Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lepotila zZ

Sivuja: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18
261
Laitealue / Vs: Logitech Langaton Näppäimistö Suomeksi
« : 12.01.14 - klo:14.30 »
Jos kyseessä on vain X serveriä koskeva ongelma, se on ohitettavissa luomalla kotihakemistoon tekstitiedosto nimellä ".xsessionrc", johon laitetaan vain komento:
Koodia: [Valitse]
setxkbmap fi

262
Yleistä keskustelua / Vs: Off topic, akku horinaa
« : 22.12.13 - klo:16.03 »
Oikea muisti ilmiö tulee esille siten, että esim purat akkua aina 50% lataustilaan ja sitten lataat sen täyteen ja taas purat sen samaan varaustilaan. Periaatteessa tämä on mahdollista hyvin säännöllisellä kännykän käyttäjällä. Esim. Varapuhelin, jota et koskaan käytä puhumiseen ja lataat sen kerran viikossa, mutta puhelin on silti aina päällä. Tuolla tavala saat NiMh akun sellaiseen jamaan, että parin vuoden kuluttua kun olet jatkanut tuota, niin sitten kun akku on 50% varauksessa ja soitat puhelun, niin puhelin kuolee heti virran puutteeseen. Mutta tämä siis vaatii vähintään useita satoja syklejä, joissa akkua ei pureta koskaan tuonne tietyt tason alapuolelle ja lataus jatketaan säännöllisesti siitä pisteetä. Kuinka usein tällainen tapahtuu tavanomaisen matkapuhelimen kanssa, on sitten hyvä kysymys.

Eivätkö kaikki matkapuhelinten akut ole Li-ion tekniikkaa?

263
Virheilmoituksena: ! Downton Abbey -sarja on katseltavissa tietokoneen www-selaimella, valitettavasti ei mobiililaitteilla (puhelimet, tabletit).

Tuo teksti löytyy sivulta, mutta ei se ole mikään virheilmoitus. Se vain nähdäkseni kertoo, että ohjelma ei ole tarjolla mobiililaitteiden Yle Areena-sovelluksissa.

Kokeilin linkkisi ohjelmaa uudelleen ja nyt kelauskin näyttää toimivan. Eli video pyörii minun Ubuntussani aivan hyvin.


264
Kokeiliin tuota linkkiäsi ja ensimmäisen kerran kun klikkasin ohjelmaa käyntiin, ohjelma ei lähtenyt käyntiin, vain se pyörivä latausta ilmaiseva merkki näkyi parin sekunnin ajan. Kun painoin käynnistystä uudelleen niin video lähti pyörimään. Kelaus ei tosin toiminut jostain syystä... Eli kyllä siinä jotain häikkää näyttää olevan, mutta ehkä saat videosi katseltua kun sinnikkäästi yrität...

12.04 ja Opera 12.16

265
Ei ole Linuxille viruksia normikäyttäjälle. Palvelimet erikseen. Piste
Ei aleta tästä riitaa, mutta vuosituhannen alussa käyttäessäni MEPIS-Linuxia, sain tähän koneeseen viruksia arvelluttavilta sivustoilta, sekä vertaisverkoista. Ne löysi Clamavin silloinen versio, siksi sitä Linuissa edelleen suosin.
Ne ilmeisesti kuitenkin olivat Windowsin viruksia, koska Linuxille niitä ei käytännössä ole ikinä ollut. Hyvä tietenkin, ettei niitä jakele eteenpäin kun Clamav osaa ne paljastaa. Koneesi tuskin kuitenkaan oli varsinaisesti saastunut.

266
Yleistä keskustelua / Vs: Cisco open source h264 ...
« : 31.10.13 - klo:08.54 »
Tuota mitä tarkoitat latauksella jostain? Luin jutun Ciscon sivuilta, eli he tarjoavat valmista koodekkia binäärinä, ja myöskin lähdekoodi on saatavilla joten periaatteessa voit kääntää vaikka itse.

Sinänsä bsd-lisenssi taitaa olla kaikkein sallivin lisenssityyppi, eli koodilla voi tehdä pitkälti mitä lystää.

Tämä ei ole vielä aivan selvää ja siksi syrtek66 asiasta kyseleekin. Nyt Mozillan tarkoituksena näyttää olevan, että selain lataa koodekin automaattisesti selaimeen Ciscolta ja Cisco ilmeisesti vastaa lisenssimaksuista. Ei siis ole selvää, että koodekin kääntäminen lähteestä vapauttaa lisenssimaksuista.  Asia selvinnee myöhemmin.


 ??? Joo tällä saadaan lisättyä ja korjattua h264 tuki mutta voidaanko tätä latausta laittamaan tulemaan jonkun proxyn kautta vai tuleeko tämä samalla tavalla kuin Flash, latauksena jostakin ?

edit, jos jokainen internettiin kytketty laite lataa oman sopivan paketin Ciscon sivuilta niin voisi hyvin kuvitella Ciscon servereiden olevan aika tiukoilla aika ajoittain. Niin Android ja Linux.. mmmh,  mielenkiintoista.

Ciscon servereillä tuskin tulee olemaan mitään vaikeuksia: Suuri firma ja hyvin pieni lataus, jota ei tarvitse latailla uudelleen kovinkaan usein.

267
Yleistä keskustelua / Vs: Cisco open source h264 ...
« : 31.10.13 - klo:08.25 »
Ilmeisesti ei. Toisaalta kukapa lisenssimaksuja muutenkaan koodekeista maksaa? Teknisesti ottaen taisi esim. mp3 koodekkikin olla maksullinen, mutta niin vaan on monella linuxistilla...
Tuotteiden valmistajat ovat käsittääkseni niitä maksaneet. Käyttäjät ovat maksaneet niistä välillisesti tuotteiden hinnassa.

H.264:n ongelma on ollut siinä, että esim. Google voi siitä maksaa ja sisällyttää sen selaimeensa, mutta esim. Mozillalla ei ole mahdollista maksaa lisenssistä. Tämä on haitannut H.264 hyväksymistä web-standardiksi.  Ciscon teko poistanee tämän esteen.

268
Laitealue / Vs: Logitech Marble Mousen asetukset
« : 12.09.13 - klo:19.03 »
Minulla on ollut käytössä XFCE työpöytä ja huomasin myös aikoinaan, että hiireni asetusten säätö ei onnistunut virallisilla sovelluksilla. Ratkaisuni oli skripti:
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
xinput set-ptr-feedback "Logitech USB Trackball" 0 17 8;xinput set-button-map "Logitech USB Trackball" 1 2 3 4 5 6 7 8 9;xinput set-int-prop "Logitech USB Trackball" "Evdev Wheel Emulation" 8 1;xinput set-int-prop "Logitech USB Trackball" "EmulateWheelInertia" 8;xinput set-int-prop "Logitech USB Trackball" "Evdev Wheel Emulation Button" 8 8;
Laitoin XFCE:n suorittamaan tuon skriptini jokaisen session alussa. Lisäksi minulla oli käynnistimet skripteilleni, jotta sain vaihdettua tarvittaessa Marble mousen vasenkätiseksi tai palautettua asetukset kun joskus harvoin jokin näytti niitä häirinneen.

Työpöytäympäristön viralliset säätöohjelmat aiheuttivat vain turhautumista ja niiden kiertäminen oli nähdäkseni oikea ratkaisu.

269
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hand of Thief
« : 12.08.13 - klo:17.15 »
Kuva on Hand of Thief -ohjelman hallintapaneelista. Ei hallintapaneelia ole tarkoitettu ohjelman uhreille. Se on tarkoitettu pahikselle, joka voi sen kautta seurata saastuneiden koneiden määrää ja antaa niille komentoja.

270
Suomalaiset pankkipalvelut käyttävät avainlukulistaa istunnon varmennuksena. Haittaohjelmasta kerrotaan, että se kaappaa selaimen kautta syötetyt salasanat ja lähettää ne eteenpäin pahiksille - ilmeisesti myöhemmin käytettäväksi. Tämä ei toimi suomalaisten pankkipalvelujen kohdalla. Sen sijaan se voi toimia ulkomaisten verkkokauppojen yhteydessä, jotka pyytävät kortin numeron, varmistuskoodin ja voimassaoloajan. Niitä kun voi käyttää yhä uudelleen.
Pahimmat troijalaiset on kehittyneet paljon pitemmälle tuosta ja kykenevät ohittamaan osittain avainlistan käytön.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/01/1481007/nain-pankkitroijalainen-iskee-koneeseesi

Huom. siis kutakuinkin kaikista kotimaisista palveluistakin on onnistuttu viemään rahaa.

*edit*
Kannattaa vilkaista vaikka tuossa linkissä oleva uutisvideo
Video ei näy minun koneellani (vaatii silverlightin). Tekstissä puhutaan varjoistunnosta eli haittaohjelmat toimivat pankki-istunnon aikana käyttäjän selän takana.  Hand of Thief -haittaohjelmassa ei kerrottu olevan sellaista toiminnallisuutta, vaan mainittiin ainoastaan, että se lähettää tiedot pahiksille.

271
Itse ainakin pääsin siihen käsitykseen, että luottaa juuri siihen yleisimpään haittaohjelmatyyppiin, eli lähinnä selainhaavoittuvuus. Tiedä sitten asentuu jonkinlaisena plugin-toimintona vai saastuuko järjestelmä heti. Ilmeisesti kuitenkin ihan samaan tyyliin luottaa, kuin valtaosa Windowsin haittaohjelmista.. Eihän nekään kaikki pyydä järjestelmänvalvojan suoritusoikeuksia.

Esitän sen sijaan varovasemman tulkinnan, koska mitään pelottavampaa ei varsinaisesti kerrota - erityisesti alkuperäisessä RSA:n blogikirjoituksessa.

Ei kerrota troijalaisen sisältävän keinoja, joilla se ottaisi järjestelmänvalvojan oikeudet. Tietenkin sellaisia haavoittuvuuksia aina silloin tällöin paljastuu, eli teoriassa se on mahdollista. Jos troijalainen kykenisi siihe, olisi asiasta varmaan suoraan kerrottu.

Sama pätee selainhaavoittuvuuksiin. Alkuperäinen kirjoitus ei kerro, että haittaohjelma käyttäisi selainhaavoittuvuutta koneelle asentuakseen. Pelkän url-osoitteen klikkaamisen ei siten pitäisi olla vaarallista, vaikka zdnetin artikkeli siitä varoittelee. Haittaohjelma siis pitäisi itse ladata koneelleen ja sitten käynnistää.

Ellei troijalaisella ole keinoa ottaa järjestelmänvalvojanoikeuksia, on sen toimintamahdollisuudetkin rajallisia. Uskoisin, että näitä ohjelmia voi erikseen täydentää hyväksikäyttämään haavoittuvuuksia.  Haavoittuvuudet ovat yleensä kuitenkin lyhytikäisiä.

Suomalaiset pankkipalvelut käyttävät avainlukulistaa istunnon varmennuksena. Haittaohjelmasta kerrotaan, että se kaappaa selaimen kautta syötetyt salasanat ja lähettää ne eteenpäin pahiksille - ilmeisesti myöhemmin käytettäväksi. Tämä ei toimi suomalaisten pankkipalvelujen kohdalla. Sen sijaan se voi toimia ulkomaisten verkkokauppojen yhteydessä, jotka pyytävät kortin numeron, varmistuskoodin ja voimassaoloajan. Niitä kun voi käyttää yhä uudelleen.

Tämä on vain minun tulkintani asiasta...

272
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GRC:n porttiskannaus
« : 06.08.13 - klo:14.39 »
Viis haittaohjelmista. Pahempaa kai on jos joku tunkeutuu koneelle ja vie tiedot mennessään.
Ei tuo luulisi taitavalle osaajalle olevan temppu eikä mikään. Oli sitten kyseessä Windows tai Linux tai mikä hyvänsä.
Se, että portit ovat suljettuja, ei tarkoita, että koneelle voidaan tunkeutuja. Se ainoastaan kertoo mahdolliselle hyökkääjälle, että osoite on käytössä. Ilmeisesti palveluntarjoajatkin voivat sulkea (closed, ei stealth) joitakin portteja käyttäjiensä puolesta. Siinä tapauksessa jo palveluntarjoaja paljastaa, että osoite on käytössä...

Ilmeisesti kuitenkin testaat Ubuntua ja Windowsia saman yhteyden kautta eli palveluntarjoasi ei paljasta koneesi olemassaoloa?

273
Minulla on käytössä M-Audio Audiophile ja kun reilu neljä vuotta sitten siirryin Windowsista Ubuntuun, en muista äänenlaadun siitä mitenkään kärsineen. Emolevyllä on myös integroitu äänikortti, mutta siinä korkeat taajudet olivat jotenkin vaimentuneita*. Olen siis käyttänyt Audiophilea ja hyvin toimii.

Mitä tulee väitteisiin koskien hyvää tai huonoa äänenlaatua, ellei kyse ole aivan selvistä häiriöistä tai sitten mitatuista ulostulosta, on niihin syytä suhtautua skeptisesti. Ihmiset eivät valehtele, mutta korvat/aivot toimivat niin, että ihmisten on helppo saada vahvistuksia epäilyksilleen. Mitä hienovaraisempia eroja pyritään huomaamaan, sitä helpommin eksytään mielikuvituksen puolelle. Hieman sama kuin viininmaistajat, jotka eivät erottaneet punaiseksi värjättyä valkoviiniä punaviinistä. Sokkotestillä saavutetuilla tuloksilla olisi arvoa, mutta ei sellaisia yleensä tehdä.

* siis yhtälailla Windowsissa kuin Ubuntussa.

274
Hyvä ketju. Itse olen ajatellut että mp3gain tekee saman mp3-tiedostoille kuin metaflac --add-replay-gain flac-tiedostoille. Näin näköjään ei ole. man mp3gain ei kerro mitään. Jos käyttää replay gain tukea omaavaa soitinta niin mp3gain --auto ei liene paras vaihtoehto? Kun editoin tageja kid3 ohjelmalla flac-tiedostoista näen replay gain arvot mutta en mp3-tiedostoista. Eikös parasta tapa olisi jos mp3 tieostoihin pistää vain replay gain arvot ja poistaa muut. Siis kun käyttää Replay Gain tuen omaavaa soitinta.

Oletusarvona mp3gain käyttää APE -tageja replaygain tiedon tallentamiseen. Voisiko olla, että kid3 ei näytä niitä mp3 -tiedostojen yhteydessä?  Easytag ei näytä ilmeisesti replaygain -tageja lainkaan. Puddletagin valikon "Extended Tags" valinnalla voi nähdä mp3v2 tageihin kirjoitetut replaygain arvot, mutta ei mikäli ne on kirjoitettu APE -tageihin.

Kokeilin nyt niin, että tarkistin Ghex ohjelmalla yhden mp3 -tiedoston peräpään, ettei siellä ollut APE -tageja. Sitten suoritin sen kansiossa komennon "mp3gain *.mp3" ja annoin mp3gainin tehdä tehtävänsä. Ghexillä tarkistaen voi huomata, että tiedoston loppupäähän oli ilmestynyt replaygain arvot APE -tageihin. Joten luultavasti kid3 vain ei näytä APE -tageja mp3 -tiedostoille, mutta näyttää ne tagit, joihin metaflac on tallentanut tietonsa...

Jos aina käyttää soitinta, jossa on replaygain -tuki on mp3 -tiedostojen syvällisempi manipulointi turhaa.
Onko "--auto" sama kuin "-a"? Se tosiaan pitää sisällään sen syvällisemmän käsittelyn:
Lainaus
mp3gain optionally writes gain adjustments directly  into  the  encoded
data.  In this case, the adjustment works with all mp3 players, i.e. no
support for a special tag is required.  This mode is activated  by  any
of the options -r, -a, -g, or -l.

275
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Copy and paste-toiminto ontuu
« : 08.07.13 - klo:22.25 »
Oletin, että Pendelin ongelmat saattavat johtua epäyhtenäisistä leikepöytäkäytännöistä. Itselläni aikoinaan ärsytystä aiheutti se, että kopioin jonkin tekstinpätkän tekstitiedostosta, suljin tekstieditorin ja yritin liittää tekstin, mutta se oli kadonnut samalla kun tekstieditori sulkeutui. Leikepöydän hallintaohjelmat ratkaisivat ongelmani. Se saattaisi ratkaista Pendelinlin ongelmat.

Hajakentän käyttämää kopioimistapaa en ole koskaan käyttänyt, koska trackball -ohjeimessani ei ole keskinappia tai rullaa eikä nappien yhteispainalluskaan ole mahdollinen ainakaan nykyisillä asetuksilla.

Hajakenttä käyttää PRIMARY -leikepöytää. Minä käytän CLIPBOARD -leikepöytää, jonka toiminnan tulisi olla Windowsin leikepöydän kaltaista. On myös olemassa SECONDARY -leikepöytä, jota ei suositella käytettäväksi. Ohjelmat voivat joskus käyttää näitä epäjohdonmukaisesti. Voi tietenkin olla, että Pendelin ongelmat johtuvat jostakin muusta...

https://wiki.archlinux.org/index.php/Clipboard

276
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Copy and paste-toiminto ontuu
« : 06.07.13 - klo:15.17 »
Helpointa lienee hyväksyä näiden toimintojen ongelmat ja käyttää jotakin leikepöydän hallintaohjelmaa (clipboard manager) niiden ohittamiseksi. Minulla on käytössä Parcellite, josta on muutenkin hyötyä.

277
Okei. Pitänee poistaa Replay Gain tagit tiedostoista, koska jatkossa oli ajatus käyttää MP3Gainia.

Uskoisin, että MP3Gain osaa päivittää Replay Gain -tagit. EasyMP3Gain -ohjelmassa on asetuksissa kohta "Ignore tags", jonka valitseminen varmaankin johtaisi siihen, että tiedostoihin jäisi vanhat, prosessoinnin jälkeen virheelliset, tagit. Oletusarvoisesti se ei ole valittu. Voi siis olla, että Replay Gain -tagien poistaminen erikseen on turhaa. Ne voi myös poistaa EasyMP3Gain -ohjelmalla.

Näiden ohjelmien ohjeistukset eivät ole kovin hyviä.

278

Tämä selvä. SoundKonverter ilmeisesti vaatii, joten arvelin sitten MP3Gaininkin vaativan.

Mikähän näistä nyt sitten on se paras ohjelma, kun yllä periaatteessa suositeltiin QtGainia?

Äkkiseltäään katsoen QtGain on myös vain ns. frontend varsinaisen prosessoinnin tekeville ohjelmille. Mp3-tiedostojen kohdalla se käyttää MP3Gainia varsinaiseen työhön. Voisikohan 2-mieli-FI-poliisin havaitsemat erot johtuneet vain eroista käytetyissä asetuksissa?

Mitä MP3 -tiedostolle tapahtuu, jos on tullut tägänneeksi ne useampaan kertaan ja kenties eri ohjelmalla, esim. Foobar2000:lla tai SoundKonverterilla ja sitten uudelleen MP3Gainilla? Korvautuuko ensimmäinen tägäys jälkimmäisellä tai jotain? Huononeeko äänitiedosto?

Ilmeisesti on mahdollista sotkea asioita jos ensin luo replaygain -tagit ja sen jälkeen muuttaa MP3Gainilla itiedostojen voimakkuutta ja jättää vanhat, ja nyt siis virheelliset, tagit paikoilleen. MP3Gainia ja replaygain -tageja voi käyttää yhdessä, mutta replaygain -arvon on perustuttava MP3Gainin muuttamaan tietovirtaan. Replaygain -tagit siis toimivat tarkennuksina, koska MP3Gainin käyttämä menetelmä kykenee tallentamaan uuden voimakkuuden vain 1,5 dB:n tarkkuudella. Ilmeisesti jo MP3Gain -ohjelma voi lisätä nämä tarkentavat replaygain tagit.

Kumpikaan tekniikka ei heikennä äänenlaatua, vaikka niitä soveltaisi kuinka monta kertaa tahansa. Replayganilla käsitellyn tiedoston voi aina ennallistaa poistamalla replaygain -tagit. MP3Gainin tekemät muutokset voi palauttaa MP3Gain-ohjelmalla, jos tiedostolla on tagi, johon on tallennettu tiedot alkuperäisestä voimakkuudesta. Jos sellaista tagia ei ole, ei MP3Gain voi tietää tiedoston alkuperäistä äänenvoimakkuutta eikä voi siis sitä palauttaa.

En ole näitä ohjelmia käyttänyt enkä tiedä mitä ne oletusarvoisesti tekevät. Kannattanee varmuuden vuoksi tutustua ohjeisiin, jos aikoo prosessoida ilman varmuuskopioita tiedostoista

279
Joo, MP3Gain ja SoundKonverter tulevat ainakin mieleen, ja kumpikin hoitaa homman ihan hyvin.

Sitten toki pitää käyttää sellaista soitinta, joka tukee Replay Gainia, siis sitä tag:ia, jonka nuo ohjelmat äänitiedostoihin tekevät.
MP3Gain ei vaadi replay gain tukea soittimelta. Se käyttää samaa algoritmia, mutta tallentaa tiedon eri tavalla. http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=24527

280
Pakettivarastosta löytyy mp3gain. Siihen löytyy erillinen graafinen käyttöliittymä easymp3gain-gtk. En ole näitä käyttänyt joten en osaa sanoa, kuinka hyvin toimivat. Mp3gainin kotisivu.

Sivuja: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18