Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - luxudueu

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Samantapaista vikaa ollut siitä kun kaapelimodeemi taloon, ei rajoitu vain Linuxiin, yhtälailla Windows verkon välillä hukkaa. Itse päätellyt ongelman tuohon operaattorin tarjoamaan karvalakkimallin modeemiin, sitä pitää aina väliin uudelleen boottailla, sillä ratkeaa. Kaapelimodeemin perässä oleva wanha ADSL-modeemi halpana WLAN-boksina saanut sensijaan olla rauhassa boottailematta toista vuotta.

102
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 04.03.14 - klo:22.05 »
Kuukauden tauko musisointiin, ja vastailuun, Olympiadit perhana. Kiva vinkkaus tuo Luigi, mukavaa vanhan ajan trancea. Toimaa, vaikkei sitä ominta tyylisuuntaa olekaan. Tuossa parin syntikan mallissa vinhaa pointtia, ja sitä tavallaan haettuakin. Win-maailmassa menisi helposti, SynthOne + Pentagon (+B4, sillä kun niin kiva jamitella). Kuvan- ja videokäsittelyn saanut puhtaasti Linuxille siirrettyä, pitkälti 3D-mallintelutkin, ehkäpä se musisointinkin perässä. Aika toiveikas että Windowsin rämpiessä noita instrumentteja laajemminkin alkaa tipahtelemaan tällekin puolen. Hyvin samplein kyllä jo tekee melkein mitä vaan.

103
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 01.03.14 - klo:23.38 »
Linux kivaa taas pitkästä aikaa.

Olisi hauska kuulla minkälaiselle romuraudalle sitä koitetaan asentaa. Itsellä tässä nyt viimeisen, lopullisesti valloittaneen Linux-kokeilun jälkeen pyörähtänyt toistakymmentä eri distroa kuudella eri koneella, rautapuolella minkäänmoista ongelmaa vaikka vanhaa ja sekalaista sakkia kokoonpanot. Jopa win-puolella mahdoton PCI-paikkainen SC-joku WLAN-kortti peli out-of-the-box, samoin kuin 15v. wanha skanneri. 14.04 parahin kahdella puoliantiikilla, nopsempaa ja toimivampaa saa hakea.

104
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Untuvikko ja asennus
« : 28.02.14 - klo:02.14 »
Näemmä asennus hyvin meni. Windowsin rinnallekin melkein menee tuolla jatka-menetelmällä. Parhaiten toki että windowsista vapauttaa ensin sopivasti levytilaa. Levynkäytön ilman nörtteilyä päättelee jo tiedostonhallinnan alapalkista (levyn koko - 5GB - swap).

Buntun asennukselle kyllä pakko nostaa hattua. Aina ollut helppoa ja nopeaa, 14.04 veti jo ihan överiksi, 18min latailune päivineen. Hyvä kun ehti kaffet hörpätä.

105
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 28.02.14 - klo:01.41 »
Pakko sanoa että WAU. Tuossa olympiadien sivussa Xubuntun daily asenneltua. Pahasti sekakielinen, joitakin perusohjelmia uupui (synaptic, mm.), mutta kuuluu vissiin asiaan. Siitä huolimatta julmetusti mennyt etiäpäin sitten 12.04:n, visuaalisti nätti sellaisenaankin, vakaa ja käyttökelpoinen paketti nyt jo. Käännösvajetta voisi jopa itse paikkailemaan aikaan saada, XFCE:n lokalisointilinkit ainakin helposti löytyi...

Tuolle em. Auroralle toimivaa päivittyvää ppa:ta/muuta? Aika antiikkia oletus FF25.

106
Näkyy yleinen ongelma maailmalla, bugi. Auto-login jakelusta riippumaton ongelmakasa. LXDE:llä muuta kuin US näppiksen. Kirjaudu ulos -> kirjaudu sisään korjaa senkin. Helpoimmalla pääset kun unohdat auto-loginin ja salasanalla sisään.

107
No pahus, mitälie ajateltua. Takana turhan hyvin valvottu yö Blenderin tehokasta käyttöä yli-innostuneena opiskellen turhan monin "energiajuomin". Näh. Ehkä tämän vielä jälkikäteen uusiksi nimettyä ja alustettua, tahi sitten sitten moderaattori saa poistaa ja avataan johonkin väliin uusi. Blender tosiaan sellainen ohjelma että sille voisi hyvin olla oma ketju paikkallaan, luulenpa etten ainoa. Joissakin jutuissa hemmetin kinkkinen, joissakin taas hakkaa mennentullen monen tuhannen euron kaupalliseet vastineet. Tuo Freecad->Blender pipeline nyt jokseenkin toimivaksi osoittautui.

108
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityskäytössä
« : 06.02.14 - klo:01.07 »
Mutta itselle on tullut sellainen fiilis, että kaikki linux / open source hommat on jotenkin "projekteja" eikä valmiiksi tuotteistettuja ratkaisuja vrt. OpenOffice projekti kuoli ja nyt paras ratkaisu perustarpeeseen olisi LibreOffice, joka ei kuitenkaan ole ihan valmis. Aika olisi laittaa nämä ubuntut, LibreOfficet + emailit tuotteeksi asti, pilveen ja korvata niillä kalliimmat vaihtoehdot. Kuka sen pystyisi tekemään?

Joku jolla tahtoa, visioita, ja tarpeeksi rahaa. So far nämä eivät näkyneet kunnolla kohdanneet. Peliteollisuudessa hieman vastaavaa seurannut. Uusia nerokkaita tehokkaita moottoreita putkahtaa markkinoille vuosittain, hiipuvat kuitenkin jo ennen kuin valtaamaan alaa. Joku iso pelitalo ostaa hassuilla miljoonilla ykköskehittäjän. Dööd on projekti siinä kohdin. Tarvitse edes foliohattua kiristellä arvellakseen etteiköhän se samaa muillakin markkinoilla. Tietäisikin sen taikasanan jolla vapaat lahjakkaat koodarit ja artistit vetämään yhtä pidemmällä tähtäimellä, sanoisin sen heti, ja osallistuisin itsenkin kaikin minkä osaan ja voin.

109
Freecad jollei nyt hyvä niin ainakin asiansa ajaa - joissakin jutuissa mahdottoman paljon nopeampaa kuin polygonein mallintelu.

110
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 06.02.14 - klo:00.18 »
Hei! ... (lyhennetty lainaus)

Hei vaan. Kiitokset pitkästä ja ansiokkaan tyhjentävästä vastauksesta. Ehkäpä olisin voinut täsmällisemminkin kysymyksen muotoilla. Sinällään kun vastaus vain vahvisti jo pitkälti Googlattua käsitystä, Linux-puolen hyvät softainstrumentit tosiaan sormin laskettavissa.

Ylimääräiset samplerit ja rumpukoneet träkkerimallin sekvensserin kanssa aika tarpeettomia, itsessään kun on jo samalla loistava sampleri ja rumpukone, kunhan vaan jostakin löytää ne samplet - kaikkea jaksa, ehdi, eikä pysty itse, vallankaan näin sivutoimisena muusikkona. Eksyttyäkin jo metsästämään ilmaisia tahi edullisia toimivia samplekirjastoja, palattua siis henkisesti +10 vuotta ajassa taaksepäin takaisin kohden puhtaasti samplepohjaista tekemistä. Siltä rintamalta löytöjä tehtyäkin.

Kuten tuo sivumennen mainitsemasi Sonatina Symphonic Orchestra, tähän päivään saakka mennyt aika ohi. Joku mahtavuus vielä ehtinyt vielä nettiinkin jemmata .xrni-instrumenteiksi käännettynä. Alkutuntumalta ainakin vaivatonta vastinetta ikälopulle ja kehnotoimiselle Edirol Orchestralle. MDA-plugarit myös hyvä vinkkaus, kiitos, niin efekteinä kuin ennenkaikkea instumentteina. Keveitä ja kelposaundisia, ja ennenkaikkea moneen taipuvia.

Vielä kyllä silti tulee musikoinnin(kin) takia Windows koneella asumaan. Ehkä ei jos joskus kaiken pakollisen sieltä samplailtua - luulen kyllä että ennen konetehot niin paljon kasvaneet että pyöritellä noita kaikkia virtuaaliboksissa. B4, Pentagon, Slayer, Arturian Moogit ja muut vintageväännökset vielä sellaisia ettei Linux-puolella vastaavaa vastinetta, edes rahalle.

111
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mageia
« : 02.02.14 - klo:14.55 »
Rpm, siis, paketinhallinta. Turhan monta saunaolutta eilen. Fedora edellä mentiin asennus. Nätti, raskas, eikä mitään sellaista äkkiseltään löytynyt miksi olisi muita parempi (jo Ubuntun restricted extras asennusvaiheessa vie 100-0 selkävoiton). Todellisen pikavisiitin teki koneella. Mageia KDE-työpöydällä sen sijaan jämähtänee Xubuntun ja Lubuntun kaveriksi pidempiaikaiseen käyttöön, hieman vaihtelua. Hyvän näköinen ja toimii kuten olettaa sopiikin. Samalla hyvä alusta noille KDE-softille lienee, tule ihmeellisiä herjoja äänikortista Kritasta poistuessa.

112
Ite olen tässä viimeisen vuoden mittaan alkanut pitää Unitystä, mutta se nyt on makuasia.

Unitysta voi montaa mieltä, itsehän en sano kunnen ennakkoluuloisesena edes kokeillut. Asennuksen sensijaan voin hyvinkin allekirjoittaa. Enpä ole yhtä nautinnolliseen törmännyt. Sen asennuksen puoli tuntiakin voi huoleti netissä surffailla, jossain välissä kunhan bootata kone uusiksi. Työpöydältä kaikki buntut asentanut, mukavin niin.

113
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mageia
« : 01.02.14 - klo:23.52 »
Whatever, meni Fedorakin lataukseen. Ehdittyä tänään niin kaupassa käymään että huomenna hassunhauska huoleton nörttipäivä luvassa, testataan.

114
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mageia
« : 01.02.14 - klo:23.43 »

Voit vaikka testata virtuaaliboxissa kyseistä jakelua. Jos tykkäät KDE:stä ja Mandriva ohjauspaneelista ja työkaluista niin kokeille ihmeessä. Toki jakelusta löytyy muutkin työpöytä ympäristöt esim. Cinnamon, XFCE, GNOME LXDE.

Eikös tämä ollut Fedora-sukuinen? Rmp? Voisipa kyllä melkein ajankuluksi testiin laittaa, niin samasta puusta nämä kaikki debianit. Tämä helpon asennuksen ja muokattavuuden jälkeen se mihin tykästyin, vaihtoehtoja on loputtomasti.

115
Jo luiskahti homma siihen, että jokainen vuorollaan suosittelee omaa suosikkiaan.  :D No eipä haittaa.

Juu ei mitään. Ite taas tykästynyt LXDE:n helppoon muokattavuuteen, XFCE:llä saman tekee kaikein karkein silti kevyesti. Makuasioita kaiketi nämä. Siksipä kysyinkin. Orion-teema harmaasävyisenä nyt molemmissa buntuissa, laittelen box-/gnome-lookiin kunhan loppuun saakka testattu. Ikoneina Faenzan ja nitruxin itse sävelletty naitos.

116
Perus Ubuntukin toisaalta on vallan mainio. Ainakin läppärini kanssa olen tullut vallan mainiosti Ubuntulla toimeen...
Unity käyttöliittymä vaatii vähän totuttelua, mutta ei se mitänkään huono ole, ei varsinkaan mitenkään Gnome3:n luokkaa oleva kulttuurishokki.

Kuin karmea tämä perusubuntu on noin niinkuin näyttiksen kannalta? Intelin integroitu G45, siksi varsinainen buntu kokonaan skipattua. Voisihan tuota kokeillakin. Pahan näköinen ainakaan kuvissa, ja loput ei poikenne juurikaan näistä kevytdistroista. Asennusohjelma ainakin sama kaikissa.

117
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mageia
« : 01.02.14 - klo:21.08 »
Onko tässä Mageiassa jotain erityistä koukkua miksi kannattaisi kokeilla? Sillään tuttu jakelu, edeltäjien Mandraken ja Mandrivan kanssa ensimmäiset Linuxkokeilut tehtyä, silloin ei vielä kypsä päivittäiseen käyttöön tuntunut olevan. Nyt näihin Buntu- ja Debianpohjaisiin hurahtanut, ohjelmia löytyy kiitettävästi ja pelii kaikki ilman ongelmia, DE:tä vaihdellen koko kenttä enemmänvähemmän tutuksi muutenkin. KDE ainut joka ei koneilla pyörähtänyt.

118
Jo ehdoteltuja Mint:iä tahi Lubuntua suosittelisin myös, vallankin jos XP:stä Linux-maailmaan hyppäämässä. Aika samantapainen käyttökokemus, ainakin vanhukset tykänneet, ja osanneet käyttääkin. Paljon pienempi kulttuurishokki kuin Win8.

Toisaalta jos seikkailumieltä löytyy, tehdä kuten itsekin tein; latasin useamman jakelun, testailin kaikkia ja valitsin ne joista eniten pidin (Xubuntu, Lubuntu & Crunchbang, niillä mennään <- viimeinen lelu vaihtunee Bodhiin jossain kohdin).

119
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 31.01.14 - klo:15.54 »
Softainstrumentteihin ja efekteihin suosituksia? Jotain kevyttä, kiitos. VST-plugarit Winen kautta kaiketi toimimaan viriteltyä, mutta kiva olisi jos ihan natiivia olisi. Renoise sitten viimeinvihdoin mentyä shoppailemaan, ja hyvin pelii Xubuntussakin.

120
Lubuntun kanssa ihan ehdoton juttu on kopioida ja leafpadilla muokkailla .desktop-fileitä. Joko työpöydälle tai usr/share/applications (tahi kotikansion vastaavaan). Näin saa vaikka sen roskakorin työpöydälle, ja luotua pikakäynnistimiä kustomein ikonein, paneliinkin. Jos lontoo taipuu niin lxlinux.com kannattavaa luettavaa, tarjoaa miljoona yksi hyvää vinkkiä Lubuntun(kin) tuunaukseen.

Omassa Lubuntu-asennuksessa työpöytä kokonaan vailla kuvakkeita, panelissakaan kuin indikaattorit ja kello+päivämäärä. Plank yhdistettynä pikakäynnistimenä ja taskbarina toimii hyvin ilman komposiointiakin, karun tyylikäs musta laatikko. Ja todellisena pikakäynnistimenä kustomoitu openbox-menu win-space näppäinyhdistelmän takana.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]