Editoin videoita open shotilla ja yritän noutaa videot Lumia 830:sta. Ensiksi alussa tulee usb -porttiin liittämisen yhteydessä ilmoitus "MTP-laitteen "[usb:002,005]" avaaminen epäonnistui". Kun pari kertaa irrotan ja yhdistän piuhan uudelleen, yhteys muodostuu. Menen kännykän videotiedostoihin ja videot näkyvät hyvin. Kun yritän avata videota kaksoisklikkaamalla, tulee ilmoitus "ibmtp-virhe: Tuntematon virhe." Kun kopioin videot tietokoneen kovalevylle ja sitten avaan ne, toimii. Eivät aukea suoraan Lumiasta myöskään open shotilla, mutta kylläkin koneen kovalevyltä. Kaikki tämä toimi windowsissa (Movie Makerilla) ilman noita kommervenkkejä.
Windows Phone toimii tietysti parhaiten Windowsin kanssa.
Toki MTP on standardi protokolla ja ollut käytössä jo useamman vuoden WP:ssä ja Androidissa, mutta Linux-tuki on pitkälti yhteisön koodaama häkkyrä, jota ei ehkä missään jakelussa ole viilattu täysin bugittomaksi. Lisäksi raudalla voi olla vaikutusta asiaan. Oletko siis kokeillut siirtoa Windowsissa samalla tietokoneella, samalla kaapelilla ja samassa USB-portissa?
Itselläni MTP-siirto on kyllä toiminut tarpeeksi hyvin Lumia 1020:n kanssa. Lukitus pitää avata mielellään ennen yhdistämistä, ja tiedostolistojen lataaminen kestää joskus minuutin, jos puhelimessa on paljon kuvia. Olen suosiolla siirtänyt tiedostot ensin tietokoneelle Nautiluksella (Ubuntun tiedostoselain), koska useimmat käyttämäni ohjelmat eivät tue MTP-rajoitteisia gvfs-liitoksia riittävän hyvin.
Olen nyt rassaillut kolme kuukautta linuxia windowsin jälkeen (sain tämän linux -koneen Ubuntu 16.04 työnantajalta eläkkeelle jäätyäni) ja en kyllä ole huomannut ubuntussa etuja windowsiin verrattuna paitsi, että kone on toimintavalmis heti kannen aukaisun jälkeen. Onko homma niin, että en vaan osaa vielä käyttää linuxia vaan onko todella esimerkiksi nuo kuvaamani asiat helpompia windowsissa. Olen huomannut samaa muissakin toiminnoissa. Kommentoisiko joku windowsista linuxiin siirtynyt kokeneempi käyttäjä.
Yhteensopivuus satunnaisten kuluttajalaitteiden kanssa tulee olemaan Windowsin etuna niin pitkään kuin sillä on 90 %:n markkinaosuus koti- ja yritystietokoneissa, ja sen myötä kaikkien laitevalmistajien tuki. Tilanne on kuitenkin nykyisin varsin hyvä Linuxissakin. Useimmat laitteet toimivat perustoimintojen osalta suoraan, mikä ei Windowsissa ole koskaan ollut itsestäänselvää, vaan usein tarvitaan erikseen asennettavat ajurit. Linuxissa sellaisiin turvaudutaan lähinnä joidenkin tulostimien osalta. Muu laitetuki on pitkälti kernelissä mukana ja päivittyy pienellä viiveellä jakeluihin. Osalle laitteita ei ole tukea lainkaan, tai käyttöönotto on hankalaa.
Jos tietokone ja ohjelmistot ovat vain välineitä, joilla haluat saada asioita tehdyksi, Windows on yleensä helpoin vaihtoehto. Tavalliselle kotikäyttäjälle Linuxin etuna on lähinnä turvallisuus, koska haittaohjelmia ei ole juuri lainkaan, ja selaimiin kohdistuvat hyökkäyksetkään eivät ole osoittautuneet yhtä suureksi ongelmaksi kuin Windowsissa. Vanhemmissa koneissa tällä on huomattava vaikutus myös järjestelmän keveyteen ja nopeuteen, kun ei tarvitse ajaa taustalla palomuureja ja virusskannereita. HTML5:n ja muiden nykyisten web-standardien myötä selaimetkin toimivat varsin hyvin, joten nettikäytössä alustoilla ei ole juurikaan eroa.
Apua Linux-ongelmiin saa myös varsin kattavasti eri foorumeilla kysymällä tai googlaamalla vastaavia aiempia tapauksia. Ei kannata luovuttaa ensimmäisten vastoinkäymisten jälkeen.