Eikös se ole todettu jo jossain että myöskin Uuno-leffojen henkilöt perustuivat todellisiin henkilöihin Speden lähipiirissä, joten voisi loogisesti päätellä että Uuno Turhapuro edustaa miehen logiikkaa?
En tiedä, voi olla että onkin. Tuo menee jo mediatutkimuksen puolelle, ja se on täysin vieras ala minulle, enkä aio alkaa perehtymäänkään siihen. Pysyn tässä tietojenkäsittelytieteessä ja talous sekä hallinto, tämä tietojenkäsittely on minun alaani. Ohjelmoija pysyköön lestissään. Tää on nyt paras, missä olen ollut ja yhden tutkinnon tästä jo saanut loppuun saakka suoritettuakin.
Youtubessa on ainakin ollut video, joka on yleisötilaisuus Turun Yliopistosta, jossa puhujina on Spede Pasasen lisäksi pari niitä Speden porukoiden näyttelijöitä, eli todella kauan aikaa sitten ollut tapahtumatallenne, koska Vesa-Matti Loiri on enää niistä Speden vakiotekijätiimistä ainut ihminen, joka on hengissä vielä. Varmaan jokin mediatutkimuksen laitoksen järjestämä yleisöluento, koska siinä videossa on Turun Yliopiston Mediatutkimuksen dosentti Veijo Hietanen myös, en tiedä, varmaan hänkin jo eläkkeellä.
Varmaan useampiakin akateemisia papereita ja tutkielmia tehty ihan julkaisuun astikin varmaan kaikkien koulutusasteiden tasolla Speden tuotantoon liittyen, en epäile, etteikö niin voisi olla todella asian laita, niin sen perusteella voi aivan hyvin jossain ollut mainintakin, että Uuno Turhapuro edustaa miehen logiikkaa.
En ole koskaan oikein ollut mikään Turhapuro-filmien ystävä, vaikka useaan kertaan olen ne nähnytkin, mutta on niissä jotain ihan hyviä oivalluksiakin kyllä joissain. Ei ne Turhapuro-filmit Speden tuotannosta omasta mielestäni edusta parhaimmistoa.
Voisi ehkä olla osuva ero naisen ja miehen logiikan suhteen, jos näin on, kuten totesit, että jossain maininta ollut, en muista missä filmissä oli aivan alussa, kun Uunon vaimo kysyy Uunolta, joka vielä nukkuu aamu-unta, "Uuno, pidätkö sinä pikkulinnuista?", niin Vesku vastaa "Jaa, no se riippuu kastikkeesta".
Oma suosikkini noista Speden Uunoissa olevista oivalluksista on Uuno Turhapuron Aviokriisi -filmissä taisi olla siinä, kun Spede aloittaa kurjistumisteorian kannattajana, ja filmin loppupuolella lopulta toteaa, että siinä köyhyysmiehen teoriassa oli vain se huono puoli, että sitten kun on totaalinen pohja saavutettu, niin sitten ei ole enää mitään, mihin pyrkiä, jonka tähden Spede on sitten siirtynyt paljouden maksimointiin, koska siinä ei tule helposti katto vastaan, siinä sitä riittää tavoiteltavaa.
Spedehän opiskeli valtio-oppia, ja mitä muutenkin miehen elokuvat sisälsi tuollaista jonkinlaista tavallisen kansalaisen tason huumoria, niin tuo nyt on Marxin Pääomasta jonkinlainen oivallus kansantajuisesti huumorin keinoin esitetty se asia osittain itselleni tuli mieleen.
Ei nyt puhuta enää Uuno Turhapurosta, eikä Spedestä. Naisen logiikasta jotain merkittäviä naismatemaatikoita, tai Ada Lovelacen lisäksi muita historian suurnaisia tietojenkäsittelyn saralla, Spede-keskustelut on muissa foorumeisa, esimerkiksi DVD-plazaan voi siirtyä Spedestä postaamaan, jos kiinnostaa. Speden elämä ja tuotanto ei nyt ole ollut enää pitkään mietintöjeni alla itselläni.
Mielestäni tämä keskustelusäie on tosiaan aihe aika kaluttu tältä osin, niin pistän tuonne aloituspostaukseen tuon '[RATKAISTU]' -merkkijonon, koska kuitenkaan se ei sulje tätä säiettä, jos joku vielä haluaa kommentoida jotain aiheeseen liittyvää.