Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - SuperOscar

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Onko kukaan muu 7.10 beetaa käyttänyt törmännyt tähän:

Järjestelmä tarjoaa päivitystä uuteen jakeluversioon, aloittaa sen, toteaa sitten kaikkien päivitysten olevan ajan tasalla ja lopettaa itsensä – mutta vain päätyäkseen samaan seuraavassa käynnistyksessä?

Toiseen koneistani päivitin 7.04:n 7.10 beetaksi pari viikkoa ennen 7.10:n julkaisua, toisen asensin alusta saakka 7.10 beetaan; kummassakin sama juttu.

102
Hieman ikävä yllätys: KMyFirewall, jolla aikaisemmin olen saanut kahden kotikoneeni palomuuriasetukset ojennukseen, ei Kubuntu 7.10:ssä enää toimi.

Syypää on kdesudo, joka toisin kuin aiemmin käytetty kdesu ei tue jotain -t-valitsinta. Kun palomuurin yrittää asentaa, KMyFirewall yrittää ajaa kdesu:n avulla iptablesin asetukset säätävt skriptin, mutta kun kdesu onkin kdesudo, tämä ei toimi.

Ratkaisuja? Edes siihen, miten helpoimmin saisin uuden läppärini merkityksi pöytäkoneen trusted hosts -luetteloon...!

103
Ubuntu tietokoneissa / Seveas: poistunut vai siirtynyt?
« : 17.10.07 - klo:12.08 »
Onko Seveas vallan kadonnut maan päältä vaiko vaan siirtynyt toisaalle? Wikissä annettu imbrandon.com-osoite ei ainakaan toimi, mutta guuglaten löytyy toinen osoite, joka epäilyttävästä URListaan huolimatta näkyy olevan pystyssä.

Toinen kysymys on tietysti, mitäs tuolta Seveasin paketeista tulikaan sellaista, mitä muualta ei saa – eli onko sinne tarpeen yrittääkään?

104
Kannattaa tutustua Tasty Menu -nimiseen K-valikon korvikkeeseen. Se on mielestäni selkeämpi kuin Kmenu ja huomattavasti nopeampi ja miellyttävämpi kuin KBFX Spinx.


Olen itse väkertänyt siihen suomennoksen, jonka nyt voisin saattaa vaikka yleisempäänkin jakeluun, mutta miten? Koska Tasty Menu ei kuulu vielä ohjelmavarastojen valikoimiin, otanko suoraan yhteyden tekijään ja toimitan .po-tiedoston hänelle vai olisiko oikeampaa toimia KDE:n suomennosryhmän kautta?

105
Menin sitten asentamaan pöytäkoneeseeni etuajassa Gutsyn eli Kubuntu 7.10:n. Se on RIKKI: oletustiedostonhallinnaksi on pantu käyttökelvoton Dolphin Konquerorin sijaan.

Mistään en ole onnistunut löytämään paikkaa, josta tiedostonhallintaohjelman voisi vaihtaa. Luonnollisin paikka eli ohjauspaneelin (englanninkieliseksi jäänyt!) ”Default applications” ei ainakaan se ole. Konquerorin ja Dolphinin asetuksista ei löydy enkä muualtakaan ohjauspaneelin alta ole onnistunut mitään sopivaa bongaamaan.

Apua?!

106
Kaikkihan tämän Slashdotista jo lukivat, mutta pannaan silti tännekin...

http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=07/09/12/0011209&from=rss

Aika uskomaton juttu: tietokonekauppias kieltäytyy hyväksymästä konetta takuuseen, kun siihen on käyttäjä asentanut Linuxin koneen mukana toimitettua Windowsia korvaamaan. Kaikkea ne yrittävätkin!

107
Olen kyllä vannoutunut Pythonin suosija enkä Perliin mielelläni kajoa, mutta... Sain eilen lopulta ratkaistuksi pitkään kiusanneen ongelman, joka osoitti, kuinka vahvaa Perlin sääntölausekkeiden käsittely on. Olkoon siis opiksi ja ojennukseksi kaikille!

Tavoitteena oli muuttaa URLeissa olevia kyselylausekkeita tekstiksi. Kyselylausekkeissa mm. ääkköset oli merkitty muotoon % + heksaluku, siis esim. ä = %e4.

Perlillä homma menee näin:

Koodia: [Valitse]
$value =~ s/%([a-fA-F0-9][a-fA-F0-9])/pack("C", hex($1))/eg;

Ts. etsitään %heksaluku-jonot, joista itse heksaluku merkitään ryhmäksi suluin, ja sitten muutetaan luku vastaavaksi merkiksi. Taikatempun tekee s-operaattorin e-valitsin, jonka ansiosta korvaava merkkijono voi olla suoritettava lauseke.

Pythonilla homma ei mene kuten seuraavassa esimerkissä, koska re.sub-funktion toisen argumentin on oltava literaali merkkijono – jos merkkijonoa yrittää jatkokäsitellä funktiossa, \n-viittaukset menettävät ”taikansa":

Koodia: [Valitse]
value = re.sub(r'%([A-Fa-f0-9][A-Fa-f0-9])', chr(int('\1', 16)), value)

Mutta tokihan myös re.subissa on taikakonsti: jos kakkosargumenttina on funktio (ei siis kutsu vaan viittaus), sitä funktiota kutsutaan suorittamaan muunnos; ja toki funktiona voi olla myös lambda, kuten tässä:

Koodia: [Valitse]
value = re.sub(r'%([A-Fa-f0-9][A-Fa-f0-9])', lambda m: chr(int(m.group(1), 16)), value)

Hoituuhan tuo siis Pythonillakin, mutta kyllä on myönnettävä sääntölausekkeiden käsittelyn olevan koko lailla vaivattomampaa Perlissä – niin ällö kieli kuin muuten onkin :)

108
Hitusen jo ehdin toivoa, että 7.04:ään tultaessa tämä olisi korjattu, mutta ei...

Mikähän ihmeen kömmähdys on mahtanut johtaa siihen, että Kubuntun Näppäimistön järjestys -työkalussa (Alueellisuus ja käytettävyys -osiossa) 'näppäimistövarianttia' tarkoittavan sarakkeen nimenä on "Bulgaria"?!


Sivuja: 1 ... 4 5 [6]