Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - luxudueu

Sivuja: [1]
1
Leffakone kevätsiivoilluksi, ja kaikki miljuunat talteenotettavat backupattua ulkoisille levyille. Siispä raakasti 14.04->12.04. Viimeiset hetket vanhan multiasennuksen kanssa vietettyä kokeeksi Unity-työpöydällä. Jotenkin siitä niin innoistuin että uutena sisään Unity-Ubuntu, vielä yksi mahdollisuus, ainakin MM:ien yli. Nopsan oloinen, ihan potentiaalinen, muttaMUTTA...

1) Musta ruutu loginin jälkeen? Tuosta jotenkin eroon? Ei jumita kokonaan, mutta x-kymmentä sekunttia odotuttaa että työpöytä näkyviin. Puhetta tuosta maailmalla, mutta epäselväksi jäi, Intelin integroitu..kö?


Siistitty, otsikkoakin.. -Storck


2
Kysytäänpä täälläkin, josko vaikka ratkaisua löytyisi, Spotifyn omalla forumilla so far aika dööd. Spotify siis uuteen mustaan lookkiin päivittyi, samalla tuoden mukanaan melkoisen kuvakevamman. Dockin Spotify-kuvake toimii enää pelkkänä käynnistimenä, käynnissä oleva Spotify duplikoituu erilliseksi sovellukseksi, rumalla 16px ikonilla, mitään hajua miksi? Koittanut puljata noiden desktop-fileiden kanssa, suoralinkittänyt Spotifyn opt-folderiin, näh, mikään ei pelaa.ruåttalaiset. http://aijaa.com/nqqtRf <-kuva liitteeksi selventämään mitä tarkoitan.

Qt-appsit ennenkin olleet kuvakevammaisia, mutta tämä vie jo voiton.

Siistitty -Storck

3
Putiikin palvelimet päivityksessä, ja ärräpäitä päässyt yksi jos toinenkin. Tottunut latailemaan filet servulle ja testaamaan sieltä. Hakusessa siis ratkaisu jolla testailtua websovelluksia palvelinpään tietokantoineen offline, olisi tosi jees muutenkin kuin huoltokatkoina. Win-puolella Wampserver, linukalle ilmeisesti vastaava Lamp...mutta ei näy Synapticissa, asennusohjeetkin vanhoille versioille? Kaikki vinkit&linkit tervetulleita. Isot kiitokset.

4
Uutta Firefoxia eilen pukkasi. Ennenkin jo testissä ollut, pakko sanoa että tykkään. Puolen minuutin viilauksella napit siellä missä pitääkin. Vaan kuinkahan nuo painikkeiden kuvakkeet vaihdetuksi teemaan paremmin sopiviksi? Oletuksena vähän hölmö, suurin osa noita Firefoxin omia monokroomisia, suurennuslasi ja newtabin plussamerkki mm. näkyy kuitenkin tulevan käytössä olevasta ikoniteemasta. Toki voisi ikoniteemaa fiksata hyvin istuvaan monokroomisempaan suuntaan, mutta mieluusti vaihtaisin värikkäämpiin kaikki.


Otsikko muutettu paremmaksi - Karvameduusa

5
Multimedia ja grafiikka / VLC ja näytönsäästö
« : 16.04.14 - klo:01.11 »
Tällä kertaa niinpäin ettei suostu näyttö millään menemään pimeäksi stand-by-tilaan kesken toiston, tai ylipäätään jos kun VLC käynnissä. Tavannut ohjelmaa käyttää videotoiston lisäksi nettiradiona, koska siinäkin lajissa ollut heittäen paras. Ja radio saattaa olla päällä tuntikausia ilman että muuten koneella. Spotifyn samalla asennuksella ymmärtää musiikiksi jota ei tarvitse katsella, 10 minuutin jälkeen näytönsäästäjälle ja perään näyttö pois päältä. Jotakin yleisluontoista kikkakepposta haetaan, koska näitä VLC-näytönsäästöprobleemeja esiintynyt eri koneilla ja eri Ubuntuvarianteilla, aiemmin tosin lähinnä niinpäin että ruutu pimeäksi kesken leffan tahi sarjan, VLC:n asetuksista piittamatta.

Vaihtoehtoisesti erillinen sovellus nettiradiokäyttöön sekin hyvin menisi. Vaan en moiseen törmännyt joka mukisematta hanskaisi Icecastit sekä YLE:n hetkin pätkivät striimit, muita kuin VLC. Vinkkejä otetaan vastaan. Kiitos ja kumarrus.

6
Niin, siis otsikon mukaista hakusessa. Onko sellaista? Opetushenkistä peliä, muuta sellaista kevyttä multimediapitoista enemmänkin lienee edessä. Multiplatform olla pitäisi, PC:t ja tabletit vähintään. HTML5-JS-lähestymistapa näin resurssein aika selviö, mutta millä? Windows-puolella Gamemaker ja Construct2 sellaisia joilla asian aika näpsästi ajaisi kaikkea tekstieditorilla koodaamatta, mutta kuinka Linuxpuolella? Gamedevelop aika raakile, ainakin vielä. Mieluusti pienen yhdistyksen pienen budjetin tehokkaasti käyttäisi, niin on hyvällä asialla.

7
Nii-in, kuten otsikko sanoi, jonkinasteista standardointia tämä vaatisi, että ylipäätään isot haastamaan. Vapaa muokattavuus jne. ajatuksena kivoja, jopa ylivetoja, mutta niin kaukana todellisuudesta. Omaksi iloksi, tulevaisuudessa toivottavasti muidenkin tässä ikonisettiä ja teemoja vääntänyt. Helposti ja vapaasti muokattavia, kyllä. Mutta kun sama asia pitää tehdä sadalla ja yhdellä yhdellä eri nimellä (sata ja yksi symlinkkiä), alkaa käydä hermoille. Vee, pee, kee & ärrär, miksei paneelin audio- tai tahi nettikontrolleja voida tehdä samalla nimellä. Sama hullutus pätee GTK+ teemoihin, täysin dokumentoimatonta QT:kin mahtuu väliin.

Selvät standardit tekisivät muokkauksesta helppoa, mutta kun ei...pitää joka kerta keksiä pyörä uudelleen. Hyviä vinkkejä mihnä päin nettiä avautumaan jotta koodareille päähän jotain tolkkua?

8
Laitealue / Intelin integroidut + Flash + CPU
« : 07.03.14 - klo:00.23 »
Uusi vanha läppäri shoppailtua, potkua ihan toiseen malliin kuin vanhassa. Kaikki toimaa hienosti ja salamannopeasti, PAITSI taas tämä perhanan Flash. CPU käy +50%:lla, se ikävästi kuuluu ja näkyy, viimeistään sähkölaskussa. Pahin vikahan tuossa lienee itse Flash-kikkare, Windowsillakaan mikään kevyt. Samat videot koneelle ensin ladaten ja VLC:llä katellen prossukuorma muutamissa prosenteissa, urheilut mm. kuitenkin mieluusti livenä kattelee. Mitään järkevää tuolle tehtävissä, kokeiltu niin Chrome kuin FF? C2D + Intelin GMA X3100 koneessa.

https://github.com/i-rinat/libvdpau-va-gl
http://www.webupd8.org/2013/09/adobe-flash-player-hardware.html

Tommonen libvdpau-va-gl googlaillen löydettyä. Mitään mainintaa mille buntuversioille, ja ennenkaikkea millä näyttiksillä iloa olisi. Kellään kokemusta, kokeiluun?

9
Freecad jollei nyt hyvä niin ainakin asiansa ajaa - joissakin jutuissa mahdottoman paljon nopeampaa kuin polygonein mallintelu.

Sivuja: [1]