Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - luxudueu

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6
81
Uutta luultavasti paljonkin ehtinyt tulla, mutta perusteet tokkopa miksikään muuttuneet, joten anna mennä vaan. Itsellä työpöydän kulmalla ihan aktiivissa käytössä tiiliskiven paksuinen JavaScript-opus vm. 2001. Monet kirjan tempuista nykyään tehdyksi ilman skriptejä puhtaasti CSS:llä, mutta ihan validia ratkaisua tai ideaa tuo antaa ongelmatilanteissa.

JavaScript muutenkin sellainen että uskaltaisinpa väittää että siihen kannattaa ennen Javaa panostaa. Webbi, monet mobiiliaplikaatiot yhä enemmissä määrin HTML5+JS+CSS:sää. Ja pilvipalvelut saletisti tulevaisuutta; Google Docs, Clara.io tahi Pixlr.com vasta esimakua mihin kaikkeen JS taipuu, alustariippumattomasti. Työpöydillekin JS näkyy jo monessa paikkaa kotiutuneen, Gnome, nettiselaimet mm.

HC-koodailuun sitten jotakin muuta. Siihen en paljoa osaa kantaa, OS X:llä omat jujunsa, MS:llä toiset, Gnomen Vala ainut josta nyt vaivautunut jotakin ymmärtämään - ihanan tolkullinen C-variaatti. 

82
Karkea arvio, mutta kaatuisikohan näyttikseen? Noin antiikkiseen koneeseen suosiolla yrittäisin Ubuntun sijaan Lubuntua, tahi Crunchbangia. Vaikka käyntiin saisikin, max gigan muisti menee jo Unityn pyörittämiseen.

83
Xubuntu niinikään meni julkaisupäivän imagella, no problemos. Itse vetänyt välimallin ratkaisulla, eli manuaalisti poistanut asennustiedostot tikulta, siis kaikki mitkä ei +10GB downloads-hakemistosta. Samalla tikulla toistakymmentä eri asennusta tehtynä. Joskus trustyn pre-beta-vaiheessa unetbootin jostakin (piilo?)tiedostosta herjasi tikkua tehdessä -> replace all, ei onkelmaa siinäkään.

84
Ennen ja jälkeen virallisen julkaisupäivän käyneet testissä niin X-/L-/G- kuin Unity-Ubuntukin. Ubuntumaisen helppoja, vaivattomia ja toimivia asennuksia kaikki. Tikku kiinni koneeseen, kuppi kahvia ja siinä sivussa ruksia-näpytellä ne asennuksen pakolliset, ulos tupakille, takaisin tullessa onkin jo valmista. Toistaiseksi 14.04 vasta yhdelle koneelle kolmesta kotiutunut, loput päivittyy kunhan Puxun* asetukset ja menut hienoviritettyä copy-pastettavan valmiiksi.

*Puxu = Xubuntu+Slingshot+Plank+Gala, plus himpun lainattuna Unity-Ubuntusta että Lubuntusta. Vielä kun jotenkin naitettua saisi tuon Gnomen system-status-menun. Niin toimiva viritys nyt jo, että "puxu" päivitetty jopa ihan plymouth-teemaan, Ubuntu-fontilla tietty ;D 

85
Yleistä keskustelua / Vs: Kuvat eivät näy kokonaan
« : 24.04.14 - klo:11.41 »
Lubuntu? Siinä ainakin edellisessä versiossa (13.10) oli oletusasetuksena ettei näytä esikatselukuvia olikohan 4Mt suuremmista tiedostoista. Liekö nyt korjattu niin että näyttää siihen neljään megaan saakka, jos puolet näkyviin? ;D Tiedostonhallinnan asetuksista sai nostettua tuota kokorajaa, niin että isommistakin kuvista "pikkukuvat" näkyviin.

86
Lainaus
Siitä on hyvin vaikea olla tykkäämättä.

Aamen :) Eksyi täällä viime viikolla vahingossa testiin UG-Trusty-pettymyksen jälkeen. Tykästyttyä, tai pikemminkin rakastuttua samantien. Kaksi konetta jo sen vaihtunut XFCE:stä eOS:iin. Onhan tässä buginsa ja puutteensa, mutta missä jakelussa sitten ei olisi? Harvinaisen kypsä ja ennenkaikkea viimeistelty jo 0.2 versiossa, ja Gnomea tahi Unity-Ubuntua paljon mukavammin muokattavissa. Paketit toki vanhentuneita, mutta niinpä on jo Trustyssakin, siis vanhaan malliin ppa:t GIMPille ja muille joissa pitää uusinta uutta. Minimalistinen ohjelmavalikoima tosi jees, asennella ne joille käyttöä, normijakelut täynnään kaikkea turhaketta. Filemanageri contractor-lisukkeineen sekä toiminnoiltaan tuunattu Plank eOS:n parasta antia...ja onhan tuo Slingshot melko karkkia. Ja tietty NOPEUS, uskalla edes arvailla mitä kaikkia laittomia hormoneja tälle syötetty. Kaikista visuaaleista blingblingeistä huolimatta tuntuu lentävän jopa 6v. vanhalla toimistoläppärillä.

87
Multimedia ja grafiikka / VLC ja näytönsäästö
« : 16.04.14 - klo:01.11 »
Tällä kertaa niinpäin ettei suostu näyttö millään menemään pimeäksi stand-by-tilaan kesken toiston, tai ylipäätään jos kun VLC käynnissä. Tavannut ohjelmaa käyttää videotoiston lisäksi nettiradiona, koska siinäkin lajissa ollut heittäen paras. Ja radio saattaa olla päällä tuntikausia ilman että muuten koneella. Spotifyn samalla asennuksella ymmärtää musiikiksi jota ei tarvitse katsella, 10 minuutin jälkeen näytönsäästäjälle ja perään näyttö pois päältä. Jotakin yleisluontoista kikkakepposta haetaan, koska näitä VLC-näytönsäästöprobleemeja esiintynyt eri koneilla ja eri Ubuntuvarianteilla, aiemmin tosin lähinnä niinpäin että ruutu pimeäksi kesken leffan tahi sarjan, VLC:n asetuksista piittamatta.

Vaihtoehtoisesti erillinen sovellus nettiradiokäyttöön sekin hyvin menisi. Vaan en moiseen törmännyt joka mukisematta hanskaisi Icecastit sekä YLE:n hetkin pätkivät striimit, muita kuin VLC. Vinkkejä otetaan vastaan. Kiitos ja kumarrus.

88
Inkscape loistava ohjelma vektorigrafiikkaan, iätajat jo windows-puolellakin käytetyksi. Digitaaliseen "maalaukseen" ehdoton suosikki on Krita, hakkaa osa-aluellaan itsensä photoshopinkin mennentullen. Hyvinkin helposti omaksuttava käyttöliittymänkin puolesta.

89
Törmätty on. Koskaan ehtinyt varmuudella täysin selvitä oliko syynä näytönohjaimen ajurit, vaiko mikä. Lubuntun 13.10 samoin oireili parillakin koneella, samoilla koneilla Xubuntu ja Unity-Ubuntu moitteetta toimineet. Kauneusvirhe, mutta ärsyttävä silti.

90
Yleistä keskustelua / Vs: Vanhat koneet
« : 04.04.14 - klo:19.54 »
Kyllä se täälläkin joskus kovasti kupoliin kun hyvää toimivaa rautaa meinaa hukkaan kun kehitys on mitä on, taaksepäin yhteensopivuutta juurikaan ajatella. Kiinalaiset onneksi haistaneet hyvän markkinaraon, ja kuten nm tuossa jo hyvin esiin nostikin, adapteria (ja usein vielä halpaa sellaista) löytyy melkein joka tarkoitukseen. Kaapin perällä adaptereita vähän joka lähtöön, aktiivikäytössäkin DVI-HDMI, IDE-USB ja varsinkin PS/2-USB (maailman paras antiikkinäppis josta en hevillä luovu, en edes sillä).

USB:sta paljoa pahaa sanottavaa. XP:mäisen uran jo elänyt, ja adapterein eittämättä hengissä vielä toisen samanmoisen. DVI:n ura lyhykäisyydessään viimevuosien typerin, mutta senkin parin euron mokkulalla jatkoon.

91
Kiitän vinkeistä. Godot tuntui avausviestin ranskalaisen Gamedevelopin tapaan vähän vaiheessa olevan. Potentiaalinen, MUTTA. Cocos aika koodipainotteinen. Onneksi tässä hyvää luppoaikaa, testaillaan.

Unity (ja Construct2) fiksuimmat vaihtoehdot tällä hetkellä vaikkeivat WINE:llä pyörisikään, off-line XP:llä näköjään sujuvasti, julkaisut ja mahdolliset nettijutut sitten duunikoneella. Maksullisia toki kaikkine ominaisuuksineen, mutta ainakaan iOS-julkaisut ilman lompakon raottamista muutenkaan ei sitten millään, melkoiseksi rahastukseksi tehty. Toivottavasti Ubuntu-tabletit asian muuttavat.

92
Niin, siis otsikon mukaista hakusessa. Onko sellaista? Opetushenkistä peliä, muuta sellaista kevyttä multimediapitoista enemmänkin lienee edessä. Multiplatform olla pitäisi, PC:t ja tabletit vähintään. HTML5-JS-lähestymistapa näin resurssein aika selviö, mutta millä? Windows-puolella Gamemaker ja Construct2 sellaisia joilla asian aika näpsästi ajaisi kaikkea tekstieditorilla koodaamatta, mutta kuinka Linuxpuolella? Gamedevelop aika raakile, ainakin vielä. Mieluusti pienen yhdistyksen pienen budjetin tehokkaasti käyttäisi, niin on hyvällä asialla.

93
Pelit / Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 28.03.14 - klo:22.03 »
Nostellaan jo mainittu Hedgewars. Moninpelinä aivan mahtavaa hulluutta, näinköhän edes baariin saakka. Ihan on Wormsien veroista päätöntä teurastusta, kännipeli #1 ;D

94
Multimedia ja grafiikka / Vs: Graafista softaa
« : 28.03.14 - klo:19.45 »
Ei ihan suoraan liity alkuperäiseen aiheeseen, mutta tässä hyviä neuvoja Photoshopista Gimpiin siirtyville:

http://www.rileybrandt.com/2014/03/09/photoshop-to-gimp/

Ihan hyvää vinkkiä. Uupui tosin kuinka zoomi hiiren rullalle, joka ollut itellä se ykkösjuttu Gimpin käyttöönotossa, pitäisi olla oletuksena.

Sillään kyllä 2D-puoli Linuxilla tautisen hyvin hanskassa. Gimp+Inkscape+Rawtherapee+Krita sellainen kombo ettei Photaria edes vahingossa osannut kaivata. Pinta ollut hauska lisä, monet pikkujutut hoitaa sillä nopsaan, siitä wintoosan Paintille mallia.


95
Nii-in, kuten otsikko sanoi, jonkinasteista standardointia tämä vaatisi, että ylipäätään isot haastamaan. Vapaa muokattavuus jne. ajatuksena kivoja, jopa ylivetoja, mutta niin kaukana todellisuudesta. Omaksi iloksi, tulevaisuudessa toivottavasti muidenkin tässä ikonisettiä ja teemoja vääntänyt. Helposti ja vapaasti muokattavia, kyllä. Mutta kun sama asia pitää tehdä sadalla ja yhdellä yhdellä eri nimellä (sata ja yksi symlinkkiä), alkaa käydä hermoille. Vee, pee, kee & ärrär, miksei paneelin audio- tai tahi nettikontrolleja voida tehdä samalla nimellä. Sama hullutus pätee GTK+ teemoihin, täysin dokumentoimatonta QT:kin mahtuu väliin.

Selvät standardit tekisivät muokkauksesta helppoa, mutta kun ei...pitää joka kerta keksiä pyörä uudelleen. Hyviä vinkkejä mihnä päin nettiä avautumaan jotta koodareille päähän jotain tolkkua?

96
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 17.03.14 - klo:23.03 »
Wau, täytynee joku kerta testata omia win-softiakin,
virtualboxin tai winen kautta

Onnistiko? Omalta osalta testit tältä erää takana. Osa toimi hienosti, osa ei käyttöliittymää lukuunottamatta ollenkaan, osa siihen väliin. Joidenkin kanssa jeesasi kun ajoi hostin niinikään WINEn kautta. Alkoi mennä jo niin kikkailuksi että vetäisin ongelmajäte-XP:n niin virtuaalikoneelle kuin boottiin vanhalle kovolle sellaisenaan. Netitön vähin täsmäohjelmin varustettu Windows jopa nautinnollisen mukava ylläpidettävä, näin nyt mennään.

97
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr
« : 17.03.14 - klo:22.49 »
Näin on. Mutta jos käyttää UNetbootinia, on tilanne ihan toinen. En ole aikoja ottanut, mutta näppituntumalta sanoisin, että kyllä se dvd:lle polttamisen voittaa.

Helposti. Sitten viime syksyn Linux-comebackin levyihin tullut haaskattua. Parissa minuutissa valmis asennustikku, uusiokäytettävä toisin kuin DVD, ja asennuksessa huomattavasti optista nopeampi. Viimeisin Xubuntu 14.04 tuli ihan kellotettua kun en viimeksi ollut silmiäni uskoa. Kyllä se vaan paikkansa piti, 18min32s install-napin painalluksesta siihen että voit käynnistää tietokoneen uudelleen, kaikkine latailuineen hitaalla 2mb yhteydellä.

Unity-Ubuntu 14.04 ehtipä sekin välissä koneella käväistä, ostetun mukana tullut wintoosa kun tarkoitus jokatapauksessa jyrätä. Teki koneella melkein nopsemman visiitin kuin Vista aikanaan. Sillään sujuvasti toimi, mutta muokattavuus ja yleinen käytettävyys kaukana siitä mihin Linux-maailmassa ehtinyt tottua, mainoshärpäkkeistä puhumattakaan. Xubuntu tilalle. Jos emoa seuraa hän, sitten Manjaro tjms.

98
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 08.03.14 - klo:02.39 »
Vaan ei se ole määrä vaan laatu. Vahingossa asennelleeksi toistaiseksi periaatteellisesti asentamatta jätetyn WINE:n. Yllätti, yhtä ohjelmaa lukuunottamatta koko 3D-pipelinen putkeen, toimii osin jopa paremmin kuin natiivisti Windowsilla. Siitäpä innostuin testaamaan VSTi:tkin, ja no hemmetti, jos noi vähät pakolliset menee emuloidenkin noin hyvin pienen mutkan kautta, menkööt:) Virtualbox vielä viikonloppuna koneelle, yllättävän helpoksi näyttää menevän.

99
Laitealue / Vs: Intelin integroidut + Flash + CPU
« : 08.03.14 - klo:00.24 »
Kiitokset, vaikkei apua ollutkaan. Testailtua niin tuota pakotettua OpenGL-kiihdytystä, kuin myös tuota VDPAU:ta, toiselta pöytäkoneelta kun GMA 4500 löytyy. Silmämääräisesti tehtävienhallinnasta toimi jopa, mutta päinvastoin kuin odotettua, prossukuormitus 5-10% isompi kuin ilman. Flashin piikkiin tosiaan kaikki pistettävä, pasha mikä pasha. Windowsillakin vielä tehtyä pieni testi, IE jostain syystä ainut joka Flashin kanssa jopa melkein tehokkaasti pelaa, melkein.

100
Laitealue / Intelin integroidut + Flash + CPU
« : 07.03.14 - klo:00.23 »
Uusi vanha läppäri shoppailtua, potkua ihan toiseen malliin kuin vanhassa. Kaikki toimaa hienosti ja salamannopeasti, PAITSI taas tämä perhanan Flash. CPU käy +50%:lla, se ikävästi kuuluu ja näkyy, viimeistään sähkölaskussa. Pahin vikahan tuossa lienee itse Flash-kikkare, Windowsillakaan mikään kevyt. Samat videot koneelle ensin ladaten ja VLC:llä katellen prossukuorma muutamissa prosenteissa, urheilut mm. kuitenkin mieluusti livenä kattelee. Mitään järkevää tuolle tehtävissä, kokeiltu niin Chrome kuin FF? C2D + Intelin GMA X3100 koneessa.

https://github.com/i-rinat/libvdpau-va-gl
http://www.webupd8.org/2013/09/adobe-flash-player-hardware.html

Tommonen libvdpau-va-gl googlaillen löydettyä. Mitään mainintaa mille buntuversioille, ja ennenkaikkea millä näyttiksillä iloa olisi. Kellään kokemusta, kokeiluun?

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6