Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Microsoft teams
« : 08.05.20 - klo:21.31 »
Kokeilin sitä tällä viikolla. Näytti toimivan. Minulla tosin ei ole kameraa eikä edes mikrofonia, eli en voi niiden toimivuudesta sanoa mitään. Äänet kuuluivat kuten piti ja chattiin pystyi kirjoittamaan.

Minua ärsytti kun sovellus oletuksena käynnistyy työpöytäympäristön mukana - sen onneksi saa pois asetuksista, jotka saa esille ilmoituskuvakkeen valikosta.

Edit.: Minulla on käytössä Ubuntu 20.04.

2
Kokeilin jokin aika sitten NetBeansia ja minulla oli vastaavanlainen ongelma. Itse epäilin saattaisiko syynä olla classpath-asetukset, mutta en jäänyt asiaa selvittelemään, koska minulla ei ole mitään pakkoa käyttää juuri NetBeansia.

3
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt [RATKAISTU]
« : 16.06.19 - klo:19.42 »
Ei kuulosta loogiselta, että lämmöt laskevat, vaikka tuuletin puhaltaa vähemmän - muiden seikkojen pysyessä ennallaan (koneen rasituksen, prosessorin jännitteiden ja kellotusten, sekä kotelon sisäisen lämpötilan).

Olen aina käyttänyt tuuletinten manuaalista asetusta aina kun sellainen on ollut tarjolla. Keskimääräistä meteliä sillä voi vähentää, mutta ei sen pitäisi tuuletusta tehdä yhtään entistä tehokkaammaksi.

Laitan yleensä tuulettimen hiljaisimman pyörimisnopeuden niin korkealle kun sen voin laittaa ilman että tuuletin häiritsee tai edes kuulen koko tuuletinta. Ja ensimmäinen nopeuden lisäys vasta melko korkealla lämpötilalla (ehkä jossain 50 ja 60 asteen välillä). Täydet nopeudet tietenkin hieman ennen prosessorin maksimilämpötilaa. Jos tuulettimen nopeuden muutosten reagointiin voi vaikuttaa: Nousu niin nopeasti kuin mahdollista, ja lasku pienellä viiveellä. Tällä tavoin tuuletin ei jatkuvasti muuttele nopeuttaan ja kiinnitä huomiota itseensä. Mielestäni näin minimoin äänihaitat sekä jatkuvat tuulettimen puuskuttelun.

En kuitenkaan saanut säädettyä Prism tuuletinta siten, että lämpötilat olisivat pysyneet kurissa ilman jatkuvaa meluhaittaa. Olen tosin huomannut, että olen melko meluherkkä verrattuna useimpiin.

4
Laitealue / Vs: Ryzen:in lämmöt
« : 12.06.19 - klo:20.24 »
Minun 2700x idlaa alle 40 asteen (28 asteisessa huoneessa). Lämmöt hyppelehtii helposti yli 60 asteen heti jotain tehdessä. Luulen, että se boostaa herkästi yksittäisiä ytimiä ja siitä syystä lämmöt voivat hypähtää nopeasti, vaikka usemmat ytimet eivät tee mitään - siis verrattuna vanhempiin AMD:n prosessoreihin, joiden lämmönnousu oli huomattavasti tasaisempaa. Valitettavasti en ole käyttänyt handbrakea, joten en tiedä, kuinka korkealle se nostaisi lämpötilan. Minulla on käytössä Thermalright ARO-M14 -siilii. Muistaakseni lämpötilat laskivat jonkin verran ja erityisesti melu poistui lähes kokonaan sen myötä. Nyt kuulen prosessorituulettimen vain poikkeustapauksissa, idlatessa se on äänetön.

(Et kertonut kummassa moodissa sinun Prism-tuuletin on. Sen kyljessä on pieni liukukytkin, jolla on kaksi asentoa: hiljaisempi ja äänekkäämpi. Minulta jäi aluksi tuo kytkin huomaamatta.)

Ilmeisesti 85 astetta on AMD:n mukaan suorittimen suurin hyväksyttävä lämpötila, joten ei sen pitäisi hajota siitä. Luulisi, että prosessori/emolevy osaisi tiputtaa prosessorin taajuutta pienemmäksi, jos lämpötilat nousevat yli turvallisen. (Ainakin eräs vanhempi AMD koneeni teki niin VRM:n lämpötilan noustessa liikaa). Henkilökohtaisesti en kyllä haluaisi lämpötilojen olevan noin korkealla pidempiä aikoja, vaikka en tiedäkään onko sillä mitään käytännön merkitystä prosessorin eliniän kannalta.

Noctuan huippumalli on luultavasti parempi kuin minun Thermalright. Suosittelen katsomaan vain malleja, joissa on vähintään 120mm tuuletin. Jos et raaski ostaa Noctuaa, Scythen jäähdytyssiilit voivat olla myös hyviä ja edullisempia. Noctuan etuna on hyvät tiedot siilien yhteensopivuudesta eri emolevyjen kanssa sekä kiinnitysmenetelmä, jossa ei ole riskiä ylikiristämisestä.
5
Sen voi raahata haluamaansa reunaan tarttumalla paneelin vasemmassa reunassa olevaan "kahvasta". Tätä varten on tosin otettava paneelin asetuksista pois kohta "lukitse paneeli", jos se on ollut valittuna. (Kun hiiren oikealla näppäimellä painaa paneelin kohdalta ja valitsee aukeavasta valikosta alimmaisen kohdan "Paneeli" ja sen alivalikosta "Paneelin asetukset...".)

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vastamelu-sovellus?..
« : 10.12.18 - klo:19.57 »
Minun linkkini eivät olleet vastamelu-sovelluksiin, koska tiesin ettei sellaista teknologiaa ole kuin sisäänrakennettuna kuulokkeissa. Sen sijaan ne peittävät ympäristön ääniä omilla äänillään. Jotkut tykkäävät esim. valkoisesta kohinasta tms. peittämään ympäristön ääniä.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vastamelu-sovellus?..
« : 10.12.18 - klo:00.52 »
Löysin pari linkkiä nopealla googlaamisella.

https://www.maketecheasier.com/best-white-noise-apps-linux/

http://anoise.tuxfamily.org

Selaimessa pyöriviä on varmaan monia, mutta Noislia muistan kokeilleeni: https://www.noisli.com

8
Kokeilin Aisleriotia (Ubuntu 18.10, Aisleriot 3.22.6) eikä mainitsemaasi ongelmaa esiintynyt minulla.

9
Pelit / Vs: xbox 360 ohjain
« : 09.07.18 - klo:13.34 »
Minulla on ollut jo pidempään langaton Xbox 360 ohjain ja se on toiminut hyvin ilman tuota xboxdrv-ajuria. Värinä ei ole monesti toiminut, mutta muuten kyseessä taitaa olla parhaiten tuettu ohjain Steamissa. (Jokin aika sitten värinäkin oli alkanut toimimaan Grid Autosportissa, jossa sitä olin kaivannut)

10
Hiiren oikea nappi Nautiluksen näkymän tyhjällä kohdalla -> New Folder.

Silloin kun tyhjää kohtaa ei löydy (ja useimmiten ei löydy), menee mummolla sormi suuhun.

Kyllä minulla ainakin toimii kansioiden välistä klikkaaminen. Tosin ei listanäkymässä. Ovatkohan sitä ajatelleet.

Dolphinilla toimii listanäkymässä, vaikka näkymä olisi täynnä. Avattuun kansioon voi myös liittää leikattuja tai kopioituja tiedostoja hiiren oikealla. Kumpikaan ei toimi esim. Thunarissa. Dolphinin kehittäjät ovat selvästi miettineet tuota listanäkymän toiminnallisuutta enemmän kuin muut kokeilemani tiedostoselaimet. Listanäkymän suodatin on myös nannaa.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Aseman aikakatkaisu
« : 15.06.18 - klo:00.26 »
Ei ole aikakatkaisu asetusta levyt ohjelmassa. Muistelen kyllä aikaisemmissa versioissa nähneeni sellaisen.
Minulla se esiintyy kahdessa laptopissa molemmissa on Ubuntu 18.04 ja Samsung 256Gt SSD.

Valinta näkyy minulla vain levyperustaisissa kiintolevyissä, sitä ei löydy ssd:n kohdalta.

Eiköhän tuo nm:n mainitsema bugi ole se syyllinen. En ole siihen itse törmännyt, vaikka koneeltani löytyy tuo gvfs ja olen käytellyt USB-tikkuja ja microSD-kortin lukijaa.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Aseman aikakatkaisu
« : 14.06.18 - klo:14.15 »
Saako aikakatkaisun pois Levyt-ohjelmalla? (Minulla on xfce-työpöytä ja Levyt-ohjelma löytyy asetuksista.) Valitse oikea asema ja sen jälkeen asetuksista kohta "Aseman asetukset". Sieltä minä olen joskus laittanut levyn aikakatkaisun päälle ja pois.

13
Thunar ei ole suorittanut tiedostoja kolmeen vuoteen. (Sen kehittäjät tosin jättivät käyttäjälle mahdollisuuden palauttaa Thunarin toiminta entiselleen muuttamalla tekstitiedostoon piilotettuja asetuksia.)

Toiminto poistettiin, koska siitä valittivat henkilöt, jotka pelkäsivät suorittavansa ohjelmia ja skriptejä vahingossa. Kokeneetkin käyttäjät voivat suorittaa skriptejä vahingossa kun he haluavat oikeasti avata ne tekstieditorissa. Siinä mielessä tiedostojen automaattinen suorittaminen on ongelmallinen ominaisuus.

Mielestäni ongelman olisi kuitenkin tyylikkäämmin ratkaissut varmistamalla käyttäjältä, haluaako hän suorittaa vai avata tiedostoston (kuten Dolphin tekee), kuin poistamalla toiminnallisuus kokonaan.

Yksi vaihtoehto olisi ollut binäärien/skriptien suorittaminen hiiren valikkoon lisätystä vaihtoehdosta. Thunarissa ei sellaista lisätty, mutta sellaisen voi toki rakentaa itse. Eiköhän Nautilukseen tulee tarjolle lisäosa, joka mahdollistaa binäärien ja skriptien suorittamisen hiiren valikosta...

14
Koneen sammutus-kuvake on näkyvillä Whisker-valikossa. Toisessa koneessani se on virtanapin kuva, ja toisessa uloskirjautumiseen viittaava kuvake (ehkä olen muutellut asetuksia joskus). Molemmista kuitenkin avautuu "xfce4-session-logout", josta voi sammuttaa koneen. Whiskers-valikon asetuksia voi muuttaa painamalla kuvaketta hiiren oikealla napilla ja valitsemalla avautuvasta valikosta "Ominaisuudet" ("Properties").


Vaihtoehtoisesti, jos haluaa sammuttaa koneen yhdellä hiiren painalluksella, paneeliin voi lisätä kuvakkeen lisäosalla  "Toimintopainikkeet" ("Action buttons"). Ei tarvitse muistaa komentoja, valitsee vain lisäosan asetuksista oikean sammutus-toiminnon eikä mitään muita. (En muista tuleeko tuo lisäosa valmiiksi asennettuna vai joutuuko paketinhallinnasta asentamaan jonkin paketin, jotta se olisi käytettävissä.)

15
Kuten Raimo kertoi, tavallinen 3,5 millin stereo plugi toimii aivan hyvin. Video-signaalin ulossaanti samaisesta liittimestä sen sijaan vaatii adapterin käyttöä.

16
Kyllä siitä liittimestä pitäisi saada linja-tasoista stereo-ääntä ulos aivan tavallisella 3,5 millin liittimellä. Olisikohan ongelma äänen ulostulon valinnassa? (Se toinen ulostulo on hdmi-liittimen kautta.)

Ratkaisu voisi olla pakottaa ääni ulos analogisen liitännän kautta käyttäen raspi-config -ohjelmaa:
https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/audio-config.md

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: swappines
« : 09.02.18 - klo:15.10 »
Tuskinpa huomaat mitään, ellet sitten ole joutunut tilanteisiin, että käyttis on siirtänyt joidenkin prosesien tarvitsemaa dataa tarpeettomasti swappiin, ja sitten sitä dataa tarvitaankin. Olisikohan se hidastanut hieman koneen sammuttamista, kun swappiin siirretty data täytyy saada uudelleen muistiin prosessien sammuttamista varten...?

Itse käytän swappiness arvoa 10, koska en halua, että ssd:llä sijaitsevaa swappia käytetään "turhaan", vaikka muistista on vielä vapaana suurin osa. Swappiness arvolla 60 tuota tapahtui, arvollla 10 swappi on pysynyt käyttämättömänä. (Koneessani on 16 gigaa muistia.)

Ainoa hyöty varhaisesta swappaamisesta on, että on jää enemmän tilaa levyvälimuistille. En huomaa mitenkään hieman suuremman levyvälimuistin tuomaa hyötyä, joten mieluummin säästän ssd:täni turhalta kirjoittamiselta.

18
Jurkkien linkittämissä jutuissa taitaa olla kyse eri ongelmista kuin hänellä, eivätkä ne ole relevantteja ongelman suhteen.

Jurkkien ongelma: Järjestelmä unohti hiiren herkkyysasetuksen päivitysten myötä. Kyse jostakin Ubuntun versiosta.

Pontikis: Ubuntu 16.04 versiosta (Unity)  puuttui hiiren herkkyyden säätö, joten se täytyi hoitaa xset -komentoa käyttämällä.

Superuser-sivustolle postaavan ongelma koskee OpenSusen versiota 13.1 KDE-työpöydällä.


Olen joskus ollut itsekin tyytymätön syystä tai toisesta hiiren herkkyysasetuksiin ja olen siitä syystä käyttänyt tuon Pontikis-sivuston kaltaista ratkaisua, eli työpöytäympäristöä käynnistettäessä suoritetaan sopivaksi hiottu xset-komento. Ratkaisuni ei ole aivan samanlainen kuin tuo, koska käytössä on Xfce eikä Unity.


19
Yleistä keskustelua / Vs: Nettisivut seuraavat
« : 25.11.17 - klo:20.26 »
Seuraaminen on toteutettu Javasriptillä. Javascriptin estämällä estää myös seuraamisen, mutta se saattaa rikkoa koko sivuston toiminnallisuuden.

Koska käyttäjän toimia seuraavat skriptit ladataan yleensä kolmannen osapuolen palvelimilta, mainosten ja trackereiden estäjät voivat estää skriptien lataamisen, jos ne ovat estettävien osoitteiden listalla. Itselläni on käytössä uBlock Origin.

Skriptit ovat sivuilla, koska sivuston omistajat ovat ne halunneet itselleen käyttöön. Mielestäni siis sivuston omistaja on oikeastaan vastuussa vuodetuista salasanoista, jos he ovat sivustolleen laittaneet tietoturvattomasti toteutetun kolmannen osapuolen palvelun.

20
Asensin juuri Opera-selaimesta uudemman version (48.0), ja se vaikuttaisi toimivan niin kuin sen pitääkin. Se siis avautuu siinä tilassa kun se on suljettukin, eikä siis vaadi tuon --start-maximized -argumentin käyttöä. Käytössä Xfce-työpöytä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16