Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 289
1
Onko kukaan muuten sattunut kokeileen toimiiko tuo KDE Connect jouheasti jos ottaa kotia yhteyden vaikka Tailscalella?

2
Minulla on hieman sellainen fiilis, että julkishallinnot yms. tulevat enemmänkin siirtymään Googlen suuntaan, kuin Linuxin suuntaan.
Tätä en usko kyllä yhtään.

Kouluissa tuo varmaankin voi yleistyä kyllä lisää.

Itse asiassa kouluissakin suunta tuntuu kääntyneen Googlelta Microsoftille päin. Meillä Omniassa luovuttiin Google Classroomista nyt kokonaan.
Ai ok. Tuo oli yllättävä tieto.

Ihan kuriositeettina, oliko tuo Classroom hyvä alusta noin yleisesti ottaen? Ei oikein mitään käsitystä nyky koulujen jutuista.

4
Sitähän minäkin. Ettei olisi vain jokin äkäinen verkkolaite/palomuuri, joka alkaa antaa banaaneja heti kun havaitsee tietyn tyyppisiä verkkoyhteyksiä verkossa tms.

5
Jotain omassa konfiguraatiossasi todella pahasti pielessä. Itsellä on nyt ollut kohta pari vuotta kotiverkossa aktiivisesti Linuxia, Windowsia ja MacOS:ää, eikä koskaan ole ollut pienintäkään ongelmaa. Mac koneita parikin saman aikaisesti verkossa kiinni.

6
Minulla on hieman sellainen fiilis, että julkishallinnot yms. tulevat enemmänkin siirtymään Googlen suuntaan, kuin Linuxin suuntaan.
Tätä en usko kyllä yhtään.

Kouluissa tuo varmaankin voi yleistyä kyllä lisää. Muuta muuten Googlen tuotteet on aika alkeellisia kuitenkin ominaisuustasollaan.

7
Toinen ongelma on dokumenttien yhteensopivuus. Yhä edelleen tulee ongelmia eri toimistosoftien välillä. Joku verkkotoimistosofta toki korjaisi tuon, jos kaikki pakotettaiisin sitä käyttämään.
Tämä on ihan todellinen ongelma. Itse olen kokeillut käyttää Officea, Libreofficea ja mikä se Applen toimisto-ohjelma nyt onkaan, kuitenkin on aika yllättävää, että noiden välissä saa todella pahoja muotoiluongelmia aikaiseksi jo varsin yksinkertaisilla dokumenteilla. En osaa edes kuvitella kuinka sekavaksi menee kun käytössä eksoottisemmat funktiot. Tuo verkkosofta tietysti voisi olla jonkinlainen ratkaisu, mutta siinäkin tuo resurssiongelma. Kuka ne tuhannet dokumentit muuttaisi ja tarkistaisi, että yhteensopivuus on vielä ok? Puhumattakaan sitten jos tietoa pitää siirtää kunnallispuolelta muihin instansseihin, niin taas lisää ongelmia tiedossa.

8
No ei hemmetissä mitään pakollisia siirtymiä. Kuinka paljon tuonne julkishallinnon puolelle on jo pumpattu verovaroja kymmenien vuosien sisään? Silti kaikki IT-ratkaisut tuntuu aina menevän metsään noissa hommissa ja veronmaksajalta lypsetään taas lisää. Vaikka kaikki menisi kuinka putkeen, niin varmaan puhutaan tuhansista koulutustunneista ja kyllä taas hyväveli konsultit vetää palkkiot talteen.

Itseltä todella jyrkkä ei tuollaisille "pakotuksille" :D

Se on sitten ihan eri asia jos jossain halutaan vapaaehtoisesti siirtyä ja on hyvä suunnitelma sitä varten, joka todistettavasti ei tule maksaan _taas_ maltaita.

9
Ehkä kannattavin olisi ottaa vaikka speccyllä tai vastaavalla lisenssi talteen ja kokeilla asentaa tuo Windows virtuaali koneeseen vaikka Virtualboxin avulla. Pystyy ainakin pitämään Windowsin hätävarana jos joku sovellus tarve tulee vastaan.

10
Samanlaisia ongelmia tahtoo PC-puolella olla ns. TKL:ää (TenKeyLess) eli ”80/85-prosenttista” pienemmissä näppäimistöissä.
On toki. Yksi pahimmista on viimeisen tyyliin viiden vuoden sisään tulleissa kannettavissa mitä olen nähnyt. Siis ihan jopa nämä ammattimallit, joissa saattaa olla todella pahasti rikottu perinteisiä leiskoja. En muista tarkalleen miten leiska oli tehty ja minkä merkin kone oli kyseessä, mutta oliko tyyliin Fn-näppäin laitettu Esc-näppäimen vasemmalle puolelle ja samoin esim. Tab-näppäimen vasemmalla puolella taisi olla rivi jotain oliko kirkkaus yms. säätöjä (siis ihan samalla jaolla kuin muut näppäimet). Katsoin hetken äimistyneenä ratkaisua ja se oli omaan silmään sellainen, että ihan oikeasti olisin itse palauttanut kyseisen läppärin jos en olisi kiinnittänyt siihen huomiota tilausvaiheessa. Ihan sama kuinka hyvä raudaltaan kone olisi.

Samoin olen kauhulla katsonut, että yllättävän monissa näppäimistöissä on nykyään rikottu tuo numpadin "standardi". Jossain taisi olla poistettu Enter kokonaan ja toinen minkä jostain bongasin oli, että nollan viereen oli laitettu + & - näppäimet?! En tiedä minkä aineiden vaikutuksen alaisena joku johtaja on ollut, että antanut tuollaisten muutosten mennä läpi. Itse olen pitänyt 100 varmana, että kukaan ei sorkkisi numpadin leiskaa, se kun on ollut sama vuosikymmeniä ja juurtunut niiden käyttäjiin niin, että vaikka en ole mikään taloushallinnon ihminen, niin mitä töissä Exceliä ja CAD ohjelmia käytän, niin varmaan ottaisin loparit jos näppäimistö muutettaisiin ja annettaisiin ainoaksi vaihtoehdoksi  :D

Minusta todella harmillista, että niinkin pitkän linjan valmistaja kuin Logitech on tehnyt aika omituisia muutoksia joihinkin malleihin. Varsinkin tuo perinteinen "105", niin sitä perusasettelua ei minusta vain saisi muuttaa. Makro yms. lisänäppäimet ei haittaa, kunhan ne vain olisi jossain sopivalla jaolla ympärillä. En muista mikä ikivanha näppäimistö minulla on, mutta siinä on +10 makronäppäintä, mutta ne on lisänä kaukana vasemmalla puolella näppäimistöä lisänä, niin että niihin ei kyllä vahingossa koske.

11
...tosin Macissä Ctrl:kin taitaa olla nimellä Cmd, ”command”.

...Macissä kai Optio+näppäin ...

Itse asiassa sitten WordPerfectin ei taida yksikään PC-ohjelma olla käyttänyt funktionäppäinrivistöä täysimääräisesti hyväkseen – ja WordPerfectiäkin piti myydä niin, että mukana tuli pahvinen näppäimistön ylle asetettava muistilista!
Noin ne on tosiaan nimetty. Macissä on vain noiden ja joidenkin yleisten funktioiden käyttö tehty joissain tapauksissa todella vaikeaksi kun nuo on joskus sekavasti tavallaan ristiin mitä normaalissa PC-näppäimistössä. Samoin erikoismerkit toimii muutenkin niin oudosti, että en ole tottunut leiskaan kunnolla edes yli vuoden käytön jälkeen. Päätettä kartan edelleen kovasti Macissä sen käytettävyyden takia. Paljon muitakin omituisuuksia kuten puuttuva del-näppäin, joka tulee onko se nyt vasemmalla command ja backspace näppäimellä yms.

Nuo pahvi shabluunat oli tosiaan kovin yleisiä XT aikakaudella  :)

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Palautus 24.04-22.04
« : 01.11.24 - klo:17.35 »
Sitten ainoa vaihtoehto on täysin puhdas uusi asennus

13
...minulle aukeni ohjelma pcman, joka on kaksipaneelinen. Se toimi jollain tavalla, mutta kopioiminen onedrivesta nikotteli. Se ikään kuin kopioi, mutta tulos ei ollut kokonainen.
On erittäin tärkeää, että käytät vain ja ainoastaan Gnomen tiedostohallintaa, koska se on "integroitu" OneDriveen kirjautumisen merkeissä. Jos yrität kikkailla jotain väärällä tiedostoselaimella, niin todennäköisesti saat vain sorkittua tavallaan niitä linkkejä, et pilvessä olevia tiedostoja. Tiedostothan vain näkyy näennäisesti koneella, jos et niitä varsinaisesti synkronoi koneellesi.

14
Onko mitään ohjelmaa, joka kykenisi alustamaan sen vaikka ext4 muotoon?
Tuo Gparted on edelleen se ratkaisu  :D
Mulla digiboksi joskus sekoittaa ulkoisen USB-levyn ja "Levyt" ei sille mitään mahda, mutta Gparted kyllä laitaa kirjanpidon kuntoon.
Jeps. Jos kaikki on kunnossa, asema irroitettu järjestelmästä jne. ja jos se ei anna tehdä muutoksia osiointiin, niin silloin on syytä alkaa epäilemään aseman fyysistä vioittumista.

Joskus kauan sitten olen turvautunut Windowsiin ja joku HP:n alustustyökalu joka on ilmainen, mutta silloin kyseessä on ollut SDHC kortit jos ne eivät ole enää tunnistuneet missään. Mutta viime kerrasta on vuosia ja käsittääkseni silloin varsinkin kyseiset standardit oli ilmeisesti niin sekavat, että ongelmia olikin niiden kanssa enemmän yhteensopivuuden kanssa. Mutta tosiaan. Ei ole koskaan ollut moista ongelmaa perinteisempien massamuistien kanssa, kiintolevyt ja SSD asemat on ne sitten sisäisiä tai ulkoisia jota Gparted ei olisi hoitanut.

15
Näytön asetuksissa on automaattisesti valittuna ”Peili”, vaikka omasta mielestäni minulla on "Kopio". Ilmeisesti liittyy ammattislangiin, jota kaltaiseni tumpelot eivät ymmärrä.
Kopio on hyvin yksiselitteinen. Kummassakin näytössä on se valittuna täysin samat asiat.

16
Ei se sittenkään ole ratkaistu.

Tietokonean asetuksissa näkyy, että se tunnistaa toisen näytön ja # 2 ilmestyy myös TV:n ylänurkkaan.

Laitan TV:ssä HDMI/DVI PC asetuksen päälle. TV ohjelma katoaa ja ruutuun tulee ainoastaan tietokoneeni taustakuva, mutta ei valikkopilaria eikä ohjelmia. Äänet saan kuulumaan TV:stä.
Siinä näyttöjen asetussivulla, niin siinä on "tee tästä päänäyttö" tms. valinta, niin laitat sen päälle haluttuun näyttöön. Muuten toisen näytön yleensä kuuluukin olla sellainen, että käynnistysvalikoita yms. ei siinä näy oletuksena.

17
Onko mitään ohjelmaa, joka kykenisi alustamaan sen vaikka ext4 muotoon?
Tuo Gparted on edelleen se ratkaisu  :D

18
Sitten on tämä FUD pelottelu: Mitä voi tapahtua kun tekee kuten Microsoft ei suosittele tai käyttää Rufusta? Nämä Microsoftin varoitukset on verrattavissa tähän, että "Älä kuivaa kissaasi mikrossa" eli heillä ei ole mitään edes teorettista vastuuta, jos joku myöhempi päivitys rikkoo Windows 11 käyttöjärjestelmän  koneessa, jossa ei ole TPM 2.0 piiriä.
Itse en usko, että TPM tulee olemaan ongelma tulevaisuudessa, mutta suorittimien ominaisuustuki voi olla. Mitään kovin erityisiä ei ole tällä hetkellä, mutta 24h2 päivitys jo lisäsi sellaisia ominaisuuksia, että vanhat c2d ja athlon suorittimet ei enää toimi. Toki nuo oli todella vanhoja prosessoreita, mutta selkeästi jotain MS:llä on ollut mielessä kun vaatimukset on paperilla niin tarkat. Toisaalta voi olla että he ovat täysin tietoisia paljonko on olemassa koneita, joissa on vaatimukset ohitettu ja ovat tietoisesti laittaneet suunnitelmille jarrua, ettei liian monet koneet menisi mykäksi.

OT: Sitä pidän kyllä pahana, että muutamat refurbish ketjut tietoisesti ovat ohittaneet vaatimukset ja myyvät nyt käytettyjä koneita Windows 11 logolla. Jopa parhaiten pärjännyt ja eniten mainostava. Ei sillä että olen heiltä pari konetta aiemmin hommannut, mutta tuon takia laitan boikottiin itse, koska tuollainen ei vain ole korrektia, vaan kuluttajan harhaanjohtamista. En viitsi mainita nimeä kun en ole varmistanut, mutta ainakin jokin aika sitten oli kaupan vanhoja yrityskoneita Core i5-6200U prossulla, joka ei ole oikeasti W11 yhteensopiva, mutta ilmoituksessa niin kyllä väitetään ja koneisiin on myös asennettu  ::)

19
...Nyt on tarvista siirtää kännykästä valokuvat tietokoneelle.
Tämä muistaakseni toimi varsin kivasti viimeksi kun kokeilin.

20
Jotenkin tuntuu, että tuo käyttöliittymien suunnittelu on pahin akilleen kantapää avoimen koodin sovelluksissa.

Olisiko kirja- tai nettisivusuositusta hyvän ergonomisen käyttöliittymän periaatteisiin? Ovatko UI/UX -suunnittelu tällaista ergonomiaa?
Enpä kyllä osaa sanoa onko tuollaista tietokonepuolelle, mutta hiukan kääntäen teollisuudesta löytyy aika paljon muistaakseni HMI Industry standard practise hakusanalla suosituksia. Viimeksi kun katsoin niin oli versiossa 6 menossa. Tietynlaisia suosituksia väreille ja miten tehdä esim. kosketusnäyttöohjauksia prosessinohjaukseen. Paljon ihan hyviä pointteja niistä löytyi, että käyttökokemus olisi mahdollisimman hyvä ja selkeä, ettei käyttäjä tekisi UI:n takia virheitä. Näihin on ihan standardejakin olemassa, mutta harmillisesti ne on kaikki maksullisia tietoja. Mutta esim. tuolta voi vilkuilla aihealueita mitä ne sisältää.
https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:1503:ed-2:v1:en

Mutta joka tapauksessa jos itse olisin UI ohjelmoija, niin yrittäisin kyllä soveltaa noita teollisuuden suosituksia. Niitä on kuitenkin tutkittu varmasti vuosikymmeniä huolella ja perustavoite on tietysti sama kaikissa. Yrittää tehdä käytettävyys hyväksi kaikille ja ennen kaikkea sellaisille, jotka ei ole ns. nörttejä :)

Esim. Rockewellilla näyttää olevan ihan hyviä pointteja niiden suunnittelusuosituksissa, vaikka suoranaisia esimerkkejä ei ole annettu, mutta ihan hyviä ajatuksia siellä täällä.
https://literature.rockwellautomation.com/idc/groups/literature/documents/wp/proces-wp023_-en-p.pdf

Onhan tietokoneen UI myös yhdenlainen HMI (Human Machine Interface)

Sivuja: [1] 2 3 ... 289