Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18
321
1. Ennen ctrl+alt+F[2-6] näppäinyhdistelmällä sain avattua vaihtoehtoisen päätteen. Nyt niissä näkyy vain yksi välkkyvä tavuviiva mustalla taustalla eikä mitään tapahdu. Vain seitsemännen päätteen työpöytä on toiminnassa. Mikähän on vikana? En ole mitään tahallaan muuttanut.

2. Kone jämähtelee silloin tällöin käyttökelvottomaksi monen minuutin ajaksi. Joskus menee ohi, joskus olen vartin päästä soveltanut REISUB-käytäntöä. Kovalevyn valo palaa lähes tauotta ja paneelin "system load monitor" näyttää täyttä cpu-kuormaa. En ole onnistunut selvittämään, mistä on kyse. Htoppikaan ei aukene silloin kun sitä tarvitaan ja eikä se ole auttanut löytämään syyllistä.  Kuinka paljasta syyllisen prosessin identiteetin? (Saattaa liittyä samaan ongelmaan: Tiedostojen siirto kovalevyltä USB-tikulle on joitakin kertoja ollut tavattoman hidasta).

322
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10-sormijärjestelmä
« : 20.11.09 - klo:20.38 »
KTouch löytyy Ubuntusta. Se on suomennettu ja sisältää myös suomenkieliset harjoitukset. Ohjelma on yksinkertainen eikä tarjoa erilaisia harjoittelutapoja tai muuta viihdettä, paitsi tilastot suorituksista.

323
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Operan sähköposti
« : 20.11.09 - klo:19.15 »
Lueskelin Operan sähköpostin ohjetta (http://help.opera.com/Linux/10.01/fi/mail.html) ja nähdäkseni Operan sähköpostissa ei ole mahdollista luoda  kansioita. Viestit ovat yhdessä tietokannassa, johon on erilaisia näkymiä etikettien ja suodattimien kautta. Sähköposteja lukiessa on mahdollista merkitä ne luetuiksi (manuaalisesti tai automaattisesti) ja luetut viestit päätyy pois lukemattomien viestien kansiosta. Ilmeisesti luettuja viestejä ei voi itse suoraan rymitellä sijoittelemalla niitä eri kansioihin, vaan on käytettävä etikettejä (joita ei voi itse tehdä lisää) tai suodattimia (joita voi luoda uusia).

324
Yleistä keskustelua / Vs: Opera rokkaa!
« : 02.09.09 - klo:22.47 »
Huomasin vasta pari päivää sitten, että Operassa (10, ehkä aikaisemmatkin) on sisäänrakennettuna mahdollisuus suodattaa prosessoritehoja syövät Flash-mainokset pois. Jossakin sivun tyhjässä kohdassa napsautetaan hiiren oikealla nappia valitaan valikosta "suodata sisältöä..." Vaikuttaa toimivalta, vaikka en ole vielä paljoa käyttänyt.

Ajattelin mainita asiasta, koska olin kuvitellut, ettei Operassa tällaista "Adblock" toiminnallisuutta ole. Sitä ei ole erityisemmin mainostettu ja ehkä se on voinut jäädä joltakin toiseltakin huomaamatta.

Opera rokkaa!

325
Laitealue / Vs: Netti pätkii...
« : 24.07.09 - klo:17.17 »
Kiitos tästä. Kyllä tuo tuntuu auttavan. Pakko vain ihmetellä, että tarvitseeko Ubuntun kanssa tosiaan tällaisen ratkaisun, jotta netti toimii? Vai voisiko olla jossain muussa vika, esim. näyttöajureissa. Windowsilla selailin kuitenkin sujuvasti ilman tuollaisia blokkereita, ja kaikki toimi. En haluaisi vertailla näitä kahta, mutta vaihdoin pois windowsista, koska joka puolella kehuttiin, kuinka vaivaton ja mukava ubuntu on. Tämä ei siltä tunnu...

Taitaa olla niin, että Linuxin Flash-plugin vaati jostakin syystä selvästi enemmän prosessori-tehoa kuin Windowsin Flash-plugin. Adobe lienee ainoa, joka voi asialle tehdä jotakin.

Näyttöajureista ei liene kyse, koska mediasoittimilla voi katsella Youtuben videoita huomattavasti kohtuullisemmalla prosessorin kuormituksella. Eräs bugi-ilmoitus asiaan liittyen: http://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-1692

326
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Opera ja Flash Player
« : 24.07.09 - klo:16.59 »
Ilmeisesti 32 bittinen Ubuntu?

Koneellani  64 bittinen Ubuntu, Opera 10 beta ja Flashin 10 versio. Hyvin pelittää.

Luultavasti hain flash-pluginini osoitteesta http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html. Kyseessä on alpha/prerelease -versio.

Pluginin olen laittanut hakemistoon /usr/lib/mozilla/plugins. Ilmeisesti muutkin selaimet löytävät sen samasta kansiosta, koska Flash pelaa muissakin selaimissa. Synapticista ei ole mitään flash-liitännäisiä asennettuna (flashplugin-installer, eikä myöskään gnash tai swfdec).

Tuskinpa auttoi, mutta kerroin kuitenkin :-)

327
Speedcrunch?

328
Pieni ja näppärä Mnemosyne löytyy pakettivarastosta. Valitettavasti vastausta ei voi kirjoittaa. Vastauksen katsottuaan saa itse arvioida oman muistamisensa asteikolla 0-5 ja sen perusteella ohjelma päättää, kuinka pian kortti näytetään seuraavan kerran. Kotisivu: http://mnemosyne-proj.org

329
Kyseessä on jokin bugi: https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/68564.

En löytänyt todellista ratkaisua ongelmaan, mutta käynnistyksen jälkeiset toimenpiteet voi automatisoida. Valitse Asetukset > Istunto ja käynnistys > Automaattikäynnistys. Lisää uusi käynnistin, johon laitat komennon "alsactl restore".

Tämä toimi minulla, mutta ohjeessa, jota yritin noudattaa, tätä toimenpidettä edelsi asetustan tallentaminen komennolla "alsactl store". Tallennusvaihe ei minulla joistakin kirjoitusoikeudellisista syistä oikein onnistunut, mutta ongelma ratkesi minulla sitäkin.

Jos edeltävä keino ei toimi, luulisin, että amixer (komentorivikäyttöinen alsa-mikseri) ohjelman komennoilla voi ottaa mykistyksen pois ja laittaa äänenvoimakkuuden toivotulle tasolle (minulla ongelma ei ollut ainoastaan mykistys, vaan myös äänenvoimakkuus oli aina käynnistyksen jälkeen noin 20%). Tarvittavat komennot laitetaan edellä mainittuun automaattikäynnistykseen.

330
Ubuntu tietokoneissa / Vs: paras torrent?
« : 06.04.09 - klo:13.29 »
KTorrent: Järjestelmävalvontaohjelmien mukaan KTorrent vie todella paljon muistia. Muistinkulutus kasvaa tunti tunnilta. Maksimissaan se on käyttänyt noin 400 megaa vaikka se vain jakoi paria tiedostoa alle 12 tuntia.

Mä en oo huomannu mitään muistin rohmuamista. Mulla toisaalta on rammia aika löylysti (2GB) mut kai mä oisin sen tosta conkysta huomannu... Oon käyttäny kTorrenttia 32 ja 64 bittisillä ubuntuilla ja 64 bittisellä debianilla (kaikissa KDE).

Minulla ei ole kuin tämä yksi Linux asennus (Ubuntu 8.10 64bit, yleensä Gnome/Openbox, joskus XFCE tai IceWM) ja KTorrent 3.1.2.

Olen useasti tarkkaillut ohjelmien muistin kulutusta Htopilla ja jokin ongelma KTorrentin muistinkäytössä on. Luultavasti kyse on seuraavasta bugista: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ktorrent/+bug/291598. Bugi pitäisi olla korjattu  KTorrentin versiossa 3.2 (tai ehkä jo versiossa 3.1.4), joka tulee seuraavan Ubuntun mukana.

331
Ubuntu tietokoneissa / Vs: paras torrent?
« : 05.04.09 - klo:15.18 »
Transmission: Ohjelmasta puuttui tiedostojen jaon automaattinen päättäminen (halutun jakosuhteen täyttyessä).
Deluge: Pidin tästä, mutta latauksen nopeuden rajoittaminen aiheutti korkeaa prosessorin käyttöä (sama muuten aMulessa).
KTorrent: Järjestelmävalvontaohjelmien mukaan KTorrent vie todella paljon muistia. Muistinkulutus kasvaa tunti tunnilta. Maksimissaan se on käyttänyt noin 400 megaa vaikka se vain jakoi paria tiedostoa alle 12 tuntia.
rTorrent: käyttö on vaatinut manuaalin lukemista, mutta muuten kaikki tarpeellinen toiminnallisuus toimii hyvin.

(Ubuntu 8.10 64bit)

332
Kirjaa on viimeksi muokattu yhdeksän vuotta sitten, mutta ei kai C++:n perusteet ole siitä miksikään muuttuneet.

Tämän hetkinen C++ -standardi on vuodelta 2003. Perusteet eivät ehkä ole paljon muuttuneet, mutta standardikirjaston toteutuksien laatu ja kääntäjien taso ovat kohentuneet selvästi. En tunne tuota kirjaa, mutta aika usein tuo aikakauden kirjoissa oletuksena käytetään mm. nyttemmin vanhentuneita headereita.
Kiitos, hyvä tietää. Kirjoittaja tuskin päivittää teostaan, koska hänen kiinnostuksensa on siirtynyt dynaamisiin kieliin.

On muitakin hyviä vaihtoehtoja ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi kuin C++. Kielen valinta riippuu mm. siitä, mitä on tarkoitus päätyä ohjelmoimaan (tietokantasovelluksia, 3D-pelejä vai jotakin muuta). Voisiko Python olla riittävä tarkoituksiisi? Koska kysyit erityisesti Windows-ohjelmoinnista, ehkä C#?

Sanoisin, että C++ ei ole hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi. C++ -kääntäjän kanssa taikinoiminen on hidasta ja epäkiitollista eikä edistä perusasioiden oppimista mitenkään. Herran vuonna 2009 perusteet kannattaa ehdottomasti opetella tulkatulla dynaamisella kielellä. Python lienee ensimmäisenä tyrkyllä ja muitakin vaihtoehtoja on riittämiin.

Itsekin suosittelisin ensisijaiseisesti Pythonia. Jos kuitenkin alustä lähtien on selvillä minkä tyyppisiä ohjelmia aikoo kirjoittaa, voi olla perusteltua tutustua sellaiseen ohjelmointikieleen, jota niissä yleensä käytetään. C++ ei ole yhtä mukava kieli aloitteilijalle kuin Python, mutta sitä toisaalta puoltaa runsaampi suomenkielinen opiskelumateriaali.

333
Olen suorittanut vain yhden ohjelmointikurssin vuosia sitten C++-kielellä joten en ole asiantuntija. Kurssin suositeltuna oppikirjana oli Deitel & Deitelin C++ How to Program. Itse en pitänyt kuitenkaan kyseisestä kirjasta, vaan päädyin lueskelemaan Bruce Eckelin kirjaa Thinking in C++, Volume 1. Eckelin kirja on ladattavissa netistä ilmaiseksi: http://www.nic.funet.fi/pub/mirrors/www.mindview.net/Books/. Monet tykkäävät Deitelien kirjasta, mutta itse koin sen olevan liikaa tyyliltään "tee näin-ja-näin saadaksesi seuraavan tuloksen". Eckelin kirja selittää enemmän koko kontekstia alkaen tietokoneen ja kääntäjän toiminnasta. Se vastaa kysymyksiin, miksi jokin kääntäjän ja ohjelmointikielen ominaisuus on sellainen kuin se on. Kirjaa on viimeksi muokattu kahdeksan vuotta sitten, mutta ei kai C++:n perusteet ole siitä miksikään muuttuneet.

On muitakin hyviä vaihtoehtoja ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi kuin C++. Kielen valinta riippuu mm. siitä, mitä on tarkoitus päätyä ohjelmoimaan (tietokantasovelluksia, 3D-pelejä vai jotakin muuta). Voisiko Python olla riittävä tarkoituksiisi? Koska kysyit erityisesti Windows-ohjelmoinnista, ehkä C#?

muokattu: "yhdeksän" -> "kahdeksan"

334
Pöytäkone Asus M3N78-emolevyllä ja AMD Sempron LE-1250 prosessorilla: prosessorin taajuus säätyy vaatimusten mukaan. Neljä eri taajuutta ilmeisesti käytössä: 1 GHz, 1,8 GHz, 2,0 GHz ja täysi taajuus 2,2 GHz. Suurimman osan ajasta 1 GHz käytössä. Toimii oikein hyvin.

335
Yleistä keskustelua / Vs: Selaimesi aloitussivu?
« : 01.03.09 - klo:12.19 »
Edellinen sessio tai Operan Pikavalinnat (Speed Dial).

336
1. Opera, myös sähköposti
2. KTorrent
3. MPlayer

337
Laitealue / Vs: Prosessorit ja Tehot
« : 01.03.09 - klo:12.06 »
Anandtechin sivulla on vertailua ainakin uusista prosessoreista. http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?b=2

Atom 230 on vertailun heikoin prosessori. AMD:n Sempron LE-1250 (45W) on yli kaksi kertaa nopeampi. Ostin sellaisen reilu kuukausi sitten. Hinta 31€. Mukana tulleet siili ja tuuletin olivat aivan riittävät.

En katsele DVD-elokuvia, mutta 1280x720 tarkkuuksiset h264 koodatut animet pyörii hyvin emolevyn integroidun näytönohjaimen (GeForce 8300) kanssa. Vanhemmalla koneellani, jossa on AMD Duron 1600 MHz prosessori, ei niiden katselusta tule mitään.

Työpöytätehosteet eivät ole käytössä, mutta hyvin ne toimi kun kokeilin.

338
En ole koskaan torrent-tiedostoa tehnyt, mutta mieleeni tuli, että onko tämänkaltaisessa tapauksessa mahdollista käyttää jotakin no-ip:n kaltaista palvelua ("Create a free hostname to point to your dynamic IP")? Kyseiset palvelut siis antavat käyttöön pysyvän netti-osoitteen, joka linkitetään käyttäjän dynaamiseen osoitteeseen. Kun käyttäjän ip-osoite vaihtuu, kertoo käyttäjän tietokoneella oleva ohjelma palvelun serverille uudesta osoitteesta ja osoite päivitetään automaattisesti. Jos nämä toimivat torrenttien kanssa, ei tarvitsisi tehdä uutta torrenttia oman osoitteen vaihtuessa.

339
löytyy sieltä python3.0 versiota 3.0~rc1+20081027-0ubuntu1, mutta ei uudempaa. tosin tuo kyseinen paketti voi olla hyvinkin lähellä sitä lopullista

Tarkoitin, että python2.6 ei löydy. 3.0:n asensin jo ja huomasin myös, että se on vasta rc1. Ongelmana oli saada Tkinter (tai jokin muu tapa tehdä graafinen käyttöliittymä) toimimaan 3.0:n kanssa. Jotain ohjeita löysin, mutta en lähtenyt niitä kokeilemaan, koska en vielä ymmärrä paljoa linuxin ja ubuntun suhteen. Ilmeisesti kuitenkaan ubuntun ohelmistohallinnalla ei ole asennettavissa python 2.6:sta lainkaan, eikä 3.0:a, jossa toimisi Tkinter.

340
Itse asiassa Python 2.6 olisi muutenkin hyvä väliversio, koska siinä 3.0 on otettu jo monin tavoin huomioon. Saakos sitä vain Ubuntun repoista 8.10:llekään? Ei ainakaan 8.04.2:sta löydy.

Ei löydy 8.10:stäkään.

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18