Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AimoE

Sivuja: [1] 2 3 ... 134
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Wifi häippäsi
« : tänään kello 17:00 »
Minulla oli joskus vuosia sitten samanlainen ongelma F-S-koneella. Se ratkesi resetoimalla BIOS. Koneessa oli fyysinen WiFi-kytkin, joka totteli vain Windowsia. Linuxilla ei siihen kytkimeen ollut ajuria.

Tää ei välttämättä auta, mutta kerroinpa nyt kuitenkin, josko sittenkin auttaisi.

2
Nyt meni mielenkiintoiseksi.

Ensin monimutkainen selitys (jota en edes laittaisi tänne jos F-Securen oma foorumi olisi alunperinkin toiminut kun sitä tarvitsin):
Vaikka tilaukseni on jo tuen kautta siirretty My F-Secure -tilille, sain tänään vielä sähköpostimuistutuksen siitä, että koeaika päättyy muutaman viikon kuluttua. Sain saman sähköpostin kahdelle eri sp-tililleni, koska olin jossain vaiheessa kokeillut tilin siirtoa koneella, jonka Windows ei ole päivittäisessä käytössä, ja jostain täysin tarpeettomasta syytä loin sitä varten toisenkin My F-Secure-tilin. Olen jo ehtinyt poistaa toisen tilin, ja silti silläkin sp-osoitteella siis tuli muistutus koeajan päättymisestä, koska silläkin koneella ja tilillä kävi kuten ekallakin, eli My F-Secure ei näyttänyt tilauksen siirtymistä, vaan väitti että minulla oli koeasennuksen koeaika menossa.

Mielenkiintoista kuitenkin on tämä:
Huomasin vasta nyt, että kumpikin sp-osoite on kokeilujeni aikana saanut ilmoituksen siitä, että olen kirjautunut Windows-koneeni Chrome-selaimella. Chrome-kirjautumisen olen kuitenkin tehnyt vain yhdellä koneella, en molemmilla. Vaikka tein kaksi eri tiliä, ja käytin niissä eri sp-osoitetta, kumpaankin osoitteeseen on siis tullut ilmoitus Chrome-kirjautumisestani. Tämä merkitsee, että My F-Secure on sittenkin osannut yhdistää kahden eri koneen F-Secure -asennukset toisiinsa. Heillä on sittenkin ollut tieto vanhan tilauksen voimassaolosta, vaikka sekä tuote että My F-Secure -tili ovat näyttäneet minulle vain kokeilutilauksen, jolla on kuukauden koeaika. Ruuhka asiakaspalvelussa aiheutuukin ehkä vain siitä, että tuote ja sivusto eivät osaa näyttää tietoja oikein, vaikka tilauksen siirto on onnistunut. Hohhoijaa.

Samalla huomasin, että ilmoitus kirjautumisesta uudella laitteella on yhdellä ja samalla laitteella sisältänyt välillä oikean tiedon (Windows-versio, selaimen nimi ja selaimen versio), ja välillä siellä vain ”Windows Other” (ja kaikissa ilmoituksissa on ”Sijainti: Tuntematon sijainti” – liekö IP-osoite vai mikä puuttuu). Tämä ei kyllä selitä mitään, mutta tulipa nyt ilmi.

Edit: Kun tuossa yllä sanon että "tuote ja sivusto eivät osaa näyttää tietoja oikein", en tarkoita että vika olisi pelkästään käyttöliittymässä. Vika on varmaankin siinä, että tietokannan eheys on rikkoutunut, ja nyt joudutaan solmimaan langanpäitä asiakas kerrallaan.

3
Tuossa lienee samasta asiasta lisää:

https://www.is.fi/digitoday/art-2000010023769.html

Siinä puhutaan puppua:
Lainaus
Vanhempien tilittömien pc-tietoturvatuotteiden tarjoama turva ei lopu kuin seinään 30.11. Suojaus pysyy voimassa aina kevääseen 2024 asti.
ja
Lainaus
Asiakkaan täytyy itse tehdä toimenpiteitä, mutta maksetut tilausjaksot ovat voimassa jokaisen asiakkaan nykyiseen päättymispäivään asti, ilman muutoksia.
ei pidä paikkaansa. Kun yritin ohjeen mukaan siirtää tilaukseni tilille, eikä tilaus siirtynyt, lopputulos oli se, että minulla oli kuukauden mittainen koejakso voimassa. Se olisi loppunut jo ennen vuodenvaihdetta. Kun olin tehnyt yrityksen, ja softa oli päivittynyt, siitä ei enää löytynyt mitään keinoa yrittää siirtoa uudelleen. Ainoa keino oli ottaa yhteys tukeen ja pyytää että he siirtävät tilauksen. Siinä tuli ilmi täysin käsittämätön moka, josta saatan kertoa myöhemmin, mutta en nyt kun hässäkkä on vielä päällä.

Se, että chat-toiminto ja foorumisofta ovat samaan aikaan solmussa jää artikkelissa kokonaan mainitsematta. Kun menin tukisivulle, siellä nimenomaan kehotettiin avaamaan chat sivun "oikeasta alakulmasta" silloin kun se sattuu olemaan auki, mutta mitään chattiä ei ole löytynyt koko sinä aikana kun olen etsinyt ratkaisua. Ja foorumilla tosiaan edes firman omat moderaattorit eivät pysty tekemään mitään.

4
Kun tukifoorumin kautta ei pääässyt viestittämään, eikä F-Securen tuki-chat myöskään auennut, soitin lopulta tukiumeroon. Jonotusäänite sanoi, että nopeammin jonosta selviää valitsemalla englanninkielisen palvelun. Kun tilaus lopulta oli saatu kuntoon, niin kerroin, ettei F-Securen sivusto ihan toimi Firefoxin kautta, ja mainitsin myöskin foorumin tilan. Vastaaja sanoi, ettei hänkään pääse foorumilla postaamaan mitään, vaikka on moderaattori.

Aika käsittämätön sotku.

5
Löysinpäs, avataan siis Asetukset ja sieltä sitten writerin tulostus. Harmi ettei asetusta ole Calcille. Tarttisin molemmille.

6
Kiitos. Kaikki löytyi paitsi viimeinen kohta. Mitä tarkoittaa "kohdasta Libre Office Writer -> Tulostus"?

7
Tuo ei ole se asetus jota aiemmin käytin, koska sivu on tumma myöskin tulostuksessa. Aiempi asetus näytti jo tulostuksen esikatselussa sivun valkeana, ja tulosti paperille tekstin tummana, vaikka ruudulla näkyi vaalea teksti tummalla taustalla.

Onko se aiempi asetus ihan kokonaan poistettu?

8
Minulla on LibreOfficessa ollut joskus aiemmin asetus, jolla sain asiakirjan näkymään tummana (siis vaalea teksti tummalla pohjalla), vaikka paperille tulostuukin mustaa valkoisella. Nyt en mistään löydä sitä asetusta, löydän vain sovelluksen teema-asetuksen, jonka ansiosta LO itse on tumma, mutta asiakirjat näkyvät vaaleina.

Onko asetus poistunut vai enkö vain löydä sitä, ja missä se on?

9
Yleistä keskustelua / Vs: KeepassXC kysymys
« : 18.11.23 - klo:07.27 »
Kun lisäsin uuden tietueen  ohjelmaan niin kiinnitti huomiota avaimen kuva joittenkin osoitteiden yhteydessä kuvan mukaisesti. Joissakin ryhmissä avain näkyy lähes kaikissa  "Title"-sarakkeen nimissä ja joissakin vain harvoissa. En ole aikaisemmin kiinnittänyt asiaan huomiota vaikka näin on ollut kai alusta lähtien.
En nyt muista millä systeemillä olen mitäkin tietoja tallentanut ja alkoi ihmetyttään mikä avaimen tarkoitus on? Onko sille joku yksinkertainen selitys ja mistä on kyse?
Ja mikä on kuvassa olevien pankkien yhteydessä olevien %-merkin tarkoitus?
Osaisiko joku kertoa.

Kuvakkeet ovat käyttäjän valitsemia. Kun ohjelma on juuri asennettu, siinä on ollut oletuksena joku kuvake, mutta ei kumpikaan noista kuvassa näkyvistä. Muistaakseni se oli maapallokuvake, mutta ne muista niin vanhoja. Kuvakkeen voi valita sekä ykisttäiselle tiedolle että kansiolle. Kun kansioon luodaan uusi tietue, se saa oletuksena kansion kuvakkeen. Olet ehkä luonut tuon uuden tietueen yhteen  kansioon ja sitten siirtänyt toiseen, jolloin sen ekan kansion kuvake on tullut mukana. Voit valita jonkun muun kuvakkeen kaikille noille tiedoille, jos haluat. KeePassXC ei itse anna niille mitään merkityksiä, vaan merkitys riippuu sinusta, sinä valitset ne kuvakkeet joita käytät.

Harmillista asiassa on se, että jos on aloittanut KeePass-ohjelmalla ja sitten siirtynyt KeePassXC:n käyttöön, niin kuvakkeet ovat vaihtuneet toisiksi. Osa vaihtopareista osuu sopivan saamankaltaiseen, mutta osa on ihan erilaisia. Itse jouduin pohtimaan aika paljon mitä teen niille kuvakkeille.

10
F-Secure Internet Security -tilaukseni (Windows-koneella) on voimassa vielä ensi kevääseen. Nyt kuitenkin F-Secure IS ilmoittaa,

Eikös se F-Secure lakannut olemasta? Siitä tuli joku With-Secure tai muu sellainen.

Tuotenimet eivät ole muuttuneet. Paitsi niin, että F-Secure Internet Security on nyt sama tuote joka ennen oli F-Secure SAFE, joka sisälsi Internet Securityn ja muutaman muun tuotteen. Eli ei enää myydä erikseen pienempiä osia, vaan kerätään fyffet isommista paketeista. Perusteluna on se, että asiakkaalle ei kumminkaan riitä yhden tietokneen suojaus, vaan pitää ottaa huomioon puhelimet ja ylipäätään monta laitetta.

Mutta siis firman nimenmuots ei näy tuotteissa nimen muutoksena.

11
Jatkoa:

Kun ohjeen mukaan luon tilin My F-Secure -portaaliin, niin siellä puhutaan kuukauden kokeilujaksosta, eikä näytetä olemassa olevaa tilausta, vaikka käytin tilin luonnissa samaa sähköpostiosoitetta. Kun portaalin ohjeilla asennan tuotteen, tilaus on voimassa vain 30 päivää. Uskomatonta!

12
Yleistä keskustelua / F-Securen tukifoorumin outo tila
« : 17.11.23 - klo:15.12 »
F-Secure Internet Security -tilaukseni (Windows-koneella) on voimassa vielä ensi kevääseen. Nyt kuitenkin F-Secure IS ilmoittaa, täysin ilman mitään ennakkovaroitusta, että tilaukseni on vanhentunut ja kehottaa syöttämään tilauskoodin. Jos malttaa mielensä ja lukee myöskin toisen ilmoituksen, saa selville että päivittämällä Totaliin saa ”paremman suojauksen” tilausjakson loppuun ilmaiseksi. Safea ei mainita ollenkaan.

Olen antanut sähköpostiosoitteeni F-Securelle joka kerta kun olen uusinut tilaukseni. Silti jouduin Googlettamaan melkoisesti, että lopulta löysin tiedotteen F-Secure Internet Securityn ja F-Secure Anti-Viruksen vanhojen versioiden myynti lopetetaan, jossa sanotaan että ”Jos käytät edelleen jotakin näistä tilauskoodipohjaisista tuotteista, suosittelemme päivittämään uuteen F-Secure Totaliin, kun on aika uusia vanha tilauksesi.” Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että tuotteen voi vaihtaa myöskin Safeen, eikä vain Totaliin. F-Securen nettisivujen linkkejä seuraamalla tiedote ei löytynyt.

Luulisi että tällaisesta uudistuksesta tiedotettaisiin henkilökohtaisesti etukäteen!

Minulla on vanhastaan tunnus tukifoorumilla, ja aioin mennä sinne kommentoimaan, mutta siellä ei yllättäen olekaan mahdollisuutta postata mitään, vaikka olenkin sisään kirjautuneen.

Onko minulla henkilökohtainen ongelma, vai onko foorumilla postailu suljettu muiltakin?

13
Kiitos vastauksen esille tuonnista. Laita vielä ketjun aloituspostauksen otsikkoon [Ratkaistu].

14
Eikö väärä fontti ole sama kuin väärä salasana?
Paksuudella tarkoitin että fontti on erinlainen.

Fontin ulkonäkö ei mitenkään vaikuta siihen mitä näppäimiä sinä painat näppäimistöltä. Näppäily on se mikä ratkaisee (yhdessä kirjaimistoasettelun kanssa, joka määrää aakkoston, mutta ei ilmiasua eli fonttia).

15
Jos Mozilla-ohjelmat on aiemmin asennettu eri tavalla, niin niiden profiilit ovat kyllä tallessa. Upgraden jälkeen ohjelmat käyttävät profiilia joka on eri sijainnissa. Palautus on siis mahdollinen. Mutta ensin pitäisi selvittää missä vanhat profiilit ovat.

16
En tiedä ohjetta, mutta itse ainakin tein nämä kolme säätöä:  Perinteisen asettelun saa hampurilaisvalikosta valitsemalla Näytä / Ruudun asettelu / Perinteinen. Sitten otin käyttöön nk. välilehtinäkymän, sen saa klikkaamalla Viestiluettelon näkymävaihtoehdot -nappia (katso myös liite), joka ainakin minulla on viestilistan yläpuolella, ja valitsemalla siitä Välilehtinäkymä.  Lisäksi otin pois käytöstä ketjuttamisen eli viestit näkyvät yksittäisinä. Sen saa klikkaamalla vasemmanpuoleisimman sarakkeen otsikkoa viestien listassa (katso myös liite). Jos tuo ei ole näkyvissä, niin klikkaa otsikoita oikealla hiirennapilla ja valitse Viestiketju. Jotta tämä muutos vaikuttaisi myös alikansioihin klikkaa vielä sarakkeiden otsikoita ja valitse Käytä nykyistä näkymää... / Kansiolle ja sen alikansioille... / Tilisi nimi / Tilisi nimi.

Onpa hämmentävä keskustelu. Ensin en ollenkaan ymmärtänyt mistä tässä ketjussa kohkataan. Kun luin Tominin neuvot, tajusin että olen käynyt noita asetuksia läpi heti sen jälkeen kun asensin Supernovan, eikä sen jälkeen ole enää ollut mitään ihmeteltävää. Koska asetukset löytyivät heti, en ole mieltänyt että ulkoasussa mitään suurta muutosta edes tapahtui.

17
No Lehix veti klassikon hihsta, mikä on aina ollut esillä näissä nettinopeuskeskusteluissa, mitä noi 3 teleoperaattoria, mitkä Suomessa käytännössä voitta ne huutokaupat noista tietoliikenne-oikeuksista, DNA, Elisa ja Telia niin käytännössä myyntipuheissa ja markkinointiviestinnässä käyttävät paljon suurempia nopeusarvoj, mitä ne käytännössä sitten ovat.

Riippuu yhteystekniikasta. Minulla oli aiemmin DNA:n TV-kaapelinetti, ja siitä sai irti ihan tasan sen mitä luvattiin. Nyt on käytössä taloyhtiön valokaapeli, ja siitäkin saa irti ihan sen mikä luvataan. Puhelinverkkoon perustuvat liittymät, eli *DSL ja mobiiliverkot, ovat ne joissa nopeus jää kauas luvatusta.

18
Kun noista modeemin tietoturvauhkista kohkataan ihan Supon päällikön
voimin, niin kiinnostaisi tietää mikä tänä päivänä on operaattorista riippumaton luotettava ja suositeltava mobiilimodeemi/reititin läppäriin tai pöytäkoneelle tavalliselle netin kotikäyttäjälle? (5G:tä ei näillä nurkilla ole saatavana varmaankaan vielä vuosiin.)

Sellainen johon voi asentaa avoimen koodin softan? Joihinkin reitittimiin voi asentaa, mutta onko modeemeja?

Edit: varmaankin riittää, että sillatun modeemin ja kodin koneiden välissä on turvallinen reititin, jossa on avoimen koodin softa?

Kappas, ainakin joihinkin LTE ja DSL -moodeemeihin saa OpenWRT:n.

19
Kun noista modeemin tietoturvauhkista kohkataan ihan Supon päällikön
voimin, niin kiinnostaisi tietää mikä tänä päivänä on operaattorista riippumaton luotettava ja suositeltava mobiilimodeemi/reititin läppäriin tai pöytäkoneelle tavalliselle netin kotikäyttäjälle? (5G:tä ei näillä nurkilla ole saatavana varmaankaan vielä vuosiin.)

Sellainen johon voi asentaa avoimen koodin softan? Joihinkin reitittimiin voi asentaa, mutta onko modeemeja?

Edit: varmaankin riittää, että sillatun modeemin ja kodin koneiden välissä on turvallinen reititin, jossa on avoimen koodin softa?

20
Kun avaa Ohjelmistopäivitykset ja sieltä välilehden "Muut ohjelmistot", niin sieltä voi ruksata pois kaikki lisälähteet. Sitten upgraden jälkeen voi kokeilla palauttaa niitä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 134