Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AimoE

Sivuja: [1] 2 3 ... 134
1
Löysinpäs, avataan siis Asetukset ja sieltä sitten writerin tulostus. Harmi ettei asetusta ole Calcille. Tarttisin molemmille.

2
Kiitos. Kaikki löytyi paitsi viimeinen kohta. Mitä tarkoittaa "kohdasta Libre Office Writer -> Tulostus"?

3
Tuo ei ole se asetus jota aiemmin käytin, koska sivu on tumma myöskin tulostuksessa. Aiempi asetus näytti jo tulostuksen esikatselussa sivun valkeana, ja tulosti paperille tekstin tummana, vaikka ruudulla näkyi vaalea teksti tummalla taustalla.

Onko se aiempi asetus ihan kokonaan poistettu?

4
Minulla on LibreOfficessa ollut joskus aiemmin asetus, jolla sain asiakirjan näkymään tummana (siis vaalea teksti tummalla pohjalla), vaikka paperille tulostuukin mustaa valkoisella. Nyt en mistään löydä sitä asetusta, löydän vain sovelluksen teema-asetuksen, jonka ansiosta LO itse on tumma, mutta asiakirjat näkyvät vaaleina.

Onko asetus poistunut vai enkö vain löydä sitä, ja missä se on?

5
Yleistä keskustelua / Vs: KeepassXC kysymys
« : 18.11.23 - klo:07.27 »
Kun lisäsin uuden tietueen  ohjelmaan niin kiinnitti huomiota avaimen kuva joittenkin osoitteiden yhteydessä kuvan mukaisesti. Joissakin ryhmissä avain näkyy lähes kaikissa  "Title"-sarakkeen nimissä ja joissakin vain harvoissa. En ole aikaisemmin kiinnittänyt asiaan huomiota vaikka näin on ollut kai alusta lähtien.
En nyt muista millä systeemillä olen mitäkin tietoja tallentanut ja alkoi ihmetyttään mikä avaimen tarkoitus on? Onko sille joku yksinkertainen selitys ja mistä on kyse?
Ja mikä on kuvassa olevien pankkien yhteydessä olevien %-merkin tarkoitus?
Osaisiko joku kertoa.

Kuvakkeet ovat käyttäjän valitsemia. Kun ohjelma on juuri asennettu, siinä on ollut oletuksena joku kuvake, mutta ei kumpikaan noista kuvassa näkyvistä. Muistaakseni se oli maapallokuvake, mutta ne muista niin vanhoja. Kuvakkeen voi valita sekä ykisttäiselle tiedolle että kansiolle. Kun kansioon luodaan uusi tietue, se saa oletuksena kansion kuvakkeen. Olet ehkä luonut tuon uuden tietueen yhteen  kansioon ja sitten siirtänyt toiseen, jolloin sen ekan kansion kuvake on tullut mukana. Voit valita jonkun muun kuvakkeen kaikille noille tiedoille, jos haluat. KeePassXC ei itse anna niille mitään merkityksiä, vaan merkitys riippuu sinusta, sinä valitset ne kuvakkeet joita käytät.

Harmillista asiassa on se, että jos on aloittanut KeePass-ohjelmalla ja sitten siirtynyt KeePassXC:n käyttöön, niin kuvakkeet ovat vaihtuneet toisiksi. Osa vaihtopareista osuu sopivan saamankaltaiseen, mutta osa on ihan erilaisia. Itse jouduin pohtimaan aika paljon mitä teen niille kuvakkeille.

6
F-Secure Internet Security -tilaukseni (Windows-koneella) on voimassa vielä ensi kevääseen. Nyt kuitenkin F-Secure IS ilmoittaa,

Eikös se F-Secure lakannut olemasta? Siitä tuli joku With-Secure tai muu sellainen.

Tuotenimet eivät ole muuttuneet. Paitsi niin, että F-Secure Internet Security on nyt sama tuote joka ennen oli F-Secure SAFE, joka sisälsi Internet Securityn ja muutaman muun tuotteen. Eli ei enää myydä erikseen pienempiä osia, vaan kerätään fyffet isommista paketeista. Perusteluna on se, että asiakkaalle ei kumminkaan riitä yhden tietokneen suojaus, vaan pitää ottaa huomioon puhelimet ja ylipäätään monta laitetta.

Mutta siis firman nimenmuots ei näy tuotteissa nimen muutoksena.

7
Jatkoa:

Kun ohjeen mukaan luon tilin My F-Secure -portaaliin, niin siellä puhutaan kuukauden kokeilujaksosta, eikä näytetä olemassa olevaa tilausta, vaikka käytin tilin luonnissa samaa sähköpostiosoitetta. Kun portaalin ohjeilla asennan tuotteen, tilaus on voimassa vain 30 päivää. Uskomatonta!

8
Yleistä keskustelua / F-Securen tukifoorumin outo tila
« : 17.11.23 - klo:15.12 »
F-Secure Internet Security -tilaukseni (Windows-koneella) on voimassa vielä ensi kevääseen. Nyt kuitenkin F-Secure IS ilmoittaa, täysin ilman mitään ennakkovaroitusta, että tilaukseni on vanhentunut ja kehottaa syöttämään tilauskoodin. Jos malttaa mielensä ja lukee myöskin toisen ilmoituksen, saa selville että päivittämällä Totaliin saa ”paremman suojauksen” tilausjakson loppuun ilmaiseksi. Safea ei mainita ollenkaan.

Olen antanut sähköpostiosoitteeni F-Securelle joka kerta kun olen uusinut tilaukseni. Silti jouduin Googlettamaan melkoisesti, että lopulta löysin tiedotteen F-Secure Internet Securityn ja F-Secure Anti-Viruksen vanhojen versioiden myynti lopetetaan, jossa sanotaan että ”Jos käytät edelleen jotakin näistä tilauskoodipohjaisista tuotteista, suosittelemme päivittämään uuteen F-Secure Totaliin, kun on aika uusia vanha tilauksesi.” Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että tuotteen voi vaihtaa myöskin Safeen, eikä vain Totaliin. F-Securen nettisivujen linkkejä seuraamalla tiedote ei löytynyt.

Luulisi että tällaisesta uudistuksesta tiedotettaisiin henkilökohtaisesti etukäteen!

Minulla on vanhastaan tunnus tukifoorumilla, ja aioin mennä sinne kommentoimaan, mutta siellä ei yllättäen olekaan mahdollisuutta postata mitään, vaikka olenkin sisään kirjautuneen.

Onko minulla henkilökohtainen ongelma, vai onko foorumilla postailu suljettu muiltakin?

9
Kiitos vastauksen esille tuonnista. Laita vielä ketjun aloituspostauksen otsikkoon [Ratkaistu].

10
Eikö väärä fontti ole sama kuin väärä salasana?
Paksuudella tarkoitin että fontti on erinlainen.

Fontin ulkonäkö ei mitenkään vaikuta siihen mitä näppäimiä sinä painat näppäimistöltä. Näppäily on se mikä ratkaisee (yhdessä kirjaimistoasettelun kanssa, joka määrää aakkoston, mutta ei ilmiasua eli fonttia).

11
Jos Mozilla-ohjelmat on aiemmin asennettu eri tavalla, niin niiden profiilit ovat kyllä tallessa. Upgraden jälkeen ohjelmat käyttävät profiilia joka on eri sijainnissa. Palautus on siis mahdollinen. Mutta ensin pitäisi selvittää missä vanhat profiilit ovat.

12
En tiedä ohjetta, mutta itse ainakin tein nämä kolme säätöä:  Perinteisen asettelun saa hampurilaisvalikosta valitsemalla Näytä / Ruudun asettelu / Perinteinen. Sitten otin käyttöön nk. välilehtinäkymän, sen saa klikkaamalla Viestiluettelon näkymävaihtoehdot -nappia (katso myös liite), joka ainakin minulla on viestilistan yläpuolella, ja valitsemalla siitä Välilehtinäkymä.  Lisäksi otin pois käytöstä ketjuttamisen eli viestit näkyvät yksittäisinä. Sen saa klikkaamalla vasemmanpuoleisimman sarakkeen otsikkoa viestien listassa (katso myös liite). Jos tuo ei ole näkyvissä, niin klikkaa otsikoita oikealla hiirennapilla ja valitse Viestiketju. Jotta tämä muutos vaikuttaisi myös alikansioihin klikkaa vielä sarakkeiden otsikoita ja valitse Käytä nykyistä näkymää... / Kansiolle ja sen alikansioille... / Tilisi nimi / Tilisi nimi.

Onpa hämmentävä keskustelu. Ensin en ollenkaan ymmärtänyt mistä tässä ketjussa kohkataan. Kun luin Tominin neuvot, tajusin että olen käynyt noita asetuksia läpi heti sen jälkeen kun asensin Supernovan, eikä sen jälkeen ole enää ollut mitään ihmeteltävää. Koska asetukset löytyivät heti, en ole mieltänyt että ulkoasussa mitään suurta muutosta edes tapahtui.

13
No Lehix veti klassikon hihsta, mikä on aina ollut esillä näissä nettinopeuskeskusteluissa, mitä noi 3 teleoperaattoria, mitkä Suomessa käytännössä voitta ne huutokaupat noista tietoliikenne-oikeuksista, DNA, Elisa ja Telia niin käytännössä myyntipuheissa ja markkinointiviestinnässä käyttävät paljon suurempia nopeusarvoj, mitä ne käytännössä sitten ovat.

Riippuu yhteystekniikasta. Minulla oli aiemmin DNA:n TV-kaapelinetti, ja siitä sai irti ihan tasan sen mitä luvattiin. Nyt on käytössä taloyhtiön valokaapeli, ja siitäkin saa irti ihan sen mikä luvataan. Puhelinverkkoon perustuvat liittymät, eli *DSL ja mobiiliverkot, ovat ne joissa nopeus jää kauas luvatusta.

14
Kun noista modeemin tietoturvauhkista kohkataan ihan Supon päällikön
voimin, niin kiinnostaisi tietää mikä tänä päivänä on operaattorista riippumaton luotettava ja suositeltava mobiilimodeemi/reititin läppäriin tai pöytäkoneelle tavalliselle netin kotikäyttäjälle? (5G:tä ei näillä nurkilla ole saatavana varmaankaan vielä vuosiin.)

Sellainen johon voi asentaa avoimen koodin softan? Joihinkin reitittimiin voi asentaa, mutta onko modeemeja?

Edit: varmaankin riittää, että sillatun modeemin ja kodin koneiden välissä on turvallinen reititin, jossa on avoimen koodin softa?

Kappas, ainakin joihinkin LTE ja DSL -moodeemeihin saa OpenWRT:n.

15
Kun noista modeemin tietoturvauhkista kohkataan ihan Supon päällikön
voimin, niin kiinnostaisi tietää mikä tänä päivänä on operaattorista riippumaton luotettava ja suositeltava mobiilimodeemi/reititin läppäriin tai pöytäkoneelle tavalliselle netin kotikäyttäjälle? (5G:tä ei näillä nurkilla ole saatavana varmaankaan vielä vuosiin.)

Sellainen johon voi asentaa avoimen koodin softan? Joihinkin reitittimiin voi asentaa, mutta onko modeemeja?

Edit: varmaankin riittää, että sillatun modeemin ja kodin koneiden välissä on turvallinen reititin, jossa on avoimen koodin softa?

16
Kun avaa Ohjelmistopäivitykset ja sieltä välilehden "Muut ohjelmistot", niin sieltä voi ruksata pois kaikki lisälähteet. Sitten upgraden jälkeen voi kokeilla palauttaa niitä.

17
No, ei siellä ollut mikään mikä olisi pitänyt pelastaa. Voin hyvin aloittaa varmistukset uudestaan tyhjälle levylle. Tärkeimmät on varmistettu toisellekin levylle.

18
No, kaapista löytyi samankokoinen levy joka odttaa käyttöä. Teenpä nyt ihan ensin varmuuskopiot sille levylle.

19
Äh, en kyllä muista oliko levyllä GPT vai MBR. Ei pai pelkkä --print muuta osiotaulua?

20
Mitenkähän sen kopion siais käyttöön?

Koodia: [Valitse]
$ sudo sgdisk --print /dev/sdb
[sudo] haltia-käyttäjän salasana:
Warning! Read error 5; strange behavior now likely!
Warning! Read error 5; strange behavior now likely!
Creating new GPT entries in memory.
Disk /dev/sdb: 3907029167 sectors, 1.8 TiB
Model: Mobile Drive   
Sector size (logical/physical): 512/4096 bytes
Disk identifier (GUID): 19A43EE2-600B-436A-9A11-B97CBCEA2269
Partition table holds up to 128 entries
Main partition table begins at sector 2 and ends at sector 33
First usable sector is 34, last usable sector is 3907029133
Partitions will be aligned on 2048-sector boundaries
Total free space is 3907029100 sectors (1.8 TiB)

Number  Start (sector)    End (sector)  Size       Code  Name

Sivuja: [1] 2 3 ... 134