Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Heikki Mäntysaari

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 19
41
Yleistä keskustelua / Vs: Kubuntu - not much progress???
« : 10.11.09 - klo:22.10 »
Pääsyyllinen taitaa olla se, ettei kubuntu käytä kde:n käännöksiä (ainakaan suoraan), vaan on tähän asti yrittänyt pärjätä Rosettan käännöksillä. Ja Rosettaa ei taas kukaan KDE:n kääntäjä halua käyttää, minkä ymmärrän ihan hyvin.

Tähän on suunniteltu parannusta tuleviin kubuntun versioihin, joissa nähtävästi siirrytään käyttämään niitä upstream-käännöksiä.
http://www.kubuntu.org/news/timelord

Kubuntun KDE-ohjelmien käännökset tulevat kyllä suoraan KDE:ltä, eikä niitä erikseen käännetä Ubuntun suomentajaryhmässä. Käännökset tulevat automaattisesti Launchpadiin käsittääkseni aina kun uusi KDE-ohjelman paketti laitetaan ohjelmalähteisiin, jolloin niitä voidaan tarvittaessa viimeistellä ennen julkaisua (tämä on se homma mitä kääntäjäryhmä tekee).

Kubuntu on toki ollut huonommin käännetty kuin Ubuntu johtuen lähinnä resurssipulasta, Ubuntun suomentajaryhmästä ei ole löytynyt tarpeeksi innokkaita KDE/Kubuntu-käyttäjiä viimeistelemään käännöksiä ja kääntämään aivan täysin kaikkia Kubuntu-spesifisiä ohjelmia. Lisäksi harmina on ollut jonkin verran merkkijonoja, joiden kääntäminen ei ole ollut mahdollista bugien takia (jonkun pitäisi aina potkia kehittäjiä korjaamaan näitä ongelmia).

42
Paljonko linuxissa on käskyjä? Vaihtelevatko käskyt eri jakeluversioissa? Onko jossakin olemassa kattavaa suomenkielistä listaa käskyistä?
Komentorivi on sama kaikissa jakeluissa. Komentorivin käytöstä kerrotaan suomeksi Linux.fin artikkelissa Komentorivin perusteet. Yleisimmät komennot löytyvät artikkelista Komentorivikomennot.

43
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Sinustako Ubuntu Member?
« : 26.10.09 - klo:18.03 »
Ottakaa hyvät ihmiset kantaa....
Enpä oikein osaa sanoa yhtä selkeää syytä miksi nyt päädyin tuota "statusta" hakemaan. @ubuntu.com-sähköpostialias ja Ubuntun IRC-cloak ovat tietysti hienoja, mutta pelkästään niiden takia ei viitsisi hakuprosessiin lähteä (vaikka se helppoa onkin). Linux Weekly Newsin tilaus tosin on oikein mukava pikku etu tuosta statuksesta.

Enemmänkin näkisin tuon tittelin ja pienet "etuoikeudet" jonkinlaisena palkkiona siitä, että vapaa-aikaa on tullut käytettyä Ubuntun kehittämiseen/edistämiseen. Ehkä tuo titteli kansainvälisissä ympyröissä voi joskus auttaakin, siitä kun seuraa esimerkiksi äänioikeus Community Councilin vaaaleissa.

44
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 21.10.09 - klo:16.44 »
Suomenkielisissä asennuksissa (tai jos käyttäjä on asentanut käsin paketin mozvoikko) eilen julkaistu Firefoxin päivitys luultavasti poistaa Mozvoikon (tai sitten ei suostu asentumaan ollenkaan). Bugi #456598. Korjaus on sisässä ja päivitetty paketti päätyy pakettivarastoihin (toivottavasti) pian.

45
Ensimmäinen mammuttimaiseksi paisunut kokous vedetty läpi ja systeemistä jäi positiivinen kuva. Väkeä oli paikalla yllättävän paljon (26 ilmoittautui alussa paikallaoleviksi) ja yhteisön tilanteesta saatiin aikaan jonkinlainen kokonaiskuva.

Seuraava kokous on sunnuntaina 1.11. kello 21:00.

Tämänpäiväisen kokouksen anti ja täydellinen loki löytyy wikistä: http://wiki.ubuntu-fi.org/Yhteis%C3%B6n_kokous_18.10.2009

46
Ehdotan kellonajaksi 21:30 jotta kerkeän vetämään kokousta. Jos joku muu on halukas tahi suostuvainen vetämään, sopii puolestani myös klo 21.
Sopii hyvin. Laitoin wikisivulle tämän ajan.

47
Teinpä wikisivun: http://wiki.ubuntu-fi.org/Yhteisön_kokous.

Laitoin seuraavan kokouksen ajankohdaksi jo sunnuntain, tuleeko turhan nopeasti? Karmicin julkaisun lähentymisen takia ajattelin kuitenkin että nyt voisi olla hyvä aika kokoukselle. Jos tulee turhan nopeasti niin saa määrätä uuden päivän, muutenkin wikisivua voi kehittää tämän keskustelun pohjalta.

Risto on varmasti hyvä nuijanpaukuttaja, eiköhän hänet voida nyt siis nakittaa ainakin ensimmäisen kokouksen puheenjohtajaksi.

48
Tosin jos meetingit ovat joka viikko, niin ne on helpompi muistaa kuin esim. parittomat torstait tai keskiviikot.
Sanoisin että kerran viikossa on kuitenkin turhan usein. Asiaa olisi yleensä käsiteltävänä vähän mikä helposti johtaisi siihen, että kokous jätetään väliin tarpeettomana.

Lisäksi ainakin OpenSUSElla on aina joku meetingin vetäjä. T.S. jonkun täytyisi tästä ottaa vastuu, joka sitten vetäisi meetingin pj:n roolissa läpi. Voisihan jonkin wiki-sivun aina perustaa jokaista meettiä varten, ja joku pohja siihen, johon koota viikon asialista.
Seuraavan kokouksen vetäjä voitaisiin päättää vaikka jokaisen kokouksen lopussa. Ja ehdottomasti wikisivu, johon kerätään seuraavan kokouksen "esityslistaa".

49
Kuten Riston kopioimassa IRC-keskustelussa totesin, tällaisten kokousten järjestäminen voisi olla ihan hyvä idea. Tällä hetkellä asioista sovitaan turhan usein sillä porukalla, joka IRC-kanavalla sattuu olemaan paikalla, tosin isommista asioista tehdään toki ketjuja keskustelualueelle yms.

OpenSUSE.fin viikottaiset kokoukset ovat minusta turhan usein, kaksi viikkoa voisi olla hyvä. Kuukaudessa asiat vanhenevat turhan nopeasti.

Turhaa "byrokratiaa" ei kuitenkaan kannata ottaa mukaan, päätöksiä voidaan tarvittaessa tehdä myös ilman kokousta mutta voidaan pyrkiä siihen että asioista ainakin pyrittäisiin keskustelemaan kokouksissa.


50
Käyttökohde kuulostaa hyvältä, joten kannatan rahojen käyttöä.

En tiedä paljonko painatuskustannukset ovat, mutta ihan koko pottia en kuitenkaan pistäisi näihin tuotteisiin. Minusta olisi hyvä jättää jonkin verran rahaa myös tulevien tapahtumien kuluihin (10.04 julkkarit, Assemblyt,...).

51
Itse odottelen pitkähihaista paitaa.
Kunnes joku järjestää seuraavan kimppatilauksen Ubuntu-vaatteita ja muutakin tavaraa voi tilata Canonicalin kaupasta: http://shop.canonical.com/

52
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 25.08.09 - klo:18.02 »
esim selaimeen (FF) tulee päivitys niin herjaa että on päivitetty ja käynnistä selain uudestaan. Jotain muutakin samaan tyyliin on ilmestynyt...   :(
Tälle nyt on aika hyvä Ubuntusta riippumaton syy, Firefox kun ei päivittämisen jälkeen yksinkertaisesti toimi ilman uudelleenkäynnistystä. Minusta on fiksua kertoa käyttäjälle, että tämän on käynnistettävä Firefox uudelleen. Sama asia kernelin päivitysten yhteydessä: uusi versio ei korjaa sitä bugia/tietoturva-aukkoa jos sitä ei oteta käyttöön eli konetta käynnistetä uudelleen.

53
Ubuntussa olen käyttänyt nyt pidemmän aikaa eikä ongelmia ole esiintynyt. Testasin juuri Kubuntussakin eikä ongelmia esiintynyt, joten merkitsin testatuiksi.

54
Mitäs vikaa LTS:ssä on, paljon järkevämpi se on peruskäyttäjille ja yhteisöille/yrityksille kuin normaali..? Kuitenkin LTS:llä on 3 vuoden päivitys tuki vastaan normaalin 1 vuosi, ja voi suoraan päivittää LTS:ään. :)
Entäs me jotka haluamme aina uusinta hottia?  ??? Meille ei käy LTS, koska se sisältää wanhentuneita ohjelmia ja myökin ajureita.
Uusien levyjen vieminen kirjastoihin 6kk välein olisi aika työlästä. Ja ne jotka haluavat ehdottomasti uusimman ei-LTS:n osaavat ladata sen netistä.

56
Nyt olisi tarjolla helppo tapa osallistua Ubuntun kehitykseen. Jauntyn kielipaketit ovat päivittymässä lähiaikoina mutta päivityspaketit eivät päädy ohjelmalähteisiin jos niitä ei ensin testata. Suomen kielipakettien testaamisvastuu on Ubuntun yhteisön suomalaisilla jäsenillä (eli siis meillä kaikilla).

Nyt toivoisin että muutamat käyttäjät asentaisivat esijulkaistuista päivityksistä (proposed) uudet kielipaketit ja raportoisivat, jos niistä aiheutuu ongelmia. Erityisesti Kubuntun käyttäjien kommentteja kaivataan.

Päivitysten asennus:
Ota käyttöön proposed-ohjelmalähde valitsemalla Järjestelmä->Ylläpito->Ohjelmalähteet. Valitse Päivitykset-välilehti ja rastita kohta Esijulkaistut päivitykset ja paina Sulje-painiketta. Asenna tämän jälkeen päivitykset, jolloin uudet kielipaketit (ja joitain muita esijulkaistuja päivityksiä) asentuu. Kirjaudu tämän jälkeen ulos jotta uudet käännökset otetaan käyttöön.

Testaile tämän jälkeen eri (main-ohjelmalähteen) ohjelmia. Ilmoita tähän ketjuun jos
  • A) Testasit ja ongelmia ei esiintynyt. Kerro tällöin käyttämäsi jakelu (Ubuntu/Kubuntu/Xubuntu).
  • B) Uudet kielipaketit aiheuttavat ongelmia. Jonkun ohjelman kohdalla käännöksiä katoaa, uusissa käännöksissä on vakavia virheitä tai joku ohjelma muuttuu kokonaan englanninkieliseksi. Kuvaile ongelma ja kerro käyttämäsi jakelu.
Asennettuasi uudet käännökset voit poistaa proposed-ohjelmalähteen käytöstä.

Lisätietoja testaamisesta löytyy osoitteesta https://wiki.ubuntu.com/Translations/LanguagePackUpdatesQA

57
Ubuntun kehitysversio / Vs: Kehitykseen osallistuminen
« : 05.08.09 - klo:22.08 »
Huom, suomennan tuota jahka kerkiän.
Kannattaisiko tuolta ottaa sopivaa materiaalia vaan wikiin tarkan suomentamisen sijaan, kts. http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_kehitt%C3%A4minen

(ei toki voi suoraan kääntää wikiin ilman tekijän lupaa lisenssisyistä)

58
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2009?
« : 28.07.09 - klo:19.16 »
Aika hiljaista ollut mutta voitaisiin kyllä vähän kasata pakettia kasaan joku päivä. Miten olisi vaikka maanantaina 27.7. klo 20:00?
Eilen käytiin asiasta keskusteluja ja asiat selkeytyivät jonkin verran. Mm. tehtävälista ja muita selviteltyjä asioita löytyy wikistä: http://linux.fi/wiki/Assembly_Summer_2009

Nyt sitten ihmiset voivat nakittaa tehtäviä itselleen. Kenellä banderollit ovat nyt/kuka tuo ne assyille? Ja voisiko levyjä tuovat henkilöt merkata itsensä tuonne nakkilistaan.

59
huomion arvoista ATI:n 600/700 sarjan korttien omistajille
3D tuki pitäisi olla seuraavassa 7.6 julkaisussa mukana.
Upeaa, itselläni on HD4850-kortti ja eriasteisia ongelmia on sekä suljetuilla että vapailla ajureilla. Johan tässä on vapaita 3D-kiihdyttäviä ajureita jonkin aikaa odoteltukin.

On kyllä hienoa, että ATI nykyään tukee vapaiden ajurien kehitystä näinkin hyvin. Etenkin kun miettii kuinka huono tilanne oli muutama vuosi sitten ATIn korttien suhteen.

60
Nyt kun Karmic alkaa olemaan jo innokkaimmilla testaajilla käytössä ja sen kääntäminenkin on mahdollista, on aika alkaa keräämään myös käännöksissä olevia virheitä.

Tässä vaiheessa EI ole vielä syytä ilmoittaa kääntämättömistä merkkijonoista. Suurin osa käännöksistä odottaa vielä päivittymistään esimerkiksi Gnomen suomennoksista, joten kääntämättömiä merkkijonoja on paljon. Sen sijaan tässä vaiheessa voi jo ilmoitella käännöksissä esiintyviä kirjoitus- ja asiavirheitä.

Virheistä voi ilmoitella tähän viestiketjuun tai etenkin laajempien ongelmien osalta voi käyttää myös Launchpadia, ohjeet löytyvät wikistä.

Jahka kehityssykli on pidemmällä ja kielipaketit suurin piirtein kunnossa voidaan alkaa metsästämään myös kääntämättömiä merkkijonoja.

Ps. Jos käännösryhmän jäsenyys kiinnostaa, lisätietoja löytyy täältä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 19