Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Heikki Mäntysaari

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Yleistä keskustelua / Vs: Linux.fi foorumi aika kuollut?
« : 26.03.13 - klo:19.54 »
Linux.fin ylläpitäjän kommentti tähän "ylläpitämättömään" sivustoon:

Linux.fin tärkein osa on nähdäkseni wiki, johon on vuosien saatossa koottu aika kattavasti asiaa ottaen huomioon rajoitettu kielialue: suomenkielisen materiaalin tekemiseen on vaikea löytää porukkaa.

Nähdäkseni linux.fi:ssä olisi potentiaalia kehittää enemmän suomalaiseksi Linux-etusivuksi/portaaliksi wikimuodossa. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Jos ajatuksia (ja etenkin aikaa toteuttaa niitä) on niin saa ottaa vapaasti yhteyttä tai kirjoitella tuonne foorumille/wikin Kahvihuoneeseen (http://linux.fi/wiki/Linux.fi:Kahvihuone).

Ja ihan täysin ylläpitämätön tuo ei ole, spämmereitä tulee bannailtua vähän väliä jne :)


2
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2012
« : 09.05.12 - klo:20.17 »
En välttämättä pääse tänä vuonna Assyille, joten en lupaudu mihinkään. Mutta olisi kyllä tärkeää saada taas ständi aikaan.

3
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Kokoukset?
« : 09.07.11 - klo:00.35 »
Kokouksissa on ollut aika huonosti osallistujia viime aikoina joten jäänyt päivittämättä. Seuraava kokous 10.7. klo 21 kanavalla #ubuntu-fi-tiimit. Aiheena erityisesti Assemblyt.

4
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2011
« : 05.06.11 - klo:20.25 »
Katsokaa myös OpenSUSE-puoli: http://opensuse.fi/keskustelu/index.php?topic=4357

Allekirjoittaneen osalta varmistui, etten Assemblyille tänä vuonna pääse.

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2011
« : 22.05.11 - klo:21.12 »
Tällä viikolla yhteisön kokoukseen tuli sen verran vähän väkeä paikalle, että se siirrettiin ensi viikolla

Ensi viikon sunnuntain kokouksessa (29.5. klo 21 kanavalla #ubuntu-fi-tiimit) on hyvä ruotia assyihin liittyviä asioita, tulkaahan paikalle!

Lisätietoja: http://wiki.ubuntu-fi.org/Yhteisön_kokous

6
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2011
« : 08.05.11 - klo:20.30 »
mitään uutta tällä rintamalla?
Allekirjoittanut ei todennäköisesti pääse paikalle, joten jättäydyn järjestämishommista. Toivottavasti joku ottaa homman hoitaakseen lähiaikoina, kohtapuoliin tulee kiire.

Ständin hankkiminen kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä FLUGin puheenjohtajaan, mitä kautta hommat ovat viime vuosina lähteneet rullaamaan.

7
Olen aloittajan kanssa samaa mieltä. Yhdelle sukulaiselle kun laitoin Ubuntu LTS:n kytkin pois kaikki päivitykset ja repot kaiken varalta.
Suosittelisin ennemminkin, että laitat tietoturvapäivitykset asentumaan automaattisesti, onnistuu päivitysten asetuksista.

8
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2011
« : 18.03.11 - klo:22.54 »
Muuten hyvä, mutta en ihan allekirjoita tuota ständin sulkemista. Minusta se joko on koko tapahtuman tai sitten ei ole. Aiheuttaisi vaan epätietoisuutta ja häsää jos se jotenkin kiinni laitettaisiin. Ja täytyisihän jonkun niitä tavaroita kuitenkin vahtia.
Toki jos halukkaita tavaroiden vahtijoita löytyy niin ständi voidaan pitää auki 24h, tällöin ei tarvitse roudata arvotavaroita infon säilöön.

9
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2011
« : 18.03.11 - klo:22.38 »
Noniin, onhan tässä taas aika alkaa tätä suunnittelemaan.

Tähän keskustelun alkajaisiksi joitain kokemuksia viime vuodelta ja niihin perustuvia ehdotuksia.
  • Nyt ihan oikeasti täytyy pitää kiinni siitä, että koko porukka ei hengaile ständillä ja säilytä siellä tavaroitaan. Sellainen romunurkka tekee hommasta aika amatöörimäisen näköistä. Ständillä on aina luokkaa 2-3 päivystäjää, tällä pitää pärjätä.
  • Päivystysvuorolista on hyvä. Mutta ständi voidaan kyllä laittaa kiinni jo luokkaa kello 02-03 ja avata joskus n. klo. 12. 02-04-päivystysvuoro kun osoittautui aika puuduttavaksi.
  • Esittelykoneet pistetään torstaina heti alkuun kuntoon eikä niitä sen jälkeen säädetä, ja ne varataan kokonaan vierailijoiden käyttöön.
  • Ständin ulkoasua: uusi banderolli tulee tarpeeseen, viime vuotinen Pizza Hut -logo meidän yläpuolellamme ei ollut omiaan kertomaan, mistä on kyse. Kuvia
  • Lisää ulkoasua: jokaisella päivystäjällä olisi syytä olla jonkinlainen Ubuntu/Linux-t-paita tai vastaava, jotta kävisi paremmin selväksi, että siellä ollaan "palvelemassa asiakkaita"
  • Rakennuspäivänä joku pääkaupunkiseudulla asuva käy katsomassa, että ständille saadaan pöydät ja verkko! Viime vuonna kun löytyi tyhjä ständipaikka ilman pöytiä, ja sattumalta vastaantullut Build crewin kaveri hoiti pöydän. Ovet olivat tässä vaiheessa jo auki
  • Cd-levyjä pitää tilata ajoissa, esim. Tm_T voisi ehkä saada tilattua isomman erän?

Tämä kaikki tietysti sillä oletuksella, että saadaan tänäkin vuonna ständi käyttöön. Voin taas olla jossain vaiheessa yhteydessä Flugin suuntaan asiasta. En kuitenkaan pysty vielä lupaamaan, että pääsen ylipäätään assyille paikalle, joten sinänsä olisi ehkä parempi jos joku muu järkkäilisi ständiä.

10
Tästä keskusteltiin tämän päivän Yhteisön kokouksessa. Tampere ja Demola nousi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Natty julkaistaan siis 28.4., ja hyvä aika julkkareille saattaisi olla seuraava (30.4.-1.5.) tai sitä seuraava viikonloppu. Tosin pitää huomioida myös vappu.

Kuitenkin tällä hetkellä yhteisön aktiivien tilanne tuntuu olevan sellainen, että mitään isompaa ei saada aikaiseksi (eikä kyseessä ole LTS-julkaisu, joten sinänsä 11.04 ei ole paras mahdollinen peruskäyttäjien houkutteluun). Eli mitään semmoista, jolla houkuttelisimme paljon uusia käyttäjiä kokeilemaan Ubuntu-koneita ja kuulemaan aiheeseen liittyviä esityksiä. Vai olenko väärässä? Sinänsä joku enemmän yhteisön porukalle suunnattu tapahtuma voisi olla parempi?

Toisaalta pitää muistaa se, että Finhack on 16.4., ja julkkarit olisivat varmaan tuosta kaksi viikkoa eteenpäin? Nämä tapahtumat ovat sen verran lähellä toisiaan, että julkkarit ei ehkä toimi tuolloin kovin hyvänä yhteisön miittinä, koska moni on varmaan tulossa Finhackiin.

Kommentteja?

11
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Päivitystä kaivataan
« : 25.11.10 - klo:17.07 »
Kuka hoitaa?
Ubuntu Suomen yhteisö, eli me kaikki. Ohjeita muokkaamiseen löytyy wikin etusivulta.

12
Yleistä keskustelua / Vs: Adminit peloissaan?
« : 06.11.10 - klo:17.21 »
Selvä siis seuraavat asiat on nyt virallisesti ubuntulaisten toimesta julistettu salaliittoteorioiksi:

- Canonical niminen yritys joka paketoi Ubuntua on rekisteröity veroparatiisiin
Ei kai kukaan ole muuta väittänytkään?

- Canonical osallistuu hyvin pienellä panostuksella open sourcen kehittämiseen
Canonical ei juuri kehitä kerneliä eikä Gnomeakaan paljoa. Tämä on toki fakta. Sen sijaan Canonical on paketoinut Debianista version, joka sopii hyvin tavallisille käyttäjille. Lisäksi se on onnistunut luomaan ympärilleen toimivan yhteisön, joka hyödyttää sekä Canonicalia että käyttäjiä.

- Canonical mainostaa Ubuntua käyttöjärjestelmänä ja kiistää Linuxin olevan käyttöjärjestelmä
On helpompi markkinoida Ubuntua kuin Linuxia, jonka voi ladata kernel.orgista mutta oikeasti pitää valita joku tuhannesta eri jakelusta... Minusta kysymys siitä, määritelläänkö Linux-ydin itsessään käyttöjärjestelmäksi, ei ole mielenkiintoinen. Joka tapauksessa ydin on tärkeä osa mutta pelkästään sillä ei tee mitään.

- Canonical on For-Profit (voittoa tavoitteleva) yritys eikä for-non-profit (voittoa tavoittelematon yritys) mitkä ohjailee Canonicalin lisenssointi- ja liiketoiminta tapoja
Fakta, ei mikään salaliittoteoria. Canonical on kuitenkin riippuvainen Ubuntun ympärille kasvaneesta yhteisöstä.

- Canonical vaatii sen omien ohjelmistojen kehitykseen osallistuvilta tekijänoikeudet tavalla jolla se saa itselleen oikeudet koska tahansa muuttaa ohjelmiston suljetun lähdekoodin ohjelmistoksi.
Tätä en tiennytkään, mutta voi ollakin. Tällaisia sopimuksia on harrastettu joissain projekteissa, esimerkiksi OpenOffice.org.

- Free Software Foundation kritisoi Canonicalia sen ei-avoimista toiminta- ja lisenssointikäytännöistä.
Canonicalin toiminnassa on kyllä (paljonkin?) moitittavaa. Esimerkiksi Ubuntun kehitysalusta Launchpad oli pitkään suljettua koodia, mikä aiheutti paljonkin kritiikkiä. Nyt tämä asia ainakin on korjattu.

13
Laitealue / Vs: Nokia CS-15
« : 26.10.10 - klo:09.51 »
Miksi sinun mielestäsi tuon usb-modeswitchin tarjoaminen 10.04:n mokkulaongelmiin on leikkimistä?
Sinäkö se luulet olevasi parempi mokkula-asiantuntija kuin Didier Raboud tai Josua Dietze? Millä sinä aiot päteä seuraavat 2½ vuotta, kun joku kysyy ohjeita Ubuntu 10.04:lle jollekin muulle modeemille kuin CS-15 (joka näyttää olevan ainoa, mitä olet edes kokeillut)?

Lainaus käyttäjältä: CodeOfConduct
Kunnioita. Ubuntun yhteisö ja sen jäsenet kunnioittavat toisiaan. Jokainen voi tehdä arvokasta työtä Ubuntun hyväksi. Emme ehkä ole aina kaikesta samaa mieltä, mutta riitautuminen ei ole oikea vastaus huonoon käytökseen. Jokainen saattaa pettyä silloin tällöin, mutta tämä turhautuminen ei saa näkyä henkilökohtaisina hyökkäyksinä. On tärkeää muistaa, että yhteisö, jossa ihmiset tuntevat olonsa epämukavaksi tai uhatuksi, ei ole tehokas. Odotamme Ubuntun yhteisön jäsenien kunnioittavan muita kehittäjiä kuten myös Ubuntu-projektin ulkopuolisia ihmisiä. Ja tietysti myös Ubuntun käyttäjiä.
http://wiki.ubuntu-fi.org/CodeOfConduct

Viestissäsi oli asiasisältö kunnossa. Pysytään jatkossa vain asiassa eikä mennä henkilökohtaisuuksiin, jookos. Ei tule sitten tällaisia ikäviä vastakkainasetteluja.

14
Sen verran omana kommenttinani asiaan, että Tm_T on pyörinyt kuvioissa pitkään (varmaan yhtä kauan, kuin Ubuntu Suomi on ollut olemassa), ja ainakin allekirjoittaneelta löytyy luottamusta. Haluaisin kuitenkin kuulla Tm_T:n oman näkemyksen siitä, riittääkö hänellä aikaa tämän tehtävän hoitamiseen. Kyseessä ei ole mikään erityisen työläs tehtävä, mutta Tm_T on tuntunut aika kiireiseltä nykyistenkin tehtäviensä kanssa.

15
Edellisessä yhteisön kokouksessa keskusteltiin uuden buntu Suomen yhteyshenkilön valinnasta.

Timo Jyrinki / Mirv on toiminut tehtävässä Ubuntu Suomen perustamisesta lähtien, ja on jo pitkään ilmoittanut halukkuutensa luopua tästä tehtävästä. Jussi Kekkonen / Tm_T ilmoittautui halukkaaksi tähän pestiin. Asiasta päättäminen jätettiin seuraavaan yhteisön kokoukseen, joka järjestetään sunnuntaina 3.10. Lisätietoja sivulla Yhteisön kokous.

Joitain yhteyshenkilön tehtäviä on kuvattu (alustavasti) wikisivulla Yhteyshenkilö. Tärkeintä on huomata, että kyseessä ei ole mikään johtohahmo, vaan tiettyjä käytännön asioita mm. Canonicalin suuntaan hoitava vastuuhenkilö.

Kaikki asiasta kiinnostuneet tervetuloa paikalle kokoukseen, joka järjestetään siis Freenode-verkossa IRC-kanavalla #ubuntu-fi-tiimit (kokouksen sivulla on ohjeet paikalle pääsemiseen).

---
Update/Timo: otsikko imperfektiin

16
Tuki tarkoittaa sitä, että ohjelmiin tulee (vain) tietoturvapäivityksiä. Uusia ominaisuuksia ei tule, jotta järjestelmä ei yllättäen muuttuisi eikä uusia ongelmia syntyisi.

17
Tempauksen tarkoituksena on suomentaa ainakin Gnome-työpöytäympäristön tärkeimpiä käännöstyötä vielä vaativia ohjelmia Ubuntu 10.10 -julkaisua ajatellen. Työn tulokset lähetään myös itse Gnome-projektille, jotta kaikki muutkin hyötyvät käännöksistä.

Kuka voi osallistua?

Kuka tahansa jolla suomen kieli ja käännöstyön perusteet ovat hallussa! Selaa läpi suomentajaryhmän kotisivun kohdat ”Kielitaito” sekä ”Viestintä ja yleistieto”. Jos et ole suomentajaryhmän jäsen, voit tehdä vain käännösehdotuksia, jotka jonkun toisen täytyy ottaa käyttöön. Jos innostut suomentamisesta, voit myös harkita Ubuntun suomentajaryhmään liittymistä.

Lisätietoja, ohjeita kääntämiseen ja käännettäviä tekstejä: http://wiki.ubuntu-fi.org/K%C3%A4%C3%A4nt%C3%A4minen/Tempaus_12.09.2010

18
800€ on aika paljon pöydästä, jos halutaan hankkia jotain muutakin tavaraa. Irkissä oli ainakin jossain vaiheessa puhetta myös uusista julisteista. Onkohan tuommoisesta halvemmasta pöydästä sitten mihinkään?

Tuo kangastuloste sen sijaan kuulostaisi hyvältä. Ubuntu vai yleisemmin joku Linux-aiheinen teksti?

19
Tämänpäiväisessä yhteisön kokouksessa mietittiin, mikä Assemblyjen Linux-ständin kanssa oli hyvää ja mitä pitää kehittää. Todettiin, että ständin ulkoasun ammattimaisuutta on syytä parantaa. Tämä tapahtuisi hankkimalla
  • Jonkinlainen vaakasuora Linux- tai Ubuntu Suomi -plakaati
  • Linux/Ubuntu Suomi -paitoja esittelyhenkilöstölle

Meillä on jo mm. banderolleja, mutta ständiltä ei nyt tule selkeästi ilmi, mistä on kyse. Samalla homma näyttää turhan amatöörimäiseltä. Tähän auttaisi paljon, jos banderollien lisäksi olisi joku vaakasuora Ubuntu Suomi- tai Linux-plakaati (varmaan kangasta?), jonka voisi ripustaa ständin yläpuolelle täi ständin pöytien eteen.

Lisäksi yhteinäinen vaatetus ständihenkilöstölle antaisi hyvän vaikutelman. Tällä hetkellä osalla on vanhoja Ubuntu Suomi t-paitoja, joillain jotain muita Linux-paitoja ja lopuilla ei mitään asiaan liittyvää. Esimerkiksi tällaiset kauluspaidat kaikille olisivat hyvät. Tosin ehkä ennemmin yleisemmin Linux kuin Ubuntu (Suomi)? Näissä on toki omat logistiset ongelmansa (säilytys, postitus, peseminen jne.) mutta sanoisin että olisi silti syytä hommata jotakin.

Tavaroiden tarve ei koske pelkästään Assemblyjen Linux-ständiä, vaan näille tavaroille voisi olla tarvetta muuallakin. Rahaahan meillä on käytössä vielä n. 1000€, kts. FLUG-palkintorahat.

Nyt kysymys kuuluukin, mitä hommataan ja mistä. Ja millaista? Plakaatia varten tarvitaan joku grafiikkaa taitava suunnittelemaan ulkoasua. Lisäksi ainakaan itselläni ei ole mitään hajua, mistä sellaista kannattaisi lähteä hommaamaan sopuhintaan.

20
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly Summer 2010
« : 01.08.10 - klo:22.04 »
Tännekin väliaikatietoja eli tänä vuonna meillä ei luultavastikaan ole käytössä samaa ständipaikkaa kuin viime vuonna (tänä vuonna on liikaa maksavia esittelijöitä). Teppo neuvoi olemaan ständistä&lipuista yhteydessä suoraan pääjärjestäjiin, ilmoittelen jahka saan sieltä vastauksen ja vähän lisätietoja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 19