Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AimoE

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 136
21
Jos sinulla on modeemi/reititin , jonka palomuuri jo blokkaa ulkoa tulevat pingit, ei ole väliä jos kotona eri koneiden välillä ei blokata.

Suora yhteys ilman kotona olevaa modeemia on vain silloin, kun taloyhtiössä on valokuitu, ja se on kytketty talojakamosta asuntoihin sellaisella tekniikalla, ettet tarvitse kotona modeemia. Jos asut omakotitalossa, joku muu osaa kertoa tarkemin.

22
Minulla on alkanut oikutella Logitech-hiiri, joka on koneeseen yhteydessä Unifying-lähettimellä. Vainhdoin lähettimen ja hiiren ja näppiksen päittäin Windows-koneen kanssa, ja aluksi ne toimivat kummallakin koneella moitteeeta. Muutaman päivän kuluttua kuitenkin hiiri alkoi hiukan osoittaa samoja merkkejä Ubuntu-koneella. Olen koko ajan ajatellut että no lopultakin, kauan se kestikin, mutta vihdoin on kone hajoamassa. Koneen speksit:
Suoritin: Intel® Core™ i5-3210M CPU @ 2.50GHz × 4
Grafiikka: Intel® HD Graphics 4000 (IVB GT2)
Käyttis: Ubuntu 20.04.6 LTS

Varmaan ihan sattumaa, että tämä on samaan aikaan jonkun toisen kanssa. Laitan nyt silti tähän näkyviin, josko vaikka kuitenkin jotain muuta löytyisi. Uusi kone on jo hankittuna, ollut kaikenlaisessa kokeilukäytössä tähän asti, mutta ajattelin aika pian ottaa sen käyttöön, ja siihen Ubuntu 22.04:n -- kunnes 24.04 tulee.

23
Yksi mahdollinen murheenkryyni on deja-dup. Kun se on käynnissä, se kuluttaa /tmp-tilaa, mutta varmistuksen päätyttyä varaus on jo purettu, eikä tilannetta saa enää kiinni. Se täytyisi todeta varmistuksen aikana.

Viiimeksi kun sen kanssa pähkäilin, selvisi myös, että ~/.cache/deja-dup saattaa paisua, jos ajaa varmistuksia usein. Silloin muutama vuotta sitten ei ollut mahdollista siirtää sitä eri osiolle; löysin siitä bugiraportin. Deje-dupin alla oleva duplicity pystyisi siihen, mutta päällystakki deja-dup sekosi jos siiirtoa yritti. Nykyistä tilannetta en ole tarkistanut.

24
Yleistä keskustelua / Vs: bittimittari.fi
« : 20.01.24 - klo:16.32 »
Itseasiaan: Hyvä huomio AimoE:ltä. Kaipa tällä kenties haetaan juurikin mobiiliyhteyksiä, kun vaikuttaa ettei mainoksissa luvatut nopeudet pidäkkään paikkansa?

Tämän viikon tiedote https://traficom.fi/fi/ajankohtaista/lahes-80-lla-suomalaisista-kotitalouksista-saatavilla-nopea-kiintea-nettiyhteys saattaa perustua mittauksiin, osittain.

Edit: Jaa,no ei sentään mittauksiin, mutta minusta tuo tiedote kuitenkin liittyy aiheeseen aika läheisesti. Suomessa puhelinoperaattorit ovat aika aggressiivisella myynnillä onnistuneet valtaamaan markkinoita, joilla kiinteä yhteys olisi ehdottomasti parempi.

25
Yleistä keskustelua / Vs: bittimittari.fi
« : 20.01.24 - klo:08.39 »
https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/bittimittarifi-uusi-nettiyhteyden-mittauspalvelu-lisaa-ymmarrysta

Idea varmaankin on kerätä yhteyksien laadusta dataa suoraan kansalaisilta, ettei tarvitse luottaa operaattoreiden tuottamiin mittaustietoihin omista verkoistaan.

26
Nyt löysin oikean paikan, jossa voin asettaa taustan tummaksi vaikka tulostan mustaa tekstiä valkealle taustalle. Asetusten sivulla LibreOffice / Asetukset / Sovelluksen värit on ekana kohtana Yleiset / Asiakirjan tausta. Kun siinä valitsee tumman värin, teeman muut väriasetukset mukautuvat väriin automaattisesti. Tulostuksen esikatselu (kun on jo painanut Ctrl-P) kuitenkin näyttää tekstin mustana valkealla pohjalla.

Tämä asetus koskee siis sekä Writer- että Calc-asiakirjoja, eikä ole tiedostokohtainen.

27
Tällä sivulla: https://frommindtotype.wordpress.com/2019/05/20/latin-modern-the-knuth-fonts-in-the-unicodeopentype-era/ kerrotaan, että puolalaiset ovat laajentaneet fontin isoksi fonttiperheeksi ja sen tiedon avulla löytyy puolalainen sivu, jolta perheen fontteja voi hakea: https://www.gust.org.pl/projects/e-foundry/latin-modern.

28
Samalta sivulta:
"It is called Latin Modern, of course it has no Cyrillic support"
Varsinaisessa vastauksessa kuitenkin on niitä kyrillisiä mukana.

29
ihan mielenkiinnosta tökkäsin kuukleen sanat "cyrilic modern latin" ja heti ekana listalla on https://tex.stackexchange.com/questions/65434/xelatex-modern-latin-and-cyrilic. En tiedä enempää asiasta.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Thunderbirdin tietojen salaus
« : 14.01.24 - klo:14.51 »
Onko tarkoitus lainata vain yhden aikajakson ajaksi, niin että ette käytä konetta koskaan vuorotellen?

31
Yleistä keskustelua / Vs: Thunderbirdin tietojen salaus
« : 14.01.24 - klo:13.28 »
Luot lainaajalle oman käyttäjätilin (ja tarkistat, että oman tilisi kotihakemiston siuojaus on kuten pitää, eli et ole avannut sitä muille käyttäjille). Et anna lainaajalle oikeutta käyttää sudoa.

32
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat
« : 07.01.24 - klo:12.31 »
Täytyypä kokeilla TPM-integraatiota, lähinnä sitä valtaako sitä(kin) käyttäessä asennus koko levyn. Meinaan jos haluaa asentaa läppärin ainoalle levylle rinnakkain toisenkin Ubuntu-version tms., niin täytyykö silloin luoda LUKS-säiliö itse, jolloin myöskin Clevis täytyy viritellä itse, vasta asennuksen jälkeen. Eihän se isolta jutulta näytä, lyhyen netin selaamisen jälkeen, mutta silti kiinnostaa.

33

Jotain sellaista taisinkin kokeilla ja kokeilin vielä uudestaan. Jostain syystä ei täällä näytä toimivan. Kun ensimmäiset solut valitsee, pieni laatiko on kyllä näkyvissä, mutta kun hiirellä yrittää tarttua siihen, se katoaa.

Onko tiedosto jostain syystä read only -tilassa?

34
Tämä on jatkoa ketjuun Etäyhteys toiseen huoneeseen, mistä aloittaa? (jossa siis pohditaan sitä, miten hallitaan etänä konetta, jolla ei ole omaa näyttöä yms).

Näyttää siltä, että olipa etäyhteys mikä tahansa, niin UEFI:n käynnistämä eka alkulataaja (kuten Grub tai rEFInd) kannattaa virittää käynnistämään aina sama ensisijainen käyttöjärjestelmä, jolloin mahdollisiin muihin asennuksiin pääsee buuttaamaaan kulloinkin käynnissä olevan Linuxin sisältä komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo efibootmgr --bootnext $EfiEntry && sync && reboot (missä $EfiEntry-muuttujassa välitetään jonkun toisen käyttiksen UEFI boot entry -numero).

Jippo on sinänsä ihan yksinkertainen, mutta kun mieleen tulee, tarvittaisiinko lisäksi valikko, josta toisen käyttiksen voi valita, niin heti soi hälytyskellot päässä. Eihän alkulataajan toimintoja kannata kahdentaa käyttiksen sisällä. Eihän?

35
Löytyyhän duplikaattien poistoon laajennuksia useita, esim. "Bookmark Dupes" ja "Bookmarks clean up". Senkunvaan etsii laajennuksista, ei tarvi mitään portata.

36
Laitealue / Vs: lataava usb-c
« : 29.12.23 - klo:10.52 »
Pystyykö tosiaan 100 watin tehonsiirtoon? siis 5 voltilla 20 ampeeria niillä pienillä kosketuspinnoilla?

100 watin teho saadaan jännitettä nostamalla ja (tietysti myös virtaa). (20V*5A)
Jo vuonna 2021 tuli mahdollisuus myös 240W tehoihin. (48V*5A).

Vastaus siis koskee vain sellaisia USB3-portteja, joissa ko. ominaisuus on mukana.

Joissakin uusissa läppäreissä on läppärin lataamista varten (erityisen virtalähteen sijaan) USB-C-portti, joka on samalla kertaa USB4 (DisplayPort 1.4, Power Delivery 3.0) ja Thunderbold 4 -portti. Siinä on aika paljon pakattu samaan porttiin. Siihen voi kytkeä virtalähteen, jossa on USB-C-liitin, tai siihen voi kytkeä telakan, jonka kautta noita muitakin ominaisuuksia pääsee käyttämään. Mitähän kaikkea muuta siihen voi liittää (pitkäksi aikaa)?

37
Laitealue / Vs: lataava usb-c
« : 28.12.23 - klo:20.09 »
C-tyypin kaapelilla ja liittimellä voidaan tehdä usb2.0 - usb 3.1 yhteyskäytäntöjä.

Joo tosiaan aika outo vehje, jos siinä on usb c. mutta kuitenkin käytetään usb3 ominaisuuksia  ???

Nyt en ymmärrä yhtään mitä tarkoitat. Kaikissa uusissa laitteissa on USB3-portteja, joskus A-liittimillä, joskus  C-liittimillä. Miten USB 2.0 siihen liittyy?

38
Laitealue / Vs: lataava usb-c
« : 28.12.23 - klo:20.07 »
Luin erittäin lakonista ohjetta vielä uudestaan, ja totesin että olin tulkinnut että "lataa" tarkoittaa "lataava", mutta sehän tarkoittaakin "voit esimerkiksi ladata".

39
Laitealue / Vs: lataava usb-c
« : 28.12.23 - klo:19.26 »
Nyt kun etsin lisää tietoa sanoilla "usb c source", niin ihmetyttää miksi käyttöohje ylipäätään sanoo, että kyse on lataavasta USB-paikasta, jos kerran se antaa vain sen 4,5W. Muille USB-porteille ei anneta mitään speksiä volteista tai ampeereista, vain tuolle yhdelle annetaan. Kummallisen heikkotasoista dokumentaatiota.

40
Laitealue / Vs: lataava usb-c
« : 28.12.23 - klo:19.15 »
Usb c ja usb 3 ei ole sama asia.

No sehän on selvä ettei ole sama asia.

Kyseessä kumminkin on C-liittimelle tehty USB-portti noilla spekseillä.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 136