Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - luxudueu

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 11.01.15 - klo:21.49 »
Tack. Tsekataan, pikavilkaisuin vaikuttaisi enemmän vahvistinsimu kuin efektiloota. Rakarrackiin jo vajaassa päivässä tykästyttyä. Himpun taka-alalle jäänyt, mutta täytyypä kuin myös koittaa kierrättää muitakin instrumentteja kitaraefektein läpi, joskus noilla ihan toimivaakin.

22
Jos Areenalle tulee niin kattelen. Olihan tuolla omat hauskat hetkensä, mutta paljon hypetettyä huonompi. Perään tulee District 9, siinä (suht) pienen budjetin täysosuma.

23
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 10.01.15 - klo:22.57 »
Välistä liittyä kysyvälle puolelle. Tätä ketjua parempaa ei liene kysymyksille, sen verta ammattilaisia näkyy. VST(i):t ratkaistua osin samplein, osin Winen, Windows tarpeettomaksi näin osin. Nyt kymysykseen kitara. Viimeiset pari vuotta sävelkulkuja akustisesti tai koskettimin hahmoteltu, vaan tulipa vaihteeksi sähkökeppi hommattua kun halvalla "aidon" hyväkuntoisen Paulin sai.

Linuxille hyvää, parasta, realtime multi-FX:ää ja vahvistinsimulaatiota? Otetaan suosituksia ja vinkkejä vastaan.

edit. RAKARRACK. Ensimmäisenä vastaan käveli ja taisipa samantien kysymykseen vastauksen.

24
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kuvan rajaus
« : 05.01.15 - klo:02.05 »
Onko rajaaminen skaalaamista parempi vaihtoehto?

Se riippuu mitä haluat kuville tehdä? Rajaamalla leikataan osa kuvasta pois. Skaalaamalla kuva pysyy samana, tarkkuus huonontuu.  Molemmat temput onnistuu kaikilla yleisillä kuvankäsittelyohjelmilla.

25
Olisiko palstalaisilla halua julkaista oma __buntu-distro? Saattaisin tietää sopivan tapahtuman jossa tällainen ajatus otettaisiin ilolla vastaan.

Ei ainakaan pelkän oman distron tai julkaisun takia. Näitä omia buntujakeluita muutenkin jo sen tuhannen ja yksi. Ennen kuin mitään edes yhdessä tekemään, päättää mitä ollaan tekemässä ja päästä samanmieliseen kompromissiin. Se varmasti se vaikein osuus oikeasti yhteisöllisessä jakelussa, kaikilla oma näkemyksensä täydellisestä Linuxista. Selittäen nämä tsiljoonat distrot.

Vapauden vastapainoksi havainnut Linux-maailmassa melkoisen itsekkyyden. Kun voidaan ja on mahdollista, tehdään "juuri-niin-kuin-MINÄ-haluan". On samaan aikaan rasite että voimavara. Näin yöfilosofoiden kannattaisin melkein ajatusta että jokainen viilatkoon Linuxinsa näköisekseen, annetaan oma panos hieman väljemmin työpöytäympäristöille/ohjelmille, ja jollei niistäkään sopivaa, sitten vasta keksitään uusi ;)

26
Tuo raimon vinkkaama susestudio pakko pistää joku päivä/ilta/yö testiin. Ainakin teoriassa(!) näyttää himputin hyvältä. Vastaavaa Ubuntulle alan "vaatimaan" vasta kun käytännössä kokeiltu.

27
Ubuntu-forumilla ollaan, eikä kukaan maininnut Ubuntu minimal CD:tä (alle 40 megainen ISO, joka tosin nettiyhteyttä vaatii asennukseen). Kolmannen osapuolen tekemänä tuosta Ubuntu mini remix, jossa kaiken pitäisi kaiketi valmiina, en ole testannut. Tuolla hyvän pohjan omalle Ubuntulle, tekstitilassa käynnistyvä kaikesta ylimääräisestä karsittu Ubuntu jonka päälle helppo rakentaa juuri halutunlainen.

Perehtymistä vähän vaatii, mutta Google hyvin täynnä ohjeita. Toimivan graafisen järjestelmän voi kasata paketti kerrallaan, asentaa työpöydän ja siihen sitten ohjelmia ja asetuksia säätämään, tai sitten Unity/Xubuntu/tjms-desktopin no-install-recomends parametrein jolloin saa kasan asetuksia valmiiksi työpöydän ja tiedostonhallinnan päälle. Ohjelmat sitten oman maun mukaan, itselle sopinut tuota Xfcen perussettiä Thunar/Mousepad/Ristretto/Xfburn... siihen sitten päälle mediatoistoon VLC/Audacious/(Spotify), Transmission, Filezilla, xarchiver, selaimet, Libreoffice, Grafiikka- ja musasoftat + WINE.

Omaa distroa varsinaisesti koskaan tehnyt, vaan ihan raakasti kerran viritellyt asennuksen, ja kloonannut sellaisenaan muille koneille. Ohjelmavaihtoehtojen testailuun, kokeiluun, kloonattavan asennuksenkin virittelyyn Virtualbox aika ehdoton, voi huoleti mennä metsäänkin ;D

Kopin otin senverran että kysele! Voin varmaan ainakin joissan detaljeissa hyvinkin jeesata, jos intoa piisaa alkua pidemmälle. Toisen kopin otin takakädellä, jos palstalta muita innokkaita, minimaaliselle Openbox Ubuntulle näkisin tilausta - jos joku moista, olen mukana :) Yhteenkään hyvään vielä törmännyt, onhan noita Madboxeja ja muita, muttamutta...

28
Niin pitkälti makuasia että objektiivisesti edes yrittää arvioida. Vanhalle koneelle toki jo käytännön syistä jokin kevyt työpöytä se paras. Testaamalla parhaiten sen sopivimman löytää. Itse näihin kevytmalleihin tykästynyt vaikka koneessa olisi potkuakin, käyttöjärjestelmän pyöritys kunnei kuitenkaan itsetarkoitus. LXDE buginen kasa (LXQT nuorena sekin, siihen kuitenkin ennemmin tai myöhemmin vaihtanen), MATE vähän turhankin retroa.

Xfce ja Openbox eniten omaan makuun, keveitä ja vakaita ilman turhaa blingiä. Jakeluista joko Manjaro, tai jolla nyt kaikki koneet, Ubuntu Minimal - siihen päälle kivasti kasattua bloattivapaan käyttiksen. Puhtaasti Xfce:llä nyt mennään, siitä pienellä vaivalla aika OpenBoxmaisen kokemuksen, right-click-menun säätö enemmän työtä vaatii mutta toisaalta menee freedesktop.orgin standardein. Xdotoolilla tekee melkein kaikki kustomit actionit. Kokonaisuudessaan kuitenkin paljon boxia vaivattomampi ja vähemmän säädettävä.

Mintin hehkutusta missään kohdin oikein ymmärtänyt. Ok, näyttää XP:ltä out-of-the-box, ja paljon turhia ohjelmia mukana. Itse vanhoille XP-käyttäjille asennellut Xubuntua; paneeli alas ja pari pikku fiksausta, toimii, ja menee täydestä. Yksikin höpelö tuota kutsui XP Vistaksi:D

29
Miksi? Pari C2D:a, C2Quad, pari i5:sta, kaik intelin integroiduin näyttiksin. Muisteja 4-12Gb. Jos buntun kannalta osia ajattelee, Lenovon, Dellin, Fujitsun & oikeestaan HP:nkin yritysmallit ainoat varmat valinnat. Kaikki toimii suoraan laatikosta.

30
Eikä ole autostartissa? Jos on, sieltä pois...

...todennäköisempää että sessio tullut vahingossa talletettua, tai sitten Xfce sekoillut ja omiaan session tallentanut (törmännyt moiseen olen). "Xfce4 clear session" Googleen hauksi pikaiseksi neuvoksi. Jollei Lontoo taivu, voin koittaa pikaohjeen kääntää.

31
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 12.11.14 - klo:00.19 »
Rautaa vuosien takaa.

Cool. Tuosta elävästi mieleen ensimmäinen oma PC-hankinta, puolentoista tonnin Gravis Ultrasound silloin tosi kova ostos. Sivuhuomiona IDE-kaapelit, olisi tuolla pahvilaatikollinen, tarviiko joku? ;D

32
Pitäisi nimenomaan tuohon tearingiin jeesata. Lubuntun 13.10 sain Comptonilla umpijumiin, mutta Xfce-Openbox-yhdistelmällä nyt hyvin toimii, ilman varjoja, pelkät läpinäkyvyydet ja sulavat animaatiot. Kokeilemallahan tuo lopullisesti selviää, ihan repoista asensin, tuskin edes ajantasaisin versio.

33
Lubuntua nyt ei asennettuna, mutta saa. Openbox configin (obconf) pitäisi olla oletuksena mukana, siellä sivuvalikossa desktops (suomeksi kaiketi työpöydät tjms), josta voi työpöytien määrän vaihtaa yhteen.

34
Gnome taitaa kaikessa yksinkertaisuudessaan nimellä gnome asentua, sudo apt-get install... Tuo ohimennen mainittu Synaptic aivan ehdoton, helposti hakee paketit ja riippuvuudet, ja voi tarpeettomat pois ruksia ennen asennusta. Työpöytien asennukseen täyden ja aivan palasista kasaten väliin hyvä malli myös tuo --no-install-recommends - parametri. Tuolla aiemmin linkatussa Xubuntu-desktopissa mm. julmetusti tauhkaa; Abiword, Gnumeric, Gmusicplayer, Parole, jnpp...

35
Lubuntusta tosiaan oli tuo non-PAE-versio oikein vanhoille koneille, muuten nuo kaikki sama Ubuntu, eri työpöytien mukana sitten tulee vaihteleva määrä kaikkea ylimääräistä, jota bloatiksikin kutsua. Jos varman päälle haluaa pelata niin asentaa Ubuntusta minimal-version, siihen sitten päälle halutun työpöydän - tai kuten itse tehtyä, kasata työpöytäkin siihen päälle valikoiduin komponentein (Xfce+OpenBox). Siinä Ubuntun sielunelämä mukavasti tutuksi, ja saa aika ultimaatin kompaktin ja oman näköisen käyttiksen ilman turhaa tauhkaa, "Arch" Ubuntun helppoudella ;D Kloonaten päätyi kaikille koneille.

36
Sen verran voin sanoa että vika VB:ssa, ei Xubuntussa. Joku viisaampi jeesatkoon, hämysti VB sotkee resoja, asennusvaiheessa kaikki toimii kuten pitää, rebootin jälkeen reso jotakin ihan muuta. Tämä viimeksi KDE Plasma5:lla. On muuten KDE/Lxqt seuraava työpöytä, noin ihan ohi aiheen, aika älyttömäksi nuo Gnomen CSD-kikkailut.

37
Ei naureta. Debian joissain kohdin hieman haastavampi (vai sanoisinko enemmän manuaali) kuin buntu, samat periaatteet kuitenkin. Hienoa että toimimaan. Flashin virittelyä kyllä millään tahdo ymmärtää, sinne 11.x versioon se taisi lopullisesti jämähtää. Chrome/Chromium ajantasaisine PepperFlasheineen silloin harvoin kun Flashia pakosti tarvitsee (omalla kohdalla lähinnä Areena), Youtube toimaa hyvin ilmankin.

Mitä onnistumiskokemuksiin, arkipäiväistyminen aika kova juttu. Viimeistään sen kun viimeinen Windows-kone lähti miettinyt koko käyttöjärjestelmää. Mukava kun voi tietokoneella tehdä sen minkä tietokoneella tarkoitus tehdä, ilman ylimääräistä säätämistä. <3 Xubuntu.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 23.09.14 - klo:00.21 »
Tulipa tässä pimeiden iltojen ratoksi fyysinen kamppailu aloitettua. http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsepuolustuslaji. Melkoinen vääntö oli että mikä laji, mikä tyylisuunta. Paketinhallintoja ja jakeluita kuin Linuxilla konsaan, ja isoja (vrt. Redhat, Ubuntu) lukuunottamatta kaikilla se tuttu ongelma, "not enough manpower", harrastemeiningillä enemmänvähemmän vedetään.

Mitä tästäkin taas opittua, valinnan vapaus on /ceestä. Eikun hauskaa. Eikun... Selväksi ainakin tuli ettei Linux ongelmineen yksin ;D

39
Jaksaako sekään? Njuuh, kyllähän aika moni näkyy innoissaan uudesta Windowsista, on se sitten ysi tahi pelkkä Windows. Start-menu comebackin oikein rytinällä laatikoiden kanssa, klassinen klemmarikin takaisin korvien kera (Cortana), kaikkea "uutta" hienoa. Uskalla edes kuvitella millainen mammutti alkaa olla, riittääkö 40GB SSD käyttikselle? Mutta pakkohan tuo testiin pistää, uteliaisuutta, ja ettei ihan kuutamolla - töissä väkisin vastaan tulee. Veemäistä soittaa mikrotukeen että "öö, tässä nyt tällainen sininen ruutu", ja itse itselleen vastata "juu öö, niin taitaa, emmie ymärrä" ;D

40
Yleistä keskustelua / Vs: Linuxin vuosi
« : 19.08.14 - klo:20.19 »
Tässäkin mielessä Britannian julkishallinnon päätös esim ODF ja PDF standardeista on pitkälle mietitty ja merkittävä. Tällä luodaan pohjaa esim sille että voidaaan vaatia toimittajilta ratkaisuja joilla mahdollistetaan loppukäyttäjine käyttöjärjestelmien kirjo myöhemmässä vaiheessa.

Ranskassa tainneet vähän samantapaista, siellä LibreOffice M$:n rinnalle. Nopeasti ylhäältä pakottaen muutos melkein tuomittu epäonnistumaan. Venäjällä käsittääkseni vieneet vielä pidemmälle, Linux ensin kouluihin. Sillä kaavalla nuo Venäjän uhittelut M$:n hylkäämisestä jopa perusteltuja ja uskottavia. Tuo Munchenin tapaus kokonaan oma lukunsa, siellä näkyy ainakin nykyistä pormestaria ja ties kuinka monta muuta päättäjää voidellun oikein kunnolla. Kalenteriin ja yhteystietoihin hanke kaatuu...juu-u, melkein uskottavaa ;D

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6