Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Heikki Mäntysaari

Sivuja: 1 ... 17 18 [19]
361
Kyllä on tosiaan hankalaa tuo lahjoittaminen. Itselläni on Osuuspankin Visa Electron -kortti ja tutkiskelin tässä mahdollisuutta ottaa käyttöön PayPal-tiliä. No, eihän se onnistu kun maksaminen onnistuu vain Verified by Visa -palveluissa joita ei kauheasti ole.

Monet vapaita ohjelmia tekevät henkilöt voisivat varamasti saada ihan mukavasti vähintäänkin taskurahaa, jos lahjoittaminen olisi helppoa. Tällöin monet voisivat tehdä muutaman euron lahjoituksen joista kertyisi varmasti ihan mukava summa. Nykytilanteessa lahjoittaminen on kuitenkin kaukana kätevästä kun vaatimuksena on käytännössä luottokortti.

362
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Re: KDE 3.5.5.
« : 13.10.06 - klo:16.29 »
Tuleeko tuo Edgy Eft:iin?  ??? Entä jos nyt lataa kubuntun liven niin onko sillä kde 3.5.5?  ???
Näköjään tuli jo, en kylläkään edes huomannut mitään muutosta ennen kuin kuulin uudesta KDE:stä ja kävin katsomassa about-dialogia, 3.5.5:hän siellä lukee.

363
Laitealue / Re: Edgy + ATI +3D
« : 01.10.06 - klo:10.46 »

364
Kone ei kysele bootissa mitään kernel version valintaa. Mistäs nään, mikä on nyt käytössä? Muut kun ei juuri kiinnosta.
Eikö sinulla tule koneen käynnistyessä valikkoa, josta voit valita käyttiksen (esim. Windowsin jos sinulla on se rinnalla)? Tähän valikkoon pitäisi tulla kernelin päivityksen yhteydessä uusi kerneli oletukseksi siten, että listaan jäisi myös vanha kerneli.

365
Pelit / Re: Source servu/linux!
« : 13.09.06 - klo:18.49 »
Subversioni on versionhallintaan erinomainen työkalu, suomeksi sen käyttöönotosta ja käytöstä löytyy asiaa mm. Linux.fi-wikistä: http://linux.fi/index.php/Subversion

Edit. Ups, jaa puhe olikin Counter Strikestä?

366
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Verkkokortti
« : 26.08.06 - klo:10.32 »
Graafisista härpäkkeistä en tiedä, mutta lspci ainakin kertoo jotain tietoja, esimerkiksi omasta verkkokortistani:
Koodia: [Valitse]
0000:00:0b.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905B 100BaseTX [Cyclone] (rev 30)

367
Ubuntun kehitysversio / Re: Repository suomeksi?
« : 15.08.06 - klo:22.08 »
Ääni pakettivarastolle (katsomatta Lokalisointi.orgin sanakirjaa).

368
Laitealue / Re: canon pixma mp150 ajurit
« : 09.08.06 - klo:09.24 »
Vaatiiko build-essential muka jotain ylimääräisiä repoja? Paketin riippuvuudet kuitenkin ovat:
Koodia: [Valitse]
libc6-dev
gcc
g++
make
dpkg-dev
Eli pelkkiä vapaita ohjelmia. Onko /etc/apt/sources.list kunnossa? Voit pasteta sen tähän.

Voit yrittää myös asentaa yllä mainitsemani paketit käsin (sudo apt-get install libc6-dev gcc g++ make dpkg-dev)

369
Swappi kuuluu yhä suosituksiin, tosin jos koneessa on paljon (vaikkapa giga) muistia niin swapin ei tarvitse välttämättä olla 2xmuistin koko, mutta jonkin verran sitä tarvitaan kuitenkin (itselläni on 768mt rammia ja 1 giga swappia). Swappina voi toki käyttää myös yksittäistä tiedostoa mutta se ei taida olla yhtä tehokas tapa.

Ext2:n ja 3:n välillä ext3 on hyvä valinta journaloinnin takia (muuten osiot ovat yhteensopivia keskenään, voit esim. mountata ext3-osion ext2-osiona). Myös edellä mainittu ReiserFS on journaloiva ja on selvästi nopeampi kuin ext pienillä tiedostoilla, isommilla eroa ei taida paljoa olla. Tosin harvoin normaalikäytössä huomaa eroa eri tiedostojärjestelmien välillä.

Ext:tä käytetään yhä varmaan siksi, että se on jonkinlainen de facto -standardi.

Äärimmäistä tehoa tiedostojärjestelmältä haluavat voivat käyttää Reiser4:ää, joka ei tosin vielä täytä vakausvaatimuksia joten sitä ei ole otettu mukaan kerneliin.

370
Laitealue / Re: canon pixma mp150 ajurit
« : 08.08.06 - klo:19.38 »
Ensinnäkin, miksi yrität purkaa lähdekoodin /usr/src:hen? Luultavasti sinulla ei ole sinne tavallisena käyttäjän kirjoitusoikeuksia.

Kokeileppa jotain tämäntyyppistä komentosarjaa kotihakemistossasi:
Koodia: [Valitse]
wget http://home.arcor.de/wittawat/pixma/mp150-0.12.1.tar.bz2          #HUOM! 0.12.1, uudempi versio
tar xvjf mp150-0.12.1.tar.bz2
cd mp150-0.12.1
make
Jonka jälkeen koodin pitäisi kääntyä. Voit kokeilla skanneria komennolla ./scan -L. Jos sinulla on ongelmia laitteen käyttöoikeuksien kanssa normaalina käyttäjänä, voit käyttää joko sudoa tai antaa tavalliselle käyttäjälle oikeudet skannerin laitteeseen (/dev/bus/usb:n alla).

Itselläni on Canon PIXMA MP170 monitoimilaite, ja olen saanut skannerin toimimaan tuolla paketilla. Ainoa ongelma on, että jostain syystä ohjelma ei löydä skanneriani jos laitteeseen ei ole kytketty virtaa kun käynnistän koneeni.

Tulostusta en ole saanut toimimaan muuten kuin Turboprintillä, eikä siitä huvittaisi maksaa. Vähän ottaa päähän tämä Canonin ajuripolitiikka. Käy kuitenkin täyttämässä tämä: http://www.canon-europe.com/Support/Software/Linux/registration.asp?ComponentID=312222&SourcePageID=312225#1

371
Laitealue / Re: Canon PIXMA iP 4000 Asentaminen
« : 01.08.06 - klo:11.38 »
Itselläni on vähän samanlainen ongelma PIXMA MP170-monitoimilaitteen kanssa. Skannerin sain toimimaan netistä löytämälläni ajurilla, mutta tulostusajuria ei tunnu löytyvän muusta kuin Turboprintistä.

Canonille voi yrittää kertoa että Linux-ajureille olisi käyttöä osoitteessa http://www.canon-europe.com/Support/Software/Linux/registration.asp?ComponentID=312222&SourcePageID=312225#1. Enpä kuitenkaan pidättäisi hengitystä virallisia ajureita odotellessani...


372
Ylläpidon huomautus: Aiheesta nykyään wikissä: http://wiki.ubuntu-fi.org/Wiki/ntfs-3g

Linux-ntfs-projektin ntfs-3g antaa natiivin ja toimivan luku&kirjoitustuen ntfs-osioille Linuxiin. Kirjoitin sen käyttöönotosta Linux.fi-wikiin (http://linux.fi/index.php/Ntfs-3g), ja ajattelin pistää ohjeen tännekin hieman muokattuna. LInux.fi-wikissä oleva ohje on ajantasaisempi ja monipuolisempi!

HUOMAA: ntfs-3g on vielä beta-vaiheessa. Vaikka se on laajoissa testeissä todettu vakaaksi ja toimivaksi, se saattaa sekoittaa ntfs-levyn, eikä sen käyttöä tuotantokäytössä olevissa koneissa suositella. Erityisesti: MINÄ en ota mitään vastuuta jos räjäytät sillä kiintolevysi.

Ubuntun virallisissa pakettilähteissä ei löydy ntfs-3g:n vaatimaa FUSE:n 2.5-sarjan versiota, vaan se on asennettava käsin deb-paketeista. Paketit löytyvät osoitteista
http://flomertens.keo.in/debian/ntfs-3g/binary-i386/fuse-utils_2.5.3-1_i386.deb
http://flomertens.keo.in/debian/ntfs-3g/binary-i386/libfuse2_2.5.3-1_i386.deb
Ja ne voidaan asentaa komennolla sudo dpkg -i paketinnimi.deb.

Fusen moduuli on myös ladattava käyttöön: sudo modprobe fuse.

Varsinainen ntfs-3g löytyy myös deb-paketista osoitteesta http://flomertens.keo.in/debian/ntfs-3g/binary-i386/ntfs-3g_20070714-BETA-1_i386.deb
Ja se asennetaan samalla tavalla dpkg -i:llä.

Osiot liitetään hakemistopuuhun muuten samalla tavalla kuin käytettäessä mounttia (http://linux.fi/index.php/Mount), mutta komentona onkin ntfs-3g. Esimerkiksi /dev/hda5 liitettäisiin seuraavasti:
ntfs-3g /dev/hda5 /mnt/ntfs
Komennolle voi antaa eri optioita samaan tapaan kuin tavalliselle mountille.


Ohjeen lisenssi: Creative Commons 2.5 nimi mainittava

373
Yleistä keskustelua / Re: Suomenkielinen Ubuntu wiki?
« : 04.07.06 - klo:12.54 »
Lainaus
Jos kuitenkin päädytte omaan wikiin, niin ehdottaisin lisenssiksi tuota hyväksi havaittua CC-BY-SA 2.5:ttä, jolloin wikit voisivat ainakin hyötyä toistensa materiaalista.

Itse suosin kyllä kaksoislisensointia GFDL _ja_ CC-BY-SA 2.5. jotta esim. yhteistyö WIkimedia-projektien kanssa olisi mahdollista. Oletteko muuten miettineet että esim. uudet muokkaukset kaksoislisensoitaisiin? Vai onkos CC-BY-SA jo itsessään GFDL-yhteensopivaksi katsottu?

CC-BY-SA ei ole GFDL-yhteensopiva. Kun lisenssistä keskusteltiin, kaksoislisensointi ei tullut puheeksi, mutta jälkikäteen ajatellen se olisi ollut hyvä idea. Wikimedia-projektia olemme hyödyntäneet linkittämällä interwikillä wikipediaan, mitään syytä materiaalin kopiointiin ei ole (kuvien tapauksessa voidaan kuvan sivulla mainita, mikäli sen lisenssi on eri kuin CC-BY-SA).

Uusien muokkausten kaksoislisensointiin suhtaudun vähän varauksin, se sekoittaisi lisenssikäytäntöä ja hyötyjä ei ole toistaiseksi paljoa näkyvissä.

374
Yleistä keskustelua / Re: Suomenkielinen Ubuntu wiki?
« : 04.07.06 - klo:11.39 »
Linux.fi-wikin ylläpitäjänä puolueellinen kommenttini on, että vähiä resursseja ei kannata tuhlata ja että Linux.fi:tä kannattaa käyttää :) Tällöin ubuntu-wikin ei tarvitse lähteä aivan nollasta vaan jakeluriippumattomia artikkeleita löytyisi jo valmiiksi ja Linux.fi saisi lisää kirjoittajia :)

Linux.fi-wikiä käytettäessä olisi mahdollista tehdä erilinen Ubuntu-luokka jonne Ubuntua koskevat ohjeet lisättäisiin (toki niihin linkettäisiin myös Ubuntu-artikkelista).


Jos kuitenkin päädytte omaan wikiin, niin ehdottaisin lisenssiksi tuota hyväksi havaittua CC-BY-SA 2.5:ttä, jolloin wikit voisivat ainakin hyötyä toistensa materiaalista.

375
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntu ei käynnisty
« : 27.06.06 - klo:21.04 »
Editoin buutin yhteydessä tulevaan grub listaa (muutin sijainnin SDC1) ja sain homman toimimaan hetkeksi (kun käynnistän koneen uudestaan, unohtuu kaikki mitä teen)!

Saat muutokset pysyviksi editoimalla grubin asetustiedostoa /boot/grub/menu.lst.

Tiedoston muokkaamista on neuvottu esim. Linux.fi-wikissä: http://linux.fi/index.php/Grub

376
Oppaiden kehittäminen / Re: Pääte
« : 21.06.06 - klo:21.11 »
Tähän voisin linkittää myös Linux.fi-wikistä löytyvät ohjeet:
http://linux.fi/index.php/Komentorivin_perusteet
http://linux.fi/index.php/Komentorivikomennot

377
Ubuntun kehitysversio / Launchpadin käännösten kohtalo
« : 21.06.06 - klo:20.37 »
Yritin etsiä Launchpadista ja tältä foorumilta tietoa, mutta mistään en löytänyt, joten kysyn sitten...

Eli tykästyin tuohon Launchpadiin, mukavan helppokäyttöinen systeemi. Liityin itsekkin sinne, jotta voin hieman käännellä ohjelmia silloin kun aikaa löytyy. Nyt kun KTorrenttia vähän kääntelin niin aloin miettimään, että mitä käännöksille tehdään niiden valmistuttua? Luultavasti Ubuntun seuraavaan versioon ne otetaan mukaan, mutta hyötyvätkö muut projektit (esim. KDE käännettäessä KTorrenttia tai GNOME käännettäessä jotain GNOME:n ohjelmaa) näistä käännöksistä? Esim. onko kde-fi:n ja Launchpadin Ubuntun käännöstiimin välillä jotain yhteistyötä?

Sivuja: 1 ... 17 18 [19]