Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Heikki Mäntysaari

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19
81
Mozvoikko löytyy nyt Debian Unstablesta ja tulee päätymään aikanaan myös Ubuntu 9.04:ään.

Olen kirjoittamassa LTSP5+openLDAP-ohjeen ensimmäistä raakaversiota. Tämä on sama kone, missä LTSP5+openLDAP toimii, Ubuntu 8.04.1, joten yritin ensin asentaa siihen tätä pakettia.

http://ppa.launchpad.net/ubuntu-fi/ubuntu/pool/main/m/mozvoikko/mozvoikko_0.9.5-1ubuntu2_i386.deb

Mutta sepä ilmoitti pakettiristiriidasta, joka on itseni aiheuttama, sillä olen toisaalta asentanut erään LTSP5/FF-bugin korjaavan paketin:

deb http://ppa.launchpad.net/fta/ubuntu hardy main
http://lns.wikidot.com/nsprupdate
Oletko asentanut tuolta Firefox 3.2:n? Firefox 3.2 ei käsittääkseni ole tulossa Jauntyyn (3.1-versiotakaan ei ole vielä virallisesti julkaistu) eikä Mozvoikkoa ole vielä testattu sitä vasten, joten olen (Ubuntun kehittäjien vaatimuksesta/ehdotuksesta) asettanut mozvoikkolle konfliktin Firefoxin >=3.2 -versiolle.

82
Ubuntun kehitysversio / Launchpad avautuu (lopultakin)
« : 15.01.09 - klo:07.28 »
Launchpadin vapauttamista on pitkään vaadittu eri tahoilta ja Ubuntua onkin (aiheesta) kritisoitu siitä, että sen kehityksen kannalta keskeinen komponentti ei ole vapaa. Mutta enää ei tarvitse tyytyä epämääräisiin lupauksiin Launchpadin koodin avaamisesta "joskus tulevaisuudessa" vaan nyt se on selvää: jokainen pääsee pystyttämään oman muokatun Launchpadinsa 20.7!

Lähde: https://dev.launchpad.net/Releases/2009Calendar Katso/kuuntele myös http://news.launchpad.net/podcast/launchpod-15-launchpads-going-open-source

83
Yleistä keskustelua / Vs: Asiaa neuvoista
« : 06.01.09 - klo:14.50 »
Linux.fistä löytyy tosiaan hyvät artikkelit lähes kaikista yleisimmistä komentorivikomennoista, kts. esim. http://linux.fi/wiki/Komentorivikomennot

Näihin voi olla hyvä linkittää sopivissa paikoissa tai neuvoa käyttäjää katsomaan tarkemmat ohjeet tuolta (toki man-sivut on olemassa mutta monet lukevat mieluummin suomenkielistä tekstiä).

84
Ubuntun kehitysversio / Vs: Kannattaako kehitys??
« : 04.01.09 - klo:20.02 »
ok taidanpa sitten kokeilla. Miten virheistä sitten raportoidaan??
Pikaohje löytyy täältä: http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntun_kehittaminen

85
Korjasin Hardyn käännöksiin. Gnomen käännöksissä ja Intrepidissä onkin jo korjattu.

86
Kirjoitin Ubuntun suomennoslistalle ehdotuksen uudeksi järjestelmäksi käännösvirheiden raportointia varten. Eli että suomennosvirheet (typot, virheelliset käännökset yms.) raportoitaisiin Launchpadiin language-pack-fi-paketin bugeiksi. Tällöin näiden korjaamisen (myös upstreamiin, esim. KDE:n/Gnomen käännöksiin) koordinointi olisi helpompaa, sillä nykyisin käännösvirheistä raportoidaan montaa eri kautta ja jotkut raportit hukkuvat viestien sekamelskaan.

Koko viesti täällä: https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-l10n-fin/2008-November/000102.html

Koska listalla ei tullut paljoa vastauksia niin kysynpä myös täällä:

Jos olet kääntäjä: olisiko tämä mielestäsi järkevä tapa koordinoida virheiden korjaamista?
Jos et ole kääntäjä: ilmoittaisitko käännösvirheet Launchpadiin jos siihen olisi selkeät ohjeet?

87
Ubuntun kehitysversio / Vs: 8.10 suomennosvirheitä
« : 04.11.08 - klo:20.19 »
Preview-välilehdellä "Etole tehnyt mitään muutoksia." 
[snip]
Progress-välilehdellä: "...Mene kohtaan "Esikatselu"... tai kohtaan "Lähdetiedostot" päivittääksesi pakettiluettelon." (Kyseisiä kohtia ei ole suomennettu joten niitä ei löydy noilla nimillä vaan nimillä "Preview" ja "Sources".)

Sources-välilehdeltä "Hae nykyinen pakettiluettelo" -> siirtyy Progress-välilehdelle jossa lukee "Toiminto valmistui onnistuneesi
Kiitokset ilmoituksista. Korjasin Ubuntun käännöksiin ja käännökset päivittyvät aikanaan kun uudet kielipaketit tulevat päivitysten mukana jakoon.

Progress-välilehdellä: "...Mene kohtaan "Esikatselu"... tai kohtaan "Lähdetiedostot" päivittääksesi pakettiluettelon." (Kyseisiä kohtia ei ole suomennettu joten niitä ei löydy noilla nimillä vaan nimillä "Preview" ja "Sources".)
Tämä vaikuttaisi olevan bugi, sillä periaatteessa kaikki mahdollinen Adeptiin liittyvä on käännetty. Ennemminkin pitäisi selvittää, miksi nämä valikot eivät näy suomeksi. Minulla ei tällä hetkellä ole käytössä Kubuntua jolla voisin asiaa tutkia. Kenelläkään havaintoja?

Lainaus käyttäjältä: theme
Totem-elokuvasoittimessa hakua käytettäessä lukee "haetaan kakutuloksia"
Korjattu Ubuntun käännöksiin.

88
En näe tarvetta siirtää ohjetta Ubuntu Suomen wikiin, vastaavat asiat löytyvät jakeluriippumattomina Linux.fistä:
Ohjelmistopohjainen RAID (saa parannella).

89
Yleistä keskustelua / Vs: Kunnallisvaalit 2008
« : 26.10.08 - klo:09.19 »
mistä ihmeestä näkyy tai selviää ehdokkaiden käyttämä käyttöjärjestelmä? vieläkö ehtisin tutkia asiaa ennen aamupäiväistä äänen antamista jollekin? mieluusti pitäisin yhtenä kriteerinä, että ehdokas käyttäisi linuxia. ihan sama sitten, että mikä jakelu olisi, kuitenkin linux. kyseessä olisi helsingin ehdokkaat. tietääkö joku jo mainita jonkun linux-tyypin täältä?
http://www.flug.fi/linuxhallintoon/kunta2008/

90
Mozvoikolle löytyi sponsori ja se on nyt Debianin uusien pakettien jonossa josta se siirtynee lähipäivinä(?) Debian unstablen (ja sitä kautta aikoinaan Ubuntu 9.04:n) pakettivarastoihin.
Mozvoikko löytyy nyt Debian Unstablesta ja tulee päätymään aikanaan myös Ubuntu 9.04:ään.

91
Saanko myöhemmin kirjoittaa oman ohjeen Ubuntu suomen wikiin?
Kaikki saavat toki kirjoittaa Ubuntu Suomen wikiin mutta on muistettava, että Ubuntu Suomen wikin tarkoitus ei ole kilpailla linux.fin kanssa. Jos artikkelin asiat ovat sellaisia, että ne ovat samankaltaisia kaikissa jakeluissa (esim. ohjelmien kääntäminen lähdekoodista), tällaiset artikkelit kuuluu kirjoittaa Linux.fihin. Tällä ehkäistään päällekkäistä työtä.

Sinuna parantelisin Linux.fin artikkelia jos haluat nimenomaan ohjelmien kääntämisestä kirjoittaa.

Toki voit hyvin kirjoittaa Ubuntu Suomen wikiin Ubuntua koskevia ohjeita!

92
Yleistä keskustelua / Vs: PC autoon
« : 06.10.08 - klo:08.11 »

94
Laitealue / Vs: Salsana ulkoiselle kovlevylle
« : 17.09.08 - klo:20.23 »
TrueCryptillä salaus onnistuu helposti täysin graafisesti: http://linux.fi/wiki/TrueCrypt

95
Kiitokset luvasta, siirretty Linux.fihin: http://linux.fi/wiki/Ohjelmistopohjainen_RAID_ja_LVM
Saa jatkokehittä.

Tekisi mieli joskus testata itsekin...

96
Yleistä keskustelua / Vs: Cern - LHC
« : 10.09.08 - klo:20.04 »
antimateriaa on CERNin kokeissa hiukkaskiihdyttimellä tuotettu jo ainakin vuosikymmenen, ei sen tuotanto ole vaikeaa, vaan varastointi, antimateriaa ei koskaan päästetä syntymään niin paljoa, että se aiheuttaisi tuhoa, näin olen ymmärtänyt.
Antimateriaa on tuotettu vain hyvin pieniä (esim. muutama tuhat atomia) määriä kerrallaan lähinnä teknisistä syistä (varastointi aika vaikeaa kun materia ei saa koskea _mihinkään_), huomattavasti suurempia määriä voitaisiin tuottaa turvallisesti (tosin kilogrammasta antiainetta tulisikin jo annihilaatiossa vähän turhan paljon energiaa...)

Itse aiheeseen: vähän överiksi on mennyt tämä LHC:n vaaroista puhuminen. Esimerkiksi jossain Iltalehden keskustelupalstalla näkyy huolestuneita kirjoituksia henkilöiltä, joilla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä ollaan tekemässä. Mitä vaaditaan, että maapallo tuhoutuisi?
  • Oletetaan, että teoriamme ovat raakasti vääriä ja LHC:n energia riittää synnyttämään mustan aukon
  • Oletetaan, että kosmiset säteet, jotka aiheuttavat vielä energisempiä törmäyksiä, eivät ole jostain syystä tällaista aukkoa saaneet aikaan
  • Oletetaan, että Hawkingin säteilyä ei ole ja minikokoinen aukko onkin stabiili (minikokoisten aukkojen olemassaolon mahdollisuus on käsittääkseni seuraus samasta teoriasta joka ennustaa Hawkingin säteilyn)
  • Oletetaan, että näin syntyvä aukko, jonka massa on hurjat 0,00000000000000000002 kg (kaikki törmäysenergia massaksi, m=E/c^2), ei jostain syystä poistu maapallolta lähes valon nopeudella (osa törmäysenergiasta menee luultavasti aukon liike-energiaksi)
  • Oletetaan, että tämä aukko "syö" esimerkiksi protonin (aukon säde on huomattavasti pienempi kuin esim. protoni, se menisi vaikkapa maapallon läpi eikä luultavasti törmäisi matkallaan yhteenkään hiukkaseen) ja kasvaa
  • Oletetaan että se jostain syystä "syö" ainetta nopeammin kuin mitä tuon kokoinen aukko teoriassa "söisi" (maan "syöminen" kestäisi huomattavasti kauemmin kuin mikä on universumin ikä
  • Oletetaan, että.... (lue lisää vaikka
Eli ollaan rauhallisin mielin ja odotetaan, että LHC vie reippaasti eteenpäin käsitystämme luonnosta.

97
Samalla voisin kertoa väliaikatietoja yrityksestäni saada mozvoikko Debianiin: siistein ratkaisu (jonka Debian tietysti haluaa) on asentaa liitännäinen /usr/share/mozilla/extensions -hakemistoon josta dokumentaation mukaan sekä Firefox että Thunderbird etsivät liitännäisiä, mutta näyttää siltä että Firefox 3 ei toimi niin kuin on dokumentoitu- Nyt siis ei ole mahdollista asentaa mozvoikkoa yhteen hakemistoon siten, että sekä FF että TB löytäisivät sen. Kun tähän ongelmaan löytyy ratkaisu, uskoisin että mozvoikko on suhteellisen lähellä Debianin vaatimukset täyttävää pakettia.
Päivitystä tähän, eli Mozvoikolle löytyi sponsori ja se on nyt Debianin uusien pakettien jonossa josta se siirtynee lähipäivinä(?) Debian unstablen (ja sitä kautta aikoinaan Ubuntu 9.04:n) pakettivarastoihin. Tämä paketoitu versio toimii vain FF3:n kanssa. Jahka Thunderbird 3 julkaistaan, täytyy Mozvoikko paketoida myös sille.

98
Pelit / Vs: Pingus - lemmings-klooni
« : 03.09.08 - klo:15.47 »
Hyvää työtä.

Käänsin vähän lisää ja korjasin pari kohtaa. Pingus tosiaankin kaipaa suomennusta, pakettivarastoissa oleva versio on järkyttävä. Olisi hyvä jos joku ottaisi asiakseen saattaa tuon käännöksen valmiiksi...

Liitteenä uusi .po-tiedosto ja diffi muutoksista.

[ylläpito on poistanut liitteen]

99
Siirretty osaksi Linux.fin artikkelia Näytön kalibroiminen: http://linux.fi/wiki/Näytön_kalibrointi

100
Tarkkaa käyttäjäjakaumaa esimerkiksi jakelujen kesken on aikalailla mahdoton sanoa, mutta tässä jotain tilastotietoa Linux.fistä:

Jakelun suosituimmuusjärjestyksessä:
1. Fedora
2. Ubuntu   (lähes tasoissa Fedoran kanssa)
3. Suse
4. Debian
Tilaston luotettavuutta heikentää se, että 3/4 Linux-käyttäjistä jakeluna on suosittu "Unknown".

BSD-jakeluista FreeBSD on selkeästi suosituin.

Windowseista XP on selkeästi piikkipaikalla (4/5 Windows-käyttäjistä), perässä Vista ja pienellä osuudella Windows 2003 ja 2000.

Elokuun aikana tilastoihin on kertynyt myös muutama sivulataus mm. Aix- ja Irix-käyttäjiltä.

Selaintilastoa vielä vähän:
1. Firefox 61%
2. IE 22%
3. Opera 7%
4. Konqueror 3%

Tilastoissa näkyy n. 26 000 uniikkia kävijää.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19