Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lepotila zZ

Sivuja: [1]
1
Mark Shuttleworth kirjoittaa:
Lainaus
I’m writing to let you know that we will end our investment in Unity8, the phone and convergence shell. We will shift our default Ubuntu desktop back to GNOME for Ubuntu 18.04 LTS.

https://insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot-rather-than-phone-and-convergence/

2
Adobe on julkaissut NPAPI pluginin Linuxille (beta). Kyseessä on versio 23. Tähän saakka Adoben Flash tuki NPAPI-pluginille on rajoittunut version 11.2 ylläpitämiseen, ja senkin tuen oli määrä loppua ensi vuonna. Suunnitelmat ovat nyt muuttuneet. Käytännössä kuitenkin lienee parempi käyttää edelleen PPAPI pluginia, jos sitä jo käyttää.

https://blogs.adobe.com/flashplayer/2016/08/beta-news-flash-player-npapi-for-linux.html#sthash.KDPaYiHT.dpbs

3
Ostin koneeseeni uuden näytönohjaimen (GT 730) integroidun (GEFORCE 8300) tilalle. Näyttää siltä, että emolevy osasi vaihtaa uuden kortin käyttöön automaattisesti ja työpöytä latautuikin ongelmitta täyteen FullHD tarkkuuteen.

Käytössä oli Nouveau ajurit, ne jotka ovat 14.04:n mukana tulleet. Ongelmana oli kuitenkin videot, jotka eivät pyörineet lainkaan smplayerillä. VLC:llä ne pyöri, mutta ei käyttökelposella tavalla ja prosessori työskenteli täysillä. VLC:ssä oli käytössä xv ajuri ja smplayerillä ei toiminut xv eikä vdpau. Youtube yllättäen pyöri aivan mainiosti.

Kun tuon Nouveau ajurin kyvyistä oikein saanut selville mitään, vaihdoin ajurit current nvidia ajureihin Synapticilla. Nyt on tilanne vielä surkeampi: jokin 1024x768 tarkkuus on käytössä. nvidia-setting ohjelma on käytössä, mutta se ei sisällä lainkaan noita x-serverin asetuksia joten jokin on ilmeisesti mennyt pieleen. En poistanut nouveau ajureita kun asensin nvidian ajurit, koska sain sen käsityksen, että nvidian ajurit ottavat automaattisesti nouveaun pois käytöstä. Tässä se, mitä jokin netistä löydetty rimpsu antaa tulokseksi:
Koodia: [Valitse]
System:~$ lspci -vnn | grep -i VGA -A 12
02:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation Device [10de:1287] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:84d6]
Flags: fast devsel, IRQ 16
Memory at fb000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Memory at d8000000 (64-bit, prefetchable) [size=128M]
Memory at e6000000 (64-bit, prefetchable) [size=32M]
I/O ports at dc00 [size=128]
Expansion ROM at fcf00000 [disabled] [size=512K]
Capabilities: <access denied>

Jossain esimerkissä oli vielä tuon lopussa jokin maininta nvidian ajurista. Tarkoittaako tämä sitä, että ajuri ei ole asentunut?

Kysymys on tietenkin se, että miten tämän kortin saisi toimimaan jollakulla ajurilla niin, että videotkin pyörisivät. Vai onko se laitettava hyllylle odottamaan uudempia ajureita, tai päivitettävä kone 14.10:een tms? Kiitoksia jos joku osaa auttaa.

(Geforce 8300 jaksaa pyörittää FullHD työpöytää ja videoitakin. QuadHD tarkkuuteen se ei yllä, joten siitä syystä hankin tämän GT 730:n - BenQ BL3200PT monitori on tarkoitus hankkia, jos tämän näytönohjaimen saan toimimaan.)

4
TrueCryptin kehittäminen on nähtävästi päättynyt. Ohjelman kotisivulla suositellaan ohjelman käytön lopettamista sen mahdollisten turvallisuusaukkojen takia:

http://truecrypt.sourceforge.net/

Joitakin spekulaatioita aiheesta:
Brian Krebs:
http://krebsonsecurity.com/2014/05/true-goodbye-using-truecrypt-is-not-secure/

Steve Gibson:
http://steve.grc.com/2014/05/28/whither-truecrypt/


Otsikkoa muutettu. - Karvameduusa

5
Java-appletit olivat lakanneet toimimasta jossain vaiheessa - ehkä jo kun päivitin 10.4:seen. Asennettuna oli Sunin Jdk ja jre, mutta ei mitään pluginia. Pluginia ei myöskään löytynyt Synapticista. Poistin Sunin Javan ja kokeilin OpenJDK:ta ja IcedTea-pluginia, mutta se oli buginen. Ajattelin asentaa Sunin Javan uudelleen, mutta nyt Synapticista ei löydy edes jre:tä tai jdk:ta. Mitä tehdä?

6
Moi,

jossain vaiheessa, ehkä jonkin päivityksen yhteydessä, CUPS lakkasi käynnistymästä automaattisesti. CUPSin saan käyntiin kirjoittamalla komentoriville:

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/cups start
En kuitenkaan mielelläni käyttäisi käsikäynnistystä tässä yhteydessä, vaan haluaisin CUPSin käyntiin automaattisesti. Minulla on käytössä XFCE ja olen kokeillut laittaa ylläolevan rimpsun kohtaan Asetukset > Istunto ja käynnistys > Automaattikäynnistys. Ei toiminut.

Eli, kuinka CUPS automaattisesti käyntiin?

7
1. Ennen ctrl+alt+F[2-6] näppäinyhdistelmällä sain avattua vaihtoehtoisen päätteen. Nyt niissä näkyy vain yksi välkkyvä tavuviiva mustalla taustalla eikä mitään tapahdu. Vain seitsemännen päätteen työpöytä on toiminnassa. Mikähän on vikana? En ole mitään tahallaan muuttanut.

2. Kone jämähtelee silloin tällöin käyttökelvottomaksi monen minuutin ajaksi. Joskus menee ohi, joskus olen vartin päästä soveltanut REISUB-käytäntöä. Kovalevyn valo palaa lähes tauotta ja paneelin "system load monitor" näyttää täyttä cpu-kuormaa. En ole onnistunut selvittämään, mistä on kyse. Htoppikaan ei aukene silloin kun sitä tarvitaan ja eikä se ole auttanut löytämään syyllistä.  Kuinka paljasta syyllisen prosessin identiteetin? (Saattaa liittyä samaan ongelmaan: Tiedostojen siirto kovalevyltä USB-tikulle on joitakin kertoja ollut tavattoman hidasta).

8
Terve, ja anteeksi laiskuuteni kun kyselen täältä, vaikka nämä varmasti voisi selvittää itselleen muutenkin.

Olen joskus kauan sitten ohjelmoinut jotakin pientä pythonia käyttäen. Silloin alustana oli windows, mutta nyt reilun viikon verran olen käyttänyt ubuntua. Huomasin, että pythonista on tullut uusi versio (3.0), jota tahtoisin käyttää. Kysymykseni kuuluukin, kuinka saan viriteltyä itselleni sopivan ohjelmointiympäristön käyttämään python 3.0:a.

Asensin jo ohjelmistohallinnasta python 3.0:n, mutta en tiedä miten pääsen siihen käsiksi. Päätteen komennolla "python -V" saan vastaukseksi vanhan pythonin (2.5.2). Ehkä onkin hyvä, että se vanha versio on päällimmäisenä näkyvissä, ettei mikään käytössä olevista python sovelluksista lakkaa toimimasta.

Olisin tyytyväinen, jos saisin jonkin mukavan IDE:n ajamaan kirjoittamani ohjelman pythonin 3.0 tulkilla. Lisäksi olisi hienoa, jos IDE muutenkin ymmärtäisi uutta pythonia. Spe vaikutti oikein hyvältä, mutta en löytänyt sen asetuksista, millä muuttaa sen ohjelmien ajamiseen käyttämää tulkkia. Toisekseen en ole edes varma mistä hakemistosta kyseinen tulkki ubuntussa löytyy (olen tosiaan aloittelija linuxinja ubuntun kanssa).

Mitä minun tulisi tehdä? Voiko Spe:tä käyttää python 3.0:n kanssa vai onko etsittävä jokin toinen IDE? Onko olemassa jotakin ominaisuuksiltaan ja helppokäyttöisyydeltään Spe:tä vastaavaa IDE:tä, joka tukee python 3.0: syntaksia ja on konfiguroitavissa toimivaksi python 3.0:n kanssa?

Kiitos.


9
Aloittelen Ubuntuun ja Linuxiin tutustumista ja olen nyt törmännyt seuraavaan ongelmaan:
Muuttaessani verkkoasetuksia (IPv4 asetuksissa DHCP:stä manuaaliseksi) mieleisekseni (ja täysin toimivaksi), eivät ne säily uudelleen käynnistettäessä, vaan alkuperäiset asetukset ovat palautuneet. Kuinka saan muutokset säilymään?
Kiitos.

Sivuja: [1]