Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - suppo84

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Tämähän on hieno juttu! Itse olen totinen LTS käyttäjä eli välttelen noita väliversioita ja päivitän aina LTS versioihin.

Käytän nimittäin töissä ja kotona samaa versiota niin ei mene hommat sekaisin ja välttyy liialta päivittelyltä ja säätämiseltä :)

Luin juuri tuon LTS tiedotteen, eli ne jotka ovat asentaneet Ubuntun 12.04 ja 12.04.1 levyiltä ei päivitysen yhteydessä saa noita uusimpia X.orgia ja kerneliä vaan ne pitää asentaa erikseen siihen tehdyllä meta-paketilla.

Itse olen kuitenkin iloinen kuullessani tuosta että on tälläinen mahdollisuus päivittää LTS julkaisua.

42
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä tietokonenurkkasi
« : 02.10.12 - klo:10.26 »
Sattuipa tämä viestiketju silmiini ja ajattelinpa laittaa omani mukaan nyt kun ei parempaakaan tekemistä ole, eli tälläinen nurkkaus löytyy täältä.  ;D

43
Teitkö puhtaan asennuksen vai päivititkö vain vanhan päälle? Yleensä jos Ubuntun päivittää omilla päivitystyökaluilla uudempaan julkaisuun ei voi välttyä ongelmilta. Esimerkiksi 10.04 -> 12.04 päivitys tietää jonkinverran käsityötä että se toimisi samallatavalla kuin puhdas asennus.

Eli jos olet päivittänyt suoraan vanhasta, suosittelisin että kokeilet tehdä puhtaan asennuksen.

Ja yksi juttu mikä auttaa tuohon nettitikun pätkimiseen on tämä softa: https://apps.ubuntu.com/cat/applications/mbb/

44
Mutta Snow Leopard on minun mielestä parempi kuin Mountain Lion. Voi olla että päivitän Mountain Lioniin kun siihen on tullut viimeiset päivitykset koska tuli jo ostettuakin se... palauttaisin sen kyllä jos vain voisin mutta ei onneksi maksanut kuin 15.99 euroa.

45
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 12.04 käyttöönotto
« : 22.07.12 - klo:13.58 »
Hienoa kun Ubuntusta on jälleen julkaistu yksi pitkäaikaistuettu jakelu (12.04 LTS). Muutoksia aikaisempaan LTS versioon on huimasti, koko työpöytäympäristö on muuttunut täysin. Olen lueskellut paljon juttuja netistä että Unity työpöytä on surkee, tilalle kannattaa asentaa Cinnamon ym. Kyllähän nuo jälkimmäisetkin varmaan ihan hienoja on käyttää mutta en itse ole henk. kohtaisesti kokeillut.

Muutama juttu tässä uusimmassa Ubuntussa kuitenkin on jäänyt harmittamaan. Nyt kun tätä siis tuetaan 5 vuotta eteenpäin, se Unity työpöytä on vähän raakile, se ilmeisesti tarvitsee suht. tehokkaan näyttiksen ja tuossa seuraavassa pikkujakelussa 12.10 Unity toimii paljon paremmin.

Tämä on siis yksi minkä takia minua harmittaa tämän uusimman LTS Ubuntun takia, ei sitä oikein viitsi ottaa vielä käyttöön tai jos ottaa niin hampaat irvessä..

Toinen asia mikä on jäänyt kalvamaan on uusimman Gimp 2.8 puuttuminen, sen toki voi asentaa kolmannen osapuolen asennuslähteestä mutta sisältää ilmeisesti jotain vakavia bugeja pakettiyhteensopivuuden vuoksi...

Tuota 2.8 versioo on kuitenkin kehitetty niin kauan ja se sisältää paljon parannuksia ja uusia juttuja mitä tottakai varmaan jokainen Gimp kuvankäsittelijä haluaa.

Jotenkin tuntuu että olisiko tuosta 12.10 versiosta kannattanut vasta julkaista se LTS versio, viisi vuotta on kuitenkin pitkä aika. Suuremmissa yrityksissä on aika hankala lähtee tuohon LTS ulkopuoliseen päivityskiereeseen, se tietää mielettömästi työtä ja aikaa.

Unity on kuitenkin omasta mielestäni loistava työpöytä nyt kun lempityöpöytäympäristöni KDE 3.5.10 jäi historiaan. Unity on omasta mielestäni paras vaihtoehto noille uusimille KDE ja Gnome 3 työpöydille. Unityllä on myös laaja käyttäjäkunta joten Unityä myös kehitetään ja parannellaan kovaa vauhtia. Olisi vaan saanut tuo Unity Gimp saanut päivittyä tuohon 12.04...

Ajattelin nyt jakaa vähän omia ajatuksia ja mietteitä.

46
Yleistä keskustelua / Vs: Google I/O 2012
« : 14.07.12 - klo:11.05 »
Todella mielenkiintoisia härveleitä nuo uudet nexus laitteet  ;D

Itseäni pisti silmään tuossa Nexus Q laitteessa oleva Near Field Communication (NFC) toiminto.


Sillä luultavasti voi kerätä tietoja vaikka siitä että ketkä ovat parhaillaan katsomassa yhdessä elokuvaa, eli silloin katselijoille voi kohdistaa oikeanlaisia mainoksia ym.

Voihan tämä olla mun omaa foliohattuteoriaa ;D

Sitä voi tietty käyttää myös leffojen vuokraukseen, eikös tuon NFC:n ajatuksena ole ollut se että sitä käytettäisiin ensisijaisesti sähköisissä maksutapahtumissa?

47
Olenkohan ymmärtänyt oikein? Onko tuo Qt4 siis oikeasti ilmainen? Eli jos teen jonkun kaupallisen softan sillä niin voinko myydä sitä ihan vapaasti eikä minun tarvitse hankkia kaupallista Qt4 lisenssiä ym juttuja?

Miten nämä lisenssiasiat tuon Qt:n kanssa menee? Kiitos viisaammille :-)

48
Pelit / Vs: Call Of Duty 4 & wine-0.9.50
« : 25.06.12 - klo:20.30 »
Kuinkahan tuo Call of Duty 4 pyörii tämän hetken uusimmalla Winellä? (Tämän hetkinen uusin on 1.5.7)

Aikaisemmin kokeilin Call of Duty 4 muistaakseni Wine 1.0 tai 1.1 versiolla mutta pelattavuus ei ollut silloin ainakaan niin hyvä että olisi voinut pelkästään winellä cod4 pelailla.

Ilmeisesti ainakin DirectX jutut on parantunut tässä välissä joten onko kukaan koittanut että millaisia fps nopeuksia nyt sais :)

49
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä mieltä PayPal:sta?
« : 25.06.12 - klo:17.59 »
Minäkin käytän PayPalia ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Nykyään siellä käy myös Suomalaiset Visa Electron kortit joten sitä voi itsekkin käyttää näppärästi kotimaisissa verkkokaupoissa.

Itse pyrin siirtelemään tuota rahaa oikealle pankkitilille tuolta usein ja säännöllisesti koska PayPal on yllättäen saattanut sulkea joidenkin tilejä ja jäädyttänyt heidän varat. Muuten siis hyvä palvelu mutta itse en uskalla pitää tuolla tallessa 100 euroa enempää.

50
Itse lueskelin jostain että Canonicalin oma ratkaisu tähän UEFI ongelmaan olisi se että laitevalmistajat tarjoaisi tuon Microsoft tuen lisäksi myös Linuxille tukea.

Eli sinne Microsoftin kaveriksi tulisi myös Ubuntu :D

Kyllähän tuota Canonicalin UEFI pakettia voisi käyttää sitten myös muutkin julkaisut.

Olen kyllä erittäin järkyttynyt tuon Microsoftin ahneudesta, tämä on oikeasti todella röyhkeää meitä kuluttajia ja koko ihmiskuntaa kohtaan!!!!

51
Heps,

Siitä onkin hetki aikaa kun viimeksi tuli päiviteltyä tätä softan Linukka versioo... No nyt tämä uusin tuotos on 32 bittisellä Ubuntulla käännetty; Joten olen onnistuneesti käyttänyt sitä ainakin Fedora 17 KDE Spin 32 bit ja Ubuntu 12.04 LTS 32bit jakeluissa.

52
ISPconfig, Virtualmin ja ZPanel tuntuvat olevan kaikkein lupaavimman hosting paneelit, niitä voisi jopa oikeasti käyttää. Jos taas maksulliseen menee niin cPanel, se tuntuukin jo lompakossa ellei tilaa sita jostain palvelimen kanssa tyyliin 29e/kk...

Juu, kyllähän noita hosting paneeleita tuntuu olevan kyllä mukavasti mutta ainoa ongelma taitaa enään olla tuon laskutuksen järjestäminen. Onhan noita ilmaisia laskutusohjelmiakin mutta sellaiset missä olisi hosting tyyppiseen firmaan tarvittavat ominaisuudet ovat kaikki ulkomaalaisia. Lähdekoodia pitäisi hieman muokata ja tehdä uudet laskupohjat jotka käyvät myös Suomessa.

Yksi vaihtoehto on että koodailis itse jonkin asiakashallintajärjestelmän tyyliin php+mysql joka myös muistuttelis asiakkaita aina lähempänä tilauksen uusimispäivää. Siinäkin on kuitenkin sitä käsityötä kun pitää tuota hosting paneelia ylläpitää ja seurata pankkitiliä...

Tai voisihan sen asiakashallinta softan integroida siihen hallintapaneeliin. Asiakashallintasoftaan voisi heittää aina sen pankin antaman .csv tiliote -tiedoston ja se päivittyisi myös hallintapaneeliin. :-)



Kyllä niitä

53
Olen tässä miettinyt että kannattaisikohan perustaa omaa webhosting palvelua tähän nykyisen työmaan lisäksi. Tekniikka ym. asiat on kyllä hallinnassa, ylläpidän jo ennestään muutamia webbihotelleita sekä virtuaalipalvelimia.

En käytä mitään webbipohjaisia paneleeita ym. kaikki ylläpito tapahtuu Linux komentorivin kautta ja laskutus pitää tehdä itse.

Mietin vaan että jos ja kun tuota suurempaa webhostingpalvelua perustaa niin ainakin laskutus pitäisi tapahtua automaattisesti. Olisi meinaan mahdotonta muistaa  tyyliin 1000 asiakkaan tilaukset ym.

Olen selaillut tässä muutamia hosting paneeleita, ilmaisia ja maksullisia.

Yksi ilmainen hallintapaneeli jota joskus käytin yhdessa testitapauksessa oli nimeltään ispconfig 3. Se teki ainakin silloin kaiken tarvittavan mutta laskutus piti hoitaa käsityönä. Nykyään siihen saa pienellä maksulla laskutuslisäosan mutta se tuskin sopii sellaisenaan Suomalaisille asiakkaille...

Ja miten työlästä tuollaisen webhostingin firman ylläpitäminen yleensä on? Tienaako sellaisella ja paljonko vastaavilla pienemmillä Suomalaisyrittäjillä on riittänyt asiakkaita?

Voi olla että mulla on nyt turhan suuret ajatukset :D

Kyllä näillä nykyisilläkin systeemeillä ihan hyvin pärjää mutta kun on ainainen halu kehittää ja laajentaa sekä kohdata uusia haasteita.

54
Aivan, nuo Intel i7 suorittimet eivät suoranaisesti ole palvelinsuorittimia vaan enemmänkin työasemille suunnattuja.

On kyllä vähän arveluttavaa vuokrata tuolta edes sitä kalliimpaa Xeon suorittimella varustettua masiinaa jos se onkin tyyliin jokin hikipaja kasannu tavalliseen PC-koteloon. Levytkin vissiin niitä perus sata2 levyjä..

No jos tuollaista ei virtuaalikone hostiksi hankkisikaan vaan ihan perus webbihostiksi ja omaksi harrastukseksi :-)
Voisihan tuollaisella pyöritellä mukavasti myös jotain Call of Duty 4 peliservua, Linux pohjalla se ei paljon tehoja vaadi...

Miten tuolla Heznerillä noi laskutus asiat menee? Leaseweb kyllä aina muistuttaa sähköpostilla hyvissä ajoin ja maksun voi kuitata näppärästi PayPalilla. Leasewebillä onnistuu myös ihan IBAN tilisiirrollakin.

55
No niin, nyt on kunnon mopo käytössä.

Intel® Core™ Quad-Core i7-2600 processor, 32 GB DDR 3 RAM for maximum performance and equipped with massive 2 x 3 TB SATA 6 Gb/s hard disk drives.


Olen katsellut noita Hetznerin myllyjä tässä itsekkin, melkein tippui silmät päästä kun katseli noita teho/hinta suhteita. Nykyiset koneemme ovat Leasewebillä ja olen ollut tyytyväinen tähän asti mutta tuo Hetzner on alkanut kyllä oikeasti kiinnostamaan.

Hetznerillä olisi enemmän siirtokaistaa, tehokkaamman koneet edullisemmin ym. Jos jollain kokemusta niin miltä tuo Heznerin palvelu vaikuttaa?

56
Youtubet ja muut latautuu aivan mainiosti mobiiliyhteyden yli ilmankin.

Hyvä sinulle jos näin on, kaikki mokkulan käyttäjät eivät ole yhtä onnekkaita. Ohjelman toiminta perustuu siihen että se lähettää tcp sykäyksiä tietyin väliajoin lähimpänä olevalle nimipalvelimelle jolloin yhteys pysyy jatkuvasti aktiivisena.

Noissa mobiilidatayhteyksissä on nimittäin monesti sellainen vika kun yhteyttä käyttää tietokoneella niin pitäisi jatkuvasti tehdä netissä jotain että yhteydelle ei tule sellaista ns. "lepohetkeä" jolloin yhteys jumittuu palveluntarjoajan päässä vaikka se mokkula näyttäisi olevan normaalisti yhteydessä. Tiettävästi matkapuhelimilla tälläistä vikaa ei ilmene, ainoastaan tietokoneilla ja mokkuloilla.

Tuohon ongelmaan auttaa myös perinteinen ping joten tuon ohjelman käyttö ei ole välttämätöntä, joillekkin se pingin käyttö on kuitenkin haastavaa (ei sitä paatuneena nörttinä koskaan uskoisi, mutta näin on)...

57
Yleistä keskustelua / Android 4.0 ICS
« : 03.03.12 - klo:12.09 »
Aiheesta poiketen; Koskahan tuo Android 4.0 ICS on tulossa Samsung Galaxy Notelle? Netissä kyllä puhutaan että se ilmestyisi kevään aikana tai jopa tässä kuussa.

Minulla on työpuhelimena ko. puhelin mutta en uskalla lähteä sitä kyllä roottaileen...  :)

58
Vika on paikallistettu, se tullaan korjaamaan seuraavan päivityksen yhteydessä. Linuxilla voidaan kuitenkin toistaiseksi käyttää ohjelman vanhempaa versiota 1.2.0 joka löytyy alla olevasta linkistä.

http://www.jyketek.fi/tl_files/Jyketek/MBB/mbb.tar.gz

59
Noniin, olen tässä Ubuntu 11.10 32 bittisen puolella ja homma toimii tässä kuin junan vessa.

Ohjelman "mbb" tiedostossa on käytössä UPX pakkaus joten se virheilmoitus "binääritiedostoa ei voida suorittaa" saattaa johtua siitä että järjestelmäsi ei ymmärrä UPX pakattuja binääritiedostoja.

Laitan tähän linkin "mbb" käynnistystiedostoon jossa ei ole UPX pakkausta käytössä.
http://www.jyketek.fi/tl_files/Jyketek/MBB/mbb-upxfix.tar.gz

Korvaa se vanha "mbb" tiedosto tuolla uudella ja ilmoittele että miten kävi, toivotaan nyt parasta että ei tarvitsisi alkaa rassaamaan tuota ohjelmakoodia...

60
Ei tarvitse ajaa pääkäyttäjänä, tavallinen käyttäjä riittää ihan hyvin. Pääsin nyt vihdoinkin tämän koodikoneen ääreen, buuttaan kohta Ubuntun puolelle ja koitan perehtyä asiaan paremmin.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9