Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LMJ2368

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
61
Yleistä keskustelua / Vs: Intellin prosessori bugi ...
« : 11.01.18 - klo:12.39 »
Mikrobitti: "CANONICALIN MELTDOWN- JA SPECTRE-KORJAUKSET RIKKOIVAT UBUNTU 16.04 LTS:N – TOIMI NÄIN"

https://www.mikrobitti.fi/2018/01/canonicalin-meltdown-ja-spectre-korjaukset-rikkoivat-ubuntu-16-04-ltsn-toimi-nain/

62
Onko kukaan teistä perehtynyt noihin reitittimien omien ulkoisten antennien parhaaseen asentoon? (Kaikissa noista mainoksista ne ovat pystyssä.)
Itse saan parhaan Download-nopeuden kun antennit ovat X-asennossa (+45/-45) ja ennen maston uusinta päivitystä laitteen sisäisillä antenneilla.
(Lähetinmasto on suunnassa, josta X näkyy äxänä eikä iinä - metsän takana)

Reitittimen asetukset ovat minulla aika tärkeät, sillä datavirran pitää riittää yhden UHD-kuvan lisäksi myös useamman tietokoneen tai muun laitteen yhtäaikaiseen käyttöön Netflixeineen ja Spotifyineen ym.
(Kuukaudessa näyttää menevän noin 360-420 Gigatavua dataa, nopeustesti vaihtelee noin 35-85 Mbps. ja etäisyys mastoon noin 2 km ja reititin vanhahko Huawei B593u keskellä taloa yläkerrassa.)

63
Yleistä keskustelua / Vs: Intellin prosessori bugi ...
« : 10.01.18 - klo:11.42 »
Nuo koskevat tosi vanhoja AMD:n Athlon prossuja.

No, jos 12 vuotias ei ole tosi vanha, niin sitten ei huolta...  :)

64
Yleistä keskustelua / Vs: Intellin prosessori bugi ...
« : 10.01.18 - klo:09.14 »
Onkos kellään muulla kuin minulla koneessa vanhaa AMD:tä ja SSD:tä?

Koska nuo molemmat aiheuttivat ongelmia Windowsin päivityksessä, niin en eilen edes käynnistänyt konettani, jos vaikka samantyyppiset ongelmat koskisivat myös Ubuntua.

66
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52544.msg402367#msg402367

Tästä ketjusta voi katsoa suuntaa antavasti, minkä verran muistia pitäisi kulua Chromen "tehokäytössä".

68
Sopiva hävittämistapa mielestäni on se, että salaa Ubuntun asennusvaiheessa kiintolevyn, niin ei edes tarvitse miettiä -levyn särkemistä.
Silloin ei myöskään palokunta tule sammuttamaan kotia poliisien kanssa ja tiedostot ovat salattuna aina, kun ei ole kirjautuneena koneelle.

69
Todennäköisesti systeemi ei tule tarjoamaan ensi keväänä automaattipäivitystä, tuosta kun on ollut juttua eri uutisjutuissa Ubuntusta, koska koko systeemi on muuttunut Unitystä Gnome-shelliin. Ja tuo versiopäivitys on muutenkin riskialtista ja oikeastaan suoraan sanottuna tollotouhua... Puhdas asennus on aina puhdas asennus eikä mitään ylimääräistä vanhaa sontaa tule systeemiin vanhan mukana. Ubuntun asennus muutenkin vie vain reilut viisi minuuttia ssd levylle ja olen aika varma että tuo versiopäivitys vie enemmän aikaa...

Minulla ikävä kyllä tuo puhdas asennus vie viiden minuutin sijaan paremminkin viisi tuntia (Työtiedostojen ja joidenkin asetusten kopiointi kiintolevyltä, asennustikun teko, 18.04:n asennus, päivitysten laitto, kaikkien käytössä olevien ohjelmien asennus ja niihin kirjautuminen tarvittaessa, pilvipalvelu- ja sähköpostiasetusten teko, pelien asennus ja nämä kaikki kunkin käyttäjän tarpeen mukaan kaikille käyttäjätileille (6), työtiedostojen palautus kaikille ja taas päivitykset jne... ja siltikin lapset marisee että peleistä on poistunut jotakin saavutuksia.) Käyttöjärjestelmä on kuitenkin vain se pohja jonka päällä kaikkea tehdään. Ja muutenkin kuulun siihen ihmisryhmään, jonka pitää käyttää esim. käyttöjärjestelmää ainakin vuosi, että voisin kehua sitä.

70
Yleensä, kun käyttöjärjestelmä uudistetaan, sen resurssienkulutus kasvaa. Siksi vanhaa konetta käyttäville tulee jossain tilanteessa vastaan se ettei vanhaa hyvin toimivaa käyttöjärjestelmää kannatakaan päivittää uuteen.

En tarkoittanut siis loukata kysymykselläni ketään, vaan kartoittaa etukäteen, mitä teen sitten ensi vuoden huhtikuussa kun Ubuntu itse tarjoaa päivitystä.

71
Nyt kun olette jonkin aikaa käyttäneet tuota uutta Ubuntua, niin kertokaapa mitä parempaa/huonompaa siinä on verrattuna 16.04:ään.

72
Voisin kirjoittaa tähän jotain minäkin...

Olin omistanut 11 vuotta Vistalla varustetun pöytäkoneen jonka käyttö oli jäänyt mobiilimpien laitteiden takia jo niin vähäiseksi, ettei uuden koneen ostaminen tuntunut mielekkäältä. Koneesta oli jossain vaiheessa särkynyt alkuperäinen näytönohjain joten se oli korvattu uudemmalla jossa oli HDMI-liitin, jonka ansiosta kone oli saatu hienosti osaksi olohuoneen viihdejärjestelmiä piiloon katseilta, mutta oli käytettävissä hyvin langattomalla hiirellä ja näppiksellä. Vanha Vista oli jo toisen kerran koneen käyttöhistorian aikana "korruptoitunut" siihen pisteeseen että se piti asentaa uudelleen. Katselin silloin myös kymppiä, joka ei ehkä olisi toiminut koneessani ollenkaan ja olisi kuitenkin maksanut 130,-. Niinpä sitten viime keväänä asensin uudelleen koneeseen 11 vuotta vanhan Vistan, asensin päivityksiä parin vuorokauden ajan, eikä kone ollut vielä silloinkaan lähellekkään valmis. En saanut edes näyttöä vielä asetettua teräväpiirtotarkkuuteen vanhoilla ajureilla.  Silloin ajattelin että nyt riittää!

Linuxeista olin kuullut joskus ohimennen ja muistin Ubuntu-nimen. Laitoin sen, Vistaan hermostuttuani, muistitikulle, kokeilin ja asensin koneelle - ja kaikki toimi heti! Kaikki Windowsissa käyttämäni tiedostot toimivat, kaikki ohjelmat mitä siihen tarvitsin sain siihen, lisälaitteet ja kaikki! Tulostin-skanneri-kopiokone-yhdistelmäkin toimi ensimmäistä kertaa historiansa aikana täysin oikein, eikä koneen kunnollinen käynnistyminen vienyt varttituntia. Tietenkin Ubuntu vaati uuden oppimista ja vähän kokeiluakin, mutta sain ilmaiseksi uuden mielenkiintoisemman käyttöjärjestelmän ja koneelle kokonaan uuden elämän.

Siitä innostuneena tutkin vaihtoehtoja ja asensin koneelle myös Linux Mintin, jos se olisi vieläkin parempi. No, vieläkin koneessa on molemmat - enkä suoraan voi sanoa kumpaakaan paremmaksi, mutta voin käyttää kumpaa tahansa, vaihtelu virkistää. Mintin puolella olen ehkä enemmän "harjoitellut/kokeillut" asioita ja sitten Ubuntun puolella tehnyt jutut kerralla oikein. (Ja kiintolevy riittää paremmin kahdelle Linuxille kuin yhdelle Windowsille.)

Töissä käytän Windowsia, mutta kun sen eri versioita on käyttänyt yli 30 vuotta, niin sen käyttäminen on jo liian tylsää puuhaa ja siinä mielessä on kyllä mukavaa että kotitietsikalla on jotain ihan uutta.

73
Laitealue / Vs: Steam pelaajien koneet
« : 01.12.17 - klo:15.34 »
Ja minä kun olen aina luullut että Linux-pohjaiset käyttöjärjestelmät laitetaan yleensä vanhimpiin koneisiin - kun siihen esiasennettuun Windowsiin on kyllästytty tai jotain...

Vastahan oli uutisissa, että kaikki maailman 500 tehokkainta konetta pyörii Linuxilla, joten kyllä se Linux skaalautuu moneen suuntaan.  8)

Aivan... Superkoneita käytetään siis pelaamiseen  ;)

74
Laitealue / Steam pelaajien koneet
« : 01.12.17 - klo:10.10 »
Katsoin juuri Steamin listauksen eri käyttöjärjestelmien konekannasta (Kun tässä   >:( :( :-\ :'( >:( kuumeessa on aikaa).

Yllätyksekseni Linuxilla pelaavilla on keskimäärin selvästi kaikkein järein konekanta. Ja minä kun olen aina luullut että Linux-pohjaiset käyttöjärjestelmät laitetaan yleensä vanhimpiin koneisiin - kun siihen esiasennettuun Windowsiin on kyllästytty tai jotain...

75
Kyllähän tuo tuntuu toimivan lähes kaikinpuolin niin kuin pitää - ja jotenkin sujuvammin. Ainoastaan työpöydillä valmiina olleet kuvakkeet juuttuivat paikoilleen järjestäytyneinä vasemmalle reunalle.

76
Jo nyt lukee monessa, vielä eilen näkyneessä, videossa: [Video estetty tässä maassa]  >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

77
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Mint 18.3?
« : 29.11.17 - klo:12.53 »
Onkos kukaan päivittänyt Minttiä 18.3 versioon, kun käyttöjärjestelmä itse tarjoaa sitä ja onko päivityksessä ollut ongelmia, kun päivitys itse varoittaa mahdollisista ongelmista?

Tässä Tekniikan maailman juttu aiheesta: https://tekniikanmaailma.fi/mainio-linux-mint-paranee-paranemistaan-viimeisimmassa-versiossa-taysin-uudistettu-varmuuskopiointi/

Tosin TM nyt sortuu vähän ylisanoihinkin tuon suhteen. Itse tykkään enemmän Ubuntun (Unity) käyttöliittymästä, mutta lienee tuohon Minttiin helpompi kuitenkin Windowsista siirtyä, kun se muistuttaa sitä enemmän. Itse tykkään varmaankin tuosta Ubuntun Unitystä sen(kin) takia enemmän, kun yli 30 vuotta Windowsia käyttäneenä, Unity poikkeaa siitä enemmän, mikä tuo tervetullutta vaihtelua tietokoneen käyttöön. Mintin paras puoli on, että se kuluttaa vähemmän muistia kuin perus-Ubuntu. Perustaltaan nuo ovat kylläkin aivan samanlaisia - eli kun toista oppii käyttämään, niin osaa käyttää toistakin.

78
Yleistä keskustelua / Vs: Tor Browser vs. muut
« : 27.11.17 - klo:12.04 »
Joo... kokeilin tuota Tor Browseria, kun kuulin tuosta matkayhtiöiden "algoritmien säädöstä" ja sain heti pari hintalaatusuhteeltaan parempaa hotellia listalle kuin Chromea käyttäen, mikä alkoi tietenkin ärsyttämään...

Muuten tuo Tor toimii niin paljon hitaammin kuin perusselaimet normiverkossa, ettei sitä kannata käyttää ellei halua pysyä tuntemattomana verkossa...

79
Yleistä keskustelua / Vs: Tor Browser vs. muut
« : 26.11.17 - klo:21.58 »
Se on hakukoneen (Google?) ominaisuus, ei Tor-selaimen.

En Googlella hakiessani, vaan esim. Tui tai Aurinkomatkat antavat eri hakutuloksia. Torilla saan laajemman repertuaarin hotelleja. En vielä tarkastanut, ovatko edes hinnat samat.

80
Yleistä keskustelua / Tor Browser vs. muut
« : 26.11.17 - klo:19.53 »
Saan Tor Browserilla aivan eri tulokset matkatoimistojen sivuilta ulkomaan matkaa hakiessani kuin Chromella tai Firefoxilla ja vielä kännykällä lisäksi omanlaisensa  >:(

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7