Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LMJ2368

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Laitealue / Pöytäkoneen tuuletinmelunvaimennus?
« : 13.05.19 - klo:09.57 »
Vanha (Ubuntu)pöytäkoneen emolevy hajosi, mutta onneksi kotona oli uudemmista koneista sen verran ylijääneitä osia että sain kasattua niistä huomattavasti vanhaa konetta tehokkaamman koneen särkyneen vanhuksen tilalle. Uudempi emolevy vain ei käy vanhaan koteloon, joten otin myös uudemman kotelon käyttöön. Ongelmana on vain se, että tuon kokonaisuuden tuuletinmelutaso on aivan liian kova "hiljaiseen olohuonekäyttöön" varsinkin yöllä.

Onko kellään kokemusta tietokoneen hiljentamisesta? Voiko esim. tuulettimien pyörimisnopeuksia säätää, sillä nyt ne tuntuvat tuulettavan aina samalla suurehkolla nopeudella, vaikka konetta ei juuri kuormittaisi?

2
Ei ollut, mutta nyt  kun on, niin tuollainen unattended-upgrade siellä taas käy erittäin matalalla prioriteetilla käyttäen yksinään 50 % suoritintehosta?
Osaisiko joku sanoa, miksi se on jatkuvasti niin pitkään koneen käynnistyksen jälkeen toiminnassa?

3
Katso järjestelmän valvonnasta, mikä ohjelma sitä syö.

Siinäpä se ongelma olikin, kun sitä ei näyttänyt syövän mikään. Nyt se kuitenkin on palautunut normaalille tasolle.

4
Mitä Ubuntu on tehnyt eilen ja tänään?

Joko CPU1 tai CPU2 työskentelee koko ajan 100% teholla, aivan kuin jokin päivitys olisi käynnissä koko ajan.

Vanhan koneen teho ei riitä jos puolet on vain käytössä ohjelmille.

5
 :) ;) Teinpä vielä uudelleen kaikki em. toimenpiteet ja nyt sitten kaikki toimiikin niin kuin pitää - usko Ubuntun toimivuuteen meinasi jo olla koetuksella. :D ;D

6
Ongelma on edelleen kohdallani korjaamatta vaikka tein kaikki mitä ym. linkeissä ehdotettiin.

En tiedä onko TrackMania Nations Foreverin asentamisella ennen sovellusvalikoiman rikkoutumista ollut jotain vaikutusta siihen?

7
Eipä toimi sovellusvalikoima vieläkään!

Sovellusvalikoiman poistamalla ja uudelleen asentamalla sain vain vaihtumaan sen käynnistyskuvakkeen erinäköiseksi.

Kuinkahan tuon nyt saisi palautettua alkuperäiseen toimivaan tilaan?

8
Minulla on HP Photosmart C3180, joka on täydellisen toimiva sekä Ubuntun että Linux Mintin kanssa, mutta ei koskaan toiminut hyvin Vistan kanssa. ( Vistassa ongelmana oli usean käyttäjätilin koneessa se, että kun muut kuin järjestelmänvalvoja käyttivät sitä, ajuri yritti asentua itsekseen uudelleen ja sotki systeemin toimimattomaksi ja jos paperi esim. loppui kesken tulostuksen niin tulostuspino meni tukkoon ja piti erikseen purkaa ja tietokone vielä käynnistää uudelleen.)

No... Tulostin on jo 12 vuotta vanha, mutta joskus näinkin päin.

9
Asentaminen onnistuu ym. tyylillä komentokehotteessa normaalisti.

10
Eipä ole vieläkään korjautunut (itsekseen). Aika harvoin kyllä olen tosin kesällä tietokonetta käynnistellyt.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vika Ubuntun sovellusvalikoimassa
« : 05.07.18 - klo:18.21 »
Kuinkahan pitäisi lähteä korjaamaan tilannetta, kun Ubuntu 16.04:n sovellusvalikoimasta hävisivät lähes kaikki ohjelmat, jotka voi asentaa sekä ne, jotka on asennettu omalle koneelle, alla olevien kuvien mukaisesti?

12
En tiedä Chromiumista, mutta Chromessa ainakin riittää, että kirjaudut Google-tilillesi että saat kirjanmerkit ym. kaikki muutkin jutut kuten selaushistorian kulloinkin käytössä olevan laitteen selaimeen automaattisesti.

13
"Toista viikkoa ny pyöritellyt tätä...   ...ja itsekkin yllätyin miten vakaa ainakin omalla koneella, koska kertaakaan vielä lentänyt persuuksilleen."

Pakko hieman kehua Ubuntun 16.04:ää. Nyt ollut noin 1,5 vuotta käytössä eikä kertaakaan ole vielä kone kaatunut/jumittanut - ei edes silloin kuin tarkoituksella ajoin niin paljon ohjelmia, että muisti ja swappi olivat aivan täynnä. Rinnalla ollut Linux Mint, mutta sillä oli tapana aikaisemmalla versiolla joskus juuttua käynnistettäessä mustaan ruutuun.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Franz-viestintäsovellus?
« : 04.06.18 - klo:20.06 »
Jep... Vie 1,2 Gt muistia kolmesta, kun on laitettu omat jutut siihen, eikä silti saa työsähköpostia mukaan! Minun tapauksessani turha sovellus - vaikka lehdessä kehuttiinkin.

15
"Liikkuvan kuvan repeily on hyvin yleinen ongelma Nvidian näyttiksillä"

GeForce GTS 450:llä en ole koskaan törmännyt tuollaiseen - varmaankin noin vanhojen ohjaimien ongelmat on korjattu jo aikaa sitten?

16
Ubuntu tietokoneissa / Franz-viestintäsovellus?
« : 31.05.18 - klo:17.09 »
Onko kukaan käyttänyt Franzia esim. Thunderbirdin sijasta koneen viestisovelluksena? Siihen saisi samaan ruutuun liitettyä myös Facebookit, Skypet ym. WhatsAppit ja sähköposteja voisi käyttää "laajemmin ominaisuuksin" kuin esim. Thunderbirdillä, koska ovat vähän niin kuin nettiselaimessa.

17
Itse, vastaavassa tilanteessa, valitsisin Ubuntua asentaessani kohdan "Poista vanha käyttöjärjestelmä ja asenna Ubuntu.". Vista ei nimittäin ole enää tuettu käyttöjärjestelmä.

18
Onneksi olin joskus saanut hyviä neuvoja tässä ketjussa, niin nyt tehty vaihto LibreOffisen kuutosversioon oli lasten leikkiä ja onnistui muutamassa minuutissa. Ainoa ongelma on ettei mukaan enää tullut sitä LibreOffice kuvaketta ilman writer tms. jatketta. (Nyt tuokin korjautui 10.5. tulleen päivityksen myötä.)

19
Varmaankin nuo laitteistovaatimukset myös kannattaisi tarkastaa/päivittää?

OMG Ubuntu-sivuilta löytyi tällaista:

Järjestelmän vähimmäisvaatimukset Ubuntu 18.04:lle:

- 2GHz dual core -prosessori (tai parempi)
- 2 Gt RAM-muistia
- 25 Gt vapaata kiintolevytilaa
- DVD-asema tai USB-portti
- Internet-yhteys

Muistin ja kiintolevytilan vähimmäisvaatimukset tuossa ovat aika paljon suuremmat kuin Ubuntu Suomi -sivustolla:
https://wiki.ubuntu-fi.org/Laitteistovaatimukset

20
Kuinkahan tähän pitäisi suhtautua tuollaisen erittäin suorituskykykriittisen 12 vuotiaan koneen kanssa, kun miettii vaihtaako 16.04:stä 18.04:ään?
(On niin monen näköisiä pylväitä, enkä ehdi pariin päivään perehtyä niihin.)

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu-1004-1804&num=1

Sivuja: [1] 2 3 ... 7