Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AimoE

Sivuja: [1] 2 3 ... 139
1
Kun kasvattaa fonttia, niin kuva kasvaa myös.

Firefoxissa on asetus "browser.zoom.full", jonka voi asetaa arvoon "false" jos haluaa että suurennus kasvattaa vain tekstiä, ei kuvia. Joillakin sivustoilla se sotkee sivujen asettelun pahasti (kun tekstikoko on sovitettu kuvien kokoon HTML-idean vastaisesti), mutta onneksi aika harvoilla.

2
Tuo ilmoitus ei tule laajennuksen ylläpitäjiltä, se on Chromen ylläpitäjän eli Googlen päätös. Tuskin on korvaajaa, jpnka Google hyväksyy.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GitHub ja 2FA - ohjeet?
« : 04.10.24 - klo:18.15 »
Siis koko 2FA kannattaa unohtaa kokonaan?
Nyt se onkin Passkeys, joka on uusi ratkaisu?

En ole itsekään vielä ehtinyt sisäistää tätä Passkey-juttua, mutta ihan tämän ketjun perusteella Passkey ei korvaa 2fA:ta, vaan tekee sen(kin) käytön helpommaksi.

Voisiko joku linkata tähän Passkey-ohjeen, jonka on kokenut erityisen selkeäksi? Jaa, KeePassXC:n ohje taitaakin olla aika hyvä.

KeePassXC 2.7.7:ssä on Passkeys tuki: https://keepassxc.org/blog/2024-03-10-2.7.7-released/

Kiitos vinkistä -- sieltä löytyy linkki https://fidoalliance.org/passkeys/, joka taitaa olla se paikka, josta minä aloitan opiskelun.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GitHub ja 2FA - ohjeet?
« : 04.10.24 - klo:13.06 »
Sitten kun olet saanut 2FA:n toimimaan, voit yksinkertaistaa kirjautumista Passkey-menetelmällä, joka on Googlen kehittämä uusi mekanismi turvalliseen kirjautumiseen: https://docs.github.com/en/authentication/authenticating-with-a-passkey/about-passkeys

Itse kunkin kannattaa miettiä, miten paljon sitoo omia netti-identiteettejään yhden järjestelmätoimittajan varaan, ja sitooko kaiken yhden tilin varaan.

Jos ei halua sitoa netti-identiteettiänsä yhteen ainoaan Google-tiliin, vaan haluaa pitää yllä useita täysin erillisiä (Google- tai muita) identiteettejä, joutuu noitumaan ne kaikki erikseen. Passkey helpottaa sitä urakkaa Google-tileillä, ja Google-tilit varmaankin ovat merkittävä osa kaikista, mutta eivät ne silti ole kaikki kaikessa.

5
Tässä oli joidenkin päivien pituinen jakso, jolloin mainokset puskivat läpi YouTube-videoissa, mutta se on jo ohi. Tai melkein ohi. Edelleen sivun latauksen aikana näkyy joku mainos.

Oletin ilamn muuta, että mainostajat tai YouTube ovat keksineet keinon kiertää mainostenestäjiä, mutta pidin selvänä että jossian vaiheessa mainostenestäiin tulee korjaus. Juuri niin näyttäää käyneen. Minulla ainoa mainostenestäjä on uBlock Origin.

7
Vielä sellainenkin näkökohta, että vaikka läppärissä muutama USB-portti onkin, tuntuu siltä, että ohuiden läppäreiden USB3-portit polttavat päreensä aika helposti, ja USB2-portti vielä herkemmin, jos siihen alvariinsa kytkeeä USB3-laitteita. On helpompi vaihtaa ulkoinen USB-keskitin kuin vaihtaa USB-portteja läppäriin itseensä. Keskitinkin voi tosin käräyttää läppärin USB-portin. Siksi virran läpisyöttö on tärkeä ominaisuus keskittimessä; läppärin (USB-c-) PD-portti ei kärähdä yhtä helposti.

8
Yksi vinkki jäi kertomatta. Olen viime aikoina huomannut, että kamerakaupoista löytää IT-kamaa hyvällä hinta-laatu-suhteella. Siis sellaista tavaraa, jota kuvaajat tarvitsevat: massamuistia, isojen tiedostomäärien siirtoon tarvittavaa kamaa, yms. Kamerat saattaa olla kalliita, mutta tää oheiskama myydään sellaisella hinnalla, joka vetää kuvaajia kauppaan.

9
Olisin tyytynyt USB-hubiin, jossa on tarpeeksi tuoreen version portit (ettei ihan äkkiä vanhene), sekä C- että A-mallia, ja virran läpisyöttö.

Asiaa tutkittuani totesin, että jos niitä USB-portteja tahtoo, mukaan tulee väkisin HDMI ja/tai DP, ja usein myös Ethernet-portti. Enpä tiedä mikä niistä on se mikä kapineen hintaa eniten nostaa, onko se virran läpisyöttö vai nuo muut. Sitten tuli mieleen että taitaa hinnat nousta jo huomenna. Tuli törsättyä 99€ pikku kapulaan, jossa on kattava valikoima. Etsin sellaista viimeksi jo pari vuotta sitten, mutta en löytänyt. Kylläpä markkinat muuttuvat äkkiä.

10
Kun etsii hakusanoilla "thunderbolt hubi", listassa on laitteita 200€:n hintaluokassa. Mitä hakusanoja suosittelet?

11
Thunderbolt-hubin kanssa on se ongelma, että läppärisä on vaan yksi Thunderbolt-portti, ja se tarvitaan virran syötöön läppärille. Eli joudut irrottamaan hubin aina kun lataat akkua. Mutta joo, USB-porttien vähyys on selvin ero aiempaan, kun protokollien versioita ei lasketa. Mutta USB3-hubeja alkaa olla kivasti valikoimassa.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone tuntuu hitaalta
« : 29.08.24 - klo:06.26 »
Kannattaa varoa noita virityksiä. Olen kerran saanut koneen kärähtämään ihan sököksi käyttämällä TLP:tä, kun en tiennyt ettei laitemerkki ole tuettu, ei vaan tullut mieleenkään.

13
Läppäreistä tehdään nykyään pieniä ja kevyitä, joten niissä on vähemmän liitäntöjä kuin ennen. Joudut siis päättämään, mikä on tärkeää

HDMI vai DisplayPort? Mikä versio vähintään pitää olla että riittää vuosiksi?
Onko sinulle tärkeää että saat LAN-kaapelin kiinni?
Mikä WLAN ja Bluetooth-versio vähintään?
Montako USB-porttia? C vai A? Mitä USB-versioita vaadit/tarvitset?

Kiintolevyä lukuun ottamatta kannattaa lähteä siitä, että optinen asema, muistikortinlukija, yms. on muutenkin parempi hankkia erikseen, jos niitä tarvitsee.
Kamera aika usein on kuitenkin mukana. Haluatko infrapunakameran, joka pystyy kasvontunnistukseen?

Haluatko kosketusnäytön?

Näillä pääsee alkuun.

14
@qwertyy: Kenelle luulet että EU osoittaa vastuun haavoittuvuuksien tilkitsemisestä sen jälkeen, kun valmistaja on jo hylännyt ylläpidon?

15
Laitealue / Vs: Kortinlukija
« : 27.07.24 - klo:09.50 »
Muistelen, että joskus vuosia sitten kun asensin DigiSign Clientin, niin Ubuntussa modulin polku oli hieman eri kuin se, mikä ohjeessa sanotaan. Oikeaa sijaintia voi etsiä find-komennolla.

Koodia: [Valitse]
find /usr -name libcryptoki.so

17
Laitealue / Vs: Kortinlukija
« : 27.07.24 - klo:09.26 »
Silloin kun yritit modulin lisäämistä, oliko siellä jo joku arvo?

18
Laitealue / Vs: Kortinlukija
« : 27.07.24 - klo:07.57 »
DigiSign Client-asennuksessa mukana tulevan PKCS#11-modulin nimi kerrotaan ohjeessa, joka löytyy sivulta https://dvv.fi/kortinlukijaohjelmisto, mutta siinä olevan Ubuntu-ohje ei enää erikseen mainitse, että se pitäisi erikseen asettaa. Ilmeisesti DigiSign-asennus asettaa sen valmiiksi. Mutta lue ohje läpi. Minulla ei nyt ole tarvetta kokeilla asennusta itse.

19
Laitealue / Vs: Kortinlukija
« : 26.07.24 - klo:10.54 »
Pitäisiköhän hommata itselleni henkkari ?

Mobiilivarmenne on paljon kätevämpi. Kortin ainoa etu on kertakirjautuminen, ja sekin vain tietsikalla, jolla DigiSign on asennettuna. Telian liittymissä mobiilivarmenteesta ei peritä maksua, koska valtio ostaa palvelun  Telialta.

20
Kyllä se palveluntarjoaja näkee aina mistä numerosta puhelu todellisuudessa tulee.

Kumpi "se"? Soittajan tietenkin, mutta näkeekö sekin operaattori, jonka asiakkaalle soitetaan?

Sivuja: [1] 2 3 ... 139