjalla.

Korjaus tehdään menemällä tähän tiedostoon:
sudo gedit /usr/lib/hal/scripts/linux/hal-system-power-suspend-linux
Etsi kohta, jossa lukee:
/usr/sbin/pm-suspend $QUIRKS
Muuta se muotoon:
/usr/sbin/pm-suspend --quirk-vbe-post --quirk-vbemode-restore
Talleta, >tiedosto >talleta, ja sulje gedit teksturi. Nyt pitäisi keskeytystilankin toimia oikein, ainakin seuraavaan bootin jälkeen.

Olen joskus kokeillut tätä konstia. Ei auttanut, mutta ei mitään rikkikään mennyt. Ota kuitenkin "valokuva" siitä tiedostosta, jotta voit palauttaa sen entiselleen.

1276
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open Officen elvytys
« : 23.09.10 - klo:17.40 »
komennon eteen sudo
Koodia: [Valitse]
sudo
jos haluat pääkäyttäjän päätteen auki, jonka jälkeen komentojen eteen ei lisätä sudoa

Koodia: [Valitse]
sudo su
näiden jälkeen pääte kysyy salasanaasi, se on annettava.

Ja sitten lopuksi, tää on kyllä niin peruskauraa että pitäs pystyy ottaa ite selvää tietolähteitä käyttäen. Tulis samalla semmosta tiedonhaun harjottelua, jota tulee todennäkösesti eteen linuxin kanssa jatkossakin.

 

Onhan tuo ihan asiallinen neuvo, mutta vähän toppuuttelisin. Se tietolähteistä kaivaminen on todella aloittelijalle niin vaikea tehtävä, että se tosiaan vaatii harjoittelua. (Olen kokeillut.) Oli siis hyvä kysyä. :)

Ja itse asiasta:
Se USB muistitikku tulee korruptoimaan niitä tiedostoja edelleen, joten putsaa se/ne ensin jollakin konstilla. Jos et muuta keksi niin alusta se uudelleen Gparted työkalulla. Siihen joudut sitten vähän harjoitteleman tietojen kaivelua Linuxin wikistä:

http://linux.fi/wiki/Etusivu

Niin... se sudo käsky (super user do) kysyy salasanan ja se on jokaisen käyttäjän oman tilin salasana. Ubuntulla ei siis ole mitään erikseen nimettyä pääkäyttäjää. Se salasana tökitään huolellisesti "sokkona" näppäimistöllä, eikä siitä näy mitään vastinetta päätteellä, ei edes mitään rukseja.

Edit:
Unohtui mainita, että sudo käskyn sijaan voi aivan yhtä hyvin kirjoittaa gksudo ja silloin aukeaa Gnomen graafinen pieni ruutu ja siinä salasanan syöttölaatikko ja siinä näkyy kirjoitusmerkkien paikalla pallukat.

1277
Lainaus
TAI

c) Langattoman verkon konfigurointi

Kuka tämä on (joskus) tehnyt? Onko varmaa, että siellä ei ole MAC-osoitteiden mukaan toimiminen asetettu?

Vaikuttaa varmaankin jo jankutukselta, mutta kun monet näitä lukee niin sanonpa vielä kerran:

Kun asennukset tehdään ja langatonta WLAN verkkoa aletaan säätää, jos se ei tuurilla heti pelaa, kannattaa lähteä helpoimmasta päästä, eli avoimesta verkosta. WLAN purkin käyttöohjekin sanoo niin. Kaikki salaukset (siitä wlanpurkista) pois päältä hetkeksi ja sitten tarkistus koneelta. Jos toimii niin sitten lisää salausta asettamalla verkkonimi peittoon ilman salasanaa. Siinä kohdassa Jayty ja RT2860 ei suostu toimimaan, mutta Lucidia en ole koittanut (kun se purkki nyt on asetettu jo toimivaksi.) Siis verkkotunnuksen peitto pois ja salasanakysely päälle helpoimmalla WEP salauksella. Jos toimii niin sitten kokeeksi vaikeampi WPA2 salaus käyttöön. Jos sekin toimii niin sitten vielä (jos tahtoo) MAC vaatimus päälle, ja siinä sitten tarkkana, se liikenne pökkää kuin seinään ilman mitään varoituksia, jos se MAC ei ole purkin luettelossa juuri oikein. Jos WPA2, pitkä ja vahva salasana, verkkonimen peitto ja MAC-vaatimus ovat käytössä, niin taitaa olla WLAN verkon suojaus paras mahdollinen. Voi helposti tyytyä vahvaan WPA2 salasanaan ja jättää nuo kaikki muut tekemättä. Ja tämä siis sen oman kotiwlanin asetuksiin.

Jos se verkko Windowsilla toimii niin ei siinä sitten mitään vikaa ole. Verkon ylläpitäjä vaan esille ja selaimella wlanpurkin asetuksiin ja selville se asetelma, joka sinne on tehty.

1278
Lainaus
Yhden toisen säikeen osalta testasin suomi-vaihtoehtoja ja kyllä se näkyi suomenkielisiä paketteja lataavan ... vai mitä tarkoitat? Ei siitä eri versiota liene Suomeen, mutta saahan sen kai suomenkielisenä.

Ahaa! No sitten, jos se suomeakin puhelee sen pinnat vaan nousevat. En sitä niiltä Jolicloudin sivuilta heti hoksannut.

Tuohon aiheeseen liittyen vielä sen verran, että Jolicloudinhan voi asentaa myös rinnalle vaikka Windowsin rinnalle ja miksei vaikka Ubuntun rinnalle. Siinähän sitä voisi sitten testailla ja tehdä päätelmiä.

Varsinainen hyöty siitä kokeilusta tässä keskustelunaiheessa olisi siinä, että on tapauksia, joissa jostain tuntemattomasta syystä WLAN on alkanut toimia, kun se ensin on saatu käyntiin toisella käyttöjärjestelmällä, ja sitten WLANia erikseen sulkematta suljettu se järjestelmä ja käynnistetty toinen.

1279
Tosiaan harmillinen juttu... Voiko koneissa olla tosiaan noin paljon eroja? Kun tässä 901 koneessa on täsmälleen sama radio ja toimii kuin sininen juna, niin vaikea on uskoa, ettei se 1000 toimisi. Ja minä en ole asentanut mitään tuollaista pakettia:

linux-backports-modules-wireless-lucid-generic

Tarkastin synapticilla ettei sellaista ole ja silti toimii. Ettei se vaan sotkisi entisetkin? Ja se langaton tosiaan Lucidilla kytkeytyy salamannopeasti... koko Gnomen työpöytäkään ei ehdi tulla näytölle kun osittain vasta, ja silti jo musta pomppu ilmoittaa, että langaton yhteys xxx muodostettu. Jayntyllä koko bootin pisimpään kestävä prosessi on langattoman kytkeytymisen odotus, mutta se silti kytkeytyy, aina.

Jolicloud on todella mielenkiintoinen vaihtoehto. Aika nuori jakelu se kyllä on, joten lieneekö lastentauteja. Katsoin vilkaisemalla sen keskustelua, ja kyllä senkin kanssa vaikeuksiakin näkyy olevan ja ainakin viidellä kielellä, mutta ei suomella. Ubuntulla on hyvänä puolena ainakin minun mielestä tuo finnishremix. Jolicloudin työpöytä näkyy olevan aika paljon saman näköinen kuin Ubuntun netbookremix, yhden yläpalkin periaate. Jos silti ajaudun joskus sellaiseen kriisiin, että Jayntystä luovun, niin asennan Lucidin normiversion, en netbookkia. Ehkä kuitenkin sitä ennen kokeilen Jolicloudia, ja kukaties...

Silti kummastuttaa tuo keskustelun aiheena oleva vika. Jos jollain toisellakin on tuo eee 1000 ja RT2860 niin olisi kiva lukea kommentti: kuinka on toiminut tässä asiassa?

1280
Laitealue / Vs: epson al-m1200 ja puuttuvat ajurit
« : 12.09.10 - klo:12.46 »
Oletko kahlannut läpi kaikki nämä?

http://www.openprinting.org/drivers

Niissä on monissa luettelossaan Epsoneitakin pitkät jonot, muissakin kuin Epsonin luetteloissa, esim: gimp print ja gutenprint. Nimikin saattaa olla siellä luettelossa vähän erilainen. Onko se al- action laser vai mikä?

Sivuja: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 75