Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - luxudueu

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Yleistä keskustelua / Vs: Linuxin vuosi
« : 19.08.14 - klo:20.03 »
Canonical ei pysty tekemään rahaa käyttöjärjestelmä niin kauan kun käyttävät Debian haaran paketteja/koodia.

Miksei pystyisi? Eikös GPL-lisenssein alaista softaa voi vapaasti myydä, kunhan koodin avoimena? Onhan RedHatille ja Susellekin ilmaiset vaihtoehdot. Nimenomaan tukipalvelut se RedHatin kannattava juttu.

42
Miten sen ottaa. Enemmän noissa kuitenkin Xfce:tä. Aika häilyviä rajat, vapaasti kun voi eri desktopeja yhdistellä.
Toki taipuu ja on muokattavissa, mutta xfce työpöytäympäristönä on hyvinkin ns. "standardi". Esim. openbox ei todellakaan kuulu oletuksena xfce paketointiin. Itseasiassa se on ennemmin esim. lxde:n oletus. Openbox on pelkkä ikkunointimanageri. Ei työpöytäympäristö.

Ei kuulu Xfce-paketointiin LibreOffice, Inkscape, tahi Chrome/Chromiumkaan. Aika vinoa jumiutua oletussoftiin. Openbox sillaan hämmentävä että ikkunamanagerin lisäksi monaalla DE:ksin tulkitaan. Pelkistetty sellainen, mutta toimii hyvin hiiren kakkosnapin takana olevine menuineen. Xfce muutenkin kaikkea muuta kuin standardi, eri distroissa toteutukset aika villisti vaihtelee. Mutta en käydä jaksa väittelemään. Karaokessa, pikasen känisä, hyvä on Xfce.

43
Nyt kun AP Xfce:n esiin nosti, liitytään kuoroon kehumaan. Vakaa, kevyt, nopea, ja julmetun taipuisa DE. Kaikille koneille pesiytynyt, yhdessä Elementarysta tuttu Gala wm:na, leffakoneessa Openbox.
Ja nuo ei sitten enää olekaan xfce paketteja  ;)

Miten sen ottaa. Enemmän noissa kuitenkin Xfce:tä. Aika häilyviä rajat, vapaasti kun voi eri desktopeja yhdistellä. Itse kutsun Puxuksi kaikkia omaan käyttöön viilattuja. Se off-topiceista.

44
Linux-täppäri (Android) viimeinvihdoin shoppailtua. Tietäen toiselle pöytäkoneelle lähtöä, tälle jossa Win7. Tierä sitten onko onnistumiskokemus, mutta niin vaan saa Windows väistyä parempien tieltä. Virtualboxille jää ainoa Win-kopio, offline, pari softaa vielä joille ei vaihtoehtoa. Melkein haikea olo +20 M$-vuoden jälkeen. Ei enää virustorjuntaa, sieltätäältä päivittelyä, deftagmentointia, indeksointia, muuta hillitöntä kovon raiskausta.

45
Nyt kun AP Xfce:n esiin nosti, liitytään kuoroon kehumaan. Vakaa, kevyt, nopea, ja julmetun taipuisa DE. Kaikille koneille pesiytynyt, yhdessä Elementarysta tuttu Gala wm:na, leffakoneessa Openbox.

LXDE melkein yhtä taipuisa, himpun enemmän vaatii tekstifileiden muokkausta. Tämä olettaen myös uusia käyttäjiä pelottava ominaisuus, valinnan vapaus. Ei tarvitse tyytyä siihen mitä Redmondin tehtaalla päätetty.

46
Vastasi Jani jo avausviestissä vähän itse itselleen. Melkoisille mopokoneille tuota monissa ongelmatapauksissa näkyy asennetun. XP:tähän Lubuntulla paljon korvailtu. Samoin Lubuntu monelle ex-XP:lle se ensimmäinen Linux-kokeilu - paljon kysymyksiä. Omien kokemusten mukaan LXDE myös bugisempi kuin esim. takuutoimiva vakaa Xfce. Ei mitään vakavaa, mutta virheilmoitukset varmasti kokematonta pelottavat. Lubuntua umpijumiin onnistunut kuin kerran saamaan, silloinkin komposiointimanagerien kanssa leikkiessä, ja silläkin kertaa virtanapista sammuttaen palasi mihin jumittaessa jääty.

Lubuntu LXQt:ta odotellessa.

47
Aika bugikasa vielä, Midorinkin jopa kaatumaan. Betalle toki suotakoon. Hemmetin nopea kyllä, NOPEA Luna tuntuu tähän verraten etanalta, ja tyyli huomattavasti yhtenäistynyt. Jotenkin tämä eOS:n menuton epämuokattava filosofia vaan ei toimi, tai toimii, muutamalla valitulla aplikaatiolla. Suurin osa ohjelmista kuitenkin menuja käyttää, joten...saisi Elementary-tiimi tehdä saman kuin LXDE ja RazorQt, hynttyyt yhteen Gnomen kanssa. Turbonopea Gnome voisi tosi kool.

48
Laitealue / Vs: Mikä läppäri Linuxiin?
« : 14.08.14 - klo:18.38 »
Jonon jatkoksi yksi suositus lisää käytetylle business-läppärille. Lisäten Delleihin ja Lenovoihin Fujitsun LifeBookit. Pari parahinkin käytössä, ja vaikka ikää molemmilla se +viitisen vuotta, hakkaavat markettiläppärit mennentullen. Kaikki toimii out-of-the-box. Ainoa joka tökkii, Flash-videot, mutta ne melkein i7:aa sulavasti toimiakseen vaativat? ::) Pystysuuntaan iso näyttö (1400x1050) kyllä sellainen etten hevin pois vaihda, tuollaisella mukavasti töitäkin tehdyksi. Huuto.netistä noita mm. voi halvallakin löytää, vähän metsästystä vaatii.

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Chromen ja Chromiumin eroja
« : 07.08.14 - klo:01.31 »
Lainaus käyttäjältä: raimo
NSA on minusta ihan yliliioteltu ominaisuus. ;)

No niin, no, eiköhän tuo ihan Inteliin integroitu ;D

Täytyypi pistää testiin. Näin vajaan vuoden kaikkiin koneisiin pesiytyneen Linux-experimentin jälkeen se täydellinen kombo vieläkin löytämättä. Wanhallakin Chromiumilla toki hyvin kaikki oleelliset, YLE, futikset, näkyneet. Tuubia kateltua jo hyvän aikaa FireFoxilla ilman Flashia.

50
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Chromen ja Chromiumin eroja
« : 07.08.14 - klo:00.24 »
Ubuntun (Trusty) Chromium laahaa taas perässä .. ilmeisesti päivittynyt viimeksi huhtikuussa.
https://launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/
Versio näkyy olevan 34.x kun Chrome on jo 36.x. , Olikohan viime syksynä/kesänä kun oli sama homma, sillon Osuuspankki jo alkoi valittamaan Chromiumin vanhasta versiosta.

Päivittyi eilen 36:seen. 35 Trustylla kokonaan näemmä väliin. Oiskohan tälle joku PPA kuten Midorille?

Chromen ja Chromiumin ero muuten lie että jälkimmäinen Chrome ilman NSA:ta. Toiminnallisuudessa mitään eroa huomannut. Aika rajallisesti tosin käytettyä, lähinnä silloin kun Flash-videoita - toimaa PepperFlash (14.xx) himpun sujuvammin kuin tuo 11.xx. Muuten Firefoxilla tai Midorilla.

51
Kyseisestä ongelmasta ei kokemusta, mutta ei yhtään yllätä. USB-tikkujen automountti taisi sekin ongelma. Toisessa ketjussa jo ohimennen avauduttuakin eOS:n lastentaudeista. Ja niitä piisaa, alkaen ääniasetuksista - kuulokkeet kiinni ja silti soi niin ulkoisista kaiuttimista kuin koneen monostakin. Visuaalisti seksikäs, nopea ja potentiaalinen käyttis, mutta kehitys aikamoinen kysymysmerkki. Monet ongelmat kuitattu tyyliin "not in our philosophy" tai "not enough manpower". Visuaalit kikkailut menee ennen toimivuutta. Itse ongelmat ratkaissut ymppäämällä Pantheonin parhaat (Gala, Plank, Files, Slingshotin jo heivasin) takuutoimivalle Xfce-työpöydälle. Itseasiassa koko Pantheon-shell paremmin toimii Xubuntun päällä kuin Elementaryssa. Seurannassa ja testeissä tulee kyllä eOS pyörimään, taitaa tosin LXQt ennen valloittaa.

Elementary-kysymyksille hyviä paikkoja sivujen oma Q&A, ja launchpad jossa aika aktiivia näkyy meno.

52
Tosin jenkkitarjonta ei taida olla kovin kaksista...

Kyllähän näillä rintamin YLE laatuunkin panostanut, mm. HBO:n sarjat. En kyllä ymmärrä miksi, samoille sarjoille ottajat muualtakin. Samat rahat ennemmin omaan tai eurooppalaiseen yhteistuotantoon. Enemmän YLE-verolle vastinetta, eikä tarvisi tanssia jenkkien vaatimusten mukaan. Joku "Silta" tahi BBC:n dokkarit hakkaa jenkkivastaavat 1000-0.

53
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virhe-ilmoitus
« : 04.07.14 - klo:00.25 »
Kiitokset täältä myös. Alkuillasta vielä Spotifyn foorumiltakaan ratkaisua, nyt jo näkyi sielläkin. Ohjeista poiketen tuo repon osoite synapticissa totutusti vaihdettua, sama asia, toimii.

54
Muutoksia varmaankin tulossa piakkoin lataamiseen.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2014/07/02/yle_estaa_areenasta_lataamisen_uudella_suojausjarjestelmalla

Eikä tietoa kuin tuo tulee vaikuttamaan normaaliin katsomiseen Linux:n puolella. Riippuu niin paljon toteutuksesta.

Järkevämpäänkin voisi YLE rahansa käyttää. Luulisi noista DRM:stä jo opitun ettei niillä kiusata kuin tavallista maksavaa asiakasta. Ne jotka estot haluavat kiertää, kiertävät. Jos oikein ymmärsin, meinaavat käyttää länsinaapureista tuttua suojausta, ja se nähtävästi jo kierretty? Siispä lainata yle-dl:ään sopivin osin SVT-dl:ää tahi NRK-dl:ää, ja latailut jatkuu.

"Normaalia" katsomista tokko enää suuremmaksi kärsimykseksi voivat tehdä. Samoilla koneilla joilla sulavasti käsitellään isojakin 3D-scenejä, harrastetaan HD-tason videoeditointia, katsellaan 1080p-leffoja, Areenan 640x360px kuvalaatikko vetää koneet aivan piippuun. Flash. Eilen sadepäivän ratoksi surffailtua Youtubessa, ei huutaneet tuulettimet toisin kuin Areenalla, sujuvaa käyttöä - ilman yläkulman ilmoitusta en olisi edes muistanut ettei selaimessa Flashia asennettuna lainkaan. Siitä mallia YLE:lle.

55
Luulisi, että panostamalla Suomessa esim Linux  Subuntun (suomalainen ubuntu) ylläpitoon, saataisiin peruskouluissa koulutettua koodaajaa yms osaajaa ja uutta teknologiaa syntyisi savuaville raunioille.

Subuntun sijaan ottaisin askelen pidemmälle, ja antaisin äänen Pubuntulle (pohjoismainen Ubuntu), jopa EUbuntulle. Kansalliset käännökset kuitenkin pikku juttu. Riittävän pitkällä siirtymällä osaamisenkaan luulisi ongelmaksi muodostuvan, vrt. Munchen ja kumppanit. Tietojärjestelmien EU:n laajuinen yhdistäminen vapaalle alustalle mahdollistaisi tähtitieteelliset säästöt, talouskurimukselle keskisormea. Ongelmahan tässä on typerät päättäjät. Ja lobbaajien puute. Resursseja lobbaukseen jostakin, mutta mistä?

56
Himpun menee off-topiciksi, mutta annetaan kaljamakkaroissa mennä. Tuli tuossa ennen jussin viettoon karkaamista ja "virallista" lomaa pari Windowsia töissä asenneltua.  Huh. Huhhuh. Samassa ajassa koko putiikin konekannan olisi buntuun päivittänyt, asentanut kaikki erikoisohjelmat, ja silti ehtinyt puoli päivää kahvitellen löhötä riippumatossa. Pelkkä Service Packin asennus toista tuntia. Referoituna, buntun asennus ongelmatapauksessakin hauskaa, helppoa ja nopeaa. Hyvät jussit kaikille Linux-"nörteille" ;D

57
Jos träkkerien kanssa ennestään pelannut, tuo Heikin sivulauseessa mainitsema Renoise ehdottomasti kokeilun arvoinen. Nykymuodossaan aika kokonaisvaltainen työkalu, sampleri, sekvensseri, midi-tuella. Efektit sitä luokkaa ettei ulkoisia juuri edes kaipaa. Naurettavan halpakin vielä, ja samalla lisenssillä kaikille alustoille, ilmaisversiollakin aika hyvin kaikki ominaisuudet kokeiltua.

VST-instrumenttein vajavainen tarjonta Linux-maailmassa ainoa ikävä puoli. Sen nyt ratkonut samplaten Win-puolen pakolliset retrosynat, projekti vielä osin pahasti vaiheessa,  mutta toimii. Kuulijalle se ja sama käytetäänkö sampleja vaiko synaa.

58
Jos molemmat omilla levyillään, eikö vaivattominta olisi jättää koko grub-valikko väliin? Näin ainakin itse tehtyä tuolla dual-bootilla. BIOSin boottivalintaa (F12) silloin kun haluaa windowsiin käynnistää, tuota pääse yksikään epäonnistunut päivitys sotkemaan.

59
Pointti tuli selväksi, ja onhan tuossa vinhaa tolkkua. Selkeä jako Q&A:n ja keskusteluihin voisi toki olla vielä selkeämpi. Jatkossa rönsyilyt vaikka yleiselle?

Itse ongelmaan. Aamukahvein lomassa vielä ankarasti tutkittua, ja jotenkin oikein näytönohjaimeenkaan viittaa. Musta ruutu vasta muutama sekunti sen jälkeen kun työpöytä latautunut, ehtii jopa selaimen käynnistää. 15-30 sekuntia ruutu pimeänä. Nvidian kanssa maailmalla paljon noita black-screen-ongelmia, mitään selkeää ratkaisua. Pois siivotut kysymykset 2 ja 3 ratkaistua, tavallaan, jätetään avaamatta uusia.

Päivityksen jälkeen Amazon jostakin hyppäsi takaisin launcheriin, oli viimeinen niitti. Vistat teki Unity tälläkin kertaa, Xfce+Pantheon-hybridi asentumaan tällekin koneelle. Pääsen helpommalla kun ei tarvitse tapella, ja saan kivasti jaettua kaikki setupit koneiden välillä. Asennuksiakaan tarvitse miettiä kuin aikaisintaan 2016. Modeille hyvää kesää :)

60
Yksi aihe, yksi keskustelu. Jaa aiheesi äläkä tee mitään sekasikiöseskusteluja...

Kesäksi Storckille ja muille modeille pipoa löysemmäksi. Huonoista vastauksista sopii kysyjän syyttää vain itseään. Nytkin se oleellinen oli tuo #1, loput plussaa. Annetaan keskustelujen sekasikiösti rönsyillä, karkoittaa nykyinen linja kaikki vähänkin ujot uudet yrittäjät. Ellei sitten pointtina tämä Linux-koodarien me-tehdään-tätä-vaan-itsellemme?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6