Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16
21
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 24.08.17 - klo:17.07 »
Päädyin Corsairin RM650x -malliin. Hyvin on toiminut.

Taisi hajota tänään. Laitoin koneen päälle ja sekunnin tai kahden sisällä käynnistämisestä kone sammui - ja samalla sammui näyttö, ja valot huoneesta. Sulake paloi. Vaihdoin sulakkeen ja se uusikin paloi heti kun pääkatkaisimesta laitoin sähköt takaisin. Irrotin koneen verkkovirrasta ja nyt taas sulake kestää.

En haistanut mitään palaneen käryä ja vaihdoin koneeseen vanhemman virtalähteen ja kone toimii sen kanssa hyvin.  Eiköhän vika ollut virtalähteessä. Sitä heilutellessa kuuluu pientä ääntä ikäänkuin siellä olisi jotain pientä irtonaista. Virtalähde on kotelossa ollut eristyksissä muusta koneesta ja tuskinpa se on voinut lattialtakaan sisäänsä imaista mitään. En ole myöskään availlut tai siirrellyt konettaa pitkään aikaan.

Eli taisi hajota aivan itsestään 16  kuukauden käytön jälkeen. Minulla taitaa olla huono onni Corsairin virtalähteiden kanssa.

Virtalähteellä on 7 vuoden takuu - jos jaksan toimittaa sen Jimmsille, pitäisi saada uusi tilalle. Olisi hyvä vielä varmistaa, että virtalähde on tosiaan sökönä, mutta en tiedä miten sitä voi tehdä polttelematta lisää sulakkeita... En tosin keksi muutakaan selitystä sulakkeiden palamiselle.

22
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 03.08.17 - klo:17.12 »
Kaikki virtalähteeni ovat olleet ongelmattomia (lukuunottamatta yhtä Corsairia vuosia sitten).  Yhden ihmisen suosituksilla ei taida olla virtalähteiden kohdalla kovin paljon merkitystä. En tiedä onko palautusprosentteja missään nähtävissä...

 Yleensä ottaen minulla on se käsitys, että Seasonicilla on valmistajista paras maine. (Seasonic valmistaa myös virtalähteitä muille brändeille.) Kannattaa lukea ehdokkaiden arvosteluja. Ainakin viimeksi virtalähdettä etsiessä niitä oli hyvin tarjolla. Päädyin Corsairin RM650x -malliin. Hyvin on toiminut. Ja on hiljainen toisin kuin Super Flower Golden Green HX (550w), jonka tuuletin puhaltaa aina melko terhakkaasti ja on hiljaisissa kokoonpanoissani yleensä äänekkäin komponentti.

On minun Silverstonikin (500W Strider SFX) toiminut hiljaisesti ja moitteetta kohta kaksi vuotta, mutta se on ollut melko vähäisellä käytöllä.

23
dd ei tiedä mitään tiedostoista. Se ei toimi tiedostojen tasolla vaan luku- ja kirjoitusmedioiden "blokkien" tasolla. (Et voi kopioida kansiota dd:llä, vaan levykuvia tai muuta blokki-tason dataa.) En siis usko, että tiedostojen määrällä pitäisi olla mitään merkitystä. Kokeile muuttaa kirjoitettavien (ja luettavien) blokkien kokoa kun kirjoitat levykuvaa tikulle tai kortille. Joidenkin kertomusten mukaan blokin koon vaihtaminen 512 tavusta 64 kilotavuun on tuplannut kirjoitusnopeuden.

24
dd:tä käytettäessä bs-operandin (block size) muuttaminen suuremmaksi saattaa lisätä kirjoituksen nopeutta jonkin verran. Oletus on 512 tavua, mutta voit kokeilla esim. 64 kilotavun kokoa nopeuttamaan kirjoitusta

25
Mark Shuttleworth kirjoittaa:
Lainaus
I’m writing to let you know that we will end our investment in Unity8, the phone and convergence shell. We will shift our default Ubuntu desktop back to GNOME for Ubuntu 18.04 LTS.

https://insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot-rather-than-phone-and-convergence/

26
Bugiraportin yhteydessä eräs käyttäjä neuvoi näin:
Lainaus
This is how I got it working, not so clear but loud at least; downloaded wget -O run.py http://www.alsa-project.org/hda-analyzer.py → kdesudo run.py, → Graph GUI visible → looking for nodes (on the left side of the pane) with something like EAPD, found a node (Node[0x26]) with magic letters EAPD, ticked EAPD on, likewise OUT and IN in Widget Control, and after 2...3 seconds my amilo's 1W amplifier is turned on.

27
Sen verran vielä tuosta omasta kokemuksesta Ubuntu 14.04:sta VIA:n näytönohjaimen kanssa: Se ei toiminut jotenkin kunnolla (en tiedä sen tarkemmin kun en ollut paikalla) ja jollakin oli hyvä ajatus poistaa komposointi. Sen seurauksena tietenkään ei koko Unity toiminut. Komentoriviltä asensimme Lubuntun työpöydän ja se näytti toimivan ihan hyvin, joten kone jätettiin siihen tilaan. Luultavasti viisaampaa olisi Ubuntun sijaan asentaa suoraan se Lubuntu - ainakin itse kokeilisin ensin sillä.

Lubuntusta on useampia levykuvia jaossa. 14.04.5 tulee uudemman kernelin kanssa. Jos VIA:n näytönohjaimen ajurien regressio on kernelistä kiinni, olisi parempi asentaa levykuva, jossa on vanhempi kernel. Se on lataussivulta se jälkimmäinen eli tämä: http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/trusty/release/lubuntu-14.04-desktop-amd64.iso

28
Minulla on pari wifi-tikkua, joilla on samanlaista oiretta. Niiden kohdalla on kyse kernelin mukana tulevasta bugisesta ajurista. Ilmeisesti tikut menevät virransäästötilaan, jos niiden kautta ei kulje bittejä jonkin ajanjakson aikana. Obgelma on siinä, että ne eivät osaa enää herätä lepotilastaan. Niille on onneksi olemassa korjattu ajuri. Jos sellaista ei olisi, voisi luultavasti yrittää tehdä jokin prosessi, joka säännöllisesti (esim. 30 sekunnin välein) pingaa joitakin osotteita ja sitä kautta pitää tikun valveilla.

Kyseessä on eri piirisarja ja eiköhän aivan eri ajurikin, mutta kerroin nyt vain yhdestä mahdollisesta syystä, miksi wifi voi uinahdella.

29
Jokin aikaa olin mukana asentelemassa Lubuntua kannettavaan, jossa oli VIA:n näytönohjain. Havainto oli se, että vanhemmat 14.04 lts jakelut näyttivät resoluution oikein, mutta uudemmat 16.04 lts eivät osanneet käyttää oikeaa resoluutiota. Muistaakseni päädyimme syystä tai toisesta asentamaan Ubuntun 14.04 version, mutta asensimme siihen Lubuntun paketit ja sen otimme sen työpöydän käyttöön. Sori, en nyt muista tuon tarkemmin.

Kannattanee siis ehkä kokeilla 14.04 versioita, ja työpöytäympäristöä, joka ei vaadi laitekiihdytystä - jos siis viitseliäisyyttä riittää.

30
En usko, että Googlen ChromeOS:ää jaetaan vapaasti asennettavaksi. Sen saat ostamalla laitteen, johon se on asennettu. ChromiumOS on asennettavissa, mutta sekin tuntuu olevan lähinnä suunnattu kehittäjille. Asennusohjeet:https://www.chromium.org/chromium-os/quick-start-guide.

Sitten on myös olemassa "Cr OS Linux", joka on Linux-jakelu (taitaa perustua OpenSUSE:een), jolla ei ole sinänsä mitään muuta tekemistä ChromeOS:n kanssa kuin, että se mainostaa itseään ChromeOS:n kaltaisena kevyenä selain-keskeisenä jakeluna. Kuitenkin kyseessä on aivan tavallinen Linux-jakelu ja suosittelisin pikemminkin kokeilemaan varsinaista OpenSUSE:a tai muita suurempia Linux-jakeluja.

31
Multimedia ja grafiikka / Vs: Flash videotoisto, CPU 100%
« : 03.03.17 - klo:04.58 »
Flashin laitteistokiihdytys ei käytännössä toimi Linuxin puolella. Siksi Flash-videotoistimet vaativat paljon prosessoritehoa. Taitaa ainoat ratkaisut olla hankkia tehokkaampi prosessori tai sitten katsella noita videoita Windows-tietokoneella. Yle Areenasta videoita voi ladata koneelle (yle-dl) ja siten videoita voi katsella heikommallakin koneella, mutta en usko, että se on Ruudun kohdalla mahdollista.

32
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu ja tietoturva
« : 13.01.17 - klo:16.13 »
Myös reitittimen käyttäjätunnus ja salasana kannattaa vaihtaa. Jos käytössä on valmistajan oletukset (esim. admin/admin tai admin/password) selaimessa toimiva javascript haitake voi muuttaa reitittimen asetuksia ja mahdollistaa sen hallitseminen ulkoverkosta käsin. Sen jälkeen DNS:n avulla käyttäjä voidaan ohjata valesivustoille tai laittaa reititin palvelemaan osana bottiarmeijaa.

Artikkelissa ei mainita Linuxia, mutta tuo haitake näytti toimivan jotakuinkin kaikilla muilla alustoilla, joten tuskinpa Linux on immuuni tuon kaltaisille hyökkäyksille: https://www.proofpoint.com/us/threat-insight/post/home-routers-under-attack-malvertising-windows-android-devices

33
Käsittääkseni tällä keskustelualueella voi postata Ubuntun virallisista vaihtoehtoisten työpöytäympäristöihin perustuvista jakeluista (Kubuntu, Xubuntu etc.) osiossa "Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt". Muut jakelut - myös Ubuntuun pohjautuvat - kuuluvat "Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut"-osioon. Eli siis niin Neon kuin Mint kuuluvat tällä keskutelualueella tuohon jälkimmäiseen osioon.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Mainokseton sähköposti?
« : 02.12.16 - klo:15.53 »
En ole minäkään koskaan huomannut mainoksia gmailissa. En löydä niitä nytkään. Gmail on ollut minulla käytössä jo kaksi vuotta eikä adblock ole ollut päällä. Kiitettävän huomaamattomia siis ovat nuo gmailin mainokset, ainakin minulle :).

36
Saisivat kyllä korjata buginsa kerta suljetun koodin ohjelmana tuon julkaisevat... 8)

Todellakin saisivat... Poistin spotifyn kokonaan koneelta suojellakseni SSD kovoa.
Firefox:kin sai poistua koneelta samaisesta syystä vaikka varmuuskopio asetusta pystyykin muuttamaan.

Sitä mukaa kun tällaisia ohjelmia väsätään jotka kirjoittaa jotain mahdottoman suuria määriä ja laitteiston kestoikä lyhenee niiden vaikutuksesta, lopetan kyseisen ohjelman käytön kokonaan...

Chromen käyttö kannattaa ilmeisesti ainakin lopettaa, jos sitä käytät. Ilmeisesti siinä ei pysty tallentamisen taajuttaa säätämään, toisin kuin Firefoxissa. Kuinkahan on Chromiumin ja muiden siihen perustuvien selaimien?

37
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: SSD + HDD osionti
« : 05.10.16 - klo:23.55 »
Swap ei nykylevyistä kovin isoa osaa lohkaise, onko se tarpeellinen, on eri asia. Mulla U14.04 / 4 gigaa muistia kevyessä käytössä näyttää toisinaan swappiä käyttävän. Määrä on kuitenkin pieni, enimmillään 150 megaa. Muistin määrä ei ole kai koskaan loppunut, mutta silti swappiin on jotain pitänyt kirjoittaa, ehkä se sitten on ollut tarpeen.

Swappiness asetuksella voi asiaa säätää.

38
Tuo minun epäilyni hajonneesta kortista on relevantti vain mikäli mikä tahansa tiedostoihin tehty muutos palautuu. Eli kannattaa kokeilla retun neuvon mukaan kokeilla muilla tiedostoilla. Esimerkiksi: luo jokin tiedosto kotihakemistoon ja tarkastaa buutin jälkeen, onko se vielä olemassa.

Jos vain nettiyhteyden määrittelyyn liittyvät tiedostot palautuvat ennalleen, tulee mieleen, että niiden määrittelyssä on tapahtunut muutos: Noita palautuvia tiedostoja ei pitäisikään enää muokata käsin: Muutokset tulisi tehdä johonkin toiseen tiedostoon ja nuo entiset konfiguraatio-tiedostot ovat nyt jonkin ohjelman hallitsemia - eikä niihin siis tulisi käyttäjän kajota. Tämä selitys saattaisi ehkä olla mahdollinen mikäli olet päivittänyt Raspbianin Wheezystä Jessieen - en usko, että se on muuten mitenkään mahdollinen selitys.

39
En osaa neuvoa kun en ole itse koskaan tehnyt, mutta kyse on ohjelman nimeltään fsck ajamisesta bootin yhteydessä. (Varmaan tuon tarkistuksen voisi myös tehdä toisella Linux tietokoneella ja kortinlukijalla, ja silloin siis ei tarvitse tehdä buutin yhteydessä.)

Taitaa kuitenkin viisainta aivan ensimmäiseksi kopioida kortin sisältö, jos tuosta tarkistuksesta sattuisikin olemaan haittaa. En ole tätäkään koskaan tehnyt, mutta oletan sen olevan Linux-koneella yksinkertaisesti kloonaat dd -komennolla kortin sisällön tiedostoon. Siitä sen sitten voi kopioida uudelle kortille, joka on kooltaan vähintään saman kokoinen. (Nimellisesti samankokoiset kortit voivat käsittääkseni vaihdella kooltaan hieman, eli levykuva ei välttämättä mahdukaan nimellisesti samankokoiselle kortille.)

40
Jotenkin kuulostaa tutulta tuo muutosten häviäminen buutatessa. Hakemalla varmaan löytää useampiakin ketjuja aiheesta Raspberry Pi foorumilta, mutta tässä yksi:https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=63&t=143636

Ehkä kortin sisällön voisi kopioida uudelle kortille, ja yrittää sitten sillä. Jos se onnistuu, ei ainakaan joudu tekemään kaikkia säätöjä uudelleen...

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16