Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18
281
Pakettivarastosta löytyy mp3gain. Siihen löytyy erillinen graafinen käyttöliittymä easymp3gain-gtk. En ole näitä käyttänyt joten en osaa sanoa, kuinka hyvin toimivat. Mp3gainin kotisivu.

282
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Poissulkeva haku
« : 02.06.13 - klo:12.28 »
Luin ohjeita find -komennolle sivulta http://www.linux.ie/newusers/beginners-linux-guide/find.php.

Sen pohjalta rakensin seuraavan:
Koodia: [Valitse]
find . -not -iname \*mp3
Se etsii työhakemistosta ja sen kaikista alihakemistoista ne tiedostot, joiden päätteenä ei ole mp3 (tai MP3).

283
En osaa auttaa ongelmassa, mutta kannattaa kokeilla jotakin toista BitTorrent ohjelmaa vertailun vuoksi. Deluge lienee tunnetuin.

284
Yleistä keskustelua / Vs: biauraal audio
« : 20.05.13 - klo:02.11 »
Tämä lienee netin kuuluisin esimerkki kyseisestä tekniikasta:
http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

285
Pelit / Vs: Kunnolliset shakkiohjelmat Ubuntussa
« : 17.04.13 - klo:15.01 »
Arena
Arena toimii kohtuullisesti Winellä. Suurin osa winboard tai UCI protokollia noudattavien "chess engine" -ohjelmien windows versiot (sekä 32bit että 64bit) toimivat siinä moitteettomasti. Luultavasti monipuolisin ohjelmakokonaisuus niille, jotka jaksavat tutustua ohjelman käyttöön. Linux -versiosta ollut joskus huhuja liikkeellä, mutta ei ainakaan vielä ole ilmestynyt.

http://www.playwitharena.com/

Lucas chess
Toinen ohjlema, jota olen joskus kokeillut WInellä on Lucas Chess. Sisältää erilaisia harjoittelutoimintoja.

http://lucaschess.host22.com/

Scid
Natiivi shakkitietokantaohjelma, jolla voi myös pelata pelejä on Scid. Se löytyy Ubuntun pakettivarastosta.

Rebel
Dosboxilla olen joskus kokeillut Rebel ohjelmaa. Samalla sivulla on tarjolla myös muita vanhoja shakkiohjelmia, joista jotkut toiminevat Dosboxissa.

http://www.top-5000.nl/cp.htm

286
Yleistä keskustelua / Vs: ghostery
« : 04.03.13 - klo:21.06 »
Kannattaa aika-ajoin tarkastaa ettei ole "hukannut" rukseja blokattavista trackkereista ja cookiesta. Ruksit takaisin ja tallennus.

Onko ruksit todella hukattu vai onko kyse siitä, että listan päivitysten tuomia uusia elementtejä ei estetä automaattisesti? Tähän on tullut muutos jo viime vuoden puolella: ruksi "Advanced" sivun kohtaan "Block new elements by default".

287
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hälytyskalenteri tai muistio
« : 28.02.13 - klo:05.19 »
Orage lienee xfce:n virallinen kalenterisovellus ja hoitaa kaiken pyytämäsi. Oletko jo kokeillut sitä?

288
Kromon ja nauhuskan ongelmista ensimäisenä minulle tuli mieleen ikkunamanagerin jumiutuminen. Itselläni on käytössä xfce, jossa olen joutunut joitakin kertoja uudelleen käynnistämään ikkunamanagerin vastaavien oireiden ilmetessä. Tässä tapauksessa ctrl+alt+F# yhdistelmällä pääsee virtuaali konsoliin käsiksi ja siitä käsin voi sammuttaa ikkunamanagerin. Sitten ctrl+alt+F7 ja käynnistän ikkunamanagerin uudelleen.

Voisikohan ikkunamanagerin uudelleenkäynnistyksen liittää johonkin näppäinkomentoon, jonka voisi sitten suorittaa näytön jämähtäessä?  -Xfce:ssä näppäinkomentojen asetukset ovat osana ikkunamagerin asetuksia ja luultavasti jämähtävät ikkunamanagerin jämähtäessä.

En tiedä, onko sitten ikkunamanagereilla taipumus oirehtia hardwareongelmien yhteydessä, mutta kyse voisi olla vain bugisesta ikkunamanagerista ilman mitään taustalla vaikuttavia hardware ongelmia. Siitä ainakin on kyse minun xfwm4 -ongelmien kohdalla.

289
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Scandit hävisivät
« : 10.01.13 - klo:00.45 »
Toimivatko ääkköset X:n ulkopuolella? (Esim. jos painat alt+F2 ja kirjoitat ääkkösiä komentoriville? Paluu X:ään alt-F7.)

Jos kyse on vain X:n ongelmasta, X:n näppäinasettelun saa pakotettua komennolla "setxkbmap fi". Jotta komentoa ei tarvitsisi itse toistaa jokaisen käynnistyksen yhteydessä se kannattaa laittaa johonkin tiedostoon, joka suoritetaan käynnistyksen yhteydessä. Koneellani on vain yksi käyttäjätili joten minulla tuo komento on laitettu kotihakemiston tiedostoon, joka on nimeltään ".xsessionrc". Jouduin luomaan kyseisen tiedoston, koska sitä ei ollut ennalta olemassa.

290
Vahan myohaan, mutta kuitenkin.

  /etc/udev/rules.d/40-timer-permissions.rules ...onko tallaista?
Koodia: [Valitse]
KERNEL=="rtc0", GROUP="audio"
KERNEL=="hpet", GROUP="audio"
(tai nimella NAME="joku")

t. Koivukoski1
Minulla ei ole tuollaista tiedostoa ja rt-säikeet toimivat hyvin (1,5ms latenssi) - rt-säikeiden toimimattomuus ei voi olla tuosta tiedostosta kiinni.

291
Osoitteesta http://wiki.linuxmusicians.com/doku.php?id=system_configuration&DokuWiki=bfa0924709c27bf34ab2751b7ebfdbbf selvisi, että nykyään myös generic kernel kykenee rt-säikeisiin, lowlatency kernel vain saattaa kyetä lyhyempiin latenssiaikoihin.

Summa summarum: En tiedä miksi rt-säikeet eivät sinulla toimi...

292
Kyllä uskoisin että on RT säikeitä tukeva Kerneli, tuleeko mieleen miten tuon voisi tehdä, ehkä Renoisen antamat ohjeet ovat vain suuntaa antavia, Tai tietääkö joku onko tuo ohje oikein annettu?
Asennusohjekin  oli vain sinnepäin.


Kernelin version voi tarkistaa esimerkiksi päätteeltä kirjoittamalla:
Koodia: [Valitse]
uname -aMinulla tulos sisältää rimpsun "3.2.0-23-lowlatency". Jos sen sijaan esiintyy sana "generic", ei kernel tue rt-säikeitä. Edit: En olekaan ollenkaan varma tästä. Ehkä lowlatency vain mahdollistaa pienemmät latenssiajat.

Huomasin myös, että minulla on asennettuna paketti nimeltään rtirq-init. Sen ei kuitenkaan pitäsi olla välttämätön rt-säikeille.

(Ihmettelen, ettei asiantuntevampaa apua ole tullut. Ehkä "Multimedia ja grafiikka" osio olisi ollut sopivampi näille kysymyksille...)

293
PAMista en tiedä, mutta tiedosto avataan päätteessä (via sudo eli sudolla eli pääkäyttäjän oikeuksin)
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/security/limits.conf Avautuvan tiedoston loppuun laitat nuo rivit, tallennat ja suljet tiedoston. Yuorusernamen tilalle tietysti oma käyttäjänimesi :P

Kiitoksia, tein tuon muttei auttanut.  Ilmoitus tulee, failed to open realtime threads etc. for ALSA.
Luulen, että oikeuksien muuttamisen jälkeen on uudelleen kirjauduttava (tai käynnistettävä kone uudelleen) ennen kuin muutokset tulevat voimaan.

Onhan sinulla rt-säikeitä tukeva kernel käytössä?

Ei nyt muuta tule mieleen... ehkä lisätä "memlock unlimited" merkintä limits.conf -tiedostoon.

294
Minulla on asennettuna kxstudion jack2 - en tiedä voisiko tällä olla vaikutusta näiden tiedostojen toimintaan.

Ilmeisesti Jack käyttää koneellani /etc/security/limits.d/audio.conf -tiedostoa, joten merkinnät /etc/security/limits.conf -tiedostoon eivät ole välttämättömiä. Htop näyttää audiosäikeiden prioriteetiksi -96, joten luulen, että tämä vastaa audio.conf tiedostoni merkintää 95 eikä limits.conf tiedostoni merkintää 90.

Jackin sivuilta http://jackaudio.org/linux_rt_config saa sen vaikutelman, että merkinnät tulisi tehdä tiedostoon /etc/security/limits.d/99-realtime.conf. Luultavasti kuitenkaan tällä tiedostolla ei ole mitään vaikutusta koneellani - se määrittelee prioriteetiksi 99, mutta htop tosiaan näyttää -96.

Memlock ja nice asetuksista on kirjoitettu:
 
Lainaus
Setting memlock to unlimited shouldn't be strictly necessary since most apps would work fine with lower values (such as 500000).
 However, certain applications have been reported to complain or even to crash with lower values than unlimited.
 On the other hand, giving unlimited capability of locking memory can cause buggy applications to temporarily freeze the whole system.
...
You could also allow the audio group to renice processes with the help of the limits.conf file, but since nice uses SCHED_OTHER it basically does nothing to increase the performance of a low-latency real-time audio environment that relies on SCHED_FIFO/SCHED_RR. Consult the sched_setscheduler manpage for more info on this subject.

Nice määrittely reaaliaikaisille säikeille lienee siis turhaa, mutta harmitonta.

295

To allow Renoise to create realtime threads, which are required for low latencies with ALSA or JACK, you have to edit the /etc/security/limits.conf file. A realtime kernel does NOT help here, does not set the required options automatically! To enable RT thread creation via PAM open the /etc/security/limits.conf file as root (or via sudo). Then somewhere at the end of the file add:

    YOURUSERNAME - rtprio 99
    YOURUSERNAME - nice −10
-----------------------------------------------------------
Voisiko joku kertoa miten tuo tehdään kun en osaa ylläolevien ohjeiden perusteella ?

Omissa tiedostoissani ei ole käyttäjänimeäni vaan käyttäjäryhmän nimi (@audio). Oman käyttäjännimensä voi sitten lisätä audio-ryhmän jäseneksi. Muistaakseni tein tämän jollakin graafisella sovelluksella, mutta en sellaista nyt xfce-valikostani löydä.

Kernelin on tuettava realtime-säikeitä eli tavallisen tilalle tulee asentaa lowlatency -kernel.

Renoisessa minulla on asetuksissa valittuna "Realtime audio CPUs" kohdassa 1 CPU vaikka koneessa on kaksi ydintä. Kahden ytimen käyttö audio-säikeisiin aiheuttaa xruneja.

296
Minullekin kelpaa neuvot, koska huomasin, että omalta koneeltani näitä realtime merkintöjä löytyy kolmesta eri tiedostosta. Ovatkohan ne ristiriitaisia? Riittäisiköhän yksikin? (Ubuntu 12.04)
/etc/security/limits.conf:
Koodia: [Valitse]
# /etc/security/limits.conf
#
#Each line describes a limit for a user in the form:
#
#<domain>        <type>  <item>  <value>
#
#Where:
#<domain> can be:
#        - an user name
#        - a group name, with @group syntax
#        - the wildcard *, for default entry
#        - the wildcard %, can be also used with %group syntax,
#                 for maxlogin limit
#        - NOTE: group and wildcard limits are not applied to root.
#          To apply a limit to the root user, <domain> must be
#          the literal username root.
#
#<type> can have the two values:
#        - "soft" for enforcing the soft limits
#        - "hard" for enforcing hard limits
#
#<item> can be one of the following:
#        - core - limits the core file size (KB)
#        - data - max data size (KB)
#        - fsize - maximum filesize (KB)
#        - memlock - max locked-in-memory address space (KB)
#        - nofile - max number of open files
#        - rss - max resident set size (KB)
#        - stack - max stack size (KB)
#        - cpu - max CPU time (MIN)
#        - nproc - max number of processes
#        - as - address space limit (KB)
#        - maxlogins - max number of logins for this user
#        - maxsyslogins - max number of logins on the system
#        - priority - the priority to run user process with
#        - locks - max number of file locks the user can hold
#        - sigpending - max number of pending signals
#        - msgqueue - max memory used by POSIX message queues (bytes)
#        - nice - max nice priority allowed to raise to values: [-20, 19]
#        - rtprio - max realtime priority
#        - chroot - change root to directory (Debian-specific)
#
#<domain>      <type>  <item>         <value>
#

#*               soft    core            0
#root            hard    core            100000
#*               hard    rss             10000
#@student        hard    nproc           20
#@faculty        soft    nproc           20
#@faculty        hard    nproc           50
#ftp             hard    nproc           0
#ftp             -       chroot          /ftp
#@student        -       maxlogins       4

@audio - rtprio 90       # maximum realtime priority
@audio - memlock unlimited  # maximum locked-in-memory address space (KB)

# End of file
/etc/security/limits.d/audio.conf:
Koodia: [Valitse]
# Provided by the jackd package.
#
# Changes to this file will be preserved.
#

@audio   -  rtprio     95
@audio   -  memlock    unlimited
#@audio   -  nice      -19
/etc/security/limits.d/99-realtime.conf:
Koodia: [Valitse]
@realtime   -  rtprio     99
@realtime   -  memlock    unlimited

297
Raspberry Pi:n foorumiltakin löytyy useampia säikeitä Logitechin ohjainlaitteiden (erityisesti K400) vastaavanlaisesta ongelmasta. Raspberry Pi:ssä usemmiten pyörii Debian (Raspbian). Ongelma ei siis rajoitu Ubuntuun.

298
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 08.09.12 - klo:15.41 »
Tietysti kaikki ohjelmat löytyvät valikostakin ja valikon saa (kuulemma) pysyväksikin.

Myönnän kokeilleeni Unitya vain yhden istunnon ajan. Pysyvä valikko olisi parantanut kokemusta. Toinen asia, josta en pitänyt oli palkin sijoittuminen vasempaan reunaan. Kuvittelin, että se olisi hyvä, koska full HD näytössä on leveyttä enemmän kuin korkeutta. En kuitenkaan pitänyt siitä - parempi kun kaikki työpöytäympäristön toiminnallisuus on yläpalkissa.

Paljon yleisempää kuin näppäimistön puuttuminen, lienee kuitenkin kunnollisen hiiren puuttuminen. Omassa käytössä on vaikeata kuvitella käyttötilannetta jossa mitään ei tarvitsisi kirjoittaa - tai jos sellainen tilanne on, niin ei siinä sitten paljoa tapahdukaan - esim. elokuva pyörii 2 tuntia, jolloin työpöytä on sinänsä merkityksetön.

Selaimen käyttö harvemmin vaatii näppäimistöä jos vain lueskelee foorumeita ja uutisia tai seuraa linkkejä. Googlattavat hakusanatkin voi useimmiten kopioida siltä sivulta, joka herätti kiinnostuksen aiheeseen. Tiedostoselaimella voi valita avattavat tiedostot (pdf-dokumentit, videot, musiikin tai kuvat) käyttämättä näppäimistöä. Joka päivä sille näppäimistölle joutuu kurottelemaan, mutta melko harvoin.

Varmasti Unitystä saisi muokattua itselleni melko hyvin soveltuvaksi - ehkä jopa yhtä hyväksi kuin xfce. En usko, että minulla on tarvetta Unityn edistyksellisille ominaisuuksille.

Ohjelmien nimiä ei tarvitse tietää - tätä on käsitelty näissä Unity säikeissä. Riittää, että tietää mitä aikoo tehdä: cd, dvd, burn, image, picture, movie, spreadsheet, music ...

Nämä löytyvät nopeasti hakemistosta katsomalla. Jotenkin en pidä siitä, että oman koneenkin sisältöön tulisi käyttää ensisijaisesti hakukonetta. Tykkään vanhoista kunnon valikoista ja tiedostoselaimesta.

Staattiset hierarkkiset hakemistot ovat minusta "voimaannuttavampia" kuin hakukenttä ja dynaamiset näkymät. Ne - ideaalisessa tapauksessa - näyttävät kaiken edustamansa sisällön. Hakukenttään ja dynaamisiin näkymiin joudutaan tietenkin turvautumaan kun hallittavaa tietoa on enemmän. Hakukone näyttää vain sen, mitä siltä osaa kysyä. Internetin kohdalla tämä on välttämätöntä - oman tietokoneeni kohdalla en pidä siitä.

299
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 08.09.12 - klo:10.17 »
Tuosta olen samaa mieltä, tosin ei minua Gnome2 erityisesti korpea. Sen sijaan nämä XP:tä muistuttavat Linux-työpöydät näyttävät melko säälittäviltä.

Minulla on käytössä xfce - onkohan se niitä XP:tä muistuttavia työpöytiä. Toiminnaltaan se sopii minulle täydellisesti. Joitakin bugeja siinä on, mutta muuten en keksi mitään toiminnallisia parannuksia. Usein käytetyt ohjelmat käynnistyvät paneeliin laitettamistani pikakuvakkeista - käynnistäminen ei voisi olla nopeampaa. Harvemmin käytetyt ohjelmat voi etsiä valikosta.

Kaksi tärkeää seikkaa, joilla voi olla vaikutusta työpöytäympäristössä viihtymiselle:
1. Ellen varsinaisesti kirjoittele tekstiä, näppäimistö voi olla jopa kahden metrin päässä. Trackball on varsinainen tietokoneen ohjauslaitteeni. En halua vaihdella käyttämään näppäimistön ja trackballin välillä vain käynnistääkseni ohjelmia.
2. Itselläni on heikko aktiivinen nimimuisti. Tunnistan harvemminkin käyttämäni ohjelmien nimet ne nähdessäni, mutta aktiivinen muistiinpalauttaminen on hidasta ja epävarmaa. Harvemmin käyttämieni ohjelmien etsiminen valikosta on helpompaa ja nopeampaa kuin niiden "googlettaminen" omalta tietokoneeltani. Muistan spatiaalisesti ohjelman sijainnin valikoissa nopeammin kuin palauttamalla mieleeni ohjelman nimeä tai muita mahdollisia hakusanoja.

Luulen, että yleisemminkin ottaen työpöytäympäristön toimivuuteen käyttäjälle vaikuttanee käyttäjän ohjainlaitteen käyttötavat (hiiri, näppäimistö tai molemmat) ja käyttäjän muistin vahvuudet ja heikkoudet.

300
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Grub kysymys.
« : 30.04.12 - klo:15.21 »
asentamalla starupmanagerin voit säätää ihan helposti käynnistyslataajan aika-asetuksia

Startup-manageria ei löydy 12.04:n pakettivarastosta. Jossain suositeltiin sen korvaajaksi Grub Customizer -ohjelmaa: https://launchpad.net/grub-customizer. Ei tosin tämäkään löydy valmiiksi pakettivarastosta.

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18