Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - suppo84

Sivuja: [1] 2
1
Osaako joku vääntää mulle rautalangasta miten tuo Ubuntun SNAP paketti tehdään? Minulla on siis oma binääritiedosto (käännetty 64 bittiselle Ubuntulle), nyt ongelma on se, että se pitäisi saada Ubuntun SNAP paketiksi ja sovelluskauppaan.. Olen kyllä paininut tuon snapcraftin kanssa mutta ei vaan onnistu... ilmeisesti en vaan osaa tehdä tuota snapcraft.yaml tiedostoa oikein? Lähinnä sen kanssa tarvisin apua, miten saan yhden valmiin binääritiedoston paketoitua?

Toivottavasti joku ymmärtää kysymykseni.. :)

2
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Q4OS
« : 23.01.15 - klo:11.59 »
Eipä ole tullut hetkeen tänne kirjoiteltua, mutta nyt kun tuli vastaan eräs erittäin mielenkiintoinen Linux-distro niin ajattelinpa jakaa. Asentelin tuossa hiljattain läppärille manjaro linuxin tilalle tällaisen kuin Q4OS, se tuntuu erittäin nopealta ja vakaalta vaikka onkin vielä "beta", se on rakennettu debian wheezyn päälle ja käyttää trinity desktop työpöytää (entinen KDE 3.5). Kotisivuillaan mainostavat että toimisi sellaisella gramofonillakin kuin Pentium 300MHz/128MB mutta mene ja tiedä... tuossa omassa läppärissä on 1GB muistia ja siinä ainakin tuntuu pelaavan kuin junan vessa, ei edes swappaa :o

Mutta kaikenkaikkiaan tämä on omasta mielestäni erittäin tervetullut distro. Nyt kun tuo Windows XP:kin on nähnyt päivänsä ja alkaa olemaan pikkuhiljaa hautaa vaille valmis niin tämä tulee ikäänkuin sopivasti siihen jatkumoksi, vaikka eihän tämä kuitenkaan mikään Windows ole.

Lisätietoja näistä linkeistä:

Esittely: http://news.softpedia.com/news/If-You-Want-a-Linux-Based-Windows-Lookalike-then-Q4OS-Is-for-You-470869.shtml
Teemoja: http://xpq4.sourceforge.net
Kotisivut: http://q4os.org

[Kuva xpq4 teemasta]

3
Rauhan tere kaikille tasapuolisesti!

Olisiko täällä joukossamme joku niin fiksu joka osaisi auttaa minua apachen htaccess uudelleenohjauksessa?
Eli ongelmani on seuraavanlainen;

Minun pitäisi saada ohjattua tälläinen url-osoite:
index.php?main_page=product_info&products_id=76

Tälläiseen:
http://www.uusiosoite.fi/fi/sitruspuristimet.html

Tämä on varmasti jollekin todella helppo juttu mutta itse en jaksa enää tuskailla asian kanssa, itku tässä hommassa vielä tulee, eli mitä minä tökkään tuonne .htaccess tiedostoon? ;D

4
Heippa!

Tarvisin hieman apua, olen tässä jo jonkin aikaa etsinyt suomennosta tuohon Zimbra 8 versioon mutta ei tahdo mistään löytyä. Useissa paikoissa missä tuo Zimbra on käytössä on se myös käännetty suomeksi joten mistä ne kielipaketit löytyy vai pitääkö alkaa itse kääntämään?  ;D

5
Laitealue / Ubuntu 12.04.2 ja Ati 4250 HD
« : 18.02.13 - klo:16.08 »
Nyt kun tuohon Ubuntu LTS versioon tuli uusi kernel 3.5 ja uusi xserver niin Atin omat Linux-ajurit ei suostu enää asentumaan. Olen tässä parin päivän ajan koittanut Googlettaa ja säätää mutta kone ei suostu käynnistymään työpöydälle.

Ubuntun mukana tulevilla open source atin ajureilla pääsen kyllä työpöydälle asti mutta Steamin pelit saa unohtaa koska noilla avoimilla ajureilla pelit ei ole pelattavia, käynnistyy kyllä mutta fps on yhtä surkeaa kuin jollain taskulaskimella koittais crysis 3 pelata...

Kokeilin just asentaa fglrx ja sitten fglrx-expiremental-9 ajureita mutta nekään eivät toimineet.

Homma pelasi aikaisemmin kuin junan vessa kun käytössä oli Ubuntu 12.04.2, siinä kernel 3.2, vanhempi xserver ja Atin omat 13.1 Linux ajurit.

Eli odotellaanko nyt kärsivällisesti uusia ajureita vai onko tuohon ajurin asentamiseen olemassa jo jokin keino?

6
Hei,

Ihmettelen että koskakohan Canonical maksaa kehittäjille joilla on maksullisia ohjelmia Ubuntun sovelluskaupassa myynnissä. Kehittäjien sivustolla eli: http://developer.ubuntu.com/publish/commercial-software-faqs/ kerrotaan että maksut suoritetaan ilmeisesti aina joka vuosineljänneksellä mutta esimerkiksi viime (2012) syksyn-talven aikana ei tullut Canonicalilta mitään kyselyjä mihin maksetaan tms.

Ihmettelen että onko minulla mennyt nyt jokin asia ohi?

7
Mikäli on tarvetta/käyttöä kevyelle ja helppokäyttöiselle Suomenkieliselle www-julkaisujärjestelmälle niin tuosta löytyy: Oliver CMS

Tarvitsee toimiakseen php+mysql tuen.

8
Kuinka saisin mysql tietokannan tulostamaan erilleen tämän, eilisen ja toissapäiväset tiedot?

Eli jos haluaisin vain kaikki toissapäivänä lisätyt tiedot niin kuinka se onnistuu oikealla tavalla? Nyt olen toteuttanut kyselyt tällä tavalla mutta tuntuu että tuo ei pelitä nyt täysin oikein:

Koodia: [Valitse]
$result1 = mysql_query("SELECT * FROM visitors WHERE date = CURDATE()");
$result2 = mysql_query("SELECT * FROM visitors WHERE date > DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -2 DAY) AND date < CURDATE()");
$result3 = mysql_query("SELECT * FROM visitors WHERE date > DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -3 DAY) AND date < CURDATE()");

Tuo nimittäin hakee tiedot tähän päivään asti eikä vain kyseiseltä päivältä.

9
Yleistä keskustelua / Boxee Box ja Netflix
« : 31.10.12 - klo:16.35 »
On se hienoa kun vihdoinkin saimme Suomeen netflix palvelun. Tuossa olen kuitenkin joutunut tekemään selvitystyötä että miksi netflix sovellus ei näy Boxee Boxissa vaikka tuotteen esittelysivuilla ilmoitetaan että se pitäisi olla.

http://www.dlink.com/us/en/home-solutions/boxee-box/at-a-glance

Olenko ymmärtänyt oikein että kyseinen sovellus Boxee Boxista löytyy mutta se näkyy ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa? Eli vaikka mekin olemme saaneet vihdoin netflixin Suomeen niin kyseistä sovellusta ei tänne saada, eli netflixiä en voi boxeen avulla tv:stä katsoa koskaan, vai olenko väärässä?

Onneksi netflix ei ole ainoa palvelu joka tänne peräpajulaan rantautuu, onhan HBO:kin tulossa ja se ilmeisesti tukee Linuxia joten oletettavasti sen pitäisi toimia ainakin jollakin tavalla Boxee Boxilla.

Kieltämättä harmittaa hieman tuon netflixin ja boxeen yhteensopimattomuus... Olisin niin mieluusti voinut maksaakin tuosta palvelusta mutta se tuntuu hieman liialta/turhalta jos kännykällä/läppärillä pitää sitä katsoa ja tv on olohuoneessa tyhjänpanttina...

10
Yleistä keskustelua / DivX Finland laiton?
« : 19.10.12 - klo:20.01 »
Luin juuri hauskan uutisen iltasanomien sivuilta, siinä sanottiin että netflix on käyttänyt luvatta divx finlandin tekstityksiä jossain elokuvassa, tv-sarjassa tms.. Mutta kuitenkin, silmiini osui myös kohta että kyseiset tekstitykset ovat alunperin laittomia ja myöskin divx finlandin toiminta on laitonta?

Millä perusteilla ja lakipykälillä voidaan tuomita noiden tekstityksien kirjoittajat ja divx finlandin toiminta?!

Uutinen löytyy osoitteesta: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288509172149.html

Ihmettelen oikeasti että mitä rikollista tuossa on ja haluaisin tietää sen lain pykälän/pykälät joka tekee tuosta toiminnasta rikollista.

11
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 12.04 käyttöönotto
« : 22.07.12 - klo:13.58 »
Hienoa kun Ubuntusta on jälleen julkaistu yksi pitkäaikaistuettu jakelu (12.04 LTS). Muutoksia aikaisempaan LTS versioon on huimasti, koko työpöytäympäristö on muuttunut täysin. Olen lueskellut paljon juttuja netistä että Unity työpöytä on surkee, tilalle kannattaa asentaa Cinnamon ym. Kyllähän nuo jälkimmäisetkin varmaan ihan hienoja on käyttää mutta en itse ole henk. kohtaisesti kokeillut.

Muutama juttu tässä uusimmassa Ubuntussa kuitenkin on jäänyt harmittamaan. Nyt kun tätä siis tuetaan 5 vuotta eteenpäin, se Unity työpöytä on vähän raakile, se ilmeisesti tarvitsee suht. tehokkaan näyttiksen ja tuossa seuraavassa pikkujakelussa 12.10 Unity toimii paljon paremmin.

Tämä on siis yksi minkä takia minua harmittaa tämän uusimman LTS Ubuntun takia, ei sitä oikein viitsi ottaa vielä käyttöön tai jos ottaa niin hampaat irvessä..

Toinen asia mikä on jäänyt kalvamaan on uusimman Gimp 2.8 puuttuminen, sen toki voi asentaa kolmannen osapuolen asennuslähteestä mutta sisältää ilmeisesti jotain vakavia bugeja pakettiyhteensopivuuden vuoksi...

Tuota 2.8 versioo on kuitenkin kehitetty niin kauan ja se sisältää paljon parannuksia ja uusia juttuja mitä tottakai varmaan jokainen Gimp kuvankäsittelijä haluaa.

Jotenkin tuntuu että olisiko tuosta 12.10 versiosta kannattanut vasta julkaista se LTS versio, viisi vuotta on kuitenkin pitkä aika. Suuremmissa yrityksissä on aika hankala lähtee tuohon LTS ulkopuoliseen päivityskiereeseen, se tietää mielettömästi työtä ja aikaa.

Unity on kuitenkin omasta mielestäni loistava työpöytä nyt kun lempityöpöytäympäristöni KDE 3.5.10 jäi historiaan. Unity on omasta mielestäni paras vaihtoehto noille uusimille KDE ja Gnome 3 työpöydille. Unityllä on myös laaja käyttäjäkunta joten Unityä myös kehitetään ja parannellaan kovaa vauhtia. Olisi vaan saanut tuo Unity Gimp saanut päivittyä tuohon 12.04...

Ajattelin nyt jakaa vähän omia ajatuksia ja mietteitä.

12
Olenkohan ymmärtänyt oikein? Onko tuo Qt4 siis oikeasti ilmainen? Eli jos teen jonkun kaupallisen softan sillä niin voinko myydä sitä ihan vapaasti eikä minun tarvitse hankkia kaupallista Qt4 lisenssiä ym juttuja?

Miten nämä lisenssiasiat tuon Qt:n kanssa menee? Kiitos viisaammille :-)

13
Olen tässä miettinyt että kannattaisikohan perustaa omaa webhosting palvelua tähän nykyisen työmaan lisäksi. Tekniikka ym. asiat on kyllä hallinnassa, ylläpidän jo ennestään muutamia webbihotelleita sekä virtuaalipalvelimia.

En käytä mitään webbipohjaisia paneleeita ym. kaikki ylläpito tapahtuu Linux komentorivin kautta ja laskutus pitää tehdä itse.

Mietin vaan että jos ja kun tuota suurempaa webhostingpalvelua perustaa niin ainakin laskutus pitäisi tapahtua automaattisesti. Olisi meinaan mahdotonta muistaa  tyyliin 1000 asiakkaan tilaukset ym.

Olen selaillut tässä muutamia hosting paneeleita, ilmaisia ja maksullisia.

Yksi ilmainen hallintapaneeli jota joskus käytin yhdessa testitapauksessa oli nimeltään ispconfig 3. Se teki ainakin silloin kaiken tarvittavan mutta laskutus piti hoitaa käsityönä. Nykyään siihen saa pienellä maksulla laskutuslisäosan mutta se tuskin sopii sellaisenaan Suomalaisille asiakkaille...

Ja miten työlästä tuollaisen webhostingin firman ylläpitäminen yleensä on? Tienaako sellaisella ja paljonko vastaavilla pienemmillä Suomalaisyrittäjillä on riittänyt asiakkaita?

Voi olla että mulla on nyt turhan suuret ajatukset :D

Kyllä näillä nykyisilläkin systeemeillä ihan hyvin pärjää mutta kun on ainainen halu kehittää ja laajentaa sekä kohdata uusia haasteita.

14
Yleistä keskustelua / Android 4.0 ICS
« : 03.03.12 - klo:12.09 »
Aiheesta poiketen; Koskahan tuo Android 4.0 ICS on tulossa Samsung Galaxy Notelle? Netissä kyllä puhutaan että se ilmestyisi kevään aikana tai jopa tässä kuussa.

Minulla on työpuhelimena ko. puhelin mutta en uskalla lähteä sitä kyllä roottaileen...  :)

15
Täytyy kyllä ihan ensimmäisenä sanoa että eihän nämä Linuxhemmot maksa juurikaan mistään ellei pelotella pistooli poskella (tämä on huumoria, ei vihapuhetta). ;D

Jokatapauksessa, hyviä uutisia Linuxin käyttäjille; Mobile Broadband Booster -ohjelma on tästä päivästä lähtien ilmainen Linuxille! Windows ja Mac OS X versio kuitenkin myy niin hyvin että sillä pärjää jo.

Asennuspaketti:


Lue ohjelman esittely: http://www.jyketek.fi/mbb


Voit ladata ohjelman suoraan myös Ubuntun sovelluskaupasta:


16
Hei, kuinkahan saisin hiiren käyttöön linux konsolissa kun käytän sitä puttyn avulla. Olen asentanut ubuntuu gpm paketin ja hiiri toimii nyt konsolissa kun olen ubuntu koneella, mutta hiiri ei toimi jos otan etäyhteyden puttyllä.

Ubuntussa ei ole työpöytäympäristöä käytössä eli tarviiko asennella jotain paketteja että saisin hiiren käyttöön? Kiitos avusta jo valmiiksi  :)

17
Olisikohan tuo CentOS hyvä yrityksen työpöytäkäyttöön? Mietin tässä erilaisia vaihtoehtoja eräälle asiakkaalleni kun he ovat pikkuhiljaa päivittämässä vanhoja koneitaan uudempiin.

Asiakkaani tarvitsee pääasiassa sähköpostia, paria taloudenhallinta ym. ohjelmaa jotka saisi varmaan ajettua myös winellä tai ainakin etätyöpöydän avulla...

Kuinka helposti CentOS:in saa liitettyä toimialueeseen? Tuollainen ohjelma kuin LikeWise open on tullut vastaan joka vaikuttaisi kiinnostavalta kun ei tarvis ilmeisesti komentoriviltä säätää. Onnistuuko tuolla LikeWise openilla myös levyjakojen ja verkkotulostimien liittäminen automaattisesti?

Tuo CentOS kiinnostaisi siksi koska se on vakaa ja pitkäikäinen eikä siis tarvitse heti olla tekemässä isoa päivitysrumbaa.

18
Heipparallaa! Ei kenelläkään sattuisi olemaan kokemusta tuosta XenConvertista, tarkemmin että onko kukaan onnistunut muuntamaan käyttöjärjestelmän lisäksi myös Microsoft SQL serveriä tietokantoineen?

Kokeilin muuntaa yhtä Windows 2003 serveriä XenServeriin, kyseisessä järjestelmässä on käytössä Active Directory, DNS ym härpäkkeet, kaikki muut sain toimimaan XenServerissä paitsi tuo SQL server ei natsannu.

Ilmeisesti XenConvert ei osannut sammuttaa SQL serveriä muunnon ajaksi että olisi saanut kannat mukaan... Ajattelin seuraavaksi kokeilla ajaa tuon XenConvert P2V muunnon niin että käynnistän Windows 2003 serverin vikasietotilassa, jolloin siellä pitäisi olla suunnilleen kaikki palvelut pois käytöstä.

Onko kokemusta kellään? En jaksais turhaan lähteä muuntamaan jos ei toimikkaan...

19
Heps! Olen tässä jonkin aikaa miettinyt että voisi ottaa uusia haasteita elämääni ja alkamaan opiskelemaan ohjelmointia. Olen jonkin verran googletellut ja tutkinut eri kielillä toteutettuja pikkuohjelmia ja jotenkin toi c++ kiinnostaisi kaikkein eniten.

Python tietysti olisi aloittelijan kannalta ehkä mukavin aloittaa, niin sitä on monet kehuneet mutta siltikin jotenkin kiinnostaisi tuo c++.

Olen ajatellut aloittavani niin että asennan koneelle Kdevelop nimisen ohjelman ja kääntäjänä gcc hoitaa homman mielestäni ihan mallikkaasti. Eli aloitan tekemään urakalla harjoitustöitä sekä lukemaan c++ teoriaa. Harmittaa kun ei tullut silloin joskus ylä-asteella lähdettyä paremmin perehtymään siihen koodauksen alkeisiin vaan tuli pelailtua vaan jotain pasianssia silloin...  ::)

Ajattelin nyt avata tälläisen keskustelun ko. aiheesta jos olisi muitakin innostuneita jakamaan kokemuksia ja ajatuksia.

20
Ajattelin avata tälläisen kyselyn, millainen tietokone sinulla on spekseiltään, mikä käyttis/distro ja mahdollinen työpöytäympäristö? Aloitan vaikka itse.

Keskusyksikkö
- Intel Pentium 4 3.0ghz
- 2 GB DDR2-667
- 500 GB
- DVD-RW
- Ati HD 3450
- Arch Linux + KDE 4.7.0
- BenQ G2020HD Näyttö

Sivuja: [1] 2