Sen verran kokemusta NFC:stä, että on sillä aika näppärä jakaa toiseen puhelimeen yhteystietoja. Valitsee vain käyntikortin näkyviin ja laittaa puhelimien selät vastakkain.
Tuo että joku teknologia määritellään sen mahdollisen käyttösovelluksen kautta kuulostaa ihan samalta kuin että internet on sähköposti, tai google. Muistan myös nauraneeni aivan hermottomasti kun Kodak toi markkinoille digitaalisen filmin. Se oli ihan samalainen cf-kortti kuin muutkin, mutta tämä on sellainen johon voi tallentaa valokuvia.
Tuo usein lienee normaalia markkinoinnissa, kun tuotteita myydään ihmisille jotka eivät niistä ymmärrä, eivätkä halua ymmärtää, eikä niillä ole mitään visiota sen suhteen miten niitä voitaisiin soveltaa.
NFC on lyhyen kantaman kaksisuuntainen langaton viestintämenetelmä, se mihin sitä käytetään on sitten asia aivan erikseen.
Toisaalta, jos haluamme mahdollisia use caseja listata, niin juuri nuo koskettamistilanteet on käteviä. Voihan tuon yhteystietojen lisäksi vaihtaa mitä vaan tietoa. mm. WLANiin voi liittyä koskemalla WLAN purkkia, Facebooksissa tai G+:ssa voi määritellä following tai frendata tms. Monesti tekniikan kehittyessä vaan tulee esiin myös sellaisia käyttötapoja, joita ei edes osattu ajatella silloin kuin ratkaisu keksittiin.
Tietoturvan osalta ongelmia tulee aivan taatusti, niitä kun on nykyjään käytännössä mahdotonta välttyä.
Nyt pitää kuunnella loput Security Now:t ja sen jälkeen jatkan Google I/O ja Social Engineering kuunnelmilla.
Muita jänniä trendejä tuolla oli erityisesti Chrome OS:n perustuvat järjestelmät. Ne kun ajavat selain ja pilvipohjaista ajattelua ihan turkasesti eteenpäin. Tuomalla oikeasti desktop tasoiset sovellukset selaimen kautta.
App Enginen EU datastore oli myös mielenkiintoinen juttu.
Google Cloud compute tuo Googlelta myös kohtuuhintaisempaa palvelua datan massiiviseen prosessointiin. App Enginehän on ollut "kevyt web-front end", jolla ei todellakaan voinut tehdä mitään mittavaa tietojenkäsittelyä.
Google Glass projekti on todella hieno visio, tuostahan on haaveiltu jo ainakin vuosikymmeniä. Mutta saas nähdä onko se jo oikeasti toteuttamiskelpoisella tasolla.
Samalla ja viimeisenä taas foliohattu ahdistus. Tietääkö ihmiset yhtään miten paljon tietoa Facebook ja Google kerää heistä. Onko edes pienintäkään käsitystä? Hmm, eipä taida olla.
Onneksi koneessa riittää kapasiteettia useamman virtuaalikoneen ajamiseen ja Tor on keksitty jos haluaa yrittää(?) tältä (uskomattoman) massiiviselta vakoilujärjestelmältä pakoilla.
Koko tämän kehityksen ja sen mikä liittyy mihinkin osalta suosittelen katsomaan Connections nimisen televisio sarjan. Ajattelikohan Heinrich Hertz mobiili-internettiä tehdessään keksintöään? Osataankohan me edes ajatella mihin nykyiset keksinnöt johtaa, kuten Higgsin löytyminen. Käytännön merkitykselliset sovellukset voivat olla vuosikymmenien tai jopa satojen vuosien päässä. Toinen asia mikä tuossa sarjassa kävi tuskallisen selväksi, on itseasiassa se. Että oikeasti on todella harvinaista, että kukaan tekee mitään todella suurta elämänsä aikana. Useimmat keksinnöt ovat vain aikaisempien keksintöjen pientä eteenpäin kehittämistä ja mahdollista yhdistelemistä. Uusia suuria mahtavia keksintöjä tulee äärimmäisen harvoin, saati sitten koskaan. Koska teknologia ei näytä voivan kehittyvän tiettyjä raja-arvoja nopeammin.