Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Petri Y

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
41
Yleistä keskustelua / Vs: N95 ja navigaattori
« : 14.07.09 - klo:21.13 »
toivoakseni näin Nokian puhelimissa, mutta se (liian) moneen kertaankin mainitsemani iPhone käyttää Googlen karttoja, joita se aina siirtyessä hakee uudelleen palvelimelta gsm-yhteyksillä ja se maksaa maltaita.
A-gps:n toiminnasta liikkuu erilaista tietoa tai 'tietoa'. Toiset väittävät (esim Nokian asiakaspalvelu) sen olevan koko ajan aktiivinen ja laskua aiheuttava ja siksi sen oon tuonut esille.
Toivoisin kovin jonkun todella sen toimintaa tuntevan kommentoivan ja kertovan miten asia oikeesti on.
Nyt haluan uskoa PMY:n kertomaa ...vaikka luonteeni mukaisesti varauksellisesti... sorry.


Tosta tiedon siirrosta sen verran, ilmeisesti en ollut ymmärtänyt alkuperäistä kysymystä kunnolla... Tietoa siirtyy jo heti siitä alkaen kun gps :ää käyttävä ohjelma laitetaan käyntiin. Nokian karttoja on ilmeisesti noissa nokian puhelimissa hiukan erilaisia ja joissakin olisi karttoja jo kortilla ja joissakin lähes kaikki karttamatsku haetaan serveriltä. Mutta teknisesti gps ja agps = Advanced Global Postionin System on sitä ett agps yrittää sijoittaa sut "maastoon" jo ilman oikeaa gps singaalia ja tiedon siihen se hakee serveriltä. Joten jos aikoo oikeasti alkaa käyttämään agps laitetta niin datapaketti asia pitää olla kunnossa.

edit: joten gps on tekninen laite siis antenni joka ottaa taivaalta valuvaa aikaa vastaan ja siirtää sen puhelimen ohjelmistolle ja agps:ssä a=se lisäinformaatio mitä se saa gsm verkon tukiasemien yksilöinneiltä ja sen yksilöidyn tiedon avulla ohjelmisto pystyy paikantamaan ennemmin ennenkuin gps saa kunnollista signaalia sut lähes oikein kartalle samalla tietenkin siirtyy vähintään se tukiasemien data nokian serverille ja serveriltä vaikka kaikki karttatieto olisikin puhelimessa.

42
Yleistä keskustelua / Vs: Kalastus
« : 08.07.09 - klo:20.36 »
miksi maksat valtiolle kalanhoitomaksuja kun he lähinnä rakentelee patoja jolloin kalat ei pääse nousemaan jokiin ??? odota edes että saavat kunnon kalaa meille ja maksa sitten. itsehän nautin kalastamisesta ilmaiseksi kun ei tahdo muuta olla kuin haukea ja ahventa.

Siksi koska yhteiskunnassa on olemassa säännöt joiden mukaan on tarkoitus elää. Samasta syystä noudatan myös nopeusrajoituksia. Samasta syystä ajan autoa selvin päin. Samasta syystä . . .   

Nonnii mun mieliaihe:) Oletko kenties huomannut että nämä niin sanotut lait muuttuvat jatkuvasti ja nykyään varsinkin isojen taloudellisten syiden takia ja isojen yritysten takia etc. On tietenkin paljon lakeja jotka ovat hyviä (ilm. suurin osa) mutta silti joukossa on kaikenlaista mätää mitä ei olisi laiksi saatu edes laittaa.
Kuten myös tälläinen epäkohta kuin mediamaksu. Juuri on uutisoitu että france telecom omistaa suuren osan digitasta ja se on tehnyt 40% tulosta, johtuen ylen vuokraamasta kaistasta ja nyt meiltä kaikilta kehdataan vaatia ylelle lisää rahaa säätämällä laki ja alkaa verottamaan täten. Jolloin tämä ft ja muut pääomasijoitusyhtiöt edelleen kasvattavat hurjasti tulostaan. Sen ymmärtäisi että raha menisi tavallaan valtiolle mutta kun ei vaan niille joilla sitä rahaa jo onkin.

Lisäisin vielä edelliseen että suurimpia syitä kaikille laille ovat mitä ilmeisemmin vakuutusyhtiöt. Turvavyö pakko, kypärät, etc. etc. tietenkin ne on ihan hyviä lakeja mutta se miksi ne on sädetty on edellä kirjoitettu... miettikää vaan mitä kaikkea suomessa on ihmisten ns. pakko tehdä?

ps. itse olen ostanut kanssa kalastuskortin etc. luvat ja toivonkin että rahat menevät hyvään tarkoitukseen.

43
Yleistä keskustelua / Vs: N95 ja navigaattori
« : 08.07.09 - klo:20.02 »
Onko olemassa navigaattori ohjelmaa, joka ei tarvitse nettiyhteyttä?

Nokian oma Nokia Maps ei välttämättä tarvitse, mutta sitten pitää olla karttalisenssi. Nokia Mapsissakin nettiyhteydestä on hyötyä, satelliitit löytyvät nopeammin (assisted GPS).

loppujen lopuksi agps on vaan sitä että hakee gsm-mastoilta tiedon ja jotain nokian serveriltä ja tuo gpsään vauhtia noin 10s. eli kun laittaa navigoinnin päälle niin noin 10s nopeemmin löytää satelliitit.

44
Ideana Piraatipuolue on hyvä mutta ideologia on kieltämättä joiltain osin väärä. Olisiko mahdotonta ajatella että jossakin vaiheessa saataisiin oma puolue korostamaan kaivattua vapautta/avoimuutta ilman piratismia?
Tietoyhteiskuntapuolue yritti tätä ja epäonnistui pahasti.

Nyt tuntuu että aika on oikea :)

Ja vanhat puolueet ovat jähmettyneet ja vanhoillistuneet ja ovat mitäänsanomattomia nuorten silmissä.

46
Äänestetty on!

Mutta jotenkin hiljaista on, eikö ihmiset halua käyttää äänioikeuttaan vai eikö ole nuorisolle sopivaa ehdokasta?

47
Laitealue / Vs: Mokkulan käyttöönotto kubuntussa
« : 09.06.09 - klo:22.43 »
9.04 ja KDE eivät ole mokkulalle paras yhdistelmä, varsinkin plasma-widget-network-manager:in kanssa

Asenna knetwork-manager tilalle ja pitäisi toimia paremmin.

Minkälaisia propleemia toi yhdistelmä aiheuttaa? Mulla sama kombinaatio ja toimii hyvin, mutta 3d cube lyö ittensä pois päältä kun koneen käynnistää eikä tule enää takasin toimintaan... :-[

48
Onko kenelläkään kuvaa mielessä.

Minkälaisista aiheista kannattaisi tälläistä toimintaa aloitella
ja olisko tälläiseen koulutukseen jotain valmiita pohjia
ja onko tälläinen koulutus yleensäjärkevää?
Ja onko suomessa tälläiseen kolutukseen kouluttajia?

49
Yleistä keskustelua / Vs: Facebook
« : 07.06.09 - klo:21.47 »
Onx muuten kenelläkään tietoa koska FB on perustettu?

50
Laitealue / Vs: Acer One 110 -nollaus/resetointi-
« : 29.05.09 - klo:22.17 »
Ja jos näyttö ei toimi ollenkaan niin voiko kyseessä olla rautavika? Onko siinä ulkoiselle näytölle paikkaa? Laittaa ulkoisen kiinni ja testaa tuleeko edes siihen kuvaa. Takuu?
-> sama juttu, pimeetä on..

51
Laitealue / Vs: Acer One 110 -nollaus/resetointi-
« : 29.05.09 - klo:22.17 »
Tekee toisella koneella asennustikun, tökkää sen kiinni ja asentaa haluamansa distron? Jos nyt siis BIOSiin pääsee vaihtamaan buuttijärjestystä.
-> Biossiin ei pääse

52
Laitealue / Acer One 110 -nollaus/resetointi-
« : 29.05.09 - klo:12.37 »
Onko mahdollista nollata kyseinen kone ilman koneen näytön/näytönohjaimen antamaa kuvaa?

Esim. vedetty jokin distro sisään ja nyt koneen näyttö ei toimi eikä taida herätäkään.

Virtavalo palaa kyllä.

-> ilmeisesti vaatii biossin resetoinnin tms. tai itse ssd muistin resetoinnin. Siitä että kuinka tapahtuu, en tiedä. Onneksi takuu on voimassa, mutta silti.
->02062009 Hoitoon lähti Acerille:)

53
:)

Onko konqueroriin mahdollista saada pluigin jossa olisi videoiden taustatallennus mahdollisuus youtubesta jälkikatselua varten. Firefoxiin saa mutta saako konkkaan ?

54
Myös tänne osasi paita:)

Erittäin suuret kiitokset toiminnasta.
OIen myös kiinnostunut useista paidoista, koosta ja väreistä riippumatta.

55
 :)

Heps.
 
Töysään tarvittais 11 kubuntua ja ubuntua 11 kpl:tta
vien paikalliseen kirjastoon ja kylämme tietotupaan.

56
Piraattiliiton sivuilta en kyllä löytänyt mitään selkeästi asiaan kuuluvaa...
 ::)
Joten katellaan ja odotellaan huomista:)


57
Nytkö se jo on tulossa uusi INTERNETTI josta on jo ollu kauan puhetta:(

eli tavallaan suljettu kokonaisuus jossa ostettaisiin "kanavia" joita sitten käytettäisiin heiltä taitaa unohtua aika pahasti miksi internetti on kasvanut tälläiseksi kuin se nyt on? vapaus ja tiedonhauan rajoittamaton saaminen. Tälläisen direktiivin myötä meikäläisen oikeudentaju ja usko jonkinlaiseen järkeen eu:n elimissä menee kyllä ja lujaa viemäriin. Täydellinen demokratian halvaannuttaminen jossa esim. ei tavallinen kansalainen saisi vaikka googlattua uusimpia uutisia vaikka tästä aiheesta, jos joku haluaa niin. Myös näyttäisi siltä että voimaantullessaan loisi jonkinlaisia uusia markkinoita eli tekisi Internetistä tavallaan suljetut tietomarkkinat. Tulisi myös koskemaan esim. P2P latausta Esim.Linux Distrojen lataaminen olisi suljettu. Tai jos lataisi P2P materiaalia vaikka se olisi laillista operaattori voisi automaagisesti sulkea internetin käyttäjältä;) Aika vänkää vai mitä..

Alkaa(ko) olemaan ilmeisesti liikaa kaulusporukkaa EU:ssa?

Aiheesta:

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=netink%C3%A4ytt%C3%B6+direktiivi&btnG=Hae&meta=

http://keronen.blogspot.com/2009/04/eu-aikoo-muuttaa-internetin.html

http://www.dailydiego.fi/blog/?tag=internet

http://keskustelu.ess.fi/viewtopic.php?f=2&t=1899

http://www.effi.org/blog/2009-04-21-Ville-Oksanen.html

http://www.laquadrature.net/Telecoms_Package

ps.ollaan oltu niin possuflunssassa median osalta että tälläiset tärkeät direktiiviehdotukset aivan meinaa mennä ohi:)

58
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Tietokoneet koululaisille
« : 26.04.09 - klo:14.10 »
Se pitäisi tehdä siten että koneisiin pitäis laittaa multibootti ja siellä olisi se w$ ja linuxi jolloin oikeanlainen tasa-arvo toteutuisi eikä m$ olisi silloin virallisesti markkinoiden väärinkäyttäjä:)

tai kilpailuttaa myös käyttis:)

59
kuka osaa sanoa jotain tästä distrosta?

Lyhyesti ja ytimekkäästi.ps. voiko olla että tästä distrosta ei ole sanaakaan täällä vielä?

Joo saamani tiedote oli kirjoitettu väärin ja menin sitten mukana ;)

Mutta hienoa kuinka täällä asiallisesti reagoidaan :)

60
 ;D

mahtavia kuvia.

On se hienoa että olemme samalla työllistäneet oikein ammattihenkilöstöä.

En millään malta odottaa paitaani:)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10