Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16
21
Pelit / Vs: DiRT Rally julkaistaan Linuxille 2.3
« : 24.08.17 - klo:23.42 »
Nvidian mukaan GTX 1050 Ti tuki on lisätty ajurin 375.20 myötä. Phoronix-sivusto on testannut Dirt Rally peliä onnistuneesti GTX 1050 Ti ohjaimella ja 375.39 ajurilla. Tarjolla olevan 375.66 pitäisi siis riittää. (Se on minulla käytössä ja toimii GTX 960:n kanssa.)

En ole muistaakseni säädellyt näytönohjaimen asetuksia.

Pelin käynnistyminen kestää minullakin kauan (ralliauton kuva ja sen alapuolella pieniä neliöitä, jotka syttyvät ja sammuvat osoittaen, että jotakin tapahtuu). Itselläni peli valikkoineen alkaa aivan kuten pitääkin kun hidastetun rallivideon alkaessa painan peliohjaimeni näppäintä.

22
Pelit / Vs: DiRT Rally julkaistaan Linuxille 2.3
« : 24.08.17 - klo:19.02 »
Jo selvisi tämä Steam key-asia. Ostin pelin osoitteesta www.feralinteractive.com  ja sikäläisen FAQ:n avulla ymmärsin lopulta, että kyseessä on koodi, joka tulee pelin mukana. Ilmainen Steam-sovellus, joka pitää ladata erikseen, pelin lisäksi, toimii jonkinlaisena portinvartijana. Koodin esittämällä pääsee pelaamaan.

Peli ei kyllä toiminut, mutta minulla onkin nyt Lubuntu 17.04 eikä Ubuntu 16.10, eikä näyttökorttikaan ole mikään niistä, joita kehutaan testatuiksi. Joku rallivideohan tuossa kyllä pyörii.

Minulla toimii Dirt Rally Ubuntun 17.04 -versiossa (kahdella eri koneella), vaikka käynnistettäessä ohjelma huomauttaa, ettei versio ole tuettu. (Toisessa koneessa nvidia GTX 960 ja toisessa AMD R9 380.)

Edit.: molemmilla koneilla peli kaatuu silloin tällöin - ei kuitenkaan niin usein, että menisi maku pelaamisesta. Toisessa koneessa koko kone kaatuu (Pentium G3258 ja GTX 960), toisella koneella (FX-8320E ja R9 380) kone pysyy pystyssä, mutta Dirt täytyy sulkea toisesta virtuaalikonsolista.

23
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 24.08.17 - klo:17.39 »
Vaikka vaihdoin virtalähteen vanhaan, käytin samaa virtalähteestä lähtevää virtajohtoa. Teoriassa johdossa voisi olla vika, joka "korjaantui" sitä liikuteltaessa.

Todennäköisemmältä vaikuttaa kuitenkin virtalähteen vika. Sen puolesta puhuu myös virtalähdettä heiluteltaessa kuuluva pieni ääni, ikään kuin siellä olisi jotain hyvin pientä irrallaan.

Juu, eiköhän ole syytä etsiskellä sopivaa pahvipakkausta, jossa virtalähteen saa lähetettyä takuuvaihtoon...

24
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 24.08.17 - klo:17.07 »
Päädyin Corsairin RM650x -malliin. Hyvin on toiminut.

Taisi hajota tänään. Laitoin koneen päälle ja sekunnin tai kahden sisällä käynnistämisestä kone sammui - ja samalla sammui näyttö, ja valot huoneesta. Sulake paloi. Vaihdoin sulakkeen ja se uusikin paloi heti kun pääkatkaisimesta laitoin sähköt takaisin. Irrotin koneen verkkovirrasta ja nyt taas sulake kestää.

En haistanut mitään palaneen käryä ja vaihdoin koneeseen vanhemman virtalähteen ja kone toimii sen kanssa hyvin.  Eiköhän vika ollut virtalähteessä. Sitä heilutellessa kuuluu pientä ääntä ikäänkuin siellä olisi jotain pientä irtonaista. Virtalähde on kotelossa ollut eristyksissä muusta koneesta ja tuskinpa se on voinut lattialtakaan sisäänsä imaista mitään. En ole myöskään availlut tai siirrellyt konettaa pitkään aikaan.

Eli taisi hajota aivan itsestään 16  kuukauden käytön jälkeen. Minulla taitaa olla huono onni Corsairin virtalähteiden kanssa.

Virtalähteellä on 7 vuoden takuu - jos jaksan toimittaa sen Jimmsille, pitäisi saada uusi tilalle. Olisi hyvä vielä varmistaa, että virtalähde on tosiaan sökönä, mutta en tiedä miten sitä voi tehdä polttelematta lisää sulakkeita... En tosin keksi muutakaan selitystä sulakkeiden palamiselle.

25
Laitealue / Vs: Virtalähteistä
« : 03.08.17 - klo:17.12 »
Kaikki virtalähteeni ovat olleet ongelmattomia (lukuunottamatta yhtä Corsairia vuosia sitten).  Yhden ihmisen suosituksilla ei taida olla virtalähteiden kohdalla kovin paljon merkitystä. En tiedä onko palautusprosentteja missään nähtävissä...

 Yleensä ottaen minulla on se käsitys, että Seasonicilla on valmistajista paras maine. (Seasonic valmistaa myös virtalähteitä muille brändeille.) Kannattaa lukea ehdokkaiden arvosteluja. Ainakin viimeksi virtalähdettä etsiessä niitä oli hyvin tarjolla. Päädyin Corsairin RM650x -malliin. Hyvin on toiminut. Ja on hiljainen toisin kuin Super Flower Golden Green HX (550w), jonka tuuletin puhaltaa aina melko terhakkaasti ja on hiljaisissa kokoonpanoissani yleensä äänekkäin komponentti.

On minun Silverstonikin (500W Strider SFX) toiminut hiljaisesti ja moitteetta kohta kaksi vuotta, mutta se on ollut melko vähäisellä käytöllä.

26
dd ei tiedä mitään tiedostoista. Se ei toimi tiedostojen tasolla vaan luku- ja kirjoitusmedioiden "blokkien" tasolla. (Et voi kopioida kansiota dd:llä, vaan levykuvia tai muuta blokki-tason dataa.) En siis usko, että tiedostojen määrällä pitäisi olla mitään merkitystä. Kokeile muuttaa kirjoitettavien (ja luettavien) blokkien kokoa kun kirjoitat levykuvaa tikulle tai kortille. Joidenkin kertomusten mukaan blokin koon vaihtaminen 512 tavusta 64 kilotavuun on tuplannut kirjoitusnopeuden.

27
dd:tä käytettäessä bs-operandin (block size) muuttaminen suuremmaksi saattaa lisätä kirjoituksen nopeutta jonkin verran. Oletus on 512 tavua, mutta voit kokeilla esim. 64 kilotavun kokoa nopeuttamaan kirjoitusta

28
Mark Shuttleworth kirjoittaa:
Lainaus
I’m writing to let you know that we will end our investment in Unity8, the phone and convergence shell. We will shift our default Ubuntu desktop back to GNOME for Ubuntu 18.04 LTS.

https://insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot-rather-than-phone-and-convergence/

29
Bugiraportin yhteydessä eräs käyttäjä neuvoi näin:
Lainaus
This is how I got it working, not so clear but loud at least; downloaded wget -O run.py http://www.alsa-project.org/hda-analyzer.py → kdesudo run.py, → Graph GUI visible → looking for nodes (on the left side of the pane) with something like EAPD, found a node (Node[0x26]) with magic letters EAPD, ticked EAPD on, likewise OUT and IN in Widget Control, and after 2...3 seconds my amilo's 1W amplifier is turned on.

30
Sen verran vielä tuosta omasta kokemuksesta Ubuntu 14.04:sta VIA:n näytönohjaimen kanssa: Se ei toiminut jotenkin kunnolla (en tiedä sen tarkemmin kun en ollut paikalla) ja jollakin oli hyvä ajatus poistaa komposointi. Sen seurauksena tietenkään ei koko Unity toiminut. Komentoriviltä asensimme Lubuntun työpöydän ja se näytti toimivan ihan hyvin, joten kone jätettiin siihen tilaan. Luultavasti viisaampaa olisi Ubuntun sijaan asentaa suoraan se Lubuntu - ainakin itse kokeilisin ensin sillä.

Lubuntusta on useampia levykuvia jaossa. 14.04.5 tulee uudemman kernelin kanssa. Jos VIA:n näytönohjaimen ajurien regressio on kernelistä kiinni, olisi parempi asentaa levykuva, jossa on vanhempi kernel. Se on lataussivulta se jälkimmäinen eli tämä: http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/trusty/release/lubuntu-14.04-desktop-amd64.iso

31
Minulla on pari wifi-tikkua, joilla on samanlaista oiretta. Niiden kohdalla on kyse kernelin mukana tulevasta bugisesta ajurista. Ilmeisesti tikut menevät virransäästötilaan, jos niiden kautta ei kulje bittejä jonkin ajanjakson aikana. Obgelma on siinä, että ne eivät osaa enää herätä lepotilastaan. Niille on onneksi olemassa korjattu ajuri. Jos sellaista ei olisi, voisi luultavasti yrittää tehdä jokin prosessi, joka säännöllisesti (esim. 30 sekunnin välein) pingaa joitakin osotteita ja sitä kautta pitää tikun valveilla.

Kyseessä on eri piirisarja ja eiköhän aivan eri ajurikin, mutta kerroin nyt vain yhdestä mahdollisesta syystä, miksi wifi voi uinahdella.

32
Jokin aikaa olin mukana asentelemassa Lubuntua kannettavaan, jossa oli VIA:n näytönohjain. Havainto oli se, että vanhemmat 14.04 lts jakelut näyttivät resoluution oikein, mutta uudemmat 16.04 lts eivät osanneet käyttää oikeaa resoluutiota. Muistaakseni päädyimme syystä tai toisesta asentamaan Ubuntun 14.04 version, mutta asensimme siihen Lubuntun paketit ja sen otimme sen työpöydän käyttöön. Sori, en nyt muista tuon tarkemmin.

Kannattanee siis ehkä kokeilla 14.04 versioita, ja työpöytäympäristöä, joka ei vaadi laitekiihdytystä - jos siis viitseliäisyyttä riittää.

33
En usko, että Googlen ChromeOS:ää jaetaan vapaasti asennettavaksi. Sen saat ostamalla laitteen, johon se on asennettu. ChromiumOS on asennettavissa, mutta sekin tuntuu olevan lähinnä suunnattu kehittäjille. Asennusohjeet:https://www.chromium.org/chromium-os/quick-start-guide.

Sitten on myös olemassa "Cr OS Linux", joka on Linux-jakelu (taitaa perustua OpenSUSE:een), jolla ei ole sinänsä mitään muuta tekemistä ChromeOS:n kanssa kuin, että se mainostaa itseään ChromeOS:n kaltaisena kevyenä selain-keskeisenä jakeluna. Kuitenkin kyseessä on aivan tavallinen Linux-jakelu ja suosittelisin pikemminkin kokeilemaan varsinaista OpenSUSE:a tai muita suurempia Linux-jakeluja.

34
Multimedia ja grafiikka / Vs: Flash videotoisto, CPU 100%
« : 03.03.17 - klo:04.58 »
Flashin laitteistokiihdytys ei käytännössä toimi Linuxin puolella. Siksi Flash-videotoistimet vaativat paljon prosessoritehoa. Taitaa ainoat ratkaisut olla hankkia tehokkaampi prosessori tai sitten katsella noita videoita Windows-tietokoneella. Yle Areenasta videoita voi ladata koneelle (yle-dl) ja siten videoita voi katsella heikommallakin koneella, mutta en usko, että se on Ruudun kohdalla mahdollista.

35
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu ja tietoturva
« : 13.01.17 - klo:16.13 »
Myös reitittimen käyttäjätunnus ja salasana kannattaa vaihtaa. Jos käytössä on valmistajan oletukset (esim. admin/admin tai admin/password) selaimessa toimiva javascript haitake voi muuttaa reitittimen asetuksia ja mahdollistaa sen hallitseminen ulkoverkosta käsin. Sen jälkeen DNS:n avulla käyttäjä voidaan ohjata valesivustoille tai laittaa reititin palvelemaan osana bottiarmeijaa.

Artikkelissa ei mainita Linuxia, mutta tuo haitake näytti toimivan jotakuinkin kaikilla muilla alustoilla, joten tuskinpa Linux on immuuni tuon kaltaisille hyökkäyksille: https://www.proofpoint.com/us/threat-insight/post/home-routers-under-attack-malvertising-windows-android-devices

36
Käsittääkseni tällä keskustelualueella voi postata Ubuntun virallisista vaihtoehtoisten työpöytäympäristöihin perustuvista jakeluista (Kubuntu, Xubuntu etc.) osiossa "Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt". Muut jakelut - myös Ubuntuun pohjautuvat - kuuluvat "Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut"-osioon. Eli siis niin Neon kuin Mint kuuluvat tällä keskutelualueella tuohon jälkimmäiseen osioon.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Mainokseton sähköposti?
« : 02.12.16 - klo:15.53 »
En ole minäkään koskaan huomannut mainoksia gmailissa. En löydä niitä nytkään. Gmail on ollut minulla käytössä jo kaksi vuotta eikä adblock ole ollut päällä. Kiitettävän huomaamattomia siis ovat nuo gmailin mainokset, ainakin minulle :).

39
Saisivat kyllä korjata buginsa kerta suljetun koodin ohjelmana tuon julkaisevat... 8)

Todellakin saisivat... Poistin spotifyn kokonaan koneelta suojellakseni SSD kovoa.
Firefox:kin sai poistua koneelta samaisesta syystä vaikka varmuuskopio asetusta pystyykin muuttamaan.

Sitä mukaa kun tällaisia ohjelmia väsätään jotka kirjoittaa jotain mahdottoman suuria määriä ja laitteiston kestoikä lyhenee niiden vaikutuksesta, lopetan kyseisen ohjelman käytön kokonaan...

Chromen käyttö kannattaa ilmeisesti ainakin lopettaa, jos sitä käytät. Ilmeisesti siinä ei pysty tallentamisen taajuttaa säätämään, toisin kuin Firefoxissa. Kuinkahan on Chromiumin ja muiden siihen perustuvien selaimien?

40
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: SSD + HDD osionti
« : 05.10.16 - klo:23.55 »
Swap ei nykylevyistä kovin isoa osaa lohkaise, onko se tarpeellinen, on eri asia. Mulla U14.04 / 4 gigaa muistia kevyessä käytössä näyttää toisinaan swappiä käyttävän. Määrä on kuitenkin pieni, enimmillään 150 megaa. Muistin määrä ei ole kai koskaan loppunut, mutta silti swappiin on jotain pitänyt kirjoittaa, ehkä se sitten on ollut tarpeen.

Swappiness asetuksella voi asiaa säätää.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16