Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 20
21
Hups. Löysinkin itse ratkaisun eli Shotwell toteuttaa juuri kaipaamani tarpeet.
Ensin pitää tuoda kuvat Shotwelliin ja siinä dia-esityksessä on alalaidassa määrittelyt, eli kuvien vaihtotyyli, esitysaika ja kuvanvaihdon ajan määrittely.

22
Valokuvat ovat esitystä varten omassa kansiossaan ja on ohjelmia, millä automaatisesti saadaan kuvat vaihtumaan diaesityksenä. Yleensä kuvanvaihto tapahtuu siten, että kuva häviä salamannopeasti ja samalla ilmestyy uusi kuva. Tähän etsin muutosratkaisua.  gThumb tarjoaa tähän jonkin verran erilaisia kuvanvaihtotekniikoita, ei kuitenkaan sellaista että kun toinen kuva hiljalleen häipyy, niin toinen samalla hiljalleen tulee näkyviin. Ja kuvien "vaihtumisprosessin" aikaa ei voi muuttaa gThumbilla. Kaipaisisin rauhallista kuvien vaihtumista.
Onko ideoita?

23
Kävin kurkkaamassa noita tekemiäni "aloittelijan ohjeita" ja Ubuntu 18.04 ohjeen sivulla 62  on ohjeita Ubuntu 18.04:n päivittäminen 20.04:ään. Ensin tulee tarkistaa, että 18.04 on päivitetty viimeisimpään versioon käskyllä $ update-manager -c -d ja tämän jälkeen tulee ikkuna, mistä voi päivittää tai jos on päivitykset kunnossa niin näkyy ilmoitus, että Ubuntu on ajantasalla, mutta on uudempi 20.04 myös mahdollista ladata. Eli tätä kautta voi yrittää päivitystä silloin, kun itse haluaa. En ole kokeillut, mutta jostain löysin aikoinaan tämän ohjeen.

24
Kiitos tiedosta. Mutta minulla on edelleen yksi ikävä ongelma eikä vain ikävä, vaan tosi harmillinen. Menetin Thunderbirdin kaikki asetukset ja myös postit. Windowsissa ne todennäköisesti ovat, mutta käyttäessäni Ubuntua tarvitse myös postejani.
Ymmärtääkseni postit voiisi jotenkin hakea netistä tai windowsista, muta en tiedä miten. Tietäisikö joku muu?
Tässä muutama asia ( oikaiskaa, jos on väärää infoa )
1. Sähköpostit ovat operaattorin sähköpostipalvelimella ( IMAP ), palvelimen kautta kulkee aina posti
- varasto kasvaa suureksi ja joutuu ostamaan lisätilaa
+ eri laitteilla pääsee lukemaan sähköposteja
2. Sähköpostit siirretään käyttäjän koneelle, kun sähköposti avataan (POP) ( Olen huomannut, että määrittelyissä nykyään voidaan kysyä, jätetäänkö s-postit myös palvelimelle vai ei ??? )
- tämän jälkeen muilla laitteilla ei pääse lukemaan sähköpostia
+ sähköpostit sijaitsevat .thunderbird kansion sisällä ( piilotiedosto ), voit välillä kopioida toiselle muistivälineelle kyseisen kansion ( = helppo varmuuskopiointimenetelmä )
3. Jos on paljon tärkeitä sähköposteja, kannattaa niitä siirtää uusiin kansioihin
( itse teen joka vuodesta oman kansion, mihin siirrän kaikki kyseisen vuoden tulleet ja lähetetyt viestit )
4. Tutki "Paikalliset kansiot" määrittelyjä
+ kansio sijaitsee omalla koneellasi, polku läytyy määrittelyistä
+ Paikalliset kansiot voit siirtää toiseen paikkaan ja määritellä sille polku
+ Voit vaikka taltioida vanhoja sähköposteja omaan paikalliseen kansioon muistitikulle ja näitä voi siis olla useita. Kun liität muistitikun koneeseen, määrittele "Paikallisten kansioiden " polku ko. muistitikulle.
5. Deja Dub varmuuskopioi koko Koti-kansion, missä on myös sähköposti
+ määrittele automaattinen varmuuskopiointi esim. SD-kortille
+ SD-kortilta voit Deja Dubilla määritellä varmuuskopioinnin purun esim. tyhjälle tikulle, jolloin tiedostot tulevat tuttuun muotoon ( poistaa pakkauksen ). Tuolta puretulta tikulta voit sitten poimia haluttuja tiedostoja, jos on tällainen tarve
6. Pidä tallessa ja päivitä se omaan versionumeroon ( 22.04.2 tms ) oman distrosi asennustikku
+ jos koko homma prakaa, niin asenna uudestaan distro ja sen jälkeen varmuuskopio, niin pääset lähelle menettämääsi tilannetta!

Tämä meni nyt vähän sivuun alkuperäisestä aiheesta, mutta yleisesti, ei ohjelmat koneelta katoa kuvakkeen häviämisen yhteydessä, vain joku kytkös katkeaa.

25
Kannattaisi välillä ottaa varmuuskopio Ubuntun tiedostoista, sieltä löytyisi myös sähköpostit.
Kannattaa myös miettiä, mitä sähköpostien määrittelyssä tarkoittaa imap ja pop-määrittelyt ja pohtia, kumpi on itselle käyttökelpoisempi.
Mutta vielä kerran, varmuuskopiointi!!! se on niin helppo tehdä ja tärkeä! Esimerkiksi DejaDupilla.

26
Onkohan muilla samoja havaintoja, että Firefox välillä ei toimi mutta Chromium toimii. Esimerkiksi Nordean kaikki toiminnot eivät välillä toimi mutta Firofoxin kautta toimivat. Samoin Klarna maksutoiminto ei toiminut Firefoxilla, mutta Chromiumissa toimi heti. Käytössä Linux Mint.

27
No pistän minäkin välillä lusikan soppaan. gThump ohjelmalla voi pienentää yhden tai monta kuvaa samanaikaisesti. Tarkempi ohje löytyy tekemäni Ubuntu-oppaan loppupuolella olevista liitteistä.

28
Hiukan asian vierestä.
Kiinnitin huomiota tuohon nm:n esittämään Recovery menu-valikkokuvaan, mikä on mielenkiintoinen.
Vakikossa on monta mielenkiintoista kohtaa esim. clean, dpkg, network. Kannattaako esim. tuota clean ja dpkg suorittaa silloin tällöin. Kokeilin tuota clean-toimintoa yhdellä koneistani ja huomasin, että päivityksissä usein oli monta numeroversiota  "jostakin" ( menee yli mun ymmärryksen ) ja niiden käsittely kesti pitkään. Nyt ohjelma poisti ne ja ilmeisesti päivitykset menevät läpi nopeammin. Mitä tuo network oikein tekee, kysyn siksi, koska tuo uusin koneeni on vielä kiinni langattomassa verkossa usb-puhelin yhteydellä.

29
Aikoinaan, kun käytin cd j dvd levyjä taltiointiin, niin saattoi käydä pitemmän ajan kuluttua, että kyseinen levyn luku ei onnistunut kuin alkuperäisellä laitteella eli ei nuo levytkään ihan varmoja ole tai ainakaan lukukulaitteet.

30
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ylen sivu pdf:ksi...
« : 24.07.23 - klo:22.43 »
Mene osoitteeseen Chromiumilla ja selaa koko kisalista läpi ja palaa alkuun.
Määrittele Chromiumin tulostuksessa " Tallenna pdf-muodossa", pitäisi tulostaa kyseisen pelilistan.

31
Herkullinen kysymys. Meikäläiselläkin on iso kasa erilaisia usb-tikkuja ja jotain piti keksiä. Samoin oli kertynyt paljon luottokortin kokoisia muovisia kortteja, joilla ei tee enää mitään. Niinpä paperireijittimellä tein reijän muovikortin kulmaan ja pienellä narunpätkällä usb-korttiin kiinni. Muovikortteihin voi tussikynällä kirjoittaa kortin sisältö ( menee siis kortin oman tekstin päälle) tai liimaa korttiin valkean paperin, mihin kirjoittaa ( voi tietenikn tehdä jäykästä kartongista samanlaisia "luottokortteja". Parempaa en ole vielää keksinyt.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu oppimateriaalin kieli
« : 22.07.23 - klo:15.25 »
Käännökset teen englanninkielisestä versiosta. Käännätin kokeeksi espanjan kielelle ja sen käännöksen käännätin sitten suomeksi. Oikeastaan erittäin vähän tulkinnanvaraista käännöstä syntyi, sikäli olen varsin luottavainen käännöksiin, olen myös pyrkinyt tekemään lauseet yksinkertaisiksi ja lyhyiksi juuri tätä käännöstoimintaa varten. (vaimo kyllä osaa hyvin espanjaa, mutta saa hepulin, jos yritän oikoluettaa ;-)

33
Yleistä keskustelua / Ubuntu oppimateriaalin kieli
« : 22.07.23 - klo:10.12 »
Löysin helpon keinon, miten voin Google kääntäjän avulla muuttaa tekemäni oppaat toiselle kielelle. Aikoinaan muutama opettaja kommentoi tekemääni opasta (positiivisesti ). Nyt kysyisinkin, onko tarvetta/tarpeellista tehdä esim. Ubuntu 22.04 oppaasta ukrainan tai jonkin muun Googlesta löytyvän kielen mukaista opasta. Kuvat oppaassa ovat englanninkielisiä, mutta kaikki tekstit käännettyjä. Tein nyt kokeeksi espanjankielisen oppaan ja laitan sen tuonne kotisivulleni ladattavaksi kohtapuoleen.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun asennus
« : 20.07.23 - klo:23.29 »
Ajoitus voi ratkaista: Yleensä kun on painanut Start-painiketta mikrossa, on samanaikaisesti painettava F1 tai esc tai jotain konetyypistä riippuvaa näppäinkombinaatiota. Nykyiset tietokoneet käynnistyvät hyvin nopeasti, esim. HP Stream tietokoneessa pitää ensin painaa esc ja F9 painikkeita samanaikaisesti ja vasta sen jälkeen kun painaa Start, niin pääsee bios-käskyihin. Jos ensin painaa Start ja sitten yrittää
painella muita, on jo myöhäistä.

35
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun asennus
« : 17.07.23 - klo:22.49 »
Ei millään pahalla, mutta katsoppa tämän keskustelupalstan kohdasta "Oppaiden kehittäminen", sieltä voisi löytyä myös ohjeita Ubuntu 22.04 LTS:n asentamisesta ja käytöstä;-)

36
Nyt suurkiitokset nm:lle!
Jep. Olen käyttänyt vuosia tätä Outliner Pro-versiota, mutta paneutuminen puhelimen ja läppärin yhteiskäyttöön tässä ohjelmassa on jäänyt vaikeaselkoisuuden takia tekemättä. Nyt paneuduin asiaan kunnolla ja jee! eli sain toimimaan homman läppärin ja puhelimen välillä. Datavarasto on Dropboxissa ja muutokset/lisäykset toimivat molempiin suuntiin! Olen haikaillut pitkään tätä mahdollisuutta. Muutenkin olen etsiskellyt tällaista tehokasta ja yksinkertaista omaan käyttöön tarkoitettua PIM-ohjelmaa. Lisäys: Tarkennuksena, sain siis Treelinen toimimaan yhdessä Outlinerin kanssa.

Voisin tässä hiukan kertoilla omaa PIM-ohjelmahistoriaa.
70-luvun alussa tein Lotus Symphonylla ( taulukkolaskenta ) ekan muistiinpano-ohjelman.
Tietoväylän ( Lotuksen edustaja ) kertoi, että heillä on tulossa juuri tähän tarkoitukseen sopiva ohjelma nimeltään Lotus Agenda. Se olikin jotain, eli todellinen super-ohjelma minkä omaksuminen oli hiukan vaikeaa ensialkuun. Ohjelmalle pystyi opettamaan sanoja. Määrittelin, että "heti" tarkoitti 7 päivää tästä eteenpäin, "pian" oli kuukausi eteenpäin ja "joskus" oli puoli vuotta eteenpäin, esimerkkinä. Näin siis kirjoittamalla ohjasin toimintaa. Tein Agendalla myös valvomon sähköisen käyttöpäiväkirjan, mikä toimi mainiosti. Täytyy sanoa, että Agenda on yhä edelleen hienoin PIM-ohjelma, vaikka siitä puuttui netti ja linkit ja kuvat. Tämä oli siis DOS-aikakautta. Sitten tuli Windows ja oli surukseni luovuttava vähitellen Agendasta, tilalle löytyi ECCO, missä ei kuitenkaan ollut tuota "tekoälyä".
Ja kun tuli älypuhelimet ja pädit, niin taas oli etsinnän paikka ja sopivimmaksi ja riittävän yksinkertaiseksi löytyi tämä Outliner, mutta siinä oli tuo synronointiongelma läppärin kanssa. Mutta nyt siihenkin löytyi ratkaisu. Täytyy vielä testailla ominaisuuksia, ennen kuin aloittaa todellisen yhteiskäytön, muistiinpanojen tekemisen ym.
Kiitti vielä kerran!

37
En tiedä, onko tämä sopiva aihealue kysymykselleni.
Käytössäni on puhelimissa ja pädillä jäsennin-ohjelma ( muistiinpanoja varten ), minkä tiedot ovat Dropboxissa, joten voin niitä käyttää ko. laitteilla. Kyseistä ohjelmaa ei kuitenkaan saa tietokoneelle eikä siis Ubuntuun tai muihin distroihin. Heräsi ajatus, että voisinko jotenkin kytkeä wifillä tai usb-kaapelilla puhelimen kiinni läppäriin ja näkisin puhelimen näytön läppärillä ja siten voisin käyttää ko. jäsenninohjelmaa läppärillä, ts. helpompi kirjoittaa pitempiä tekstejä jne. Kyseinen ohjelma, mitä käytän puhelimella on "Outliner".

38
Pahoittelen sekoilua, ajattelin vain, että nuo erilaiset käskysekvenssit ovat samoja sekä Ubuntulla että Mintillä. Palaan myöhemmin tuohon wifi-asiaan "oikealla foorumilla".

39
Haparoiva kysymys, miten päivitän ajurit? Nimittäin koko wifi ei näy missään valikossa. Tuolla laitepuolen keskustelussa, mistä otin tämän lainauksen, todettiin, että ko. wifin ajuri valmistunee ensi syksyyn mennessä. Kyseisessä ongelmamikrossa on Linux Mint, mutta se ei kai vaikuta asiaan.

40
Pienenä kommenttina lainaus omasta aikaisemmasta kommentistani HP-koneista:
"Ostin HP-250--G9-Notebook-PC koneen ja poistin rohkeasti Windowsin. Asensin uuden Ubuntun, mutta wifi ei toimi. Olen asennellut useita eri Ubuntu-versioita kokeeksi ja Maten, mutta wifi ei toimi. Palaan tähän ongelmaan uudessa keskusteluketjussa sitten joskus, kun hermot kestävät, mutta qwertyyn vihje pelasti päiväni, eli android-puhelimeni ja usb-kaapelin avulla saan wifin ohitettua ja voin siis toimia ilman kiinteää ethernet-verkkoa. Uusi kullan arvoinen vinkki. Voisin kyllä todeta, että ei Ubuntun asennuksessa saisi tällaista ongelmaa tulla, etenkin kun on kyse esim. HP-koneesta."
Koneessa on nyt Linux Mate, mutta wifi ei vielä toimi. Eli HP muuten hyvä kone, mulla useita, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen. Kohtapuoleen rupean kyselemään, että mitenkähän tuon wifi-onelman saisin ratkottua.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 20