Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Petri Y

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Sitä ei varmaan myyntiliikkeeseen saa lähettää mutta mitäs jos laittaiskin osoitteeksi microsoft finland?

Luulisi pakkomyjän siellä ottavan vastaan ja hyvittävän tosta sonnasta.

Ite laitoin juuri halvan Lenovon lyöntiin ubuntulla ja win 8 lähti ja lujaa pois. Vaikka ei niin lujaa kun piti biossista ensin laittaa kaiken maailman  "tietoturvaa parantavat" piirit pois päältä.

Tarkoitus olisi myydä lisenssi pois. (tai lähettää se microsoftin pojille)

2
Yleistä keskustelua / Vs: LED-lamppu, kusetustako?
« : 28.08.13 - klo:19.30 »
Eikös noiden ledien paketeissa luvata kymmenien tuhansien tuntien käyttöikää  ;)

Ei ole kokemuksia, enkä varmaan niitä vielä vähään aikaan haekaan. Samaa kiinaroskaa näyttävät olevan kuin kaikki muukin nykyromu. Kynttilät sentään kestävät sen minkä lupaavat  ;D

Juu luvataanhan niissä mutta se elinajan odote on sille ledille ei sen elektroniikalle joka on led polttimon ja sähkön välissä :)
Sekä kun tarkemmin lukee niin se on laskettu aina jollekin keskimääräiselle käytölle.

Olisi kiva tietää onko led lampun elektroniikka herkempää sähkönhyvyyden vaihteluille? Siellähän on lampun sisässä mustia pieniä natiaisia jotka toimittaa sitä ledin valoa

3
Lainaus
Nykykäytössähän sanalla demokratia viitataan lähinnä kahteen asiaan: kansanvaltaiseen päätöksentekoon (joka oli demokratiaa jo antiikissa) sekä sen täydennyksenä vähemmistöjen suojaan, jottei enemmistöpäätöksilläkään voida riistää vähemmistön oikeuksia.

Demokratia on nimenomaan enemmistön valtaa ja silloin vähemmistöön joutuvat kärsimään. Näin sen pitäisi mennä eikä silloin vähemmistöllä ei ole oikeuksia ellei enemmistö ole sille suonut.

Nyt mennään etupäässä vähemmistön etujen mukaisesti koska edustuksellinen demokratia ei toimi vaan päätöksiä tehdään puoluekurin puitteissa.

Demokratia on tahtotila, tila jota me äänestäjät voimme käyttää äänestämällä ja vaikuttamalla puolueiden sisällä.  

Kyllä minä uskon että nykysuomessa eeuun alaisuudessa todellista demokratiaa ei ole. Lähes kaikki valuu eeuusta ja sen mukaan mennään täällä sekä selkeästi myös markkinatalouden kurjimuksen mukaan.

Demokratia kuulostaa vaan niin hyvältä :) Mutta esim kunnallispolitiikassa oikeasti on käytössä "lumedemokratia" jossa ylintä todellista valtaa pitää ylimmät virkamiehet. Tämä toistuu portaittain koko systeemimme läpi aina eduskuntaan ja ylimpiin virkamiehiin ja ns. piireihin joissa asiat päätetään ja sieltä eeuuhun asti ja eeuusta usaan asti. Se vaan on niin.

Kyllähän jotain pientä voi päättää ns. demokraattisesti, vaikka kiertääkö linja-autot tuon reitin koululaisia hakiessa vai toisen kautta. Mutta siihen se jää.

4
Oikeastaan on tässä kääntöpuolikin.

Kukas korvaa kun kone jumittelee kummasti. Sekä yksityisten tietojen leviäminen julkisiksi.

Haittaohjelmia ei sellaiseksi saada etteikö ne vaikuta koneen käyttöön negatiivisesti

Esim. kovalevyn/massamuistin tuhoaminen lähdettäessä. Vaikuttaa vaan kiintolevyvialta mutta onkin softan aiheuttama.

Kuten muutkin ovat sanoneet olen kovasti samaa mieltä että väärinkäytöksiä tulee. Sekä jokin asia kun otetaan uutena käyttöön otetaan se ensin kevyenä versiona jota vuosien mittaan laajennetaan ja venytetään ja muutamien vuosien jälkeen onkin käytössä täysin laajennettu joka tietokoneten perusominaisuus. Eli siis avoin ikkuna sinun tietoihisi ja sinun webbi kameraan;) Kuulostaa vitsiltä mutta jos enemmitö sen sallii niin olet pikkumainen ja ehkä terroristi kun laitoit langat poikki. Kuten Facebookista sanottiin saksassa...

Mielestäni ollaan menossa poliisivaltioon yhä enemmän jonka hallinnoija ei ole pakosta Suomi eikä pakosta EUkaanNiin no onhan tuo meidän virkavallan uteliaisuus nähty. Monellako poliisilla oli oikeasti asiaa katsoa esim. Auerin ja Myllylän tietoja? Muutamalla hassulla, mutta eikös niitä urkkijoita löytynyt "hiukan enemmän"...
Monellako poliisilla on mahdollisuus katsoa Auerin tai Myllylän tietoja? Kaikilla.
Monellako on mahdollisuus asentaa urkintaohjelmia? Hyvin harvalla.

Hyvä laki, ehdottomasti. Väärinkäytöksiltä varmasti vältytään ja helpottaa tutkintaa merkittävästi.

Siistitty -- ajaaskel

5
Tämä ohjelma on aivan sikahyväjuttu.

Nyt pienyrittäjilläkin on hyvät mahdollisuudet karsia kuluja monella lailla.

6
Yleistä keskustelua / Vs: DivX Finland laiton?
« : 20.10.12 - klo:17.27 »
Juu, u. En minäkään piratismia kannata ja divxfin tekstityksissä on paljon kuraakin mutta mm. joissakin
Stargate kausien dvd versioissa on selkeästi lähes kaikissa käännökset aivan hirveitä. Yhteisön tekemät tekstitykset ovat paljon exäctimpää ja luonteen mukaisempaa kuin dvd versioissa.

7
Yleistä keskustelua / Vs: DivX Finland laiton?
« : 20.10.12 - klo:10.59 »
Käännös on johdannaisteos alkuperäisestä teoksesta, ja sen käytössä pitää huomioida tekijänoikeudet. Jos alkuperäisteoksen laatijalta ei ole lupaa, käännöstä ei saa levittää.

Sinänsä aika hauska että yhteisöllinen tekele ainakin tekstitysten puolella on sata kertaa parempi kuin originaali. Mielestäni teoksen tekijälle ei ainakaan tässä tapauksessa kuuluisi mitään oikeuksia. Ainakin johdannaisteoksia ajatellen se estää maailmaa kehittymästä rauhanomaisesti ja joustavasti kun Kaupallisuus on joka välissä. Toivoisin että tulevaisuus olisi vielä enemmän yhteisöllisempi ja kansa saisi oikeasti päättää eikä Raha. Ison maan ja Eun ajateltu vapaakauppa sopimus on osittain hyvä mutta tulee vaikuttamaan uskoakseni radikaalisti kaikkiin lainsäädäntö, tekijänoikeus ja patentti asioihin sivullisesti, nurkan kautta...

8
Yleistä keskustelua / Vs: Karu totuus hakujätistä.
« : 19.10.12 - klo:01.11 »
Testasin tuota hakujuttua voi:n linkittämän videon innostamana. Hakusanana "aselaki", videolla "gun control". Kokeilin Guuggeli, Yahoo, Bing, Duck-Duck-Go hakukoneita. Tuloksilla on aikamoiset erot! Kannattaa kokeilla itse, terveisin Timo

Itse kokeilin asiaa ja ekat vastaukset ovat lähes samat kaikilla. Varsinkin aselaki.info on kaikissa. Aivan kuin kaikki hauat ajettaisiin googgelin kautta ;)

9
Huhhuh, karmeata isoveli valvoo touhua.. ???

10
Tällä kerralla minun piti asentaa UBUNTU 12.04 tuttavani koneeseen, koska koneen vanha WIN XP oli mennyt toivottoman hitaaksi. Kovalevy runksutti koko ajan, mutta mitään valmista ei tullut.
Olisit säästynyt paljolta, jos olisit hakenut WinXP:lle ohjelman CCleaner.
Muutamien satojen koneiden kokemuksella tiedän, että Win nopeutuu merkittävästi, kun siivoaa roskat pois kovalevyltä ja rekisteristä. M$ Windowsin (anteeksi kirosana) rekisteritietokantaan kertyy jatkuvasti lisää rivejä eikä Win osaa itse poistaa turhia. Win hakee rekisteristä infoa joka kerta tiedostoja avatessaan ja sulkiessaan ja ohjemlia käynnistäessään. Hakuja saattaa olla satoja minuutissa. Jos rekisteri on iso, menee hakuun paljon aikaa.

Jos jotain olen oppinut, niin sen, että Wintoosaan tottuneiden tuttavien koneisiin ei parane asentaa Linuxia, ellei ole valmis samalla sitoutumaan jatkuvaan vierihoitoon. Linux on vieläkin turhan paljon nörttijärjestelmä, eivätkä esim Ubuntun jatkuvat yhteensopimattomat versiopäivitys
-pläjäykset ainakaan helpota asiaa.
Vieraille tarkoitettu Linux-asennus pitää tehdä takavalotakuulla:
- "Kysymyksiin ei vastata"

No olen hiukan eri mieltä.

XP:n tilalle mitä sopivinta on laittaa ubuntu LTS, toimii todella paljon luotettavammin ja on todella paljon jouhevampi. Myös Vistan tilalle mahdottoman hyvä vanhempiin koneisiin. Kuten myös muiden vinkku versioiden tilalle :)

On paljon huolettomampi käyttiksenä ja toimii esim. Surffaus ja toimistokäytössä nätimmin. Vierihoitoo sen verran tarvii että opettaa käyttäjät hyväksymään suositeltavat päivitykset.

Alkuperäiseen topickiin vastaisin että esim. A-linkin WLAN kortti tilalle ja vanhan antaa jolleki. Niin taitaa päästä helpommlla.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Google+, Facebook ja Diaspora
« : 22.09.12 - klo:21.29 »
*Diaspora oli kumminkin lähtökohdiltaan aivan erilainen henkisesti kuin nämä ISOT kaverit

Hyvässä järjestelmässä tiedot on hajautettu, eikä keskitetty. Mitähän webistäkin olisi tullut jos se olisi joka maassa vaikka monopoli firmalla hallussa, ei varmaan paljon mitään. AOL ja Inet kotikatu. ;)


-> Varmaan jos nyt web keksittäisiin niin omena olisi sen keksinyt tai ostanut sen joltain ja patentoinut itselleen ;)

12
Yleistä keskustelua / Vs: Google+, Facebook ja Diaspora
« : 22.09.12 - klo:21.21 »
Näemmä tuon Diasporan yksi perustajista tehnyt itsemurhan 22 vuotiaana, tämä siis zdnetin uutisten mukaan :( RIP.

Jep. RIP, tästä saisi hyvän salaliittoteorian alkuun...

*Diaspora oli kumminkin lähtökohdiltaan aivan erilainen henkisesti kuin nämä ISOT kaverit

13
Erityisesti kirjastoihin joihin ennenkin olen vienyt... :)

Alavus PK, Töysä PK, Ähtäri PK ja Alueen Kirjastoauto kaipaavat levyjä..

Asia edennyt.

14
No joo.

Olen ennenkin jakanut lähi kirjastoihin levyt (alavus, töysä, ähtäri).

Olisko niitä kelläkään?

Entä onko foorumilla menossa mitään t-paita tilauksia etc. ?

Sori en löytänyt näihin liittyvää vaikka kuinka searchasin:)

15
Henkilökohtainen mielipiteeni on, että löytyy parempiakin kohteita "kansalaisaktiivisuudelle" kuin tavaramerkin haltijoiden oikeuksien valvonta ilmoittelemalla todellisia (tai useammin kuviteltuja) loukkauksia. Nämä voi mielestäni jättää ihan huoletta tavaramerkin haltijoiden päänsäryksi.

Minä näen asian niin että kannattaa ilmoittaa molemmille, voi olla että tuo kotimainen ei oikeasti tiedä yhtäläisyyksistä ja kun saa tietoonsa niin jopa haluaa muuttaa omaa logoa. Ilman sotia ja riitoja siis.

Asiasta lähetetty DUO PRODUCT OY :lle ilmoitus!

Hei.

Olettako huomanneet että teidän logonne on suoraan kopio Ubuntu Canonical Yrityksen merkistä?

Suomen Foorumin linkki jossa tästä asiasta puhutaan.
http://www.ubuntu-fi.org/

Alkuperäinen sivusto
http://www.ubuntu.com/business/desktop/overview


--
Ystävällisin Terveisin.

16
Rupes itseä se viesti häiritsemään niin lisäsin eilen
Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next ja asensin firefoxin uudestaan. Nyt on 10.0. Tuntuu aika paljon nopeammalta selaimelta kun vanha.

Kiitos.

OP:lle voisi joku selittää näitä asioita...
Ei taida olla heillä tietoo kun kaikki vaan elää mikki maailmassa!

Joo, kun jaksaisi.

Mutta jotenkin koin helpommaksi vaihtaa pankkia.
Sen rahan joka tulee OP:iin, voi nakata pda.op.fi;n kautta seuraavaan.

Se vaan että mitä sitten jos/kun loppuu kelvolliset pankit ;(


No ehkä ekaksi lähettää heille tämä linkki :)

17
Juttu uutiseen:

http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/openoffice+osoittautui+helsingissa+liian+vaikeaksi++tilalle+microsoft+officea/a736721

Jaa a, mikähän tässä nyt on, pitäisikö mennä työttömänä konsultoimaan noita tai jotain?  ;D

Mun kaaliin ei ainakaan mahdu kohta: "Open Officella ei pysty tekemään esityksiä." Itse oon sitten vissiin unissani tehnyt kyseisiä esityksiä?  ;)

Miettikää nyt ne on Hesalaasia?
Hesalaisillahan on rahhoo niin ostakee vaan paaljoon officee :)

Sinänsä kumma juttu kun ajatellaan mitä me suomalaiset ollaan....
Osta kotimaista, osta naapurilta  tyyliin ja sitten softat pitää hakee ISOSTA naapurista?
Luulisi nyt että suomalaisillakin käyttäjillä olisi hiukan sitä ISÄNMAALLISUUTTA mitä mm. Chinassa on. Siellä valtio panostaa omaan softa kehitykseen ja varsinkin omaan Linuxiin ja sen ohjelmoimiseen:)

Mutta tekosyitä on aina ollut ja jollakin ämmässäläisellä on jalka tukevasti oven raossa.


18
Rupes itseä se viesti häiritsemään niin lisäsin eilen
Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next ja asensin firefoxin uudestaan. Nyt on 10.0. Tuntuu aika paljon nopeammalta selaimelta kun vanha.

Kiitos.

OP:lle voisi joku selittää näitä asioita...
Ei taida olla heillä tietoo kun kaikki vaan elää mikki maailmassa!

19
Hienoa :)

Vieläku saatais android koneisiin kevyt softa jolla hallita suoraan tätä ilman webbiä;)

20
no kaikki vaan uurnille kun aika tulee :)

tämähän on todella hieno asia ja tätä pitää kannattaa!
Sivuja: [1] 2 3 ... 10