Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 ... 15 16 [17]
321
1. Opera, myös sähköposti
2. KTorrent
3. MPlayer

322
Laitealue / Vs: Prosessorit ja Tehot
« : 01.03.09 - klo:12.06 »
Anandtechin sivulla on vertailua ainakin uusista prosessoreista. http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?b=2

Atom 230 on vertailun heikoin prosessori. AMD:n Sempron LE-1250 (45W) on yli kaksi kertaa nopeampi. Ostin sellaisen reilu kuukausi sitten. Hinta 31€. Mukana tulleet siili ja tuuletin olivat aivan riittävät.

En katsele DVD-elokuvia, mutta 1280x720 tarkkuuksiset h264 koodatut animet pyörii hyvin emolevyn integroidun näytönohjaimen (GeForce 8300) kanssa. Vanhemmalla koneellani, jossa on AMD Duron 1600 MHz prosessori, ei niiden katselusta tule mitään.

Työpöytätehosteet eivät ole käytössä, mutta hyvin ne toimi kun kokeilin.

323
En ole koskaan torrent-tiedostoa tehnyt, mutta mieleeni tuli, että onko tämänkaltaisessa tapauksessa mahdollista käyttää jotakin no-ip:n kaltaista palvelua ("Create a free hostname to point to your dynamic IP")? Kyseiset palvelut siis antavat käyttöön pysyvän netti-osoitteen, joka linkitetään käyttäjän dynaamiseen osoitteeseen. Kun käyttäjän ip-osoite vaihtuu, kertoo käyttäjän tietokoneella oleva ohjelma palvelun serverille uudesta osoitteesta ja osoite päivitetään automaattisesti. Jos nämä toimivat torrenttien kanssa, ei tarvitsisi tehdä uutta torrenttia oman osoitteen vaihtuessa.

324
löytyy sieltä python3.0 versiota 3.0~rc1+20081027-0ubuntu1, mutta ei uudempaa. tosin tuo kyseinen paketti voi olla hyvinkin lähellä sitä lopullista

Tarkoitin, että python2.6 ei löydy. 3.0:n asensin jo ja huomasin myös, että se on vasta rc1. Ongelmana oli saada Tkinter (tai jokin muu tapa tehdä graafinen käyttöliittymä) toimimaan 3.0:n kanssa. Jotain ohjeita löysin, mutta en lähtenyt niitä kokeilemaan, koska en vielä ymmärrä paljoa linuxin ja ubuntun suhteen. Ilmeisesti kuitenkaan ubuntun ohelmistohallinnalla ei ole asennettavissa python 2.6:sta lainkaan, eikä 3.0:a, jossa toimisi Tkinter.

325
Itse asiassa Python 2.6 olisi muutenkin hyvä väliversio, koska siinä 3.0 on otettu jo monin tavoin huomioon. Saakos sitä vain Ubuntun repoista 8.10:llekään? Ei ainakaan 8.04.2:sta löydy.

Ei löydy 8.10:stäkään.

326
Sain Geany ohjelmointiympäristön käyttämään python3.0:sta, mutta Geanyssä ei ole sitä koodintäydennys-toimintoa, jota kaipaisin.

Taidan jättää ajatukset python3.0:n käyttämisestä tällä erää, koska pikku ohjelmani tulee tarvitsemaan graafista käyttöliittymää ja sen suhteen on ongelmia. Mikään katsomistani vaihtoehdoista graafisen käyttöliittymän tekemiseen (wxWidgets, pyGTK, pyQt) ei vielä tue python3.0:aa. Tkinter olisi riittävä, mutta senkään saaminen toimimaan ei ilmeisesti onnistu ubuntun ohjelmistohallinnalla (luultavasti minun tarvitsisi asentaa python-tk python3.0:lle eli ilmeisesti python3.0-tk, joka ei ole Synapticin mukaan asennettavissa).

Joten pitäydyn toistaiseksi vanhassa pythonissa.

327
Kiitos vastauksesta!

Nyt löytyy oikea tulkki.
Oikea nimi tosin oli
Koodia: [Valitse]
python3.0

Nyt voisin tekstieditorin kanssa toimia, vaikka mukavampaa olisi, jos on jo olemassa jokin (ilmainen) IDE, joka tukee uutta pythonia. Ohjelmoin niin harvoin, että IDE:n antama tuki on mukavaa, vaikka se ei sinänsä ole niin tarpeellista kuin javan kanssa.

328
Terve, ja anteeksi laiskuuteni kun kyselen täältä, vaikka nämä varmasti voisi selvittää itselleen muutenkin.

Olen joskus kauan sitten ohjelmoinut jotakin pientä pythonia käyttäen. Silloin alustana oli windows, mutta nyt reilun viikon verran olen käyttänyt ubuntua. Huomasin, että pythonista on tullut uusi versio (3.0), jota tahtoisin käyttää. Kysymykseni kuuluukin, kuinka saan viriteltyä itselleni sopivan ohjelmointiympäristön käyttämään python 3.0:a.

Asensin jo ohjelmistohallinnasta python 3.0:n, mutta en tiedä miten pääsen siihen käsiksi. Päätteen komennolla "python -V" saan vastaukseksi vanhan pythonin (2.5.2). Ehkä onkin hyvä, että se vanha versio on päällimmäisenä näkyvissä, ettei mikään käytössä olevista python sovelluksista lakkaa toimimasta.

Olisin tyytyväinen, jos saisin jonkin mukavan IDE:n ajamaan kirjoittamani ohjelman pythonin 3.0 tulkilla. Lisäksi olisi hienoa, jos IDE muutenkin ymmärtäisi uutta pythonia. Spe vaikutti oikein hyvältä, mutta en löytänyt sen asetuksista, millä muuttaa sen ohjelmien ajamiseen käyttämää tulkkia. Toisekseen en ole edes varma mistä hakemistosta kyseinen tulkki ubuntussa löytyy (olen tosiaan aloittelija linuxinja ubuntun kanssa).

Mitä minun tulisi tehdä? Voiko Spe:tä käyttää python 3.0:n kanssa vai onko etsittävä jokin toinen IDE? Onko olemassa jotakin ominaisuuksiltaan ja helppokäyttöisyydeltään Spe:tä vastaavaa IDE:tä, joka tukee python 3.0: syntaksia ja on konfiguroitavissa toimivaksi python 3.0:n kanssa?

Kiitos.


329
Pelit / Vs: Kxmame ongelma
« : 20.01.09 - klo:12.52 »
En tunne asiaa tarkemmin, mutta olen joskus kokeillut Mamea Windows koneessa. Luulisin, että ongelma on siinä, että mame ei itsessään sisällä lainkaan pelejä, vaan pelkästään listan niistä peleistä, joita sen avulla on mahdollista pelata. Varsinaiset pelit on hankittava erikseen, luultavasti laittomin keinoin. Virallisesti ei kai ole oikeutta pelata mitään vanhaa konsoli-peliä mamella, ellei omista peliä.

330
Qwertyyn ohje ei valitettavasti auttanut, mutta anttimr:n antamasta linkistä oli apua.
Seurasin ensiksi sen esittelemää jälkimmäistä toimenpidesarjaa ja luomani uusi verkkoyhteys oikeilla asetuksilla tuli automaattisesti päälle. Jostain syystä järjestelmäni ei kuitenkaan suostunut muistamaan, että poistin edellisestä yhteydestä automaattisen yhdistämisen: Ubuntuni haki ensiksi automaattista osoitetta ja vasta kun se ei onnistunut, se otti uuden yhteyden käyttöönsä. viive ei ollut edes minuuttiakaan, mutta yritin kuitenkin tutoriaalissa esiteltyä ensimmäistäkin tapaa eli tiedostojen suoraa konffaamista.
Nyt yhteys syntyy välittömästi, mutta verkkoyhteyttä ilmaiseva kuvake ilmaisee päinvastaista eli yhteyden puuttumista :-). NetworkManagerista puuttuvatkin merkinnät kaikista yhteyksistä. Verkkoyhteyskuvakkeen "ota verkko käyttöön" valitsin vaikuttaa kuitenkin yhteyteen ja on siinä mielessä mahdollisesti tarpeellinen vaikka kuvakkeena nyt onkin harhaanjohtava.

Huomasin nyt, että anttimr lisäsi toisenkin linkin, jossa olisi yksinkertaisempaa magiaa bugin ohittamiseksi, mutta en ole varma ryhdynkö vielä kokeilemaan saisinko asian viriteltyä täydelliseksi vai tyydynkö nykyiseen tilanteeseen, joka on täysin toimiva.

Kiitoksia nopeasta avusta!

331
Kiitos nopeasta vastauksesta!

Valitettavasti se ei auttanut :(  Kyseessä on nimenomaan 8.10 (64bit) versio. Katsoin nyt tarkasti, että "yhdistä automaattisesti" ja "järjestelmäasetus" olivat valittuja, mutta tulos oli entisenlainen: Ubuntu pyytää moodeemi/reitittimeltä dynaamista osoitetta eikä onnistu muodostamaan yhteyttä. Käyttämäni sovelman nimi on "Verkkoyhteydet", joka lienee tuo NetworkManager.

Aikaisemmin huomasin, että Ubuntu säilytti muutetun verkkoasetuksen kun ainoastaan kirjauduin ulos. Koneen uudelleenkäynnistys kadottaa asetukseni.

(Ehkä vielä varmistuksena voin sanoa, että kyseessä ei ole LiveCd :-), vaan kovalevylle asennettu järjestelmä, joka on muuten toiminut hyvin ja säilyttänyt tekemäni muutokset.)

332
Aloittelen Ubuntuun ja Linuxiin tutustumista ja olen nyt törmännyt seuraavaan ongelmaan:
Muuttaessani verkkoasetuksia (IPv4 asetuksissa DHCP:stä manuaaliseksi) mieleisekseni (ja täysin toimivaksi), eivät ne säily uudelleen käynnistettäessä, vaan alkuperäiset asetukset ovat palautuneet. Kuinka saan muutokset säilymään?
Kiitos.

Sivuja: 1 ... 15 16 [17]