Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - luxudueu

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: gmailin kiemurat
« : 29.10.15 - klo:17.46 »
Lukukuittaus, siis viestin lähettäjänä? Ominaisuus vain maksavien yritys-/yhteisöasiakkaiden käytössä. Joku hämärä muistikuva että joskus olisi toiminut muillakin..?

Claws:n sivuilla aika kattavat ohjeet Lontoon murteella, vm. 2013 näkyi, joku käyttävä ohjeistakoon vieläkö toimivia.

2
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 11.10.15 - klo:18.07 »
Onko näitä Ubuntuluureja muita markkinoille tullut sitten Meizun & BQ:n? Hankinnassa melko 100% varmasti, mutta odotella talven yli 16.04 sukupolvea? Hakusessa olisi lähempänä 4" kuin 5" perusluuri. Puhelut, viestit, nettiselain, mediasoitin, GPS (kätköilyyn). Ainakin jossain oli GPS saanut ei niin mairittelevia kommentteja, liekö kyse automallista, vaiko vippaako naatit? Motolla mennään toistaiseksi, samanmoinen buntulla ois mycke cool.

3
Itse noinkin rajatulla budjetilla katselisin Huuto.netistä tjms. käytettyä yrityskonetta, vanha kone/ylimääräiset komponentit samalla myyntiin. Joku core i3/i5 8GB muutaman kk toimivuustakuulla hintahaarukkaan, helposti parempi kuin uusilla halpisosilla päivitelty. Ja aika takuuvarmasti Linux-yhteensopiva. Tällä tekniikalla monet koneet hankkinut. Nykyinen ykköskone i7 2600 16GB puolen vuoden tehdastakuulla 300€ - vanhasta C2D:sta 100€ = 200€. Samalla menetelmällä juuri vanhukselle C2D E8500 4GB, ihan pätevän nettikoneen & kevyeen kuvan- ja tekstinkäsittelyyn noin 2€. Kalliimmaksi olisi tullut korjata entinen kokoonpano uudella powerilla, huonompikin olisi lopputulos ollut.

4
Tällä palstalla keskustelu ja vilkkaus lienee ollut huipussaan kai vuosina 2006-2008. Sen jälkeen kun Ubuntu ja sen johdannaiset (ml. Mint) ovat muuttuneet "sikavarmoiksi" on tarve keskustelulle laimentunut. Miksi kysyä mitään kun hommat koko lailla toimii?

Näinpä. Laitealue näkyy se aktiivisin. Debian/*buntu/Mint, jos onkelma, ratkeaa yleensä pikaisella googlauksella. Itse pidän tästä sikavarmuudesta, tehdä koneella se mikä tarkoitus tehdä on, ilman turhaa säätöä. Töissä "onneksi" saa vielä tapella Win-päivitysten ja muiden kanssa ettei ihan unohtumaan...

Kiekon MM:t ja pipelight pieniä päivitysonkelmia Xubun kanssa, ihan tylsää näinkään. Parilla klikkauksella tosin sekin ratkesi.

5
Arin vinkille ääni. Harkinnan arvoinen myös LibreOffice Draw, osaa aika pätevästi muokata MS Officellakin tuotettuja PDF:iä.

6
Kuvankäsittely on hyvin ympäripyöreä termi. Valokuvien käsittelyyn/paranteluun Darktable tahi RawTherapee monasti helpompi, mukavampi ja nopeampi työkalu.

GIMP 14.04:ssa tosiaan jo 2.8.x - single-window mode vakiona, joskin pitää erikseen kytkeä päälle. Teemaa ja joitakin pikanäppäimiä vaihtamalla melkein kuin PhotoShop, niin hyvässä kuin pahassa. Ehkä GIMP:n kaikkiin nippeleihin perehtymistä ennemmin vasta-alkajalle suosittelisin lähtemään ohjelmariippumattomista kuvankäsittelyn perusteista, ne kun hanskassa, ohjelmalla enää niinkään väliä - PS, PSP, GIMP, PhotoLine, Krita...samat periaatteet ja pitkälti työkalutkin kaikissa yhtälailla pätevät. Samma with video och 3D.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 24.03.15 - klo:10.13 »
X201. Vallan mainio peli; mukavan kompakti, näppäimistö kokoluokassa ihan omaa lajiaan, vielä vanhanakin erinomainen akku, karu minimalistinen lookki tosi jees. Vähän parempi näyttö ja mini DisplayPort kun vielä löytyisi, niin sanoisin että melkein täydellinen. Matkakoneena palvelee, kotioloissa makuuhuoneen TV:nä ja yleisenä mediatoistimena, ulkoiseen niinikään Lenovon näyttöön kytkettynä. Hiiressäkin sattumoisin lukee Lenovo.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Uusi läppäri Ubuntulla
« : 07.03.15 - klo:14.41 »
Lainaus käyttäjältä: kamara
Taitaa mallintamisessa olla suurin tehovaatimus partikkeli/neste/kaasu/hiusmallinnuksissa.

Nuo paljon muistia/prosessointi-tehoa vaativia. Tekstuurit ja valaistus ne jolla näytönohjaimen kyykkyyn, jos koittaa jo editointivaiheessa mahdollisimman liki lopullista ruudulle saada. GPU-pohjaiset renderöinnit ja fysiikkamallinnukset osaltaan kyllä sekoittaneet, mutta niihin toistaiseksi läppäriä edes harkitsisi - paitsi näitä tarkoitettuja multituhannen euron raahattavia työasemia.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Uusi läppäri Ubuntulla
« : 07.03.15 - klo:12.45 »
Jos uskallat, kannattaa katsella myös käytettyjä laitteita. Tuossa n.700€ hintaluokassa kovinkaan hääviä työkonetta välttämättä helposti löydy. AMD:n kera parhaat hinta-laatu-suhteet, mutta Ubuntun kanssa sitten kysymerkkiä edessä. Nuo noin pari vuotta vanhat yritysmallit (Lenovo, Dell, Fujitsu, HP) näkyneet erittäin hyvin Linux-yhteensopivia, hinnan ollen murto-osa alkuperäisistä nelinumeroisista. Kestääkin näkyvät paremmin kuin uudet kuluttajamallit.

Itse juuri pari käytettyä ostettua, yhteensä n.400€. Toinen nimenomaan 15.6" (1600x900px), 8GB, core i5 2520M (aika samaa tasoa linkkaamasi kanssa), ainoastaan näytönohjain alle tuon speksien, HD3000. Käytännössä jokseenkin uudenveroinen LifeBook (toinen oli Lenovon X201 tabletin korvikkeeksi). Vuoden-kahden välein tavannut vaihtaa, vanhoistakin vielä hyvät rahat eteenpäin myydessä - 700€ hyvin budjetoiden tehokkaan koneen tai parikin pitkäksi aikaa.

Noiden Intelin HD-sarjalaisten ei pitäisi CAD-käytössä esteeksi muodostua. Riipuen tietenkin mitä CADilla tässä tarkoitetaan, 2D/3D, mikä (kuinka GPU-vaativa) ohjelmisto? 3D-grafiikkaa itse harrasteena ja osin työssäkin työstettyä, mittaviakin juttuja, jopa Intelin HD-sarjaa edeltäneillä GMA:lla pärjäsi kunhan tarpeettomia näkyviä yksityiskohtia editointivaiheessa tarpeentullen pienemmiksi - tapa joka selkäytimeen jo silloin kun tosi mopolla 486:lla harrastetta aloitettua.

10
Lainaus
<td style="background-image: url('kuva.png')">

Noin. Kuvan nimi ja hakemistopolku sitten mitä ovatkin. Tai kuten itse tavannut
Lainaus
<td id="jotakin">
, muotoilut erilliseen/erillisiin tyylitiedostoon. Taulukot sivun asettelussa korvannut div-tagein.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 27.02.15 - klo:23.31 »
Kokeiltu on rohkeasti. Oikein parametrein ääntä saa ulos, osan kuullostaessa aika rouheilta. Renoisen kautta midi-ohjattuna saanut vaan toimimaan. Eipä sen toki kauhiasti väliksi, hauska lelu jamitteluun. Alsa Modular... jo käytössä onkin. Käytännössä huomannut ettei se ZynAddin ja SetBFreen lisäksi muuta välttis tarvitsekaan. ZASFX aika uskomaton melkein kaikkeen taipuva jokapaikan höylä, jälkimmäinen omaan korvaan kuullostaa siltä kuin pitääkin, orgaanilta:)

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 27.02.15 - klo:17.36 »
Kellään kokemuksia Bristolista? Koskettimilta livenä toimimaan, mutta JACKn kautta mykkä on, ALSAn kautta taas Renoisen Midikomentoja tottelemaan. Melkoisen friikki command-line-hidden-gem, Arturian plugarit ilmaisessa paketissa.Ehkä, jos toimisi?

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Xara Etreme
« : 27.02.15 - klo:17.28 »
2D-juttuihin ehdottomasti Inkscape. Opettelemista se(kin) vaatii, eikä sillä suoraan nettisivuja tehdä, mutta hyvä layouttien suunnitteluun ja testailuun.

3D-suunnitteluun FreeCad huomion arvoinen. Blender kyllä melkein pakko opetella jos haluaa ulos vähänkään näyttäviä rendauksia.

14
The End ... The Beginning ... And THE NEW NAME
http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=38944

Siellä ei pitkäksi aikaa jääty murehtimaan. Jatkoa näkyy luvassa, uudella nimellä, mahdollisesti jopa parempana ja kestävämmällä pohjalla, niin ettei kaadu projekti yhden miehen lähtöön. Debian stable ei omaan makuun työpöytäkäytössä, muuten #! yksi parhaita distroja joihin törmännyt. Foorumi kenties #1. Ja se näyttäisikin eloon jäävän, hyvä niin. Erinomainen tietolähde, joskus muuten vaan hauskaa ja inspiroivaa seurattavaa, kuten 30 Window Managers in 30 days.

15
Nostetaanpas ketjua. Tulipas karmean kelin ja yhden tyhjänpanttina pyörineen myydyn koneen myötä leikkimään innostuttua. Openbox, Fluxbox, JWM...itseasiassa aika yllättävän kivutonta noista minimalistista toimivaa buntua. Pientä hienosäätöä vielä sinnetänne, mutta jos joku samanmoisen perässä, juhutkaa. Voisin koittaa vääntää selkokielisen asennusohjeen parille kolmelle WM:lle, toimiville paneeleille, komposioinnille, virranhallinnalle, asetuksille printereineen, mitä nyt toimivaan käyttikseen kuuluu. Reipas nörtteily näkyy joskus tolkun hauskaa.

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: YouTube ja HTML5
« : 30.01.15 - klo:23.35 »
Disabloida/jättää asentamatta flashi tyystin. Youtuubia jo vuodenpäivät käyttänyt Flashittomalla FireFoxilla, automaattisesti käyttää HTML5-versiota, nopeampi ja kevyempi kuin Flash-versio. Yksikään video jäänyt toistumatta. Pepperflash&Chromium pakollisiin Areenaan ja Ruutuun, sekin Adoben versiota kevyempi, ainakin numeroiden valossa.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 30.01.15 - klo:19.33 »
Kirjastossa, joskus syksyllä 2008. Hyvä kokemus oli se, ajoi asiansa harvinaisen tehokkaasti, ja jotenkin jäänyt 8.04 päähän kummittelemaan jopa BeOS:ia hienompana visuaalisena kokemuksena. Kotikoneellekin testiin päätyi, mutta sen aikaisten GIMP:n ja Blenderin myötä jäikin testiksi testien joukkoon. Ilman kunnon ohjelmia mitään tee vaikka kuinka olisi ylivertainen käyttöjärjestelmä muuten. Linuxeja kokeilussa käynyt jo ennenkin, 2003 ja Mandrake alkaen.

Syvällisempi tutustuminen tapahtui vasta syksyllä 2013. Vanhan XP-läppärin päivitykset jumittivat niin että sadattelujen määrä hipoi raamatullisia mittasuhteita, pakko oli saada joku toimivampi käyttöjärjestelmä tilalle. Xubuntu...Lubuntu...Crunchbang...Mint...sadan ja yhden distron hoppailu, yht'äkkiä kaikilta koneilta löytyikin Linux. Ubuntu valikoitui pohjaksi aika automaattisesti: vakaa, helppo, vaivaton, kaikki toimii - ja jollei toimi, Googlella yleensä helposti vastauksen. PPA:t aika lyömätön plussa.
Siivottu, JaniAlander

18
Parit asiat mitkä Linuxeissa vaan on pääsääntöisesti ihan surkealla tasolla.
- Näytönohjainajurit ja suorituskyky. Omissa kokeiluissa ne ei vaan ole lähelläkään Windowsia.
- Suspend ja Hibernate. Näiden toteutus on niin surkeaa luokkaa, että nykyään tulee hämmästyttyä jos ne toimii out-of-box läppäreissä. Pöytäkoneissa tuntuu yleensä toimivan kivasti, mikä itseäni ei lohduta kyllä yhtään.
- Langattomien ajurit. Tuntuu myös olevan jakeluista, ajurista ja kuunasennosta riippuvainen yhtälö. Erityisesti nuo Broadcomit, joita ikävä kyllä varmaan 70% kaikista mobiililaitteista on. Löydät tyyliin ohjeen: Kokeile suljettua ajuria ja ei toimi. Hetken päästä hoksaat että ohje koskeekin vain puoli vuotta aiempaa julkaisua, nyt sitä ei saakaan missään nimessä käyttää tai tulee ongelmai. Huoh, noiden kanssa on saanut tapella niin monesti.

Sitten taas yksi jo vähän vanhempi kannettavani. Toimii pääasiassa ihan täydellisesti Linuxeilla. Mutta sieltäkin löytyy se pikku juttu. Kuuntelee Spotifyä noin 3-5h selaillen putkeen ja yhtäkkiä Cinnamonista häipyy kaikki tekstit ja kone on käytännössä pakko rebootata. Pointtina siis se, että Linux koneissa ainaa tuntuu löytyvän se jokin juttu, mikä ei oikein toimi niin kuin pitäisi.

- Pelipuoleen en osaa juurikaan sanoa, mutta ainakin OpenGL-3D-softissa Linuxversiot sujuvammin toimivat kuin Windowsilla.
- Suspend/hibernate, ainakaan omalla pienellä noin tusinan koneen otoksella mitään vikaa huomannut. Yksi 10v. wanha Fujitsu tosin unilta palasi aina screenlockiin asetuksista piittaamatta, aika harmiton "vika".
- Langattomien ongelmat taitavat koskea lähinnä noita markettikoneita? Kaikissa koneissa toiminut out-of-the-box, toisin kuin Windowsissa jossa aina vaatinut ajurin että edes ajurin voi ladata ;D Pari kuluttajamallin Amiloakin välissä, eikä niissäkään ongelmaa.
- Spotify, Cinnamon...sanon että Cinnamon. Joku vähän vakaampi ja viimeistellympi työpöytä alle niin ei tarvii moisista ongelmista. Spotifyn Linux-appikin tosin vielä vähän raakile, visuaalisiin probleemeihin tosin ainoastaan törmännyt, ja niihinkin heti tarttuivat kun asian esille.

Kokemusten ja havaintojen perusteella Linux on huono jos sitä koittaa halvimmasta halvimmalle Gigantin kertakäyttölootalle (näihin ei vissiin jaksa kehittäjät panostaa?). Yritysmallin koneilla ja vähän laadukkaammilla lisälaitteilla kaikki toimii kuten pitääkin. Mutta eihän tämä ketju ollut Linuxin puutteista...

Windowsilla tosiaan puolensa. Tai siis puoli, ohjelmatarjonta (sis. pelit). Kymppi varmaan jossain väliin testiin, mutta tokko saa Win-maailmaan palaamaan. Hitaus, yletön tarpeeton aikaa vievä säätäminen, kankea käyttöliittymä jne. ei juurikaan houkuta, töissä siitä sentään edes maksetaan.

Siistitty -Storck

19
Alt+hiiren kakkonen ei Unityllä toimi, kokeiltu on.

Tosi. Alt + hiiren keskinappi toimii hyvin ikkunoiden koon muuttamiseen, aivan kuten muillakin työpöydillä. Ikkunoiden siirtämiseen Unitylla Alt + hiiren ykkösnappi, tämä kovasti poikkeaa muista. Alt + kakkosella saa mitään järkevää aikaan. Keyboard shortcuteja muuttamalla varmaan normaalimmaksi..?

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 11.01.15 - klo:22.04 »
Da. Rummuille, bassolle tahi uruille koskaan ylimääräistä kaivannut build-inien kaappisimuin lisäksi, mutta pienellä extralla niin röheetä saundia, että taidanpa jazz-muusikoksi 8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6