Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Petri Y

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Joten - hyvä päivitys! Hyvä puhelin, valitettavasti Nokialle.

Lainaus
IDC:n lukujen mukaan Symbianin markkinaosuus on tippunut viime vuoden 51 prosentista 38 prosenttiin tämän vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä.
8)

Lähde: http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article540167.ece


mainittakoon että varmaan yksi suuri syy pudotukselle on muiden valmistajien siirtyminen pois symbianista. Ei tuo pudotus ole nokialta pois ainakaan kokonaan. eli kun samsung, SE jne siirtyivät pois symbianista androidiin tuo ero tulee jo äkkiä siitä vaikkei markkina osuudet olisikaan muuten mihinkään muuttuneet.

----> jeps Nokia yksin käyttää tällä hetkellä symbiania, muut merkit siirtyneet Androidiin. Uskoisin että symbian laitteiden osuus tulee vielä tippumaan joka tarkoittaa nokian myynnin vähenemistä. Nyt jopa näyttää siltä että Android kehittyessään tulee taipumaan moniin paikkoihin kuten se on jo nyt tehnytkin ja alkaa tuntumaan että se on uusi yleiskäyttis joka tulee kuten windows aikoinaan olemaan joka koneessa :)


pitäisi joskus kokeilla jotain full qwerty androidia josko sellaisen laittais seuraavaksi. millähän merkillä olisi? en ole jaksanut tutkia.


22
Yleistä keskustelua / Vs: Nokia ja Android-huhu
« : 15.12.10 - klo:18.10 »
Ihme :)

Olisi jo nokiankin tajuttava että persemäkiä mennää ja lujaa jos eivät lähde android kelkkaan.

Symbian on liian vanha oikeisiin älypuhelimiin.

Mutta nythän nokia laittaa kait suunnittelupuolelta suomesta pihalle 800 jamppaa että että...

Siinä on sen verran porukkaa että sillä porukalla saisi aika mielenkiintoisia Android sovelluksia markkinoille joilla mättäisi rahaa. Tai vaikka tekijät kokonaan uuteen Oikeasti Suomalaiseen kännykkämerkkiin :)

23
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Bongaa Ubuntu -suomilogo
« : 30.11.10 - klo:20.22 »
Sellaista piilo mainosta :) halpojen puhelinten jaossa yhdellä ubuntu paita..

24
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Bongaa Ubuntu -suomilogo
« : 23.11.10 - klo:18.11 »
TVssä tänään (23.11.2010) Tuuri -ohjelmassa :)


25
Laitealue / Vs: 10.04 ja mokkulat
« : 12.05.10 - klo:22.46 »
Päivitys CS-15:n osalta ja hyviä uutisia Relaxation 82:lle.

Nokian tikulle riittää pelkkä eject-komento. Jos siis jotenkin saa siivottua Nokian asennuspaketin sotkut pois, saa yhteyden helposti tehtyä 10.04:ssa network managerilla. Muuta nettiyhteyttä ei siis tarvita, koska usb-modeswitchiä ei tarvitse asentaa.

Omassa koneessani levyasemaa ei ilmesty työpöydälle, mutta asemaksi tulee /dev/sr1. (Tarkista komennolla tail -f /var/log/messages |grep sr ennen tikun sisään laittoa.) Käsin annettuna komento eject -s /dev/sr1 (tai muu sr<nro>) saa tikun modeemiksi, tai komento toimii automaattisesti udev-rulena myös.

Toi Eject komennon jälkeen toimii hienosti.

Mutta toi Nokian mokkula on ihan paska syrjäseuduilla, todella epäherkkä mokkula vrt. Huawei E169 jolla otti mistä korvesta tahansa 3G yhteyden! Että älkää ainakaan syrjäseuduilla olevat tätä ottako. Toivoa sopii että se Sierra Wirelessin parempi dna mokkula on parempi vaikkakin 5€ kalliimpi.

26
Töysän kk. Pääkirjasto sai tänään 3kpl Ubuntua 10.04 LTS ja 3kpl Kubuntua 10.04 LTS.
Alavuden Pääkirjasto sai tänään (17.05.2010)  3kpl Ubuntua 10.04 LTS ja 3kpl Kubuntua 10.04 LTS.
Ähtäri sai eilen (21.05.2010)  3kpl Ubuntua 10.04 LTS ja 3kpl Kubuntua


Kiitos levyistä, tulivat perille ja kaik muuten ok.

27
Eli onko tälläistä viritystä kukaan tehnyt?

Suomeksi: Tarve olisi 3G mokkulan reitittimelle ja näitähän saa aika halvalla n. 50-60€.

Mutta jos haluaisi hiukan räppäillä....
eli jos olisi Tietsikka jossa wlan antenni härdelli ja siihen pukkaisi mokkulan kiinni niin pystyisikö tollasen saada toimimaan oikeasti palomuurina ja se jakaisi mokkulan nettiliittymän wlan läpi muille ja ehkä rj-45:lla kiinni yhteen koneeseen.

:)

28
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Huawei E169 mokkula
« : 10.02.10 - klo:17.57 »
Toimii 9.10 ssä kannattaa päivittää synaptic -pakettien hallinnasta 2.6.31-15 generic, alkaa huawei toimimaan:)

Testing ;)

29
Ainakin suomessa maksetaan normaalit ms hinnat oli ne sitten ohjelmia tai käyttiksiä. Isoissa erissä saa sitten alennuksia...

Mutta aika hauskan sopimuksen olivat tehneet kaikille kouluille. Sanoisinpa että suomenkin olisi aika ottaa mallia tuosta Uuden-Seelannin koulusydeemistä jossa on avointa oppimiskulttuuria. Huomatkaa avartaa koululaisten näkemystä että on muitakin juttuja kuin ms. Eli autolla voi ajaa vaikkei olekaan ms-renkaat alla :) :)

Oikein kuin isosti ajatellaan niin suomessa on koulujärjestelmiä joissa näitä tietotekniikka ratkaisuja tekevät henkilöt joilla ei pakosta ole mitään tietoutta käyttöjärjestelmistä eikä oikein muustakaan tekniikasta ja ovatkin joidenkin vietävissä päätöksissään... Koska he ovat joko kasvaneet koulussa ms:n sisään tai ovat jo niin vanhoja että ms on heille helppo päätös.

30

Myös minua ärsyttää jonkinverran erillinen windows-maksu, vaikka en käytä ko systeemiä.
Miksei tästä ole tehty mitään kannetta? Mitä varten meillä on EU?


Jeps Jeps joo oliskos aika jonkun selvittää Kuluttajavirastosta että mitä mahiksia olisi suomalaisilla kuluttajilla saada kannettavansa ja miniläppärinsä ja peeceet järkihintaan eli ilman windows -veroa?

Ja mihinkä toimenpiteisiin kansalaisten pitäisi alkaa jotta asia näin saataisiin etenemään?

31
Laitealue / Vs: Suositelkaa mulle puhelinta
« : 06.01.10 - klo:21.23 »
Android kone.

Sieltä sitten jos qwertystä tykkää niin G1=T-Mobile G1=HTC dream
jos ei qwertystä tykkää
Niin sitten joku muu HTC Android kone.
Tai
Neonode N2

G1
+ hw qwerty näppis
+ gps, liiketunnistin ja kompassi
+ riittävänäyttö reso ja värit
+ mini usb liitäntä datalla ja lataukselle
+ ohjelmia marketista ilmaiseksi ihan sikana. mm. Cardio Trainer, Bebbled, Google Sky Map, GPS Speedo, Led Scroller, Orienteer, Note Everything, Ringroid, Scan2pdf Mobile, Voice recorder etc.
+ wlanissa ainakin tosi nopee web selain
+ gmail postit / kontaktit / kalenteri nätisti synkattuna webbiin.

- kamera vaan 3mpix ja ilman salamaa
- iso koko
- akun kesto
- T-Mobile G1 päivitettävyys vaatii hiukan enemmän.

Neonode N2
+ koko
+ käytettävyys
+ toimivuus
+ akun kesto
+ erikoisuus

- ei gps
- pieni näyttö

32
Yleistä keskustelua / Vs: Androidi tuli taloon
« : 06.01.10 - klo:20.56 »
naamakirjassa myös fanisivu tästä uutukaisesta ;D

34
Yleistä keskustelua / Vs: Hei meitä vakoillaan!
« : 01.12.09 - klo:23.00 »
Vakoilkoon rauhassa. Tätä meidän kieltämme kun puhuu vain promille maailman väestöstä, niin Ruotsissakaan ei suomenkielisiä kovin montaa riitä meidän viestintäämme ihmettelemään. Suurin yksityisyyden suoja netissä on se valtaisa pakettien määrä.

T:jallu59

Jotenkin en vaan yhtyisi tähän käsitykseen. Koska nämä tiedonkerääjät käyttävät "minigoogleja" tietokoneissa jotka automaattisesti keräävät ja käsittelevät tietoa ja ilmeisemmin automaattisesti kääntäävät sopivalle kielelle. Sieltä on sitten yhtä helppo hakea tietoa ihan mistä vaan kuten googlellakin meillä jokaisella. Joten yksityisyyden suoja on olematon nykymaailmassa, tähän kun lisätään kaikki muu tieto mitä on saatavissa. mm. gps toiminnot kohteen sijainnin selvittämiseksi tai kolmiomittaus gsm mastoilla, vakoilusatelliitit ja niiden erottelukykyiset kuvat (pesäpallon erotuskyky), pankkitiedot netissä, visa tiedot netissä, kännykkäpuhelut, pmr puhelut, vhf puhelut, potilastiedot erilaisissa ohjelmistoissa.
Eli jos oikeasti halutaan seurata tiettyä ryhmää tai tiettyjä henkilöitä niin on täysin mahdollista niitä seurata ja tosiaankin niin tarkasti että ihan hirvittää:)

35
Yleistä keskustelua / Vs: Hei meitä vakoillaan!
« : 01.12.09 - klo:21.01 »
Ei kukaan voi nettiliikennettä valvoa etes tyydyttävästi mun mielestä. Vaatis niin paljon työvoimaa taikka valtavan softan ja salillisen tietokoneita seulomaan :P

Eipä ole kauaa kun tuli dokumentti jossa käsiteltiin juuri tiedon tutkimista NSA:lla ja sen kehittymistä alkuajoista oliskohan tullut jimiltä..
Eli usassa olikohan nyt sitten niin että kaikki dataliikenne kopioidaan eli duplikoidaan tiedon muuttumatta toinen pää y-haaraisesta kuidusta menee nsa:lle ja toinen normaalisti liikenteeseen siis oikeeseen osoitteeseen. Ja nsa :n poikia sitten on ja paljon sekä laskentakapasiteettia :)

36
eiköhän uusi aika ole koittamassa kunhan piraattipuolue pääse vauhtiin ja nuorisolla tietoisuus kasvaa :)

37
Töysän kk:n pääkirjastoon voin viedä levyt.

Kovasti edelliset ovat ihmisiä kiinnostaneetkin.

Joten uudet versiot saatavissa sieltä kunhan saan ne  :)

-> Eli Töysän Pääkirjastoon voin viedä, lisäksi myös Alavuden ja Ähtärin Pääkirjastoihin voin viedä tarvittaessa ;)
Alavudelle vien kun sinnepäin oon menossa ;)

Update 23.11.2009:
Töysän Pääkirjastossa on nyt sitten lainattavissa ollut jo jonkin aikaa.
Ähtärin Pääkirjastoon viety nyt myös.
Update 03.12.2009:
Alavuden pääkirjasto saanut levynsä myös.  :)

38
Linux leviää Suomen kouluihin, siinähän nyt ei sinänsä mitään uutta ole. MIelenkiinnolla odottelen päivitystä, siitä miten omassa kotikunnassani asiat etenevät.

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=38638&tyyppi=1

Taitaa vaan suurin ongelma se, että ylläpitoon ja asenteluun vihkiytynyttä atk-tukea ei juurikaan löydy. Saa nähdä kuinka nykyinen lama vaikuttaa siihen, että kunnat ryhtyvät tosissaan etsimään vaihtoehtoja nykyisille windows-systeemeille.

mats

Jeps... vaatii kunnilta…/kaupungeilta aika lailla TIETÄmystä siis päättäjiltä että lähdetään linukkaa kattomaan koneisiin. Lisäksi budjetit esim. Sivistystoimelle sisältää niin paljon rahhaa joka menee näihin ms softiin ja kaikkeen oheishommaan niinkuin aina on mennyt ettei niitä juuri kukaan ihmettele. Jolloin atk-palveluita tuottavat tahot pitäisi ottaa heihin yhteyttä tarjoten nyt juuri säästöjä.

39
Yleistä keskustelua / Vs: OpenStreetMap
« : 07.10.09 - klo:17.53 »
Kanssa mielenkiinto heräillyt asian suhteen... mutta kun sen saisi helpommaksi..
esimerkiksi HTC / Android koneisiin kiinni ja kiertelemään teitä..

Noksuihin saa ja iPhoneen mutta muita ei taideta tukea vielä:(

40
Yleistä keskustelua / Vs: Linux julkisissa palveluissa
« : 28.09.09 - klo:22.36 »
Ei ole "julkinen palvelu" mutta veljekset keskisellä taitaa olla Linuxit kassoissa taustalla sekä hinnantarkistuspisteissä:)
Sekä kahvihuoneen intra koneessa ;)

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10