Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - suppo84

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
81
Nyt on itsekin se sitten nähty ja koettu, ja päätös tehty ettei mun koneelle tule ikinä.

c'mon man, se on vasta kehitysversio  ;)

82
Vieläkö Sonera estää kotipalvelimien pitämisen? Jouduin itse väkipakosta tilaamaan kotiin Soneran laajakaista-liittymän ja kiinnostaisi tietää että onnistuuko Soneran laajakaistaverkossa oman palvelimen pitäminen?

Ainakin siinää sopimuksessa jonka sain tilauksen yhdeydessä oli maininta että omaa palvelinta voi pitää mutta yhteyttä ei saa jakaa kolmansille osapuolille.

83
Mullakin oli vaikeuksia aluksi saada niitä tietokantayhteyksiä toimimaan mutta youtubessa törmäsin tälläiseen ohjeeseen jonka avulla sain homman pelaamaan. Tosin käytän eri tietokantaa kuin tuossa videossa mutta homma toimii silti lähes samoin.

http://www.youtube.com/watch?v=pq2oCiJePHo

Videoon löytyy vielä pari jatko-osaa mutat toi oli minusta se tärkein  8)

Tuoltakin löytyy jokunen oppi-video mutta ei tietokannoista vaan yleisesti pascalista:

http://www.schoolfreeware.com/Free_Pascal_Tutorials.html

84
Törmäsin myös tuollaiseen yhdistelmään kuin freepascal ja lazarus, ei ilmeisesti kauhean yleinen Suomessa mutta muualla maailmassa kylläkin. Freepascalia ja Lazarusta kehitetään jatkuvasti joten tuskin tuo on kuolemassa vaikka jotkut väittääkin. Tuolla yhdistelmällä pystyy tekeen saman ohjelman Windowsille, Linuxille ja Macille joten siinä asiassa se on aivan loistava juttu.

Pystyyköhän tuo Freepascal ja Lazarus oikeasti sellaisiin tyyliin asiakashallinta ym. vastaavien sovellusten tekemiseen? Sen kanssa on aika helppoa tehdä tietokantasovelluksia, se tukee meinaan MySQL, PostgreSQL ym.

Ehkä tämä on mukava lisä tässä C++ opiskelujen yhteydessä, tuo lisää motivaatiota opiskeluihin kun saa jotain tuotoksiakin aikaiseksi :)

85
Uusimman Freepascalin ja Lazaruksen voi asentaa Ubuntuun käsityönä aika helposti. Ohjeet:

Asenna fpc

1. Lataa FPC (fpc-2.4.2-0.amd64.deb.tar 64 bittiselle Ubuntulle)
2. Pura tiedostot ja siirry hakemistoon johon tiedostot purettiin
3. Asenna kaikki paketit komennolla "sudo dpkg -i *.deb"

Asenna Lazarus

1. Lataa Lazarus (lazarus-0.9.30.amd64.deb.tar 64 bittiselle Ubuntulle)
2. Pura tiedostot ja siirry hakemistoon johon tiedostot purettiin
3. Asenna kaikki paketit komennolla "sudo dpkg -i *.deb"
 

32 bittiset asennuspaketit löytyy osoitteesta: http://sourceforge.net/projects/lazarus/files/Lazarus%20Linux%20i386%20DEB/Lazarus%200.9.30/


64 bittiset asennuspaketit löytyy osoitteesta: http://sourceforge.net/projects/lazarus/files/Lazarus%20Linux%20amd64%20DEB/Lazarus%200.9.30/

86
Win2003 palvelimen virtualisointi onnistui hienosti XenServer alustalle, Win2003 palvelin piti käynnistää vikasietotilassa ja sitä kautta ajoin XenConvert työkalun.

Käynnistyksessä se herjasi kuitenkin Active Directoryn virheestä ja se korjaantui kun otin vanhasta koneesta ntbackupilla SystemStaten ja palautin sen virtuaalikoneeseen.

87
Sellainen kehitysehdotus on tässä tullut mieleen että voisiko tuohon T-Laskuun lisätä sellaisen ominaisuuden jolla siihen voisi syöttää laskun tai laskulistan vaikka .csv tai .xml muodossa?

Ilmeisesti se T-aika palikka toimii jotenkin silla tavalla?

Ajattelin vaan että jos jostain toisesta ohjelmasta saadaan pihalle lasku/tilauslista niin sen voisi sitten laskuttaa t-laskua käyttäen.

88
En jaksa vaivautua kokeilemaan developer versiota mutta jaksoin googletella kuvia ja näyttää kyllä aika kivalta se käyttöliittymä, ei kyllä kuitenkaan ehkä pöytäkoneeseen mutta johonkin tablettiin mihin se ilmeisesti on suunniteltukin.

http://news.softpedia.com/newsImage/Windows-8-Developer-Preview-Build-8102-M3-Available-for-Download-This-Week-2.jpg/

89
Ohjelmat tosin eivät ole viimeisimmät mutta kuitenkin toimii, olen mä joskus sitä käyttänytkin mutta en Active Directory ympäristössä.

Selasin hieman Googlella ja löysin aika mielenkiintoisen tutoriaalin:
http://www.howtoforge.com/centos-5.x-samba-domain-controller-with-ldap-backend

Hmmm...  :) Tämähän alkaa kiinnostamaan vähän enemmänkin.

Tälläinenkin distro kuin "SME Server" vaikuttaisi myös mielenkiintoiselta, se pohjautuu CentOS järjestelmään ja siitä löytyy mukava webbikäyttöliittymä jolla voidaan hallita käyttäjiä ym. juttuja.

90
Olisikohan tuo CentOS hyvä yrityksen työpöytäkäyttöön? Mietin tässä erilaisia vaihtoehtoja eräälle asiakkaalleni kun he ovat pikkuhiljaa päivittämässä vanhoja koneitaan uudempiin.

Asiakkaani tarvitsee pääasiassa sähköpostia, paria taloudenhallinta ym. ohjelmaa jotka saisi varmaan ajettua myös winellä tai ainakin etätyöpöydän avulla...

Kuinka helposti CentOS:in saa liitettyä toimialueeseen? Tuollainen ohjelma kuin LikeWise open on tullut vastaan joka vaikuttaisi kiinnostavalta kun ei tarvis ilmeisesti komentoriviltä säätää. Onnistuuko tuolla LikeWise openilla myös levyjakojen ja verkkotulostimien liittäminen automaattisesti?

Tuo CentOS kiinnostaisi siksi koska se on vakaa ja pitkäikäinen eikä siis tarvitse heti olla tekemässä isoa päivitysrumbaa.

91
Heipparallaa! Ei kenelläkään sattuisi olemaan kokemusta tuosta XenConvertista, tarkemmin että onko kukaan onnistunut muuntamaan käyttöjärjestelmän lisäksi myös Microsoft SQL serveriä tietokantoineen?

Kokeilin muuntaa yhtä Windows 2003 serveriä XenServeriin, kyseisessä järjestelmässä on käytössä Active Directory, DNS ym härpäkkeet, kaikki muut sain toimimaan XenServerissä paitsi tuo SQL server ei natsannu.

Ilmeisesti XenConvert ei osannut sammuttaa SQL serveriä muunnon ajaksi että olisi saanut kannat mukaan... Ajattelin seuraavaksi kokeilla ajaa tuon XenConvert P2V muunnon niin että käynnistän Windows 2003 serverin vikasietotilassa, jolloin siellä pitäisi olla suunnilleen kaikki palvelut pois käytöstä.

Onko kokemusta kellään? En jaksais turhaan lähteä muuntamaan jos ei toimikkaan...

92
Mitenkähän Windows-lisenssi taipuu siihen, että yksi OS olisi useamman hardwaren käytössä ?

Ei se varmaan taivukkaan mutta eipä sitä harrastekäyttöä oikein kukaan valvokkaan...

93
Tuo Ultimate++ on osoittanutunut kyllä ihan näppäräksi alustaksi toteuttaa sovelluksia Linuxille ja Windowsille. C++ opiskelu onnistuu kuitenkin parhaiten varmaan koodamalla pelkää C++ standarikirjastoa käyttäen, tuota Ultimate++ on kritisoitu siitä että se ei käytä C++ standardia vaan omia menetelmiä, kyllä sillä voi kuitenkin standardia C++:kin kirjoittaa.

94
Opinnot on mielestäni edennyt ihan hyvin, teoriaa on tullut luettua paksu kirjallinen (melkein jo lopussa) ja harjotustöitäkin on tullut väkerrettyä muutama. Olen ajatellut myös vähän opiskella noita GUI juttuja, se QT kyllä kiinnostaisi kovasti joten varmaan siihen tulee perehdyttyä jossakin vaiheessa mutta tuli vastaan tälläinen kuin Ultimate++ joka vaikuttaa aika yksinkertaiselta joten sopii mulle kuin nenä päähän nyt näin alkuun ;D

Kiitos kaikille vinkeistä! Perehdyn tuohon versiointiin myös tässä kun alan tekemään jotain isompaa projektia mihin kuluu päiviä eikä muutamaa tuntia niinkuin näihin harjoitustöihin...

95
Kiinnostus Pandaan loppui: SafeDisc asentui usb-tikulle ja päivittikin itselleen viimeisimmät virustunnisteet.
Mitään (siis Win-osiota) se ei kuitenkaan skannannut. Pari vuotta sitten muistaakseni CD-versio kyllä toimi.

Eli tarkoituksena oli tehdä yksinkertainen usb-tikulta käynnistyvä monitoimityökalu varustettuna viruksenpoisto-ohjelmalla. Täytynee palata Avastiin, kuten aikaisemmin Masonuxin kanssa.

Itsellänikin on ollut ongelmia tuon Pandan SafeCD:n kanssa juurikin noiden ntfs osioiden kanssa, ei lähde skannaamaan niitä tai edes tunnista niitä kunnolla. Ainoa hyöty silläkin levyllä on ne "yleistunnukset" joita voi sitten käyttää sen CommandLineSecuren kanssa. Luulen että ne tunnukset toimisi myös ihan normaalisti esim. Panda Antivirus 2008 kanssa, tosin sillä ei oikein enään nykypäivänä tee mitään ellei ole joku Windows XP vielä käytössä...

Mutta joo, ei se avastikaan mikään huono ole, siinä on jopa käyttöliittymä valmiiksi mukana :)

96
Lubuntu 11.04:ssä toimii valikossa jo pari valintaa.
Päivitys ei, eikä valitun hakemiston tarkistus.
Ei toimi tarkistus komentona terminaalistakaan, valittaa ettei voi avata xtermiä.

Täytyy kokeilla huomenna tavallisella Ubuntulla.

Eikö tuo päivitys muuten vaadi jotain tunnuksia Pandalle?

Taitaa olla parempi testata Pandan Safe Diskiä, josko se vielä toimisi (ja asentuisi tikulle ehkä?).

Toimiiko muuten sen ilmaistietokannan päivittäminen eli valikon kohta 3? Se tavallinen päivitys vaatii ne toimivat pandan asiakastunnukset. (Osaavimmat tyypit osaa kaivella "yleistunnukset" sieltä Pandan SafeCD:ltä...)  ::)

EDIT:
Ja tosiaan, päivittäminen ja pandan asennus vaatii myös unzip paketin asentamista.

97
Kävin hakemassa tuon Päivi Hietasen C++ kirjan, on kyllä sairaan puuduttavaa tekstiä mutta kun oon päättäny opetella koodaamaan niin se täytyy kestää, on tuossa pari muutakin kirjaa mutta sitä samaa niissä kaikissa.

Olen onnistunut koodaamaan jo sovelluksen johon syötetään numeroita ja sovellus laskee yhteen ne yhteen ja ilmoittaa jopa vastaluvun. Olipas sekavasti selitetty, mutta tuntuu hienolta että oon päässy tässä hommassa jo hieman eteenkin päin, pian alan ymmärtämään mitä noissa kirjoissa tarkoitetaan funtioilla ym.

Mulle toi luetun ymmärtäminen on yhtä tuskaa tämän adhd:n takia mutta opin kyllä käytännössä leikiten, eli tekemällä oppii...  ::)

98
Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
wget -q -O - --user=käyttäjä --password=salasana http://neste.example.com/sivu | sed 's/.*<span id="lblPaivanHinta">Päivän hinta: <b>1,0487 €\/l</B><br></span>.*//' > tiedosto.txt

Tämä on yksi syy miksi Linuxin konsoli on todella mahtava  ;D

99
Eikö tuo päivitys muuten vaadi jotain tunnuksia Pandalle?

Juu ne tavalliset päivitykset eli tais olla valikossa kohdassa 2. jossa tarvitaan oikeat ja toimivat asiakastunnuksen pandalle. Kohta 3. taas lataa sen ilmaistietokannan joka ei ole täysin ajantasalla.

Mä koitan tässä kuumeisesti opiskella ohjemointikieltä (C++) kaiken muun lomassa joten jossain vaiheessa olisi tiedossa ns. "oikealla kielellä" toteutettu käyttöliittymä. En ehdi nyt niin hirveästi panostamaan tuohon BASH scriptiin mutta koitan kyllä perehtyä tuohon hieman enemmän kun sattuu tulemaan sopiva hetki.

100
Aivan, toden totta!  ;D
Mä en kyllä keksi tuohon ongelmaan nyt suoriltaan mitään vastausta koska se toimii mun koneella ihan normaalisti, käytössäni on tosin Arch Linux.

Koita penkoo tail -f komennolla mitä sieltä /var/log hakemistosta löytyis? Sieltä vois nähdä vähän tarkempaa tietoa.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9