Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SuperOscar

Sivuja: [1] 2 3 ... 194
1
Yleistä keskustelua / Vs: Kuriirifirmat ovat helkutista
« : 20.09.22 - klo:21.45 »
Logistiikka-alan viimeisessä vaiheessa eli pakettiautokuskina toimiva tuttavani tosin on kertonut, että alihankintaketjut ovat sen verran mutkikkaita, ettei aina tiedä, kenen kyydissä tavara lopulta kulkee, vaikka kuljettavana yrityksenä olisikin X.

(Sama tuttu myös varoitti tilaamasta hienoja viinejä verkkokaupasta. Matkalla ne kulkevat samoissa konteissa kuin muukin tavara, ja esimerkiksi kesähelteillä niissä nesteet kiehuvat. Taatusti ei tule viini moitteettomana perille!)

2
Tyyliäkin voi miettiä:

Koodia: [Valitse]
disk_dict = {d.name: (d / 'size').read_text().strip() for d in disk}
/-operaattorin valjastaminen osien yhdistämiseen on pathlibin hauskimpia ratkaisuja.

Muoks: Samoin tulostuksessa f-jonot ovat näppäriä:

Koodia: [Valitse]
size = int(size) * 512 / 1e+9
print(f'/dev/{dev:15} {size:.0f} Gt')

(Periaatteessa {…}-jonojen sisään voi sijoittaa muuttujan nimien lisäksi kokonaisia lausekkeita, mutta minusta noin on luettavampaa.)

3
Yleistä keskustelua / Vs: Kuriirifirmat ovat helkutista
« : 19.09.22 - klo:20.10 »
Consignment No. / Waybill No

Aika hyvä veikkaus – oikea nimittäin oli STT number  :o Osuin tosin oikeaan jo neljännellä yrittämällä, koska yritettyäni kahta ylintä lähdin kokeilemaan alhaalta ylöspäin. Algoritmeista oppii.

4
Yleistä keskustelua / Kuriirifirmat ovat helkutista
« : 19.09.22 - klo:18.23 »
Varmaan aika moni täällä on ehtinyt kokea sen, että kuriirifirma ilmoittaa toimitusaikansa muutaman päivän tarkkuudella, käy soittamassa ovikelloa ja kun sattuu olemaan töissä, lähettää vain paketin takaisin lähettäjälle mitään asiasta tiedottamatta.

No nyt tuli uudemmansorttinen kiusa: tilasin kirjan Suomalaisesta kirjakaupasta Schenkerin ilmaisella kuljetuksella naapurin K-markettiin. Viime viikon lopulla tuli kaupalta posti, jossa oli 12-numeroisen ”seurantatunnus” ilman mitään linkkiä seurantaan.

Guuglataan ”Schenker” ja etsitään tovi sivulta linkkiä ”Seuranta”. Sitten pitää valita PITKÄSTÄ luettelosta, onko kyseessä:

 • Asset ID
 • Booking ID
 • Consignees Reference Number
 • Container Number
 • Delivery order number
 • House Air Waybill
 • House BL
 • Job ID
 • Movement Reference Number
 • Package ID
 • Package Number
 • Purchase Order Number
 • Sales Order Number
 • Shipment Number Export Import
 • Shipper’s Reference Number
 • Shipping Order Number
 • STT Number vai
 • Consignment No. / Waybill No.

Arvatkaapas, mikä oli oikea ja monennellako yrittämällä onnistuin?

5
Yleistä keskustelua / Vs: Ikäviä kokemuksia
« : 19.09.22 - klo:16.55 »
Hmmm... Joidenkin vanhojen oppaiden mukaan kiellettyjä merkkejä tiedostonimissä olivat (loogisesti): < > { } [ ] ( ) ' " * ^ ! \ # | & $ ? ~ ; /

Ei-suositeltavia, eivät kiellettyjä. Joka ikisen noista saa toimimaan lainaamalla nimen kenoviivalla komentorivillä – eikä graafisessa kilkuttimessa vaadita edes sitä.

Lainaus
Jotta näppäimistöasetusten kanssa ei joutuisi painimaan, voi suhtautua myös varovasti ääkkösten tms. merkkien kanssa.

Pikemmin kuin näppäimistöasetukset (mihin sarkaintäydennys yleensä auttaa), kiusaksi tulevat useammin merkistökoodausongelmat.

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Fontit ja tekstin värit
« : 08.09.22 - klo:10.02 »
Syntaksiin perustuva värikorostus (syntax highlighting) saattaa olla mahdollinen ratkaisu.

Ei oikein, koska se kuten itsekin sanot perustuu syntaksiin. Toisin sanoen vapaasti ei voi valita, mitä korostetaan ja mitä ei, vaan se tehdään syntaksin sääntöjen mukaan automaattisesti. Ongelman näkee elävästi siinä, kuinka hankala on saada aikaiseksi syntaksikorostuksia erilaisille asetustiedostoille, joiden syntaksi ei aina ole kauhean täsmällinen.

MUOKS: Täsmennetääs vielä… Sikäli toki onnistuisi, että kirjoittaa tekstitiedoston esim. Markdownilla mutta säätää syntaksikorostusta niin, että ”lihavointi” näytetään ei niinkään eri fonttityylinä kuin värillä X ja ”kursivointi” värillä Y jne. Värien määrä vain on aika rajallinen: olisiko neljä (normaali, lihavoitu, kursivoitu ja alleviivattu teksti)?

En ole asiantuntija niin ajattelin, että löytyisi sellainen sovellus, että voisi vain maalata halutun sanan  ja sitten valita hiiren oikealla painikkeella valikosta sopiva väri tai fontti kyseiselle sanalle.
Luulisi että sellainen ohjelma ei pitäisi olla kovinkaan vaikea tehdä.

Totta kai sellainen on mahdollista. Ongelma on siinä, että tiedoston tallennusmuoto ei sitten enää ole ”tekstitiedosto” vaan se on ohjelman itsensä määrittämä tiedostomuoto, jota luetaan ja kirjoitetaan vain sillä itsellään.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Fontit ja tekstin värit
« : 07.09.22 - klo:17.04 »
Millä ohjelmalla voisi muuttaa omassa tekstitiedostossa yksittäisten  sanojen/lauseiden fontteja ja värejä niin että muu tekstiosa pysyy ennallaan?

Vastaus on oikeastaan: ei mikään – olettaen että tekstitiedosto säilyy tekstitiedostona. Siihen kun ei kuulu värejä eikä muotoiluja. Tarvitaan jokin tekstinkäsittely- tai tunnisteinen tiedostomuoto (ODT, HTML…).

8
nykyisissä näissä 1100-1200 euroa maksavissa kannettavissakin läppäreissä alkaa olemaan jo aika yleensä jo 8 gigatavun muisti

Aika ylös panet alarajan ;D Huhtikuussa ostin äirelle synttärilahjaksi uuden HP:n kannettavan kahdeksan gigan muistilla, hintaa tuli alle 400 €.

9
Yleistä keskustelua / Vs: sitten tämä päivitys...
« : 23.08.22 - klo:21.31 »
Äkkinäinen guuglaus löysi bugiraportin, jonka mukaan tuo virheilmoitus ”mtd device must be supplied” ei liity mitenkään siihen, minkä takia kone ei käynnisty, vaan on bugi. Todellista syytä pitää metsästää journalctl-komennolla.

10
Päivittelin Mint Maten 20.3->21.0. Siinä sitten katosi tietokoneen kuvake työpöydältä,
Millähän konstilla sen saisi taas takaisin?

En tunne Matea, mutta ainakin Mintin Cinnamonissa työpöydällä näkyvät vakiokuvakkeet valitaan napsauttamalla työpöytää hiiren oikealla, valitsemalla jokin valikkokohta jonka tekstiä en valitettavasti muista ja rastimalla ilmestyvästä kyselyikkunasta halutut kuvakkeet (tietokone, kotikansio, roskakori jne.).

11
Yleistä keskustelua / Vs: Gray hat python
« : 01.08.22 - klo:09.27 »
Haluaisin löytää kirjan, jossa kerrotaan, miten pythonilla voidaan käsitellä tietokoneen tiedostorakennetta ja systeemiä (käyttöjärjestelmää). Esimerkkinä, miten pythonilla voisi listata jonkun hakemiston tiedostot ja miten tutkia tiedostojen kokoja ja päiväyskiä yms.

Tarvitseeko tähän mitään kirjaakaan: eikö riitä, että lukee Pythonin standardikirjaston viitekäsikirjaa? Etenkin osiot pathlib, stat ja os? Viitekäsikirjassa on mukavasti myös esimerkkejä.,

12
Useimmiten virheet ovat puuttuvia riippuvuuksia, koska dpkg ei asenna niitä. Silloin riittää komentaa lopuksi:

Koodia: [Valitse]
sudo apt install -f

13
Hämmästyttävän pitkään tuon Qt-bugin korjaavan paketin tulo kestää monissa jakeluissa. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, jakelu voisi joko päivittää Qt:nsa riittävän uuteen versioon tai backportata yksittäisen korjauksen vanhempaan Qt:hen. Jälkimmäinen ei olisi iso homma, mutta nähtävästi ongelmaa ei ole koettu tarpeeksi kriittiseksi.

14
Pythonilla tietysti vielä luontevammin:

Koodia: [Valitse]
if x not in '01':

15
En jaksa kokeilla Javalla, mutta toimisikohan seuraava ehto toivotulla tavalla:
Koodia: [Valitse]
if (!(args.charAt(x) == '0' || args.charAt(x) == '1'))

Eikö tuo ole sama kuin:

Koodia: [Valitse]
if (args.charAt(x) != '0' && args.charAt(x) != '1')

16
Tuo on Qt:n bugi, joka tällä hetkellä estää kaikkien teemojen latauksen KDE Storesta niissä jakeluissa, jotka eivät ole backportanneet korjausta. Esimerkiksi openSUSE Leapissä ei tällä hetkellä onnistu, Debianissa kyllä.

Kiertotie on mennä KDE Storeen, ladata tiedosto selaimella ja asentaa se käsin. Vaikeutena on yleensä vain tietää, mihin teemapaketti pitää purkaa. sddm-teemat menevät kansioon /usr/share/sddm/themes.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Venäjä, Venäjä ja Linux
« : 15.04.22 - klo:09.10 »
Minulla ei kauheasti ole *buntu-koneita ollut, mutta äitini ja siskoni koneille olen asentanut Linux Mintin, ja niillä *buntu-pohjapalvelimena taitaa yhä olla Yandex (koska tosiaan oli nopein).

Toinen mikä käy mielessä on Kasperskyn virusturva, jonka olen joskus asentanut tablettiin. Pitänee sitäkin harkita.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi mun avatar ei kelpaa?
« : 14.04.22 - klo:17.23 »
Mitä tuo tarkoittaa: ei lainkaan avatar?

Varmaan ettei kuvatiedostomuotoa tunnisteta. Oletko varma, että se on JPEG? Oletko kokeillut avata sen omalla koneellasi?

19
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi mun avatar ei kelpaa?
« : 14.04.22 - klo:14.12 »
65×65 ei taatusti ainakaan ole liian iso, joten ehkä virheilmoitus on virheellinen? Minulla ainakin avattarena käyttämäni vanha valokuva on isompi, tai niin muistelisin.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Venäjä, Venäjä ja Linux
« : 14.04.22 - klo:12.35 »
Olen miettinyt lähinnä, pitäisikö Yandexin *buntu-peili ottaa päivityslähteenä pois käytöstä. Usein se on kuitenkin ollut nopein, Suomessakin sijaitsevia palvelimia nopeampi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 194