Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - SuperOscar

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Harmillinen bugi: Vivaldi-selaimen uusin versio tuntuu hylkivän suomenkielistä käyttöliittymää! Tai siis se ei toimi, vaikka asetuksista kuinka valitsee suomen kielen.

Olen itsekin mukana Vivaldin kääntämisessä ja tiedän, että jonot on sataprosenttisesti käännetty. Kummallisinta on, että kaikki muut kokeilemani käyttöliittymäkielet tuntuvat toimivan – kokeilin ainakin viroa, ruotsia, saksaa, espanjaa ja jotakin kieltä josta en osaa tämän tuota.

Bugista ilmoitin saman tien.

2
Sattuisiko joku tietämään… Minulla kun on käytössä eri järjestelmiä, eräiden omien apuohjelmien asentamisessa pitää aina valita, pannaanko niiden omistajaksi staff- vai wheel-ryhmä – Debianissa staff, openSUSEssa wheel. Yleensä olen asennusta varten tehnyt skriptin, mutta kävi mielessä, kävisikö Makefile ja ”make install”.

Muuten toimii, mutta ongelma on tuo ryhmän valinta. Lueskelin otsa tuskanhiessä GNU maken ohjeita ja päättelin, että ns. secondary expansion voisi olla ratkaisu: ensimmäisellä lukukerralla Makefile päättäisi ryhmän, toisella lukukerralla asettaisi sen käyttöön.

Tällaista yritin:

Koodia: [Valitse]
# "getent group wheel” palauttaa /etc/group-tiedostosta rivin,
# JOS siellä sellaista on
WHEEL := $(shell getent group wheel)
# Aloitetaan toisen lukukerran erikoisjärjestelyt…
.SECONDEXPANSION:
# Jos $(WHEEL) sisältää toisella lukukerralla jotakin…
ifneq ($$(WHEEL),)
ADMINS := wheel
else
ADMINS := staff
endif
# Seuraava rivi lienee turha, mutta lisäsin kumminkin
.SECONDEXPANSION:
# $(ADMINS)-muuttujan pitäisi toisella lukukerralla sisältää
# oikea ryhmä
INSTALL = install -m 755 -g $$(ADMINS)

Tämä ei todellakaan toimi, edes niin että tietäisi mitä se tekee, koska se jää vain ikuisesti jonnekin.

Voi hyvin olla, että ideani on mahdoton ja oikeasti pitäisi olla skripti, joka generoisi järjestelmäkohtaisesti Makefilen. Se tuntuisi kuitenkin ajanhaaskuulta, koska saman tien skriptillä voi sitten tehdä kaiken.

Mielipiteitä kovemmilta hakkereilta?

3
Laitealue / ata? = /dev/sd?
« : 03.02.23 - klo:12.50 »
Koneella jolla on monta (turhan monta!) kiintolevyä käynnistyksessä pukkaa virheilmoitusta. journalctl kertoo näin:

Koodia: [Valitse]
helmi 03 14:25:08 aquinas kernel: ata4: COMRESET failed (errno=-16)
helmi 03 14:25:08 aquinas kernel: ata4: link is slow to respond, please be patient (ready=0)

Haluaisin nyt varmistaa, mikä levy on kyseessä. /dev/disk-kansiossa on monenmoista lajittelutapaa, mutta ymmärränkö oikein, että esim. /dev/disk/by-diskseq/4 olisi sama kuin ata4 (eli näyttäisi olevan /disk/sdd, NASsista irrotettu vanha kolmiterainen levy)?

4
Pahoittelut epäselvästä otsikoinnista – en oikein tiedä, miten ongelmaa kutsua! Seuraa sunnuntaista pohdintaa…

Minulla oli kuva, että PC:n käynnistystapoja olisi kaksi: vanha (BIOS) ja uusi (UEFI). Vanhassa tavassa Grub – jos puhutaan nyt vain siitä –  asennettiin laitteen tai osion alkusektoriin ikään kuin näkymättömiin. Uuteen taas tarvitaan pieni FAT-alustettu /boot/efi-osio, mutta siinä se – ihmeempiä ei tarvitse miettiä.

Minulla on tosin itselleni kirjoitettuna myös vanha ohje, joka väittää, että Windows-yhteensopiva tapa vaatisi kaksi FAT-alustettua osiota, jotka pitää tarkkaan nimetä. /boot/efi-osion nimeksi olisi annettava ”UEFI BOOT”, ja lisäksi vaadittaisiin ”BIOS BOOT” -niminen osio; edelleen piti vielä olla tarkkana kummankin osion lipuista ja asettaa ne oikein.

Yksinkertaistettu ohje on toiminut minulla viime vuosina hyvin esim. Debianissa ja openSUSEssa, kunhan koneen buuttaa niin, että BIOSin buuttivalikossa lukee tikun mallinimen edessä ”UEFI:”. Jos valitsee käynnistysvalinnan, jossa näkyy pelkkä tikun mallinimi, päätyy vanhaan buuttiin, joka ei osaa hyödyntää /boot/efi-osiota vaan yrittää tunkea itsensä laitteen alkusektoriin.

Viime aikoina ihmetystä on kuitenkin herättänyt RHEL-maailma, johon yritin tutustua. Yksikään RHEL-klooni ei suostu tikulta käynnistämään, jos aloitan sen BIOSista tuossa ”UEFI: mallinimi” tilassa. Tulee vain virheilmoitus virheellisestä levykuvasta. Pelkän tikun mallinimen sisältävä käynnistysvalinta pääsee asennusohjelmaan, mutta levyosioinnissa varoitetaan, että tarvitsisin vielä juuri BIOS BOOT -osion, jotta kone käynnistyisi.

Näin päädytään kysymykseeni: onko siis niin, että käynnistystapoja onkin kolme:
  • perinteinen BIOS-tapa, jossa Grub asennetaan laitteen alkusektoriin
  • ”vaikea UEFI-tapa”, jossa vaaditaan kaksi erilaista FAT-alustettua osiota ja
  • ”helppo UEFI-tapa”, jossa pelkkä /boot/efi-osio riittää?

Pohdintaa voisi vielä jatkaa ottamalla mukaan Secure Bootit ja Trusted Bootit, mutta tämä riittääköön…!  :o

5
Olen yrittänyt epätoivoisesti löytää kelvollista korviketta katoamassa olevalle openSUSE Leapille. Viimeksi olen kokeillut RedHat-maailman tuotteita: Rocky Linuxia ja AlmaLinuxia, jotka ovat RHEL-klooneja, sekä CentOS Streamiä, joka olisi vähän konservatiivisemmin ”rullaava” distro.

Joitakin muita ohjelmapuutteita olen pystynyt paikkaan, mutta TeXLive on jäänyt kynnyskysymykseksi. Olen kokeillut sekä Rockyssa että CentOSissa asentaa sitä, mutta aina se jää puutteelliseksi. Tämä on hämmentävää sikälikin, että Fedoraan kelvollisen TeXin saa pystyyn.

Joistakin muista distroista tuttuja texlive-recommended- tai texlive-full-tyyppistä paketteja ei ole; muutama texlive-collection-paketti on, muttei niin monia kuin openSUSEssa, ja vaikka ne asentaisi kaikki, mm. texdoc ja biber jäävät puuttumaan. Kumpaakaan ei myöskään löydy yksittäispaketeista haulla.

Sattuisiko kukaan ”texnikko” olemaan kuulolla ja ratkaissut ongelmaa? Onko ainoa mahdollisuus todella asentaa TeX-paketit ylävirrasta, CTANista?

6
Yleistä keskustelua / Kuriirifirmat ovat helkutista
« : 19.09.22 - klo:18.23 »
Varmaan aika moni täällä on ehtinyt kokea sen, että kuriirifirma ilmoittaa toimitusaikansa muutaman päivän tarkkuudella, käy soittamassa ovikelloa ja kun sattuu olemaan töissä, lähettää vain paketin takaisin lähettäjälle mitään asiasta tiedottamatta.

No nyt tuli uudemmansorttinen kiusa: tilasin kirjan Suomalaisesta kirjakaupasta Schenkerin ilmaisella kuljetuksella naapurin K-markettiin. Viime viikon lopulla tuli kaupalta posti, jossa oli 12-numeroisen ”seurantatunnus” ilman mitään linkkiä seurantaan.

Guuglataan ”Schenker” ja etsitään tovi sivulta linkkiä ”Seuranta”. Sitten pitää valita PITKÄSTÄ luettelosta, onko kyseessä:

  • Asset ID
  • Booking ID
  • Consignees Reference Number
  • Container Number
  • Delivery order number
  • House Air Waybill
  • House BL
  • Job ID
  • Movement Reference Number
  • Package ID
  • Package Number
  • Purchase Order Number
  • Sales Order Number
  • Shipment Number Export Import
  • Shipper’s Reference Number
  • Shipping Order Number
  • STT Number vai
  • Consignment No. / Waybill No.

Arvatkaapas, mikä oli oikea ja monennellako yrittämällä onnistuin?

7
Äirelle synttärilahjaksi ostamassani uudessa HP:n halpiskannettavassa osoittautui olevan ikävä langaton piiri, Realtek RTL8852AE (verkosta löytyy osumia myös nimillä ”a85a” ja ”rtw89”). Tuki tälle vaikuttaisi olevan vasta Linux-ytimen versiossa 5.16. Kokeilin tämän myös openSUSE Tumbleweed -asennus-DVD:llä, ja se todella paitsi löytää verkkokortin myös pääsee sillä verkkoon.

Äirelläni on kuitenkin aina ollut käytössä Linux Mint Cinnamon, johon hän on tottunut. Sen uusinkaan versio ei tunnistanut paitsi langatonta verkkoa myöskään – ainakaan live-vaiheessa – kunnolla näytönohjainta, koska tarkkuudeksi sai vain 1024×768.

Nyt olen vähän n:n vaiheilla sen suhteen, mitä tehdä:

  • Voisin asentaa Linux Mint Cinnamonin ja kääntää verkkokortin ajurin käsin. Ratkaisun heikkoutena on se, että joka ikisen ytimen päivityksen jälkeen ajuri pitäisi asentaa taas käsin, mikä käytännössä estäisi panemasta päivityksiä automaattisiksi.
  • Muuten sama, mutta laiteajurin sijaan uudempi ydin. Samat ongelmat mahdollisesti vielä pahempina.
  • Viimeisenä mieleen tulevana vaihtoehtona olisi asentaa jokin sellainen jakelu, joka jo tarjoaisi 5.16-ytimen. Ongelmaksi tulee taas päivittäminen: esim. openSUSE Tumbleweedissä pitää käytännössä käsin ajaa ”zypper dup”, ja vieläpä turhan usein, jotta se oikein tällaiseen eläkeläiskoneeseen istuisi.

Ilmeisesti Ubuntun 22.04-versioonkaan ei vielä tule riittävän uutta ydintä, joten sen odottaminen ei taida olla ratkaisu.

Ideoita?

8
Yleistä keskustelua / Pieni pakkauskoe
« : 31.08.21 - klo:21.47 »
Törmäsinpä taas johonkuhun, joka ihmetteli, miksi ihmiset yhä käyttävät Gzipiä vaikka paljon tehokkaampiakin pakkausohjelmia on olemassa. Päätin tehdä pienen kokeen.

Oma tiedostokansioni, jonka kopioin aina koneelta toiselle, on nykykoossaan 2,6 GiB. Siinä on kaikenlaisia tiedostoja: tekstiä, kuvia, ääntä jne. eli se on aika hyvä tosielämän esimerkki eikä mitään tarvetta varten luotua satunnaisdataa. Pakkasin kaikki tar’illa eri pakkausmuotoihin.

Tulokset:

  • .tar.gz: 1,9 GiB, aika 1:53,17
  • .tar.bz2: 1,8 GiB, aika 10:42,55
  • .tar.xz: 1,6 GiB, aika 16:45,84

Minusta on aika selvä, miksi Gzipiä käytetään. Pakkaustehokkuus ei juurikaan parane mutta aikaa haaskaantuu moninkertaisesti enemmän noilla muilla. Niistä on luultavasti hyötyä lähinnä, kun tiedoston pienellä koolla on oikeasti väliä.

9
Tuli vastaan pieni ongelma. Yliopistotyönantaja tarjoaa Win10-koneen, jolla pitäisi työt tehdä. Haluaisin kuitenkin saada tiedostot sieltä turvaan omille koneilleni jotenkin siististi.

Linuxissa käytän tiedostojen tahdistukseen eri koneiden, NASsin ja tikun välillä Unisonia, mutta järjestelmäkäytänteiden vuoksi sen Windows-siirros kieltäytyy käynnistymästä. Minulla ei ole koneelle ylläpito-oikeuksia vaan kone on talon IT-tuen säätämä (ja minun puolestani saa ollakin: käytän ihan mieluusti Wintendoa vain pitkän kepin etäisyydeltä). 

Yliopiston oma ohjelmistohallinta tarjosi lupaavasti SyncToy-nimistä Microsoftin omaa työkalua, mutta se ei asentunut. Syyksi paljastui, että Microsoft on luopunut siitä ja poistanut sen sivuiltaan, mistä ohjelmistohallinta sitä luultavasti etsii. SyncToyn voi nähtävästi yhä ladata sieltä täältä, mutten tiedä, kävisikö sille kuten Unisonille eli järjestelmäkäytänteet estäisivät ajamasta sitä; en ole vielä kokeillut.

Yliopiston ohjelmistohallinnan lisäksi pystyn kuitenkin nähtävästi asentamaan ohjelmia Microsoft Storesta. Toistaiseksi ainoa löydökseni (haulla "sync”) oli muuten lupaava, mutta ilmaisversio ei suostu tahdistamaan kuin kiintolevyjen välillä, ei siirrettäville tietovälineille.

Onko jollakulla tiedossa jokin ohjelma Storesta, jota voisin yrittää, vai menenkö vaatimaan IT-tuelta SyncToyta (tai jotain muuta ohjelmaa) käyttööni koneelle?

Veto ja pudotus resurssinhallinnassa tikulle toki onnistuu sekin, mutta olisi turhan työlästä: haluaisin Unison- tai rsync-tyylisesti päivittää muuttuneet tiedostot.

10
TL;DR: Vivaldin uusimmissa versioissa ongelman voi välttää valitsemalla asetusten Yleistä-lehdeltä päivämääräesitykseksi ”Sama kuin valittu kieli”. Oletus on”Käytä järjestelmän asetusta”, joka edelleen toimii virheellisesti.

En tiedä, onko kukaan muu huomannut, mutta Vivaldi-selaimella on ongelmia päivämääräjonoissa. Olen kertonut siitä Vivaldin kehittäjille, ja ilmeisesti uusimmissa versioissa (4.*) parannusta on jo saatu aikaan.

Ongelma vaihtelee alustoittain. Linuxissa pitkissä päiväyksissä kuukaudennimen loppuinen -kuuta muuttuu niin, että sananloppuinen a-kirjain muuttuu kellonajan mukaan muotoon ”am” tai ”pm”, siis esim. ”heinäkuutam” (ennen klo 12) tai ”heinäkuutpm” (klo 12 jälkeen). Windowsissa ongelma on jotain mitä en tähän hätään muista, ja macOSissa kaikki on kuulemani mukaan kunnossa.

Koska kehittäjät eivät ensin tuntuneet korvaansa valituksistani lotkauttavan, selvittelin asiaa omatoimisesti. Sain selville, että päiväysjonojen käännökset löytyvät kaikille kielille JavaScript-tiedostosta /opt/vivaldi/resources/vivaldi/background-common-bundle.js. Kuukaudennimet ovat siellä niin lyhyinä (heinä) kuin pitkinä (heinäkuu) virheittä. Vivaldin oma pitkien päivämäärien muotoilujono annetaan sitten muodossa:

Koodia: [Valitse]
LLLL: "dddd, Do MMMM[ta] YYYY, [klo] HH.mm"
Virhe tulee ilmeisesti siinä, että hakasulkeissa olevat tekstit pitäisi tulkita literaaleiksi merkkijonoiksi, mutta jokin jossakin lähteekin tulkitsemaan niitä ainakin osin muotoilukomennoiksi, jolloin ”a” muuttuu am:ksi tai pm:ksi (miksi englanniksi, en tiedä).

Hyvää on siis se, että nutinani ilmeisesti kuitenkin kantautui kehittäjien korviin, ja Vivaldin oma asetus toimii nyt oikein. Tosin edelleen harmittaa, a) että ohjelman oletuksena käytössä on virheellinen järjestelmäasetus, ja b) ettei tuota LLLL-jonoa nähtävästi voi kotoistaa esim. poistamalla pilkkuja, koska sitä ei ole Vivaldin Weblatessa.

11
Mediatoistimena toiminut vain kaksi ja puoli vuotta vanha Raspberry Pi 3 B+:ni otti ja levisi. Ei herää henkiin enää sen vertaa, että saisi näytölle kuvaa aikaiseksi kortilla tai kortitta.

Aloin katsella, mitäs seuraavaksi. Onko kantaa, RPi 4 vai esim. Banana Pie M3 vai jotakin aivan muuta, kun tavoite on vain kevyt ja hiljainen laite telkkuun kiinnitettäväksi. Viimeaikaiset Raspberry Pi Foundationin toilailut Microsoft-kytkösten kanssa ovat vähän tökkineet luottamusta sen vapauteen, mutta toisaalta sille on helpointa löytää valmiita lisäosia jne.

12
Facebookin kautta tuli tämmöinen väittämä vastaan:

https://lapcatsoftware.com/articles/closing.html

Kokeilin tuota openSUSE Leapissä sekä Vivaldilla että Firefoxilla, ja kumpikin sulki lsof -i TCP -komennon mukaan yhteytensä, kun suljin selaimen. Onko jollakulla havaintoa päinvastaisesta?

13
Kauppapaikka / A: Trust-äänikortti (PCI)
« : 21.03.21 - klo:16.16 »
Samasta syystä kuin digi-TV-korteista olisin luopumassa Trust Sound Expert Digital Surround 6.1 -äänikortista: ei ole enää koneessa PCI-väylää, mihin kortin lykätä. On ääneltään erinomainen ja kuten kuvasta näkyy, liitännöissä löytyy, koska lisäosassa on vielä optinen liitäntä.


14
Kauppapaikka / A: Digi-TV-kortteja (PCI)
« : 21.03.21 - klo:16.09 »
Jos jollakulla on vielä tarvetta tai mahdollisuus käyttää PCI-väyläisiä (siis ei PCI-E-!) digi-TV-kortteja, minulta lähtisi kolme ihan ilmaiseksi:

  • Cinergy (DVB-C)
  • TechniSat (DVB-T)
  • Hauppauge WinTV  Nova (DVB-T)

Itselläni ei ole toviin ollut PCI-väyläistä pöytäkonetta.


15
Itse en ole youtube-dl:ää juuri käyttänyt, mutta se on sen verran toistuva keskustelunaihe tällä foorumilla, että joitakuita ehkä kiinnostaa sen olevan ilmeisesti tekijänoikeusmafian hyökkäyksen kohteena juuri nyt.

https://github.com/github/dmca/blob/master/2020/10/2020-10-23-RIAA.md

Voisi olla aiheen napata sorsat talteen, jos ne yhtäkkisesti katoavat verkosta…

16
Yleistä keskustelua / zram vai tmpfs?
« : 23.10.20 - klo:23.49 »
zramista löytyy foorumilta jokunen hakutulos vuosien varrelta, mutta aika usein näkyy jääneen aloitukseksi…

Törmäsin redditissä väittämään, että /tmp olisi ”ehdottomasti järkevämpää” tehdä zram- kuin tmpfs-osioksi. Yritin asiaa guuglatakin, mutta hyvää ohjetta toteutukseen en ole löytänyt. Sikäli kuin ymmärrän, zram vain varaa muistin laitenimellä /dev/zram<NUMERO>, ja tälle laitteelle pitää sitten luoda tiedostojärjestelmä tavallisella mkfs.<TYYPPI>-komennolla. Mutta miten tällainen voisi korvata tmpfs:n, jolta jälkimmäinen vaihe puuttuu?

Kun haluan /tmp-kansion tmpfs:ksi, lisään vain /etc/fstabiin tällaisen rivin:

Koodia: [Valitse]
tmpfs  /tmp  tmpfs  noexec,nodev,nosuid,size=2G  0  0
Vastaava ei käsittääkseni suoraan ole zramilla mahdollista, koska koneen käynnistyessä edellinen zram-laite on tietenkin pyyhkiytynyt olemattomiin ja sille pitää luoda tiedostojärjestelmä uudestaan. Vai mitä en tässä nyt ymmärrä? Tietääkö joku paremmin?

17
Päivittelin äireni konetta, jossa on Linux Mint 19.3 Cinnamon. Olen aikanaan tehnyt siihen liian pienen erillisen /boot-osion, mikä pakottaa aika ajoin poistamaan vanhoja järjestelmäytimiä, jottei tila lopu. (Joo, tyhmä ratkaisu, tiedän. En vain viitsi asentaa koko konetta sen takia uudestaan ennen kuin on muista syistä pakko.)

Nyt huomasin oudon, ikään kuin puoliksi asentuneen ytimen. Järjestelmä käyttää ydintä 5.3.0-62, mutta /boot-kansiosta löytyy myös uudempi 5.4.0-42, joka vain ei oikein näytä olevan toimintakunnossa:

Koodia: [Valitse]
terttu@teete [~]% ll /boot/*5.4.0*
-rw-r--r-- 1 root root 233K 2020-07-10 09:54 /boot/config-5.4.0-42-generic
-rw-r--r-- 1 root root  66M 2020-08-11 10:13 /boot/initrd.img-5.4.0-42-generic
-rw------- 1 root root 4,4M 2020-07-10 09:54 /boot/System.map-5.4.0-42-generic
-rw------- 1 root root 9,0M 2020-07-10 09:56 /boot/vmlinuz-5.4.0-42-generic.dpkg-new

…eli muuten ookoo mutta vmlinuz-tiedoston nimen lopussa on ”.dpkg.new” ikään kuin merkiksi siitä, että jokin on kesken.

Kone käynnistyy automaattisesti tuoreimpaan 5.3-sarjan ytimeen ongelmitta. Ajoin jo komennon sudo apt install -f näkyvittä tuloksitta.

Ei tämä varsinaisesti huoleta, mutta ihmetyttää: mistä oikein on kyse?

18
Yleistä keskustelua / ”Omoluuria” etsimässä
« : 07.08.20 - klo:10.15 »
Etätyötarpeiden lisäännyttyä videoneuvotteluineen olen alkanut etsiskellä kannettavaan käyvää (mahdollisimman halpaa!) ns. omoluuria eli laitetta joka tunnetaan myös kuulokemikrofonina, headsetinä, pelikuulokkeina yms.

Koska kannettavassa on vain yksi miniplugiliitäntä kuulokkeita varten, suljen tietysti pois sellaiset laitteet, jotka kiinnittyvät koneeseen kahdella miniplugilla. Ensisijaisesti hain USB-liitäntäisiä laitteita, mutta sitten huomasin monen verkkokaupan sivuilla yllätyksekseni YHDELLÄ miniplugilla kytkeytyviä kuulokkeita, joita ainakin väitetään mikrofonillisiksi.

Voiko tämä olla totta? Onko kannettavan kuulokeminiplugiliitäntä todella kaksisuuntainen? Vai jääkö minulta jotain oleellista ymmärtämättä?

19
Yleistä keskustelua / Kotelotuuletin: 120 vai 140 mm?
« : 27.03.20 - klo:11.16 »
Tämä on nyt varmaan taatun umpityhmä kysymys, mutta olen miettinyt kotelotuuletinta vanhaan koppaan kootun uuden koneen viilentämiseksi. (Vanhassa Xeon-koneessa lämmöt pyörivät < 30 asteessa, uudessa Ryzen5:ssa säännöllisesti 40–55 asteessa.)

Kotelotuulettimia näkyy olevan kahta kokoa, 120 ja 140 mm. Käyvätkö ne samoihin (ATX-)koteloihin vai pitäisikö minun avata koppa ja ruveta mittanauhan kanssa puntaroimaan, kumpi mahtaa olla oikea malli? Vähän arveluttaa siis se, että annettu mitta on luultavasti kehyksen halkaisija, kun taas kotelosta voi lähinnä mitata ruuvinreikien etäisyyden…

20
Kauppapaikka / A: emo (+ suoritin ja muisti), virtalähde
« : 24.02.20 - klo:11.35 »
Tein kakkospöytäkoneelleni sisuskalupäivityksen, ja nyt olisi jollekulle halukkaalle nikkaroijalle annettavaksi ilmaisia osia:

Asus M4A77 -emo muistaakseni viimeisimmin saapunein BIOS-päivityksin. Emolla kiinni AMD Athlon II X3 405e -suoritin (pikku-e = vähävirtainen ja siten hiljainen) sekä 4 GiB muistia.

Lisäksi yhdessä tai erikseen Nexus NX-3500 -ATX-virtalähde, 350 W. Erittäin hiljainen. Vaihdon syynä oli ainoastaan se, ettei tässä ole emolle menevää kahdeksannastaista EATX-virtaliitintä vaan ainoastaan 4-nastainen ATX.

Ikää näillä on jo jokusia vuosia, mutta toimivat yhä hyvin. Etenkin virtalähdettä olen jäänyt jopa kaipaamaan, koska nykyinen pitää ikävää meteliä :p

Sijaitsevat Nokialla, kuljetus onnistuu Tampereen keskustaan saakka. Postittamaan ei kannata alkaa, mieluummin kiikutan kierrätykseen :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6