Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LMJ2368

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7
41
Kyllä tuon amd64-microcoden käyttäminen näyttää hidastavan konettani.
Viimeisen suuren päivityksen yhteydessä tuo koko microcode-valinta poistui koneeltani Ubuntussa. Kuuluuko niin olla - en tiedä, mutta suorituskyky ainakin on pysynyt hyvänä, ellei jopa parantunut.

42
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ikävyyksiä päivityksistä
« : 23.02.18 - klo:16.27 »
Tulipas järjettömän isot päivitykset äsken. Onneksi en ole itse vielä tämän ensimmäisen Linuxvuoteni aikana törmännyt toimimattomiin päivityksiin, vaikka olenkin asentanut kaikki mitä on ollut tulossa.

Mahtoiko tämä uusin parantaa suorituskykyä jotenkin, kun tuntuu että suorittimen käyttöaste -käppyrän yläpuolella olisi enemmän tyhjää kuin aiemmin tiettyä teräväpiirtomusiikkivideota katsottaessa? - Taidan vain kuvitella?

43
Kun alkuun kokeilin Ubuntulla kaikenlaisia juttuja, tarkoituksella että asennan sen vielä kokonaan uusiksi, kokeilin myös BleachBittiä. Sain sillä jotain outoa aikaiseksi, eli kone ei toiminut enää sen jälkeen niin kuin piti, mutta en kyllä yrittänytkään varoa mitään.

En tiedä mihin "sudo apt-get autoremove && sudo apt-get autoclean":nia järeämpiä puhdistustoimia tarvittaisikaan, enkä loppujen lopuksi ole varma onko noitakaan tarvetta käyttää, jos ei kiintolevytilasta ole akuuttia pulaa.

44
Laitealue / OKI-tulostinongelma
« : 16.02.18 - klo:15.38 »
Tulostettaessa OKI C530 työntää sekä Ubuntua että Minttiä käytettäessä tulostuksen jälkeen ulos kaksi paperia, joista jälkimmäiseen tulostuu alla oleva teksti. Mitenhän noiden ylimääräisten paperien sylkemisen saisi pois?

45
He haluaisivat, että kaikki sovellusten kehittäjät ottaisivat sovelluksissaan käyttöön OAuth-autentikoinnin, jolloin voidaan käyttää haluttaessa kaksivaiheista kirjautumista ja sovelluksiin tallennetaan vain sovelluskohtainen avain.

Minulla on ollut kauan tuo kaksivaiheinen kirjautuminen* käytössä,  mutta silti Ubuntun käyttöoikeuteen muka liittyy riski.
Onko tuossa OAuth-autentikoinnissa kyse vielä jostain muusta?

* (Kun jollain uudella laitteella tai ohjelmalla ensimmäistä kertaa kirjaudutaan Googleen omilla tunnuksilla, pitää kirjautuminen vahvistaa myös kännykällä vastaamalla Googlen kyselyyn "kyllä".  Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen kirjautuminen tapahtuu automaattisesti.)

46
Tämä liittynee samaan asiaan:

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52942.msg405440#msg405440

Itse aion jatkaa käyttöä niin kuin ennenkin, vaihtamatta sitä muuhun - luultavasti huonommin toimivaan vaihtoehtoon.

47
Hiukan huvittavaa on, että minulla Google suosittaa poistamaan itse Ubuntun. Vähempiriskisistä kohteista poistin Gnome Evolutionin, koska tuo Evolution oli asennettuna vain vähän aikaa - seuraus oli että Ubuntun kalenteri lakkasi toimimasta ja jouduin kirjautumaan tilille uudestaan. (Tuo gdfuse taasen antaa Ubuntulle ja ohjelmille Driveen samanlaiset oikeudet, mitä niillä on koneen omalle kiintolevylle tai jollekin muistitikulle - jopa ohjelmien ajaminen ja elokuvien katselu onnistuu.)

48
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu ja Lumia 830
« : 30.01.18 - klo:14.19 »
Minulla oli (ja on vieläkin varapuhelimena) Nokia 625. Yhteistä uusimmille puhelimilleni on ollut se, ettei niitä ole koskaan tarvinnut kytkeä johdolla tietokoneeseen - kaikki tiedostot kulkevat vähimmällä vaivalla "pilven" kautta. Lumia tallettaa kuvat ja videot oletusarvoisesti puhelimen lisäksi OneDriveen.

Jees. Tosin riippuu liittymän nopeudesta ja olosuhteista, toimiiko isojen videotiedostojen siirto riittävän luotettavasti tai lainkaan. Itse ainakin pystyn synkkaamaan videoita pilveen vain wlanin kautta. Lisäksi pitäisi hankkia maksullista tallennustilaa, jotta ei tarvitse hoitaa ja siivota OneDrivea ihan jatkuvasti. 50 Gt maksaa näemmä 2 €/kk ja 1000 Gt 69 €/vuosi.

Drivessä ainakaan nuo Android-kännykällä kuvatut videot ja kuvat eivät kuluta ollenkaan tuota sen 15 Gt:n ilmaista tallennustilaa, joten siivoukselle ei ole tarvetta. Kuvat ja videot myöskin poistuvat sieltä jos ne poistaa puhelimesta. Vapaa tila vähenee vasta sitten kun sinne tallentelee jotain muuta - esim. kuvia tai videoita, joita ei ole puhelimessa. OneDriven käytäntöä en enää muista - mahtaa Microsoftkin tarjota siellä jotain etuja Windows-puhelimen käyttäjälle, en tiedä.

http://mikropc.net/nettilehti/pdf/2304201512.pdf

49
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu ja Lumia 830
« : 30.01.18 - klo:07.27 »
Minulla oli (ja on vieläkin varapuhelimena) Nokia 625. Yhteistä uusimmille puhelimilleni on ollut se, ettei niitä ole koskaan tarvinnut kytkeä johdolla tietokoneeseen - kaikki tiedostot kulkevat vähimmällä vaivalla "pilven" kautta. Lumia tallettaa kuvat ja videot oletusarvoisesti puhelimen lisäksi OneDriveen. Sieltä ne ovat helposti ladattavissa koneelle ilman mitään johtojen liittämisiä ja jos pilvitallennustilan vielä liittää Ubuntun tiedostojärjestelmään, niin se näyttää koneella aivan tavalliselta tallennusvälineeltä jolta tiedostoja voi käyttää niinkuin kiintolevyltäkin. Nykyisen 1+ puhelimen kanssa käytän pääasiassa Driveä, kun se on näiden Android-puhelinten "oletuspilvitallennustila". Tietysti, jos kuvaa ehdottomasti salassapidettävää materiaalia tai jos nettiyhteys on kovin hidas, kannattaa ehkä käyttää sitä kaapelia.


Ps. En ole siirtynyt Windowsista Linuxiin kuin tällä yhdellä vanhalla kotitietokoneella, mutta kaikki siinä olleet käyttöjärjestelmät laitan tähän parhausjärjestykseen:
1. Ubuntu   2. Linux Mint Cinnamon   3. Windows Vista

Näin siis yli 30 v. Windows ja vajaan 1 v. Ubuntu ja Mint -kokemuksella.


...ja käyttämieni puhelimieni osalta sanoisin, että Windows Phone on kyllä käytettävyydeltään ja tyylikkyydeltään aikalailla hyvä vaikkei olekaan ehkä yhtä vakaa kuin Android eikä siihen saa niin paljon sovelluksia.

50
Retropelejä voi pelailla myös tässä:

https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games/v2

(En tiedä löytyykö tuosta joukosta juuri sitä oikeaa retropeliä, mutta kylläpä koneen tehot riittävät emulaattorillakin nyt paljon paremmin pelaamiseen kuin silloin 80 ja 90 luvuilla ilman mitään emulointia.)

51
Signalista en tiedä mitään, mutta ainakaan Skype ei toimi sataprosenttisesti. Ensiksikin se rohmuaa 400 Mt keskusmuistia ja usein rutisee puheluissa - eli en ole tyytyväinen enää tähän Microsoftin Skypeen.

52
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Jotain Skypen sijaan
« : 24.01.18 - klo:12.13 »
Itse käyttäisin varmaan Google Hangoutsia satunnaisten ihmisten kanssa ennemmin kuin Skypeä. Toimii selaimilla suoraan.

Kyllä tuo Skypekin toimii suoraan nettiselaimella.

53
Yleistä keskustelua / Vs: skype andruidissa
« : 19.01.18 - klo:12.54 »
Ihan se käyttäytyy kuin WhatsAppikin, pyörii taustalla ja puhelin soi kun joku soittaa - ja toimii ilman puhelinnumeroa.
Toimii myös ilman SIM-korttia WIFI:n kautta.

Minulla on ollut vuosikausia sekin puhelimessa, mutta käyttö on niin vähäistä, ettei se ole tavallisesti edes enää taustalla käynnissä.
Kaikki, joiden kanssa puhun joskus Skypessä ovat jo eläkeiässä (75-88 v.)

54
Joo.... >:(

Tuo suomalaisen kielipaketin asentaminen ei alunperin onnistunut, koska olin LibreOfficen asentamisen jälkeen päivittänyt kernelin uuteen, jolla ei sitten tuo peruspakettivarasto näytä toimivan ollenkaan (Mint Cinnamon). Edellisellä kernelillä kaikki toimii loistavasti ja LibreOffice on nyt suomenkielinen ja uusi.

Kunhan tässä taas taas ehdin omalle koneelle, pitänee palauttaa tuo edellinen kernel käyttöön - kunhan olen varmistunut, että vika oli tosiaankin siinä eikä jossain peruspakettivaraston väliaikaisessa toimimattomuudessa.
(Vielä jos joku on niin ystävällinen, että näyttäisi kuinka edellisen kernelin palautus tapahtuu. Kiitoksia noista aiemmista neuvoista, toimivat hyvin kun kone oli käynnistetty edellisellä kernelilä. :))

Viisautta on näköjään tehdä yksi toimenpide kerrallaan valmiiksi - silloin osaa vikaa etsiä oikeasta paikasta.


Myöhemmin: Nyt sitten kaikki toimiikin jo uusimmallakin kernelillä - eli kyseessä oli joku "selittämätön häiriö" joka laittoi esim. kaikki ohjelmistonhallinnan (peruspakettivaraston) asenna-nappulat ja terminaalin komentorivin asennuskomennot toimimattommaksi. (Saattoi korjautua myös tänään tulleilla päivityksillä?)
[Ongelma ratkaistu]

55
Saisiko tuon asennusohjeen vielä kokonaispakettina, kun kahdesti jo päädyin huonoon lopputulokseen netistä ohjeita haettuani.

56
Kokeilin aiemmin, mutta sain senkin vain englanninkielisenä.

57
Asensin LibreOfficen Minttiin seuraavilla komennoilla:
Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/libreoffice-5-4
Koodia: [Valitse]
sudo apt update
Koodia: [Valitse]
sudo apt install libreoffice
Nyt ongelmana on se, että se on englanninkielinen enkä osaa laittaa sitä suomen kielelle.  :'(

Kuinkahan tuon saisi suomenkieliseksi?

(Tarkoitus olisi laittaa tuo uudempi versio myös Ubuntuun, mikäli katson sen vaivan arvoiseksi testattuani sitä Mintissä)

58
Hänen tavoitteena on siirtää kuvat kännykästä tietokoneelle ja tulevaisuudessa myös USB-kiintolevylle.

Mukavin tapa, mielestäni, on tehdä siten, että kännykkä tallentaa kuvat automaattisesti pilvipalveluun (esim. Drive) ja samainen pilvipalvelu on liitetty tietokoneen hakemistojärjestelmään. Tällöin mitään kuvia ei tarvitse siirtää, vaan ne ovat tavallaan valmiina tietokoneella kun kuva tai video on otettu.

59
Suosittelen tutustumaan ihan vain Ubuntun omaan käyttöohjeeseen. Löytyy sieltä oikealta yläreunan valikosta tai vaihtoehtoisesti netistä.

https://help.ubuntu.com/16.04/ubuntu-help/index.html.fi

60
Yleistä keskustelua / Vs: Intellin prosessori bugi ...
« : 11.01.18 - klo:23.33 »
Onkos kellään muulla kuin minulla koneessa vanhaa AMD:tä ja SSD:tä?

Koska nuo molemmat aiheuttivat ongelmia Windowsin päivityksessä, niin en eilen edes käynnistänyt konettani, jos vaikka samantyyppiset ongelmat koskisivat myös Ubuntua.
Okei... päivitys tehty ja mikään ei muuttunut siten, että sitä olisi pystynyt havaitsemaan - kone tuntuu toimivan tasan yhtä nopeasti/hitaasti kuin aikaisemminkin.

Yllättävää on miten eri tavoin Ubuntu ja Linux Mint suhtautuvat tuohon kernelin päivitykseen:
Ubuntu (oletusasetuksilla) käynnistää kernelin päivityksen taustalla heti koneen käynnistyttyä mitään kysymättä.
Mint taasen näyttää uuden kernelin, mutta ei asenna sitä ellei käyttäjä erikseen valitse sitä asennettavaksi eikä edes suosittele sitä ainakaan toistaiseksi asennettavaksi.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7