Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LMJ2368

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7
81
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mitä tämä meinaa
« : 22.11.17 - klo:07.20 »
Eilen tuli Ubuntuun sellainen päivitys, jonka se asensi automaattisesti ilman käyttäjän toimenpiteitä. Tuo "lukko" oli automaattisen päivityksen ajan päällä. Oletettavasti järjestelmä haluaa tehdä yhden asian kerrallaan, jotteivat päällekkäiset asennukset/päivitykset sotkisi toisiaan.

82
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefoxin aloitussivu muuttui
« : 20.11.17 - klo:13.09 »
Firefox on siivottu Bleachbitillä, mutta jostain syystä...

Kun viime talvena vasta testailin Ubuntua (tarkoituksena asentaa se myöhemmin kokonaan uudestaan) leikin kaiken muun lisäksi myös tuolla Bleachbitillä ja totesin jo silloin, että sillä on mahdollista saada järjestelmään ei toivottuja muutoksia eli jokin menee sekaisin. Niinpä en ole koskenut lopullisen asennuksen jälkeen Bleachbittiin koska en usko osaavani käyttää sitä riittävän turvallisesti, mutta toisaalta ei ole ollut mitään tarvettakaan.

83
Siinä, missä Chrome näyttää Youtubet, Areenat ym. sujuvasti, tämä Firefox 57.0 pätkii (usein) selkeästi. Onkohan mitään konstia saada sekin toimimaan sujuvasti tämän tason koneella teräväpiirrolla?

Avaa Firefoxissa sivu about:support
Mitä siellä lukee kohdissa HW_COMPOSITING ja OPENGL_COMPOSITING?

Itse joudun pakottamaan kiihdytyksen päälle, koska HW_COMPOSITING on jostain syystä tilassa  blocked by default: Acceleration blocked by platform, vaikka käytössä on Nvidian suljettu ajuri. Ehkä Firefox ei tunnista käyttämääni ajuriversiota oikein. Tämä ei liity erityisesti Firefox 57:ään, vaan sama ongelma ilmeni aiemmissakin versioissa.

HW_COMPOSITING: blocked by default: Acceleration blocked by platform
OPENGL_COMPOSITING: unavailable by default: Hardware compositing is disabled

Tein tuon "pakotuksen" itsekin, mutta mitään oleellista vaikutusta en sillä saanut aikaan - ehkä ajoittaista paranemista, en ole varma?

(Kyllä tuo suorittimen käyttöaste Chromellakin katseltaessa on viidenkympin ja  sadan välillä, mutta prosessori ehtii juuri ja juuri tekemään hommansa niin ettei katkoja tule täyden kuvaruudunkaan teräväpiirtovideoon.)

84
Minulla, mistä lie johtuukaan, tuo Cinnamonkin on toiminut luotettavasti kuin junan vessa eli lähes yhtä vakaasti kuin Ubuntu.

(Tuo "lähes" johtuu siitä, että Mint on joskus käynnistettäessä juuttunut "mustaan ruutuun", mutta käynnissä ollessaan ei ole koskaan ollut häiriöitä.)

85
Ei minullakaan lähtenyt pakettienhallinnalla kun nuo paketit, mutta sen jälkeen autoremovella (vai oliko se autoclean, no jompikumpi en muista) lähti Ubuntusta reilu 300 MB lisää. En katsellut mitä se oli, mutta arvelin sen johtuvan siitä, ettei Ubuntuun jäänyt sen jälkeen enää 32 bittisiä ohjelmia. Minulla on käytössä myös Mint Cinnamon, josta ei lähtenyt noilla komennoilla mitään pois, mutta siinä on vielä muuta 32 bittistä ohjelmaa.

(Tuo kaikki arvelu on siis vain arvailua, jonka paikkansapitävyyttä en mitenkään tarkastanut.)

86
Siinä, missä Chrome näyttää Youtubet, Areenat ym. sujuvasti, tämä Firefox 57.0 pätkii (usein) selkeästi. Onkohan mitään konstia saada sekin toimimaan sujuvasti tämän tason koneella teräväpiirrolla?

87
T61:
 Intel Core 2 Duo CPU 7300; CPU speed 2.0 GHz, Memory 4096.

Minulla taitaa olla periaatteessa melkein tuota huonompi 11 v. pöytäkone (AMD 2,6 GHz, 2 ydintä, 3 Gt muistia) , mutta kyllä siinä Areenat, Netflixit, Youtubet toimivat kyllä täydellisesti teräväpiirrollakin, kun sitä on vain saatavilla, ihan normi Ubuntulla. Prosessorikuorma näyttää menevän katsellessa kyllä sadassa tai lähellä sitä ja vähimmilläänkin viidessäkymmenessä, mutta ei se näytä vaikuttavan toiston laatuun mitään.

Olethan tarkastanut Ubuntun omat asetukset, että käyttää parasta näytönajuria ym. Minun piti keväällä (Uutena Ubuntun käyttäjänä) testailla asetuksia ja oletusvaihtoehdot eivät olleet lähellekkään nopeimmat. (Minun tapauksessa piti vaihtaa avoin näytönajuri suljettuun.)

88
Mintissä vanhan Skypen poistaminen onnistui mutta Ubuntussa ei. Se jäi lopulta rinnalle kun asensin sitten uuden. Mikähän olisi sopiva tapa saada vanha pois?

Joo... Pakettienhallinnassa oli riittävästi voimaa tuon vanhan poistamiseen kun se ei ollenkaan onnistunut Ubuntun sovellusvalikoimalla, mutta lähtipä sen mukana paljon tavaraa. Uusi Skype vie vähemmän tilaa kiintolevyltä kun tuo vanha. Ilmeisesti jotain vanhan Skypen 32 bittisyyden vaatimaa roinaa lähti pois, en tiedä?

PS. Kyllähän tuo näyttää nyt toimivan hyvin, rutinat on poistuneet ja vihreä pallukka näkyy, kun vain joku on Online. Ainoastaan tuo teksti, että kaiuttimet on mykistetty, vaikkei olekaan, häiritsee. (Kone kytketty HDMI:llä televisioon.)

89
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vanha Skype koneella?
« : 12.11.17 - klo:20.45 »
PS. Näin ensituntuma on, että onpa surkea ohjelma! Miten näen kuka on online ja kuka ei.

Vihreä pallukka profiilikuvassa.

Kunpa olisikin, mutta ei ole :-\

Eipä taida kukaan tuttu olla ollut tänään online-tilassa. Vanhassa versiossa oli noita pallukoita vähän monipuolisemmin. Oli keltaista ym. Nyt edes Echo / Sound testissä ei ole vihreää palluraa.

90
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vanha Skype koneella?
« : 12.11.17 - klo:17.39 »
Joo, tuosta se tulee Lataukset-kansioon ja sen saa purettua siihen, mutta kuinka tuon asennus pitäisi tehdä, että se olisi viimeisen päälle oikein?

Purettua  ???

Kai sieltä DEB paketin latasit? Suoritat sen tuplaklikillä ja seuraat ohjeita. Vanhan Skypen asennuksen voi tietysti alta poistaa, mutta ei tuo liene haittaa, kun tuo päivittyy sen tilalle.

Jep, siinähän se. Painikkeessa oli näkyvissä RPM-versio, enkä heti huomannut pikku nuolta oikeassa reunassa, josta DEB:in sai valittua.

PS. Näin ensituntuma on, että onpa surkea ohjelma! Miten näen kuka on online ja kuka ei. Skypen mukaan kaiuttimet on mykistetty vaikka eivät ole ja äänessä oli aluksi ihmeellistä rätinää.

91
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vanha Skype koneella?
« : 12.11.17 - klo:17.06 »
Joo, tuosta se tulee Lataukset-kansioon ja sen saa purettua siihen, mutta kuinka tuon asennus pitäisi tehdä, että se olisi viimeisen päälle oikein?

92
Ubuntu tietokoneissa / Vanha Skype koneella? [Ratkaistu]
« : 12.11.17 - klo:15.19 »
Minulla on Skypen versio 4.3.0.37 koneella, jonka käsitääkseni ei pitäisi toimia, mutta toimii kuitenkin.

Mikä olisi paras tapa päivittää vanha Skype nykyiseen ja kannattaako?
(Puhun sillä ehkä kerran kuukaudessa ja kameraa koneessa ei ole.)

93
Laitealue / Vs: Koneen tuulettimet
« : 07.11.17 - klo:12.22 »

Todennäköisesti on eniten kiinni näytönohjaimesta, vaikka toki prosessorikin vaikuttaa jossain vaiheessa. Tomb Raider 2013:n Linux-versiolle suositellaan GeForce GTX 760:tä tai parempaa näytönohjainta. Ultimate-säädöillä FullHD-resoluutiolla peli toimii sulavasti vasta GTX 980 Ti:llä.

Oikeasti ihmettelen, että tuo (ja muut pelit) toimii ihan pelattavasti noinkin alimittaisella koneella ilman ainuttakaan kaatumista tai muuta virhetoimintoa ikinä.

94
Laitealue / Vs: Koneen tuulettimet
« : 06.11.17 - klo:17.56 »
Kai sinulla on AMD:n Cool'n'Quiet tai Intelin SpeedStep bios asetuksissa päällä?

Eipä löytynyt tuollaisia asetuksia? Kyllä asetukset taitavat kuitenkin muuten olla kunnossa.

Ehkä ei tälläiseltä 11v. koneelta voi odottaakkaan, että se selviytyisi roistojen hyökkäyksestä monimutkaisessa peliympäristössä teräväpiirtotarkkuudella aivan ilman nykimisiä (Tomb Raider 2013-2016). (Näytönohjain uudempi, kun alkuperäinen joskus särkyi.)

95
Laitealue / Vs: Koneen tuulettimet
« : 05.11.17 - klo:10.48 »
Äh... Onko se kovin oletettavaa, ettei Ubuntu/Mint osaisi itse säätää tuulettimia oikein? Ei hirveästi innostaisi rueta säätämään hyvin toimivaa konetta. (Enhän säätele autojanikaan, vaikka niiden jäähdyttimen puhaltimet (Suomessa) eivät pyöri juuri koskaan.)

Vistan kanssakin tulettimet rupesivat erityisen voimakkaasti puhaltelemaan oikeastaan vasta toissakesän päivityskatastrofin jälkeen. (Tuli sähkökatko kesken päivitysten, eikä Vista osannut sen jälkeen enää päivittyä oikein eikä prosessorikuormitus koskaan laskenut alle 50 prosentin ja oli osaltaan vaikuttamassa siihen että siirryin pois Windowsista kotipöytäkoneessa.)


96
Laitealue / Vs: Koneen tuulettimet
« : 05.11.17 - klo:08.39 »
Lämpö pysyy kyllä ihan kohtuullisena ja tuulettimet pyörivät mutta lähes aina sillä pienimmällä perusnopeudella. Joskus pientä kiihtymistä kuulee kun pelaa esim. Tomb Raideria tai vaikka raketti liigaa mutta ei ollenkaan sellaista mikä oli tapana Vistan ollessa käyttöjärjestelmänä. Kone kyllä toimii useimmissa tilanteissa nopeamminkin kuin Vistan kanssa (pl. Ison Excel-taulukon vieritys) mutta jättääkö Ubuntu/Mint jotain resursseja käyttämättä kun tuulettimet eivät puhalla lähellekkään täysillä koskaan.

97
Laitealue / Koneen tuulettimet
« : 04.11.17 - klo:08.56 »
Mikähän on syynä, ettei koneeni tuuletin kohota kierroksia enää vaikka kuinka yrittäisin kuormittaa sitä. Ennen Ubuntua ja Mint Cinnamonia koneessa oli Vista jolla tuuletin huusi välillä hoosiannaa vaikkei juuri mitään tehnytkään.

Muuten kyllä tuo 11 vuotias kone toimii nykyään - sanoisinko täydellisesti, kaikkine siihen kytkettyine laitteineen. Vistan kanssa ei ollut koskaan niin.

98
Ensiksi ehkä kannattaa tarkastaa, saako reitittimeen päivityksiä. Minulla oli jossain vaiheessa ongelma, joka ilmeni vain Ubuntussa ja Mintissä mutta ei esim. Windowseissa. (Moninpelit eivät yhdistäneet palvelimiin mutta kaikki muu toimi.) Reitittimen ohjelmiston päivityksen jälkeen kaikki sitten heti toimikin.

99
Eipä 8 gigaa muistia riitä Vivaldin ja Eclipsen (java-ohjelma) pyörittämiseen samanaikaisesti, jos Vivaldissa on auki riittävästi välilehtiä, joissa osassa voi olla raskastakin sisältöä. Muistin loppuminen kaataa koneen, ellei OOM killer ehdi paikalle ennen sitä.

Eikös swappi ole juuri sitä varten että kone toimii, vaikka muisti täyttyisikin?

(Itselläni on ollut swappi koko ajan ihan asennuksen oletusasetuksilla, eikä sen toiminnassa ole ollut huomauttamista.)

100
Aika ankarasti pitää kyllä surffata saadakseen muistin täyteen. Tässäkin pyörii kaikki mahdolliset videot päällekkäin mitä noilla sivuilla pystyi pyörittämään.
(Piti pienentää tuo kuva, kun keskustelualue ei hyväksynyt täyttä teräväpiirtokuvaa.)

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7